crna ovčica
Zainteresovan član
- Poruka
- 316
Sto se tice razlike u godinama kod dece...hm ja 32, brat 26, sestra 25 i jos jedan najmladji 17. Mama pravila bas velike razlike.
Ja se najbolje slazem sa bracom, ovaj stariji je napokon odrastao pa se super razumemo, ovaj najmladji nam dodje kao dete i svi ga obozavamo...a sestra i brat sto je razlika 1 godina se stalno svadjaju. A ja evo ove godine treba da se porodim a bebac ce imati brata starijeg 15 godina (sin od mm iz prvog braka zivi sa nama) koji jedva ceka ali moli Boga da bude musko
Mojoj mami je bas bilo tesko sa nama, taman jedan poraste eto drugog
ali mi je jako drago sto ce moj bebac imati puno ujaka i tetaka zato sto ja nisam imala pa cak ni strica.
Ako se zena super oseca samo napred, i ja bih ih vise ali eto jedva postidoh i ovu jednu. Ako nema nikakvih medicinskih prepreka godine po meni nisu vazne, samo da nije 70godina
Ja se najbolje slazem sa bracom, ovaj stariji je napokon odrastao pa se super razumemo, ovaj najmladji nam dodje kao dete i svi ga obozavamo...a sestra i brat sto je razlika 1 godina se stalno svadjaju. A ja evo ove godine treba da se porodim a bebac ce imati brata starijeg 15 godina (sin od mm iz prvog braka zivi sa nama) koji jedva ceka ali moli Boga da bude musko
Mojoj mami je bas bilo tesko sa nama, taman jedan poraste eto drugog
ali mi je jako drago sto ce moj bebac imati puno ujaka i tetaka zato sto ja nisam imala pa cak ni strica.Ako se zena super oseca samo napred, i ja bih ih vise ali eto jedva postidoh i ovu jednu. Ako nema nikakvih medicinskih prepreka godine po meni nisu vazne, samo da nije 70godina

zezas
U stvari, u vecini zemalja EU ti se vise isplati ako imas 2-3 deteta da ostanes kuci, jer su vrtici jako skupi. Naravno pricamo o radnom mestu sa osrednjom platom.
E zato oni imaju epidural i "svaki nacin" i ne vracaju se kuci sa bebom sedeci nakrivo u autu, poluzive, pa im treba 40 dana da dodju sebi. Imam snimak kad mi se snaja porodila: sedi u krevetu nasminkana i nasmejana okruzena porodicom, snimak se prekida, i onda je vidimo ponovo nasminkanu i nasmejanu, takodje okruzenu porodicom, ali sa bebom u rukama. Ma idi bre... Pa ih mi zalimo kako se vracaju posle dva meseca na posao od 8 hiljada dolara mesecno... Izuzev srecnih skandinavskih zemalja "blagostanja" koje imaju sistem najslicniji nasem u Titovo vreme (koje kudimo poslednjih 20 god), sve ostale imaju sistem "ili pare ili jare". U Svedskoj,vrtici su drzavni, i obavezni, sva deca do 18 primaju deciji dodatak, mozes na porodiljsko 3 god, ali brate, radis do 70...time omogucavaju da se zene vrate na trziste rada umesto da sede kuci i gaje decu, a oni da uvoze radnu snagu iz drugih zemalja.