Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje, ja sam juce izgubila moju bebu! Trudnoca je bila stara samo 24 nedelje i nisu mogli da je spasu. Ne znaju zasto je porodjaj poceo tako iznenada. Beba je za svoj uzrast bila pravilno razvijena, a uzeli su placentu na analizu pa ce da ispitaju moguce uzroke. Moje srce je slomljeno, al moram da idem dalje. Rekli su mi da za 6 meseci mogu i treba ponovo da ostanem u drugom stanju, samo tada cu biti pod potpunom kontrolom citavih 9 meseci. Molim vas, recite mi da znate jos nekog ko je bio u mojoj poziciji i ko je posle toga imao dece. Recite mi da cemo sledece godine opet biti na ovom forumu i da cu i ja imati jos razloga da se radujem.
Zelim vam svima lake porodjaje i puno, puno decijih osmeha

jako,jako,mi je zao!
stvarno ne znam sta bih ti rekla....mogu samo da pretpostavim kako se osecas!
drzi se!

Drage moje, ja sam juce izgubila moju bebu! Trudnoca je bila stara samo 24 nedelje i nisu mogli da je spasu. Ne znaju zasto je porodjaj poceo tako iznenada. Beba je za svoj uzrast bila pravilno razvijena, a uzeli su placentu na analizu pa ce da ispitaju moguce uzroke. Moje srce je slomljeno, al moram da idem dalje. Rekli su mi da za 6 meseci mogu i treba ponovo da ostanem u drugom stanju, samo tada cu biti pod potpunom kontrolom citavih 9 meseci. Molim vas, recite mi da znate jos nekog ko je bio u mojoj poziciji i ko je posle toga imao dece. Recite mi da cemo sledece godine opet biti na ovom forumu i da cu i ja imati jos razloga da se radujem.
Zelim vam svima lake porodjaje i puno, puno decijih osmeha

Znam kako se osećaš :(:(:( Moja trudnoća je bila 19 nedelja.... :(:(:( ( i još nekoliko puta pre 12 nedeje :(:(:( )
Ono što iz iskustva mogu da ti kažem, barem sam ja to tako prevazišla - ne pravi se da si jaka, da je sve ok. Isplači se, izbaci iz sebe. Jednostavno, to mora da se preboli, to mora da boli dok ne umine :(:(:( Ne daj da te sažaljevaju, grizi, ako treba, ali ne daj da te ljudi gledaju "onako".
Ne povlači se u sebe, razgovaraj sa ljudima kojima veruješ. Ali, ne dozvoli da ti "sole pamet".
I , u jednom trenutku, kaži - dosta!!! Bog je tako hteo, a ja moram dalje. A to ćeš moći samo ako odboluješ, ako dozvoliš emocijama da izadju, ako ih oslobodiš. Onda nastaviš dalje...
Još jedan savet, možda je rano da o tome sad pričam, ali... u sledećoj trudnoći - zaboravi predhodnu. Jednostavno, fakat je da ni jedna trudnoća nije ista. meni je to u početku bio problem, ustvari, bio mi je tokom cele trudnoće, pa sam malo i preterivala, radila stvari koje i ne bi trebalo, samo da pokažem da ja to mogu. Besmisleno je to, i nepotrebno mučenje. Rodila sam zdravo dete, evo 16 meseci ima. Planiram i drugo, ako Bog da.
Prodje to... dodje meni i sada, gledam ćerku, pa se pitam... pa i suza neka krene... ali nije više onako, odavno nije...
Proći će draga, i imaćeš decu, samo nemoj da se ubijaš dodatno... ne daj se :zag::zag::zag:

