Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..dobar dan mamice.. :)
..vidim da su nam tri bekane odluchile da sachekaju termine.. pozurite, mrvice, svi vas chekamo.. :heart:

..zakazala sam drugi ekspertni za sledecu nedelju.. :) ..jedva chekam da se gledamo.. :)
..a ima i malo treme shta ce nam reci dr i da li je sve ok.. :ceka:
..nadam se da ce tada (19 nedelja) moci 100% sigurno da nam potvrdi pol..

:klap: :klap: :klap:
Drugi ekspertni je stvarno uzbudljiv... Bar meni bio... :heart:
Srecno, draga... :cmok2:
Odmah nam javljaj pol ;) (ako kazu)

..ma meni rekoshe josh na prvom ekspertskom da je dechak
ali ja neshto ne verujem.. :lol:
..nek je bekac ziv i zdrav, ljubi ga mama, pa kako god hoce.. :heart: :aha:

..ljubim vas sve i javljam se odmah sa, nadam se, samo lepim vestima.. :ceka:
Znam, sećam se.
Ali u 19.nedelji se vidi iz aviona kad je dečak. Pa ga onda lepo uslikaš, a ponosni tata nosi sliku kući. :lol:

Znam, sećam se.
Ali u 19.nedelji se vidi iz aviona kad je dečak. Pa ga onda lepo uslikaš, a ponosni tata nosi sliku kući. :lol:

..ma tata bi josh jednu cerku.. :lol: ..i sin bi josh jednu sestru.. :lol: ..tj josh tri sestre tachnije.. :hahaha: :heart:

..joooj, neshto mi srce poraslo za tri broja sada.. :aha:

..i moji su bili zajedno bolesni cele proshle nedelje..josh malo shmrcaju..i kashlju pola noci.. :roll:
..mene, srecom, nije potkachilo, bar ne da kljoknem skroz, mada sam nekako umorna ceo dan..
..ali to je do ove hladnoce i oblaka, verovatno..

Imam jedno pitanje, imam problema sa hemoroidima i koristim neku biljnu kremu ali ne pomaže već 4 dana se mučim:dash:! Da li je neka od vas imala problema i kako ga je rešila?:cmok:
Ja te ne mogu utešiti. Ja sam ih imala u prošloj trudnoći, nisam ih se rešila i postali su mi redovna pojava. Samo su se u ovoj trudnoći pogoršali.
Ja sam mazala samo u početku i pošto nije pomoglo, skroz sam odustala...

Vratila sam se od doktora,CTG pokazuje bolove jacine 80,ali ja ih uopste nisam osetila..Pregledala me je,otvorena sam dva prsta,kaze malo mi je prstima i prosirila grlic da bi mi pokrenula porodjaj,te da veceras ocekujem bolove :D.Ali rekla mi je ukoliko ne dobijem spontano bolove,onda u petak ujutru da obavezno idem u bolnicu,pa ce mi izazvati porodjaj (opet indukcija :roll:,nadam se da nece biti potrebe,tj da ce veceras,eventualno sutra da krene).Inace po UZ bebica je teska 4kg,ali tako mi je i sa Acom dva dana pred porodjaj pokazalo 4100gr,a rodio se sa 3900(sto je opet bilo jako krupna beba za mene),tako da se nadam da je i ovaj put UZ omasio i da je bebica negde oko 3700gr.
Daj Boze da vec sutra upoznam moju bebicu :D

Vratila sam se od doktora,CTG pokazuje bolove jacine 80,ali ja ih uopste nisam osetila..Pregledala me je,otvorena sam dva prsta,kaze malo mi je prstima i prosirila grlic da bi mi pokrenula porodjaj,te da veceras ocekujem bolove :D.Ali rekla mi je ukoliko ne dobijem spontano bolove,onda u petak ujutru da obavezno idem u bolnicu,pa ce mi izazvati porodjaj (opet indukcija :roll:,nadam se da nece biti potrebe,tj da ce veceras,eventualno sutra da krene).Inace po UZ bebica je teska 4kg,ali tako mi je i sa Acom dva dana pred porodjaj pokazalo 4100gr,a rodio se sa 3900(sto je opet bilo jako krupna beba za mene),tako da se nadam da je i ovaj put UZ omasio i da je bebica negde oko 3700gr.
Daj Boze da vec sutra upoznam moju bebicu :D

Stize.. :super:
Jel Tijana jos tu? :)

(by the way, sa sam na kutku jer obozavam bebe pa citam sve teme redom vezane za njih :).. sa clanstvom ovdje sacekacu jos koju godinu..)

