Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da pošaljem :kiss: mojim drugaricama... :bye:

I da naglasimo da je ovo tema bRez nervoze... :rtfm::D

Kod mene danas mirnije, sve radim laganije, i onda je i on mirniji... juče me je iznabadao, rekla sam mužu:''Ne bi me iznenadilo da mu u jednom momentu ugledam ruku kako viri dole, kako je nemiran.'':heart::mrgreen: Uh, kad me gicne, kao da me nekom iglom probode dole.
Ali zato danas sve mirno, čim osetim da se umirio, ja se još više primirim i on zaspe...
Juče je čak mm držao ruku na stomaku jedno vreme, ne bi li ga umirio... i mogu vam reći da pali... čim neko drugi stavi ruku na stomak, on se umiri. :D

Tatine terapeutske ruke :heart:

Prvi put sam osetila pre par dana u 21 nedelji.. malo mozda kasno, ili..
i od tad nprestano, znaci i danju i nocu, jeste da je to tek pocetak, al me vec plasi.. ako nastavi ovim tempom, a kasnije ojaca.. ima da bude veselo :lol:

Veselo nego šta...
Ali nema lepšeg osećaja na svetu... još kad poraste pa ojača, pa te peticom gicka i gurka... a ti prvo vikneš JOJ a onda se nasmeješ pa ga maziš i kažeš mu da ga najviše na svetu celom voliš...:heart:

Mrzi me sad da tražim po you tube, a sad bih ti okačila onu Breninu - sitnije, Cile, sitnije :lol:
Inače, Čičak, to što je beba mirnija, što se manje gicka i surfuje po trbi, može da znači da je blizu :heart:
Pozdrav novim trudnicama, vidim da vas ima :) Ako, ako, dobrodošle, da zamenite nas bivše debele, a sad umorne i neispavane ;)
A gde nam je szuki? Da li kod nje možda ima nešto novo? Jedva čekam da nam se javi... :)

Mrzi me sad da tražim po you tube, a sad bih ti okačila onu Breninu - sitnije, Cile, sitnije :lol:
Inače, Čičak, to što je beba mirnija, što se manje gicka i surfuje po trbi, može da znači da je blizu :heart:
Pozdrav novim trudnicama, vidim da vas ima :) Ako, ako, dobrodošle, da zamenite nas bivše debele, a sad umorne i neispavane ;)
A gde nam je szuki? Da li kod nje možda ima nešto novo? Jedva čekam da nam se javi... :)

Ćao draga naša...:bye:
Kako si?
Kako Stefajlo?:heart:

i ja čekam sukija, danas je išla u školicu pa da mi priča kako je bilo... ja idem sutra...;)

Nego da vas pitam, u petak imam kontrolu i radiće mi vaginalni pregled. Mm me je malopre šišnuo dole, ja mu kažem Sutra da me obriješ, na šta će on Jesi ti luda, što bi se brijala za pregled?:eek: u fazonu skroz je kratko, što izbrijavati...:confused::eek: ja mu kažem, da me je sramota da idem neobrijana...

Jeste vi išle skroz obrijane na preglede u trudnoći?

Kako si?

i ja čekam sukija, danas je išla u školicu pa da mi priča kako je bilo... ja idem sutra...;)

Nego da vas pitam, u petak imam kontrolu i radiće mi vaginalni pregled. Mm me je malopre šišnuo dole, ja mu kažem Sutra da me obriješ, na šta će on Jesi ti luda, što bi se brijala za pregled?:eek: u fazonu skroz je kratko, što izbrijavati...:confused::eek: ja mu kažem, da me je sramota da idem neobrijana...

Cim sam usla u 9. brijala sam se sama skroz, do tada samo skracivala. Kao dok mi je jos mali stomak da se uvezbam :zcepanje:. Ali ja sam posebna prica jer sam streber ;)

Kako si?

hahaha uvek sam obrijana i u i van trudnoce :mrgreen:

Jupiii znaci sitno samo :super:

ija_ftn a kad ces ti ?

atakualpa hvala na dobrodoslici :zag:

Kako si?

videćeš Čičkava, kad se porodiš, kako sam... znaćeš sve... :lol: šalim se, naravno. Dobro sam inače, nego me sad izgleda strefio neki virus, muči me temperatura, a ne znam do koje visine temp smem da dojim... Ma proći će. Inače sam dobro, samo da mogu da se naspavam kao čovek bila bih i odlično :lol:
Stefajlo je super, hvala na pitanju. Išli smo kod dr neki dan, dobio je 900 g za prvi mesec. A ja se tripovala da nemam dovoljno mleka, da mi je dete gladno... :)

