Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala, ma ja sam uvek imala dobru liniju, tj zadovoljavajucu.... visoka sam 170, uvek sam imala oko 55kg, na oba porodjaja otisla sa 69kg
i izasla iz porodilista sa starom kilazom....
nego sam se ja ove zime ugojila, pa sam trudnocu pocela sa 60... videcemo sad na kontroli sta ce biti....

meni je moja mama bila kriminalna
pre nego sto je zatrudnela imala je 60 kila
na dan porodjaja 66 kila
i mesec dana posle porodjaja spala na 58 :)
msm, ne znam kako joj je to uspelo, al dobro...
ja se tako nadam ceo zivot da cu biti na nju :)

ne brini bubice, mirujem kao bubica :)
pa ti imas deckonjuuuu, bravo!
ja sam mastala o deckonji, a sad mi je svejedno...
gledala sam jednu emisiju o betenovoj bolesti, i rekla sam, boze dragi, samo neka su zdravi....
cuvaj se i ti.... :heart:

ja sam citala da su decaci osetljiviji od devojcica
i pre sam vise zelela mozda decaka, jer kao ajde prvo da bude musko
pa onda odjednom mi se vise svidele devojcice
jako su mi slatke i njih uvek mozes sredjivati ko princezice
a onda shvatim da mi je u stvari svejedno i da najbitnije bas to
da sve bude kako treba i da budu zivi i zdravi
i cak razmisljam ako ostanem trudna da necu da znam pol deteta,
tako je i moja majka, htela da se iznenadi na taj dan
i sad mi se sve vise svidja ta ideja :)

meni je moja mama bila kriminalna
pre nego sto je zatrudnela imala je 60 kila
na dan porodjaja 66 kila
i mesec dana posle porodjaja spala na 58 :)
msm, ne znam kako joj je to uspelo, al dobro...
ja se tako nadam ceo zivot da cu biti na nju :)

moja maceha je u trudnoci dobila 9kg i iz porodilista izasla kao grancica :)
ja sam svaku trudnicu poredila sa njom i smatrala da sve sto je preko 9kg, da je previse...
jer je meni ona sa tih 9kg bila ogromna, hahahha.... ma sta nas bre briga koliki su stomaci, samo nek se sepurimo sa njima i bebanima....

ah sta znam, ja sam dete razvedenih roditelja i ja sam rasla sa ocem, za mene je samo tata postojao...
kad je umro, umro je i deo mene.... mamu volim, ali nikada nismo bile bliske.. tek mozda malo evo sad od kad i ja imam decu...
ne ljutim se ja, bas zbog toga sto je meni tata bio ceo svet, ali bih volela da i ja nekome budem ceo svet ;)

ah sta znam, ja sam dete razvedenih roditelja i ja sam rasla sa ocem, za mene je samo tata postojao...
kad je umro, umro je i deo mene.... mamu volim, ali nikada nismo bile bliske.. tek mozda malo evo sad od kad i ja imam decu...
ne ljutim se ja, bas zbog toga sto je meni tata bio ceo svet, ali bih volela da i ja nekome budem ceo svet ;)

ti ces uvek biti njihova mama, jedna i jedina...
ti vec sada definitivno imas drugaciji odnos sa njima, verujem, nego tvoja majka
i ne treba da se uporedjus sa njom, niti da uporedjujes vase odnose
vas cetvoro ste porodica, uskoro vas petoro :)
i normalno je da su devojcice u tim ranim godinama privrzenije ocevima
ali videces cim malo porastu okrenuce se vise tebi..
jer em si i ti zensko, mocices i bolje da ih razumes i posavetujes
i nemoj da mislis da im nisi ceo svet sada
ljubavi ima mnogo, i ne moze se deliti i uporedjivati
pa sad ako vise gnjave tatu da mislis da njega vise vole
to je samo drugacija ljubav, jer im tata verovatno trenutno pusta i na glavu da mu se popnu :)
ali ti ces ostati jedna jedina, i za njih posebna
veruj u to :*** ljubim

mozda ja sad tu malo i filozofiram
ali to je slicno ko sad kad bi neku majku pitali koje od svoja npr 4 deteta voli najvise
pa normalno je da ce reci da ih sve voli istom jacinom ali na drugaciji nacin
jer su i oni drugacije licnosti i samim tim se drugacije vole
ali to ne znaci da je intezitet ljubavi manji ili veci prema odredjenom detetu
:)
e odoh sad
moram da se sredim malo i tako to
pa se kuckamo ovih dana
luv ya all <3

ma naravno mila, svesna sam ja toga, nego se malko zekim na taj racun...
lepo je imati i jedne i druge, jednako se vole, a bas je tako kao sto kazes, ja sam malo strozija,
tata dopusta bas sve, izvode vratolomije i svakave gluposti koje meni ne bi pale na pamet, zato im je on sada poseban...
ali ne ljuim se i ja ga volim tako blesavog ;)

