Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ludnice, ja imam jedan mozda sasav predlog, ali s obzirom da ti nista ne pomaze ne pada mi nista drugo na pamet...da pitas doktora da li mozes da uzmes 2 tablete magnezijuma i vidis da li ce da pomogne...jer ja znam da sam procitala da magnezijum moze izazvati dijareju pri vecim dozama tj. vise od 1000 mg, ali da izuzetno moze dovesti do dijareje i pri manjim kolicinama kod osoba koje su osetljive na njega. ja sam definitivno osetljiva jer meni deluje vec na 350mg koliko sam uzimala...ali niposto nemoj uzimati vece doze bez konsultacija sa lekarom!

sta mi drugo pada na pamet...cula sam da kivi na prazan stomak i mlaka casa vode pomazu...mozda i to da pokusas.

sredstva za ciscenje creva (laksativi) se u trudnoci ne preporucuju ne zbog njihovog hemijskog sastava, vec zbog toga sto izazivaju ritmicka pomeranja creva, sto moze da se prenese i na matericu koja moze da pocne da se kontrahuje...zato nemoj stavljati cepice ili piti tablete na svoju ruku...mislim da zato i nisu hteli da ti rade klistir...ne znam kako to izgleda, ali verujem da je efekat slican kao kad popijes tabletu laksativa.

ja ne znam kako vi, ali prethodnih par nedelja meni se sekret bas pojacao :roll:
da li ja na to nisam navikla ili sta je vec, ali mene to strasno nervira...i stalno mislim da nije to nesto nenormalno...tusiram se 2 puta dnevno i vise bih, nego se ustezem da ne isusim kozu, i ovako me sve nesto pecka.

Mila to je nama babica pricala,mada ja mislim da bebac uvek sa razlogom place,ipak treba upoznati svoje dete i po tome se vladati,sto je za nekog dobro neznaci da je i za nas...mada ja moje necu navici stalno na nosanje....zavisi kakva beba bude ,ja sam bas bila mirna,nikad nisam plakala,jedino kad sam gladna ili da me mama promeni,dok moja sestra je bila pravi djavolak,koliko je mama uspava i spusti u krevetac ona vristi,znaci strasno,sve zavisi od deteta a i roditelja da ga ne razmazi...:cao:

Ma slazem se, htela sam samo da kazem da se ne opterecujete sa time i ne plasite da cete razmaziti bebu ako je nosate, vec da radite onako kako osecate i zelite.
Moja bebica je preplakala prvih 40 dana ceo dan ( a nocu je super spavala ) zbog grceva, posle se to smanjivalo dok grcevi nisu skroz prestali, a to je bilo sa puna 3 meseca. Ali bilo je dosta onih koji su tvrdili da sam je razmazila da zato place, no nisma ih slusala i sad mi je drago zbog toga. Dugo su je mucili grcevi, ali kad su prestali, od placljive bebe pretvorila se u pravog smeska i dobricu :D.
Zato, samo radite onako kako vi mislite da je najbolje!

ja ne znam kako vi, ali prethodnih par nedelja meni se sekret bas pojacao :roll:
da li ja na to nisam navikla ili sta je vec, ali mene to strasno nervira...i stalno mislim da nije to nesto nenormalno...tusiram se 2 puta dnevno i vise bih, nego se ustezem da ne isusim kozu, i ovako me sve nesto pecka.
Bananice, to je normalno... Preporucuje se umivanje intimnim gelom ujutro i uvece.
Ako je normalne boje i mirisa, nema razloga za brigu. :bye:
Meni je koza uzasno suva, stomak me svrbi jako, presla sam sa bademovog ulja na Niveinu kremu ali ne pomaze, i jos su sad pocela da me svrbe stopala. :eek:

Angi,
Bravo za kockicu i maki :heart: Znali se kad ce svojoj kucici?
Vidis kod mene bebac se bas pomera,tj menja polozaj jos uvek,al za ned dana trebalo bi da zauzme onaj pravi :worth:
Al koliko sam primetila svima bebe stucaju dole :think:

Bonzita,
Tesko da krajem osmog beba moze da se pomera stalno, tj. da menja polozaj. Onda bi se i u devetom povremeno okretale bebe! To jos nisam cula i nije striktno da se ona sad pomera i onda stane u 36toj i to je to...kazem ti, vecina beba vec u sedmom zauzme konacan polozaj, neke u osmom, a samo mali procenat se okrene u devetom. I meni se beba pomera, ali je tu negde uvek oko istog polozaja.
Nadam se da si u pravu i da ti se ipak beba okrenula glavom dole.