Drage moje zenice,
evo ja sad stigla iz Visegradske sa novostima. Konacno smo uspeli da sednemo sa doktorom i sve dogovorimo.Iako mi je termin 15.marta,doktor je rekao da ce se to odigrati sve SLEDECE sedmice, kao nema sanse da doceka termin,tako da mi je rekao da dodjem u sredu pa cemo da vidimo da li ce me ostaviti tada ili ce jos malo sacekati.Elem u svakom slucaju primaklo se skroz sitnoooo.
Epidural se placa 20.000 rsd,kada sve prodje.
Panika me hvata,ziva nisam i na sve to prepone razvaljuju .Jedva hodam,kao da dva dana nisam silazila sa bureta.:))
I pored svega toga nista me ne raduje kao saznanje da cu da upoznam sledece sedmice svog bebca.A mozda se mami rodi za 8.mart i bude najlepsi poklon na svetuu!!

Drage moje zenice,
evo ja sad stigla iz Visegradske sa novostima. Konacno smo uspeli da sednemo sa doktorom i sve dogovorimo.Iako mi je termin 15.marta,doktor je rekao da ce se to odigrati sve SLEDECE sedmice, kao nema sanse da doceka termin,tako da mi je rekao da dodjem u sredu pa cemo da vidimo da li ce me ostaviti tada ili ce jos malo sacekati.Elem u svakom slucaju primaklo se skroz sitnoooo.
Epidural se placa 20.000 rsd,kada sve prodje.
Panika me hvata,ziva nisam i na sve to prepone razvaljuju .Jedva hodam,kao da dva dana nisam silazila sa bureta.:))
I pored svega toga nista me ne raduje kao saznanje da cu da upoznam sledece sedmice svog bebca.A mozda se mami rodi za 8.mart i bude najlepsi poklon na svetuu!!

Ehej drugarice... :bye:

Znači upoznavanje još malo malo...:super::super::super: jeeeee... :super::klap:
Što se tiče prepona, mene to isto muči već neko vreme, ali nije svaki dan... nekad po ceo dan, nekad tek uveče...

Jel ti nosiš dečaka ili devojčicu?:D

E konačno se sredih... :D

Malopre mm ulazi u kupatilo, a ja jednu nogu držim u umivaoniku i brijem, stojim na drugoj... on ovako :eek: kaže:''Pazi da ti beba ne ispadne od akrobacija.'':mrgreen:
A posle sam skraćivala nokte na nogama... zaboravila danas otići na pedikir...:dash::whistling: e to mi je teže nego ovo podizanje nogu... pritisnula sam slučajno stomak butinom, a ovaj mali odmah kontranapad...:koto: izvini dete moje...:heart::mrgreen:

Ljubim vas sve... i laku noć...:bye:

Ehej drugarice... :bye:

Znači upoznavanje još malo malo...:super::super::super: jeeeee... :super::klap:
Što se tiče prepona, mene to isto muči već neko vreme, ali nije svaki dan... nekad po ceo dan, nekad tek uveče...

Jel ti nosiš dečaka ili devojčicu?:D
Nosim decaka moja drugarice :))
I ja sam se sama brijala,malo me je muz popravio i juce kad sam bila na tom pregledu vidim male tragove krvi koliko sam se iskasapila.heheheh
A zadnji put kada sam bila na UZ,isto sam se tako pripremila za nedaj Boze da me pregleda dole,i bila sam opterecena sa tim da li cu da uspem da izbrijem svaku dlacicu,da bi kasnije kada sam usla u ordinaciju,doktor uveo jos dve pacijentkinje i sve tri nas je pregledau na UZ bukvalno jednu za drugom. Jedna od tih dve je svukla samo malo gacice koliko je bilo potrebno da se odradi UZ pregled,da bi kod nje i na to malo spustenih gacica ispao zbun,hahahhaa E kad sam to videla nesto mi kvrcnulo u glavi,ono tipa "ja se opterecujem oko jedne dve dlacice a zena se ladno nije obrijala celu trudnocu" Tako da opusteno cicak sto se toga tice,sve ce nam to biti zanemarljivo kada porodjaj krene.Sada je to jedan od vecih problema,ali ti mogu reci da jedva cekam da dodje vreme da sama mogu da isecem sebi nokte na nogama i da ponovo mogu da vidim dole sa svojom "vrsnjakinjom".
Prepone su me bolele kao i tebe sporadicno,do pre 2-3 dana, ali valjda sada kako se sve to priblizava bole bukvalno po ceo dan.Jutros sam osetila da me boli malo ispod venerinog brega,valjda je to sve deo prirode,organizam se priprema za porodjaj.

rama prijatelju, ti si bas ranoranilac. ;)
U sustini ko i spava. Ahaaa...
Legem u 12, pola 1... Pa svakih sat, sat i po ustajem, ne znam zasto. A u 3 nocu obavezno prosetam do kuhinje, njopnem jedan mancmelou i jednu jaficu, malo vode i nazad. Muz mi se smeje, kaze moze se sat navijati po meni... Ahahaaa...

