Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da nije Uljarevic? :)
Nije.
Ne mogu se setiti prezimena, ali nije taj...
Ovaj operiše miome, jajnike, jajovode itd...
U Betaniji nema epidurala, osim ako nemash debeeeelu vezu, i nisi se obezbedila na vreme . :(

redovna dimenzija ti je dovoljna , pa ne radjash kong-konga :zper::zcepanje:

Nema epidurala?!:eek: Uopšte?! :eek:

Jel misliš ne rade epidural ili rade ali moraš platiti?
Znam da je ranije bio oko 15.000 dinara, ne znam kako je sad?

Što se tiče peškirića, sebi ću poneti par malih, 2-3(za lice, telo i ruke) a njemu ću onda jedan redovan.

Kad mu obučem pelenu, dole one pantalonice sa stopalima, a gore benkicu, jel PREKO benkice treba još nešto(tipa debela benkica, zeka)?

ima epidurala...moja drugarica dva puta uz epidural,dogovoris sa svojim ginekologom a on sa anesteziologom...platila 10.000

ovo ne znam, ali nama su u shkolici utuvljivali u glavu da ne trazhimo epidural, jer pobogu, tolike zhene se porodile bez njega, pa valjda cemo i mi ... i da nema , zhaba i trazhile ... ja dalje od ove informacije nisam stigla, jer sam zavrshila na carskom rezu ... dodushe chula sam da mozhe da se trazhi, i da se unapred ugovara i da treba debelo platiti ... ja sam samo bila veoma ljuta u shkolici, pa da pre 100 godina nisu imali ni zubari anesteziju, pa su ipak vadili zube ... misssim ...

Chichak, ako hocesh, onda sam brzo brzinski nadji anesteziologa, jer mislim, da ako se pojavish i trazhish epi, samo ce ti se smejati ...

ovo ne znam, ali nama su u shkolici utuvljivali u glavu da ne trazhimo epidural, jer pobogu, tolike zhene se porodile bez njega, pa valjda cemo i mi ... i da nema , zhaba i trazhile ... ja dalje od ove informacije nisam stigla, jer sam zavrshila na carskom rezu ... dodushe chula sam da mozhe da se trazhi, i da se unapred ugovara i da treba debelo platiti ... ja sam samo bila veoma ljuta u shkolici, pa da pre 100 godina nisu imali ni zubari anesteziju, pa su ipak vadili zube ... misssim ...

Chichak, ako hocesh, onda sam brzo brzinski nadji anesteziologa, jer mislim, da ako se pojavish i trazhish epi, samo ce ti se smejati ...

Da, znam i ja da ne mogu da biram kad odem tamo...
Baš ću u petak pitati ovog mog dr. da li imaju i koliko je?

Meni je moj dr obecao epidural pa me je ispalio. Kao dobices u 11h, pa sada je guzva ajde u 13h i u 16h sam se porodila. Verovatno sam trebala reci "odmah i posto" i dobila bih. Glupaca :dash:

Sa ove tacke gledista bolje da nisam dobila epidural, jer tada tek ne bih mogla da ga izguram, mada sa druge strane tada bih bila odmornija na samom finisu. Necu ni da razmisljam sbb-kbb. Ako ti treba broj tel ja imam jednog anesteziologa kojeg na kraju nisam ni nazvala jer je moj dr rekao "ma nista ti ne brini, bice sve u redu" :roll:

Meni je moj dr obecao epidural pa me je ispalio. Kao dobices u 11h, pa sada je guzva ajde u 13h i u 16h sam se porodila. Verovatno sam trebala reci "odmah i posto" i dobila bih. Glupaca :dash:

Sa ove tacke gledista bolje da nisam dobila epidural, jer tada tek ne bih mogla da ga izguram, mada sa druge strane tada bih bila odmornija na samom finisu. Necu ni da razmisljam sbb-kbb. Ako ti treba broj tel ja imam jednog anesteziologa kojeg na kraju nisam ni nazvala jer je moj dr rekao "ma nista ti ne brini, bice sve u redu" :roll:

Može taj broj, ako ti nije problem... pusti mi na pp... ;)

Znači sa anesteziologom se treba posebno dogovarati, mimo lekara?

