Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala drage moje....znaci....:neutral:

ehj ,nemoj da brines,uglavnom donji deo stomak boli jer se materica siri,ali da bi bila mirnija trebala bi otici ginekologu,.........i mene je boleo stomak,mislila -gotovo je,a kada sam otisla kod ginekologa,(ja vec koristim utrice 3x2,i primam progesteron od prvog dana ET,stim sto sam jos primila 10000 jedinica pregnila odmah nakon ET i onda 4. 6. i 8. dan takodje pregnil ali 1500 jedinica-znaci ja sam primila to sto se primiti moze:roll: ) kad ono bebici sasvim lepo kuca srce i sasvim lepo napreduje ali sto kaze moj gin. ti si sada trudna nije to kao pre

zelim ti puno srece:zag:

evo i mi da se javimo.........bili smo opet na UZ,sutra ulazimo u 12.nedelju:super:........i super napredujemo:heart::heart::heart:,vec smodobili oblik prave bebe ,masemo rukica ,i dr je strasno zadovoljan..........malo je mamu prestravio,imala sam braon mrlju i brzinom svetlosti otisli kod dr na UZ,lazna uzbuna:roll:

Mene boli stomak!! :)
al ja jos ne znam dal sam trudna. Trebalo je da dobijem, pa sam u petak dobila na poslu, pa je to trajalo dok nisam stigla kuci, i od tada nema nista. A stomak me boli, i krsta me bole i grudi me bole sve kao da imam mecu, a nista nema. E sad ne znam dal da cekam mecu, il da radim test...posto sam nestrpljiva, pa sve mislim da sam trudna, a opet me boli stomak, pa sve mislim sad ce da krene...malo se opterecujem
sta cu...nestrpljiva sam
sve sam drugarice-mame i koleginice-mame izmaltretirala danas, pa sam sad presla na forum :) sorry :)

Da, da, znam taj osećaj :( Kažem ti, kod lekara idi, daće ti injekcije, biće ti lakše, a i bezbednije :)
i ja isto mislim,inace u prvoj sam imala te bolove i sve cekala da se pojavi menstruacija a sad u drugoj nista od bolova a krvarenje krenulo...mada naravno treba da se javi lekaru...ja sam uzimala utrogestan
Jao nadam se...utešila si me malko :whistling:
ma opusteno...videces kad pocne da te mlati...:lol:
cuj mene sto objasnjavam kameron,a meni ovo prva a njoj druga trudnoca...a ja kao pametujem :lol:
izvinjavam se

pa sta ima veze...
ne mora da znaci da znam sve ako je druga trudnoca...:)

evo i mi da se javimo.........bili smo opet na UZ,sutra ulazimo u 12.nedelju:super:........i super napredujemo:heart::heart::heart:,vec smodobili oblik prave bebe ,masemo rukica ,i dr je strasno zadovoljan..........malo je mamu prestravio,imala sam braon mrlju i brzinom svetlosti otisli kod dr na UZ,lazna uzbuna:roll:

jao ženska kako mi je drago zbog tebe,kad sam pročitala na VTO za tebe suze su mi lile neka ti je sa srećom:cmok2::cmok:

Tsy znači još malo:heart:očekuješ svaki dan ili svaki momenat:lol:

mini ja sam osjetila nekad u 22 nedelji tako da samo opušteno
odmaraj dok možeš dok bokser nije počeo udarati:zag:

Drage moje, ja sam juce izgubila moju bebu! Trudnoca je bila stara samo 24 nedelje i nisu mogli da je spasu. Ne znaju zasto je porodjaj poceo tako iznenada. Beba je za svoj uzrast bila pravilno razvijena, a uzeli su placentu na analizu pa ce da ispitaju moguce uzroke. Moje srce je slomljeno, al moram da idem dalje. Rekli su mi da za 6 meseci mogu i treba ponovo da ostanem u drugom stanju, samo tada cu biti pod potpunom kontrolom citavih 9 meseci. Molim vas, recite mi da znate jos nekog ko je bio u mojoj poziciji i ko je posle toga imao dece. Recite mi da cemo sledece godine opet biti na ovom forumu i da cu i ja imati jos razloga da se radujem.
Zelim vam svima lake porodjaje i puno, puno decijih osmeha