Sto se tice brijanja, nisam se obrijala skroz, samo ono sto mi je mm skratio, na nulu... Ahaaa... Sad cu da vidim ako je raspolozen da dovrsi posao... Ja ne smem na slepo, nema sanse... I dok me on brije, ja drzim ogledalo i samo vicem Pazi, Cekaj, Pazi, Poseces me... Ahahahah...

rama prijatelju, ti si bas ranoranilac. ;)
U sustini ko i spava. Ahaaa...
Legem u 12, pola 1... Pa svakih sat, sat i po ustajem, ne znam zasto. A u 3 nocu obavezno prosetam do kuhinje, njopnem jedan mancmelou i jednu jaficu, malo vode i nazad. Muz mi se smeje, kaze moze se sat navijati po meni... Ahahaaa...

Sto se tice brijanja, nisam se obrijala skroz, samo ono sto mi je mm skratio, na nulu... Ahaaa... Sad cu da vidim ako je raspolozen da dovrsi posao... Ja ne smem na slepo, nema sanse... I dok me on brije, ja drzim ogledalo i samo vicem Pazi, Cekaj, Pazi, Poseces me... Ahahahah...

Cicak moj,ja ne mogu da docekam da svane jutro..Isto kao i ti tumaram nocu malo grickam gledam tv,i tako na svakih 2 sata.I kada mi muz krene na posao oko 6 ja jedva docekam da ustanem.
Cak sam jednom prilikom izjavila:"da mi je samo da se porodim pa da se naspavam!!" Muz me je samo bledo pogledao i rekao :"zeno jesi li svesna sta si rekla?"hahahahaah :)

..ala ste blizu, devojke.. :aha:
..dodushe, poslednji dani se vuku strashno, mislim da svaki traje 124h.. :lol:
..oko "frizurice" :lol: - depilacija je zakon..chim predjesh polovinu devetog sredish sve i mirna si dok ne zaraste epiziotomija..
..dodushe, ako se ne depilirate inache ne savetuje se, poshto moze da izazove kontrakcije pre vremena..

..drzimo fige i javljajte vesti.. :cao:

Evo me stigla... :bye:

I mene brine suki, još je rekla da mi javlja kako je u školici... a možda se već i porodila i uživa...;):D

Ne znam odakle da krenem, da vam pričam kako je bilo danas. :neutral: ajd od početka :mrgreen:

Da se prisetim samo, da na prošloj kontroli sa ovim dr.koji bi trebao da me porađa, na moje pitanje:''Šta Vi mislite, šta predlažete, zbog mog celokupnog stanja, vto, hiper... itd... kako bi bilo najbolje da se porodim?'' Njegov odgovor beše:''Pa prirodni je prirodni, a carski uvek može ako ne ide prirodno.''

E, odemo mi danas... gleda on na UZ, ćaskamo, i kaže on meni ovako:''Pošto je vama termin 18.Mart, mi bi mogli to obaviti 12. ili 14. Marta jer ja 15. idem na godišnji?'' ja ovako :eek: pa kažem:''Kako to mislite ako je meni termin 18.? Ne znam ja kad ću.'' tu on prećuta, verovatno se misli 'šta ću vam ja ako ćete prirodno da se porađate.' nemam pojma...
Pregledao me je i vaginalno, skroz zatvorena.
Što se tiče epidurala, rekao mi je da ne može da mi obeća...

Imam kontrolu u sredu, i ostalo je na tome da se odlučim do srede šta ću, a ja ljudi moji nemam pojma. :confused::neutral: Zbunjena sam ko tele u magli. :huh:
Moja mama je za carski, posle svega misli da je to najmanji rizik. Naravno, ja odlučujem, ali kad nemam pojma...
Carski verovatno nosi manji rizik za bebu, i sviša mi se što bude pre termina... pogotovo što je ovo prva trudnoća, ko zna kad bi ovaj mali krenuo prirodno, a ja bi svisnula od muke ako bi prebacio termin, a po svemu sudeći, bilo bi tako...
S druge strane, prirodno je prirodno... brži oporavakne moram svako sl.na carski... ne moram se čuvati naredne dve godine...

Sve u svemu, u dilemi sam velikoj... :aha::think:

Šta god da uradim bojim se da ću pogrešiti...

P.S. Bebac ima 3050g, do termina će biti oko 3200g...:heart: a doktor nam je uslikao testise...:mrgreen::zcepanje::rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back