čičak i nama u školici kažu da epidurala nema u betaniji. možda je to neki dil između njih, da nas odgovore...navodno radi samo jedan anesteziolog, pa taj nema vremena za obične trudnice, mora biti na raspolaganju onima za hitan CR. mada počinjem da sumnjam u obaveštenost sestrica koje vode školicu, kod nas se ispostavilo da se u par stvari grdno prevarila, ja proverila nakanadno....

vas ne vode u obilazak porodilišta? evo mi idemo u sredu, sve da nam prikažu i navodno ćemo imati priliku se nekim da razgovaramo, nadam se ne sa servirkama ili spremačicama, da postavljamo pitanja. isto tako su nam sve ispričali u stna crevca, kad gde ideš prilikom porađanja. kao što ti je Ija napisala.

Jel mogu ja ovde da kukam?:(

Malopre u potrazi za prezimenom onog 'lepog' lekara, naiđem na neku temu 'Dobri lekari' tako nešto... i tamo neke žene pisale loša iskustva sa bebama... na porođaju... te one što nisu radile amnio rodile bebe sa daunovim, te neku namučili pa joj beba nije preživela... e baš su me s*****lee... :(:(:(
Odmah me uhvatilo sto tandrca... :besna:

čičak i nama u školici kažu da epidurala nema u betaniji. možda je to neki dil između njih, da nas odgovore...navodno radi samo jedan anesteziolog, pa taj nema vremena za obične trudnice, mora biti na raspolaganju onima za hitan CR. mada počinjem da sumnjam u obaveštenost sestrica koje vode školicu, kod nas se ispostavilo da se u par stvari grdno prevarila, ja proverila nakanadno....

vas ne vode u obilazak porodilišta? evo mi idemo u sredu, sve da nam prikažu i navodno ćemo imati priliku se nekim da razgovaramo, nadam se ne sa servirkama ili spremačicama, da postavljamo pitanja. isto tako su nam sve ispričali u stna crevca, kad gde ideš prilikom porađanja. kao što ti je Ija napisala.

Ne razumem to NEMA? Nema kao ne postoji ne radi se tamo uopšte ili nema u fazonu ne praktikuju ali ako se snađeš može? :dontunderstand:
Ako ne rade često, koliko li su i iskusni ti anestezeolozi? Možda onda i bolje bez?:confused:

Kojeg porodilišta?:mrgreen::lol:
Nemamo mi ovde porodilište... ima u susednom gradu, ali ne ide se... pa ja sam JEDINA trudnica u školici... :D

Jel mogu ja ovde da kukam?:(

Malopre u potrazi za prezimenom onog 'lepog' lekara, naiđem na neku temu 'Dobri lekari' tako nešto... i tamo neke žene pisale loša iskustva sa bebama... na porođaju... te one što nisu radile amnio rodile bebe sa daunovim, te neku namučili pa joj beba nije preživela... e baš su me s*****lee... :(:(:(
Odmah me uhvatilo sto tandrca... :besna:

..sad si nashla to da chitash.. :dash:
..od sad do porodjaja samo da bistrish teme o dojenju, si chula.. :brus: ..posle necesh imati kad.. :)
..i ovu sve o bebama 0-6 meseci i onu o novorodjenchetu (imash link na prvoj strani ove o bebama)..
..odma'.. :mafijas:

..sad si nashla to da chitash.. :dash:
..od sad do porodjaja samo da bistrish teme o dojenju, si chula.. :brus: ..posle necesh imati kad.. :)
..i ovu sve o bebama 0-6 meseci i onu o novorodjenchetu (imash link na prvoj strani ove o bebama)..
..odma'.. :mafijas:

e u pravu si... :ok:
ali kao i svaka majka, ja već razmišljam šta će moja beba da jede ako mi ne krene mleko... :confused: hoće ga oni tamo nečim nahraniti, treba li da ponesem nešto... itd itd...:confused:

a računam, bićemo suki i ja zajedno, pa valjda će jednoj krenuti mleko...:lol: pa ćemo morati ovu krstarsku forumčad podojiti zajedno... :mrgreen::zcepanje::heart:
i onda jednog dana pokazujem sinu forum i kažem:''Ovo ti je sine forumska majka...'' :rotf::mrgreen::zcepanje: (auuu al samm izduvala.aa...:whistling:)