Ludnice,
bas mi je zao sto se toliko mucis...Ja stvarno nemam neki savet za te probleme, nikad nisam imala zatvor...Jedino znam da mene mleko iz frizidera tera u WC i ako posle kafe pojedem voce.

Uh, rano ustajanje sutra...poslednja lekarska komisija pred porodiljsko...Smor, ali vise i to da se zavrsi

dragi stomaci...evo mene sa novim izveštajem o Kockici i Marti...baš smo puno pričale ujutro,već mi je poželela dobro jutro u 7,15...hehehe....nema više spavanja do podneva...sve je okej sa njima....čeka rezultat krvne slike,urina itd.,i ako su rezultati u redu sutra ih puštaju kući,jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...Maki joj sad već dovode redovno da pokuša da siki,još uvek joj nadolazi samo kolostrum,ali sve znate koliko je baš to važno za bebe,masira se,pa će polako i to prvo mleko da krene,usput Maki daju i adaptirano mleko...i sada ispravka...kada mi je Kockica rekla da su Maki stavili u inkubator malo mi nije bilo jasno zbog čega,pošto ako je sve u redu,onda se to ne radi...bila sam živčana zbog toga,i nisam smela da je pitam zbog čega je to da nju nebih uznemirila...ali danas više nisam mogla da izdržim pa sam je pitala da mi razjasni nedoumicu...znači Maki nije bila u inkubatoru,nego pošto je dobila fiziološku žuticu stavili su je na sunčanje što je sasvim normalna procedura,a ovo je razlog i zbog koga ostaju malo duže u porodilištu...eto,sve se razjasnilo...bilo je meni čudno ovo sa inkubatorom,nego ona meni žuticu uopšte nije spomenula,pa ja već sve i svašta mislila...eto drage buduće mame,znači one su više nego dobro...želim vam prijatan dan,mazite stomake...meni mužić stiže u nedelju,pa možda vam se uskoro i pridružim...kiss...

wc@ludnice imam jedan savet, starinski doduse, ali je meni pomogao. Ja sam imala užasan problem posle porođaja i klistiranja, nedelju dana sam bila u bolnici i niko me nije pitao da li sam imala stolicu. Kad sam dosla kuci, prve sam večeri završila u hitnoj i ništa mi nije pomoglo, ni čepići ni mikroklizma, ni kompot od šljiva, a onda se neko setio i doneo mi suncokretovo ulje da popijem, jednu supenu kašiku. To mi je pomoglo. Mislim da to nije štetno i da bi mogla probati.
Kad smo kod ulja, od nekih sam koleginica čula da su poslednjih nedelja pile po kašiku maslinovog ulja svakog dana i da im je to mnogo olakšalo porođaj, što bi rekli "izleti k'o podmazana".:)

što se konstipacije tiče,još uvek je u modi da pre klistiranja daju da popijete malu čašu ricinusovog ulja,i onda ako to ne pomogne idete na klistir...dragi stomaci to možete i kod kuće da uradite,samo gutljaj popijte kada imate konstipaciju,i problem rešen veoma brzo...nema štetnih dejstava,ne pospešuje početak porođaja,znači sasvim je bezbedan....na internetu sam čak pročitala više članaka da na nekim klinikama to je jedan od terapija za one koji boluju od teške konstipacije...

Ma slazem se, htela sam samo da kazem da se ne opterecujete sa time i ne plasite da cete razmaziti bebu ako je nosate, vec da radite onako kako osecate i zelite.
Moja bebica je preplakala prvih 40 dana ceo dan ( a nocu je super spavala ) zbog grceva, posle se to smanjivalo dok grcevi nisu skroz prestali, a to je bilo sa puna 3 meseca. Ali bilo je dosta onih koji su tvrdili da sam je razmazila da zato place, no nisma ih slusala i sad mi je drago zbog toga. Dugo su je mucili grcevi, ali kad su prestali, od placljive bebe pretvorila se u pravog smeska i dobricu :D.
Zato, samo radite onako kako vi mislite da je najbolje!