..mirka, mnogo mi se motash ovde.. :heart: :zag:
..ja stigla josh malo do pola, da si ti meni ziva i zdrava.. :lol:

..ekspertni UZ je novi besni UZ.. :zper:
..shala, to je UZ koji gleda doktor, ekspert za takve preglede.. :)

Muvam se ...po malko.
Citam vas pa mi dodje da radjam, al kad jutros procitak mačkicu setih se sto necu. :(
Mada sam dosla samo da javim za Bertu al vidis ostadoh.
Aj pa sa srecom do kraja ...

I dalje ne kapiram kakva je razlika izmedju uz al ajd .
Mene gledala i prvi put majstorica :)

e ja se sad bas slatko nasmejala za taj ekspertni.... :) ja sva u cudu, sta li je to? kad ono.... :)

..ekspertski ultrazvuk se radi u sklopu genetskog skrininga prvog i drugog tromesechja..
..uz prvi ekspertski UZ se radi i double test iz krvi od 11-14 nedelje
i na osnovu oba daje procena rizika od nekih genetskih anomalija ploda..
..osim parametara za procenu rizika (nuhalna translucenca tj vratni nabor)
se proveravaju i mere vrednosti nekih razvojnih karakteristika bebe,
razvoj simetrichne nosne kosti, srastanje gornjeg nepca,
komore i predkomore srca i protok krvi kroz njega, broj i polozaj krvnih sudova u pupchanoj vrpci,
polozaj bubrega, dijafragme, nekih mozdanih struktura..
..drugi ekspertski UZ se radi od 15-20 nedelje trudnoce i nema testa iz krvi kojim se dopunjuje,
a takodje procenjuje rizik od genetskih anomalija, a procenjuje se i meri i razvoj i funkcionisanje
svih organa od ranije ukljuchujuci josh neke - kichma npr se tek sada moze sagledati u celini..

..dakle - nije majstorica i nije kad ono.. :)

..ekspertski ultrazvuk se radi u sklopu genetskog skrininga prvog i drugog tromesechja..
..uz prvi ekspertski UZ se radi i double test iz krvi od 11-14 nedelje
i na osnovu oba daje procena rizika od nekih genetskih anomalija ploda..
..osim parametara za procenu rizika (nuhalna translucenca tj vratni nabor)
se proveravaju i mere vrednosti nekih razvojnih karakteristika bebe,
razvoj simetrichne nosne kosti, srastanje gornjeg nepca,
komore i predkomore srca i protok krvi kroz njega, broj i polozaj krvnih sudova u pupchanoj vrpci,
polozaj bubrega, dijafragme, nekih mozdanih struktura..
..drugi ekspertski UZ se radi od 15-20 nedelje trudnoce i nema testa iz krvi kojim se dopunjuje,
a takodje procenjuje rizik od genetskih anomalija, a procenjuje se i meri i razvoj i funkcionisanje
svih organa od ranije ukljuchujuci josh neke - kichma npr se tek sada moze sagledati u celini..

..dakle - nije majstorica i nije kad ono.. :)

hvala ti na tako opsirnoj informaciji.... zapravo, prvu trudnocu mi je vodio doktor, pa iz svega sto si napisala, sada vidim da je to taj uz kojim me je uvek pregledao, samo ja nisam znala da je to nesto tako mega-giga, nego sam mislila da je to normalno i da svaka ginekoloska ordinacija to koristi i da svaki ginekolog zna time da rukuje... :):heart:

hvala ti na tako opsirnoj informaciji.... zapravo, prvu trudnocu mi je vodio doktor, pa iz svega sto si napisala, sada vidim da je to taj uz kojim me je uvek pregledao, samo ja nisam znala da je to nesto tako mega-giga, nego sam mislila da je to normalno i da svaka ginekoloska ordinacija to koristi i da svaki ginekolog zna time da rukuje... :):heart:

..ma UZ je obichan, 3D/4D, ali ako pazljivije pogledash rachune od svog dr,
u navedenim nedeljama nacicesh dva UZ-a koji su naplaceni skoro dvostruko vishe od regularnih,
svakog meseca.. :)
..ovo sluchajno znam, poshto mi se seka skoro porodila a zivi u nemachkoj poslednjih godina.. :)
..kod nas je prvi UZ i double test pokriven osiguranjem i radi se samo
u klinikama, poshto obichni ginekolozi nisu obucheni da ga rade, ili kod privatnika ali za pare (oko60e)..
..a drugi socijalno ne pokriva, pa ga zene redje i rade.. :)

..kamo srece da je to normalno i da ga svaki dr radi.. :(
..ovde nema ni obichnog UZ u svim domovima zdravlja.. :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back