Evo me :D
jexy.JPG

jexy, sta obuvas za posao? kako se vratis kuci sa tako netecenim nogama? joj, ja se plasim tog oticanja, ali za sada sam ok. jesu malo otecene kad dodjem kuci, ali svu obucu obuvam normalno i otok splasne cim legnem i malo podignem noge

Obuvam patike, nezapertlane
i to sam pisala zvanican mail da mi odobre da nosim patike, posto imamo dress code u firmi:roll:
Sta god da obucem na nogama imam NIKE, i bas me briga:)
dodjem kuci kako kad, nisu uvek natechene isto, a i lakse mi je kad hodam, samo sto su mi juce specijalno mnogo natekle, zato sam se i bila smorila skroz :(
cas sam i te patike morala da skinem, pa sam isla u prodavnicu da kupim neke papuche, za vreme radnog vremena...
i sto je najgore, jutros se prvi put otok nije povukao skroz posle odmora, i prvi put sam primetila da su mi i kolena natecena, sva sam kao krofna

e dobila sam rezultate antitela, nasli su ih, sad moram cesce na bockanje, svake dve nedelje, da prate jel se povecava broj, pa ako se povecava da se utvrde koja su antitela pa ako bude potrebe onda cu ici na kliniku, tako mi dr objasni juce
ludilo
no, bitno je da sam ja na odmoru do 09.maja i sad vec ozbiljno razmisljam da se i ne vratim na posao...

jexy, nemoj da se zezas, bataljuj posao sto pre i dizi noge...
nema tu bas nekog nacina da se to spreci, meni nekad oteknu od umora i kad nisam trudna....

cure moje, meni i danas ide ono braon... i imam opet menstrualne bolove.... jako se plasim....
nisam mogla da lezim ceo dan, pa sam malo prosetala sa kumom do trznog centra, bas lagana setnja...
malo shoppingovale, nije mi dala ni kesu da nosim do auta, ja dosla kuci i imam sta da vidim :(

i posto je dr bila sigurna da je sve ok sa bebom, ne znam da li sutra opet da odem do bolnice, bas mi nije svejedno.....

Idi, nema razloga da ti bude glupo, samo ces se smiriti, ovako ces se nervirati, a to nije dobro ni za tebe, ni za bebu.
Verujem da je sve OK, idi i uveri se cisto da bi se smirila. :cmok2:

hvala kistina :heart:
mislim i ja da cu ipak otici, mada je prekjuce sve bilo kako treba i dr mi napomenula da nema nikakvog ostecenja ni opasnosti....
a meni je samo u glavi da ce beba otici :(

Obuvam patike, nezapertlane
i to sam pisala zvanican mail da mi odobre da nosim patike, posto imamo dress code u firmi:roll:
Sta god da obucem na nogama imam NIKE, i bas me briga:)
dodjem kuci kako kad, nisu uvek natechene isto, a i lakse mi je kad hodam, samo sto su mi juce specijalno mnogo natekle, zato sam se i bila smorila skroz :(
cas sam i te patike morala da skinem, pa sam isla u prodavnicu da kupim neke papuche, za vreme radnog vremena...
i sto je najgore, jutros se prvi put otok nije povukao skroz posle odmora, i prvi put sam primetila da su mi i kolena natecena, sva sam kao krofna

e dobila sam rezultate antitela, nasli su ih, sad moram cesce na bockanje, svake dve nedelje, da prate jel se povecava broj, pa ako se povecava da se utvrde koja su antitela pa ako bude potrebe onda cu ici na kliniku, tako mi dr objasni juce
ludilo
no, bitno je da sam ja na odmoru do 09.maja i sad vec ozbiljno razmisljam da se i ne vratim na posao...

Jexy, oprosti mozda sam negde preskocila ako si pisala o tome, ali cudi me da ti dr ne prepise bolovanje s obzirom da imas prilicnih problema sa oticanjem, ocigledno zbog sedenja. Mojoj drugarici su pocele da oticu noge, po malo negde u 6. mesecu od previse stajanja ( radi kao frizerka ) i dr joj je dao bolovanje. Ono, doduse to nije u Srbiji, ali bas zato jer se ovde ne daju tako lako bolovanja... U svakom slucaju, kada odes na odmor potrudi se da odmaras sto vise sa nogama koje su podignute iznad nivoa srca. A koliko neko rece dobra je i kratka, lagana setnja. Pokusaj da izdejstvujes bolovanje ako mozes sto pre, pa posle nastavi sa odmorom. Maksimalno izbegavaj sedenje. :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back