1. pocni gledati na youtube kako se ispravno povija, drzi i doji beba. Npr nama u skolici nisu pokazali kako se drzi beba ali smo zato ucili gomilu gluposti koje nismo koristili. Da me ne shvatite pogresno Skolica je zakon, samo su neke vazne stvari izostavili

2. mani se tih rekla kazala. Ako je neko prosao lose ne znaci da ces i ti proci. Svako je prica za sebe i ti se trudi da se informises o porodjajnim dobima, sta te ceka kada stignes kuci i slicno jer posle neces imati vremena.

3. Problem kod porodjaja je taj da se svi koncentrisemo na sam cin porodjaja i svi se toga "plase". Ne kazem da je naivna stvar, ali je mnogo teze kada dojdes kuci i imas mali smotuljak koji trebas podojiti, promeniti pelene, ljuljuskati i maziti a ne znas kako. Unapred se spremi na to tako sto ces ili kupiti neku knjigu tipa "Sta da ocekujete u 1 godini" ili youtube ili unajmi patronaznu. I nekako unapred organizuj kuvanje, peglanje i slicne stvari sa nekim ko te nece nervirati i u koga imas poverenje (al kada dodjes spremi se na to da ce te najrodjaniji nervirati)

4. Epidural mozes dobiti u Betaniji ako imas deal sa dr ili anesteziologom, pod uslovom da isti taj anesteziolog nije morao otici na hitan ili zakazan carski. Moze se lako desiti da platis epidural a ne dobijes ga . (platis= citaj podplatis)

Kupila sam tu knjigu Šta da očekujete, i žao mi bačenih para... ne sviđa mi se uopšte...

Moram ponovo krenuti u školicu bar to povijanje i dojenje da naučim... inače juče mi se drugi put otkako sam trudna, posle tuširanja, dok sam brisala bradavice pojavila onako kao mala ali baš mala mala kapljica, ali deluje bezbojno, kao voda... prvi put sam mislila da je meni ostala kap na prstu a sad mislim da je to možda nešto što će biti mleko...:confused::confused::lol:

p.s. i dalje se smejem onom 'forumska majka'...:rotf: a može i forumajka...:zcepanje::rotf::mrgreen:

To je prvo mleki, kolostrum, nesto najvrednije sto ce tvoja beba dobiti. Normalno je da je providno, i kasnije, kad vec dugo budes dojila, mleko koje prvo izlazi iz dojke, tzv. prednje mleko, je providno, to ne znaci da je lose, slabo ili bilo sta, znaci da je normalno. Tek kasnije u toku podoja izlazi zadnje mleko koje je masno i belo.

e u pravu si... :ok:
ali kao i svaka majka, ja već razmišljam šta će moja beba da jede ako mi ne krene mleko... :confused: hoće ga oni tamo nečim nahraniti, treba li da ponesem nešto... itd itd...:confused:

a računam, bićemo suki i ja zajedno, pa valjda će jednoj krenuti mleko...:lol: pa ćemo morati ovu krstarsku forumčad podojiti zajedno... :mrgreen::zcepanje::heart:
i onda jednog dana pokazujem sinu forum i kažem:''Ovo ti je sine forumska majka...'' :rotf::mrgreen::zcepanje: (auuu al samm izduvala.aa...:whistling:)

ahahahahahahhahahhahaa čičak, znači umrla sam od smeha!!! može može, dojićemo na smenu, jedna spava a druga dve bebe pod mišku. taman da vežbamo za sledeće blizance :)
ja sam mislila da ti dolaziš u školicu u ns....nama su pokazali kako se drži beba pri podoju, tj više varijanti. i povijanje u sitna crevca. meni to dojenje kao nauka za sebe.....