Jexy nemoj da se sekiras, samo se opusti, i bice sigurno sledeceg puta.
Una jako mi je zao ali drzi se, moja koleginica je isgubila bebu u 26. nedelji ostala posle toga trudna i decembra rodila sina. Samo guraj napred i glavu gore.
Inace ja sam danas umalo slogirala kod lekara. Odem da mi otvore karton i ajde da me pregleda doktor koji me je inace pregledao pre 4 nedelja i rekao da sam 12+2. Danas on mene gleda i prepao me kaze 14+2, ja mu kazem nemoguce proslo je 4 nedelje a on meno odakle ti to, ja dam prosli uz on kaze nemam pojma sta je zamislite to i kao placenta nije dobro i da pijem 3*1partusisten.Ja poludim i odem kod doktora koji ce da me porodi, ali ne moze da vodi trudnocu u kartonu jer je sad nacelnik i radi na odeljenju i on se sam covem prepadne i opet me preglada na UZ.Sama sam videla da pise i da je veca beba i da 16+2. Pokazao mi placentu da je jedan deo malo spusten ali da to nije za lekove. I kazi te sta covek da radi tim lekarima.Poludela sam.

o zivote, nije me bilo dugo i svratim danas kad imam sta da procitam :( una jako jako jako mi je zao! auh bre, mogu samo da zamislim kako se osecas :( :( :( Jel ti to prva beba? sta kazu doktori, zasto? ja znam samo jednu zenu koja je izgubila bebu u tom periodu trudnoce i koja sada ima dvoje divne dece. znam iz prica od prijateljica, desava se znaci, i sve te zene imaju decu, naravno, tako da ne brini, imaces i ti bebica koliko zelis! budi jaka da odbolis ovo. iz mog iskustva, nova trudnoca je lek. i sama sam prosla kroz gubitak, spontani u 13 nedelji. sada imam 2 cerke. ljubac veliki i da izguras sto pre tih 6 meseci pa da uzivas opet u trudnoci :)

e cek....ako odem sa tim uputom tamo, i oni mi urade ctg,blabla,sta vec....
onda moram opet da vadim zeleni uput?

ne mogu da se mlatim po domu zdravlja opet
em moram prevozom do tamo,em je plus 50 em tamo moram da cekam i da se smaram posto su budale

Ne, bre, to ti vrate, samo treba da ga pokazes.
I svakako idi, najverovatnije je sve OK, ali idi za svaki slucaj, ima razloga.

..to je uput "za lezanje" u nekoj ustanovi..
..obichno ga napishu u DZ bez datuma, vec pochetkom devetog meseca..

..ima i uput za pregled specijaliste (mislim da je on plavi :think: ) i on vazi mesec dana od dana
kad je izdat..
..u mishovicu imaju princip da upishu datum sa plavog uputa i sledecih mesec dana dolazish bez novog..
..zeleni se nosi tek kad idesh na porodjaj.. :)

I ja sam danas dobila rezultate Bete. Na zalost 0.00 :(

Ali se na predajemo :zag:

ne znam ja ni sta ti je to...
kupila obican test, jer kako sto vec opisah, u petak sam kao dobila pa nisam
al ne mogu ja da cekam, nego ocu odma test
i jedna crta
MEDJUTIM
ima jos jedna onako, bledo, bledo jedva vidljivo ruzicasta
sad me drugarica ubedjuje da je i najbledja druga crta- DRUGA CRTA!!
kaze njoj bilo tako, ona nije verovala,pa se rodio malac
da sacekam ja jos koji dan a? :D

Una mnogo mi je žao, nemogu ni da zamislim kroz šta prolaziš:(
želim ti da što brže proleti 6 mjeseci i da budeš ponovo na ovom kutku:cmok:

Jexy, drugarica ti je u pravu, kod mene je bila druga skroz ali skroz svjetla i eto
to i bi, sačekaj još koji dan pa ponovi i ta skroz svjetla će postati tamnija:)

ne znam ja ni sta ti je to...
kupila obican test, jer kako sto vec opisah, u petak sam kao dobila pa nisam
al ne mogu ja da cekam, nego ocu odma test
i jedna crta
MEDJUTIM
ima jos jedna onako, bledo, bledo jedva vidljivo ruzicasta
sad me drugarica ubedjuje da je i najbledja druga crta- DRUGA CRTA!!
kaze njoj bilo tako, ona nije verovala,pa se rodio malac
da sacekam ja jos koji dan a? :D

Idi do laboratorije i izvadi Beta HcG hormon (mozes u bilo koje vreme, ne mora se ujutru). Kosta oko 1200dinara To ti je najrelevantniji rezultat. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back