Drage moje, ja sam juce izgubila moju bebu! Trudnoca je bila stara samo 24 nedelje i nisu mogli da je spasu. Ne znaju zasto je porodjaj poceo tako iznenada. Beba je za svoj uzrast bila pravilno razvijena, a uzeli su placentu na analizu pa ce da ispitaju moguce uzroke. Moje srce je slomljeno, al moram da idem dalje. Rekli su mi da za 6 meseci mogu i treba ponovo da ostanem u drugom stanju, samo tada cu biti pod potpunom kontrolom citavih 9 meseci. Molim vas, recite mi da znate jos nekog ko je bio u mojoj poziciji i ko je posle toga imao dece. Recite mi da cemo sledece godine opet biti na ovom forumu i da cu i ja imati jos razloga da se radujem.

Mnogo mi je zao. Strasno je to sto se desilo. Nemam sta reci, samo da vremenom postaje lakse. Veruj mi.

Ja sam izgubila trudnocu u 12 nedelji, moja kuma u 11, a njena sestra se prerano porodila u dvadeset i nekoj nedelji. Od nas tri: kuma je sada u 5 mesecu (na odrzavanju je trudnoce jer su utvrdili da je trudnoca rizicna), njena sestra je dosta brzo ponovo ostala trudna i sada ima predivnog sina od godinu dana, a ja jos radim na trudnoci. Svako je prica za sebe. Iako nemam reci koje bi ti olaksale ono sto sada osecas, znaj da ce biti sve u redu. Poslusaj lekare, prati uputstva, pazi se i sve ce doci na svoje.

Pricaj sa suprugom, sa nama s kim god ti je lakse. Vazno je ne gubiti nadu. Mi smo tu da te poslusamo i utesimo, posavetujemo. :cmok:

:sad2: o Boze, strasno mi je zao...rasplakala sam se, a takve ti sada najmanje trebaju.
Ne daj se...razmisljaj o tome da je tvoja beba tamo negde gore medju andjelima i da joj je mnogo lepo.
A tebe ce naci novo celjade i vec dogodine se smeskati i plakiti na tvojim rukama. Ostani nam na forumu nemoj se izgubiti bez traga.
Kako si ti, kako si fizicki mislim, jer , psihicki pretpostavljam kako ti je tesko ?

Tsy znači još malo:heart:očekuješ svaki dan ili svaki momenat:lol:

:

da
cepaju me bezbolne kontrakcije vec sat ipo dva
nepravilne su...idu na 6 pa na 4 pa na 5....traju nesto manje od minut ili pola minuta....kako kad

ja se ponadala,al nista :lol:

nego da vas pitam....ako se ne porodim pre termina,jel treba da odem kod dr kada mi bude termin da vidim sta i kako,il da kuliram i nastavim da cekam?

ZA UNU:
A u bolnici, dok sam bila na serklazu, do mene je lezala jedna zena (zbog nekih rutinskih pregleda) koja je pre dve godine, nakon kordocenteze morala da prekine trudnocu u 23-coj nedelji jer su otkrili da ima hidrocefalus i paralizovane noge. Bebu su prvo uspavali pa su onda izazvali porodjaj.
Pricala je o tome da bi lakse prihvatila istinu koja je bila strasna.
A tada, u martu ove godine je bila u sedmom mesecu trudnoce. Sve je bilo u redu, rodila je zivu i zdravu devojcicu u 40-toj nedelji.
Eto, da znas da mozes i da ce biti. Jer, ona je prosla i goru stvar ako od goreg moze biti gore. Bila je svesna i saglasna da prekine trudnocu jer su lekari na tom insistirali. Kod tebe je visa sila, sam Bog je tako odlucio a ne ti i mozda je to nacin da lakse prihvatis sudbinu mada nije uteha tudja nevolja zelela sam da vidis da nisi jedina.

Poslednja izmena:
da
cepaju me bezbolne kontrakcije vec sat ipo dva
nepravilne su...idu na 6 pa na 4 pa na 5....traju nesto manje od minut ili pola minuta....kako kad

ja se ponadala,al nista :lol:

nego da vas pitam....ako se ne porodim pre termina,jel treba da odem kod dr kada mi bude termin da vidim sta i kako,il da kuliram i nastavim da cekam?

koliko ja znam, kad udjes u deveti mesec, od 36 - te nedelje ides na CTG jednom nedeljno i to tvoj lekar pregleda pa se dalje savetujes, tako je kod nas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back