ništa evo ja sutra idem u betaniju pa ću ti pričati utiske. a za epidural, verovatno misle nema za obične regularne mame, samo za one sa raznim dilovima sa lekarima....nije mi to baš jasno, jer ja nemam dil, niti lekara, za sad. a ne bih ni epidural tako da mi je svejedno, ne opterećujem se so tim. :) a možda ću ih na kolenima moliti da mi daju neku drogu ahahahhahha

ahahahahahahhahahhahaa čičak, znači umrla sam od smeha!!! može može, dojićemo na smenu, jedna spava a druga dve bebe pod mišku. taman da vežbamo za sledeće blizance :)
ja sam mislila da ti dolaziš u školicu u ns....nama su pokazali kako se drži beba pri podoju, tj više varijanti. i povijanje u sitna crevca. meni to dojenje kao nauka za sebe.....

ništa evo ja sutra idem u betaniju pa ću ti pričati utiske. a za epidural, verovatno misle nema za obične regularne mame, samo za one sa raznim dilovima sa lekarima....nije mi to baš jasno, jer ja nemam dil, niti lekara, za sad. a ne bih ni epidural tako da mi je svejedno, ne opterećujem se so tim. :) a možda ću ih na kolenima moliti da mi daju neku drogu ahahahhahha

Bila sam danas u školici... radili održavanje epizotomije, bradavice, i ponešto o dojenju... u četvrtak ćemo detaljnije... :D a valjda ćemo i do povijanja stići... mada mene ovo dole(prepone i onaj centralni deo) baš bolE, tačno osećam da se priprema telo... a nervira me jer kad legnem, ništa sve super, kako ustanem, sve kao pingvin hodam... kljakavo...

E jedva čekam da čujem sutra... :D
Ma nemam ni ja nikakve dilove, niti sam nešto zagrižena za epidural... pitaću pa ćemo videti... ;)
I ja sad mislim kako mi neće trebati ništa, a kad tamo zajaučemo, biće:''Davaj sestro neke droZe!!!'' :mrgreen::rotf:

Nije džaba ona izreka ''Pijan kao majka.'' :mrgreen::zcepanje: mogle bi mi malo alkohola prošvercovati, porađale bi se sa osmehom... :lol: triput hik i evo ga...:rotf:

Zamislite suki i ja dođemo pijane na porođaj... pa nas stave zajedno u sobu da se porađamo, a mi zapevamo:''Srećan ti rođendan sunceeeee mojeeee dragoooo...'':pivce::zurka::rotf:

I još naredimo:''Ajmo celo porodilište, sestre, doktori, anesteziolozi, prdijatri, tetkice... ajmo svi pesma!!'' :pivce::zurka::maramica::cepanje::rotf: i celo porodilište peva... :mrgreen::zcepanje: ne bi nam trebali anesteziolozi... samo nas dve angažujete i rođenje vaše bebe dočekajte u pesmi i veselju...:mrgreen::heart::zcepanje::lol:

(kao u žikinoj dinastiji kad onaj ludi u bolnici naredi svima da pevaju :mrgreen: )

Poslednja izmena:
ahahahhahahahhahha a šta veliš za trubače za ispod prozora???? to bi tek bio šou....
odlepila si skroz ženo!!!!

nego da vas priupitam? da li je kojoj curila plodova voda? kako to izgleda????
ja se danas šokirala.osećam nešto mokro kod prepona, helanke natopljene. kad me nije srčko strefio....ipak mislim da je samo sekret, ali baš tolikooooo. nisam imala dnevni, kao danas neću već mi dosta da stalno stavljam i sve se natopilo fuj.

kako da znam kad je sekrte a kad pl.voda??? u školici su rekli da je voda bez mirisa, providna, ili blago zamućena....ali na gaćicama se to ništa ne razlikkuje, ili???

..zsuki, postoje spec uloshci koji (chini mi se) poplave ako je plodova voda u pitanju, ali bilo ih je jako teshko nabaviti pre neku godinu kada sam
ih trazila po apotekama za jednu prijateljicu, a i gde da ih nadjesh sad u pola noci.. :confused:
..chesto je i oticanje urina pred sam kraj, narochito kad kashljesh ili se smejesh..pokushaj da osushish fenom ili na radijatoru pa proveri imaju li karakteristichan miris urina..
..chak i ako je i plodova voda, nije kasno da sve to odradish i sutra.. :) ..plodova voda se obnavlja i beba nije nikako ugrozena..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back