Bravo!
I moj sin je imao grceve do 4. meseca i naravno da sam ga nosala.
I uzasno su me nervirali neki idioti koji su imali ideju da je beba sa 2-3 meseca razmazena i naucena na ruke i da zato place :evil:.
I dan danas skacem kad place a verujte mi nikada, ali nikada ne place bez razloga!
Sretna sam da imam ovakvo dete kakvo imam i nema ni govora o razmazenosti niti da je naviknut na ruke a sada ima 8,5 meseci i lepo sedi i igra se sam i ne kmeci da ga stalno neko uzima i drzi.
Zato nosajte i grlite svoje bebe, kada se rode je pravo vreme za to!

dragi stomaci...evo mene sa novim izveštajem o Kockici i Marti...baš smo puno pričale ujutro,već mi je poželela dobro jutro u 7,15...hehehe....nema više spavanja do podneva...sve je okej sa njima....čeka rezultat krvne slike,urina itd.,i ako su rezultati u redu sutra ih puštaju kući,jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...Maki joj sad već dovode redovno da pokuša da siki,još uvek joj nadolazi samo kolostrum,ali sve znate koliko je baš to važno za bebe,masira se,pa će polako i to prvo mleko da krene,usput Maki daju i adaptirano mleko...i sada ispravka...kada mi je Kockica rekla da su Maki stavili u inkubator malo mi nije bilo jasno zbog čega,pošto ako je sve u redu,onda se to ne radi...bila sam živčana zbog toga,i nisam smela da je pitam zbog čega je to da nju nebih uznemirila...ali danas više nisam mogla da izdržim pa sam je pitala da mi razjasni nedoumicu...znači Maki nije bila u inkubatoru,nego pošto je dobila fiziološku žuticu stavili su je na sunčanje što je sasvim normalna procedura,a ovo je razlog i zbog koga ostaju malo duže u porodilištu...eto,sve se razjasnilo...bilo je meni čudno ovo sa inkubatorom,nego ona meni žuticu uopšte nije spomenula,pa ja već sve i svašta mislila...eto drage buduće mame,znači one su više nego dobro...želim vam prijatan dan,mazite stomake...meni mužić stiže u nedelju,pa možda vam se uskoro i pridružim...kiss...

:super::klap:Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, znaci sutra izlaze kuci...jedva cekam da vidim slike male Marte!!!! A tebi ZIA od sveg srca zelim da uskoro budes ovdje svaki dan i da se i ja sa tobom pridruzim novim trudnicama!:super::klap:

Dobro jutro :D
Mi smo bolje :worth: napolju je bas toplo,sunce greje,muz me zeza da nisam normalna,jer je hladno 0stepeni,al meni je bas vrucina :mrgreen:
Bili smo do apoteke uzeli mi mere za carape i hvala bogu dali jedan par a onaj sledeci za tri dana...i uzeli jos nesto od kozmetike za bebca,znaci jos nam fali pampers i njegov trus je spreman...u subotu ili nedelju idemo da mu uzmemo sobicu,a ja jos nisam odlucila koju cu :roll:
Pozz za sve :cao:

strawberry22 - drz' se!
Meni je lepo poceo dan iako je vreme bljaaaaaaaaak, ja na svu srecu pre podne nemam problema sa jelom pa krkam kad god osetim glad a to je na svakih sat, sat i po; veci mi je problem ako ne jedem na vreme jer mi onda bas zna biti lose, a popodne i uvece mi je muka svakako, ali nema veze, bar sam imala srece do sada da sam samo jednom "bacila peglu"...

Žene, kako ste stajale sa mučninama? Ja sam u prvoj trudnoći imala mučnine samo u trećem mesecu (možda zato što sam ostala trudna u leto kad sve miriše na cveće i travu), a sad hoću da 'mrem, povraćam dvaput dnevno. I verovali ili ne, muka mi je od vode. a vodu moram piti, treba i meni i bebi! Jedino mi prija gazirana. Jedini način da pijem vodu je u malim gutljajima, po sata za čašu. Uzela sam i neki domaći sirup od borovnice pa razblažujem sa vodom i tako pijem. Plaaaaakaćuuu.
I je li nekoj od vas smetao miris deterdženta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back