birica
Aktivan član
- Poruka
- 1.503
..smisao porodiljskog je da budesh uz dete, onda kada si mu najpotrebniji..
..ne fizichki, to moze bilo ko da "opsluzi" vec u psiholoshkom i emotivnom smislu..
..znam da smo svi razlichiti, ali ja bih uzela neplaceno da bih ostala sa decom prvih godina,
jaslice su nuzno zlo..
.ja bih svim zenama omogucila da od detetovog prvog rodjendana pa do tri pune godine i polaska u vrtic
rade polovinu radnog vremena..
... da to bi bilo najbolje, u Madjarskoj sa svakim detetom porodiljsko je 3 godine ... mozhda su ga oni malo preterali, ali recimo za 2 godine sa detetom se ne bih zhalila .. i ne zato shto ne volim svoj posao, ili sam lenja, ali mislim da je vazhnije da budem tu svom malom kad se upoznaje sa vecinom stvari iz veeelikog sveta, a ne da prohodava u jaslicama, ili da ga tete uche da jede kashikom .. znam da je mnogim zhenama nuzhno zlo, ali ako mogu da ostanem kuci, sigurno necu reci: jedva sam chekala da odem da radim ... 'ebem ti zhivot, pa mogu da dirinchim do 70 godina, a dete mi je jednom malo ... bez uvrede to je samo moje mishljenje 
super bokice, josh malo pa cesh da birash haljinice i tunikice za stomachic

i sada planiram tako kad udjem u 8 polako kuci do tada cu zezati narod ovdje u firmi
!
Samo da imam manje godina i da me nije zadesilo sta me zadesilo... prvo spontani, posle pauza od dve godine od op, ja bih sada imala troje minimum 
Mislim da mi ne bi bio problem raditi samo da mi bude bolje nego sa ove dve pa da mogu prepesaciti makar tih stotinak metara... Kolege bi me postedele maksimalno jer imamo odlicnu saradnju. Ne znam kako bih da sam u privatnoj ustanovi, ok onaj ko moze i ne mora odrzavati trudnocu, ali kad se setim onog mog pokusaja da predjem 20m do radnje i tih bolova dok koracam verujem da bih popila otkaz momentalno. Sada ne bih ni pokusala nesto sto mi je izricito zabranjeno, dozvolila bih sebi da ako je potrebno lezim i dozvolim drugima da me maze i paze... koliko mogu i moram sa mojom decom i oko njih, sve ostalo ko sisa... pa cak i posao u tim momentima vecina zena stavlja na drugo mesto i vaznije joj je da iznese trudnocu do kraja nego da zadrzi posao. Pogotovo u firmama gde ti niko ne garantuje rad do penzije bila trudna ili ne.
moja komšinica ima 3 ćerke i ova najmlađa (najslađa) je otprilike 11 godina mlađa od sestara - ali je toliko slatka
i fina i pametna...