Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja placem za svaku sitnicu, sva sam Boze pomozi. z:cry:
Sinoc sam videla reklamu Unicefa na TV, deca iz Afrike, sirocici cija su oba roditelja umrla od side, ili ko zna cega... Dvojica decaka (jedan sasvim mali, crni, sladak kao med), stoje u reci do pojasa, manji, sav mokar, zavrce majicu i brise se po licu i glavi, posle kaze: "Moj stariji brat mi mnogo znaci... On hvata ribu i daje mi da jedem."
A mi upravo veceramo, i ja ostavim tanjir i pocnem da placem kao dete. z:cry:

Ma Goga i ja se malo pokacili pa sam zato plakala :sad2: ja mu spustila slusalicu, onda se on malo smirio a i ja pa smo nastavili sa pricom...

Ajd da potegnem temu bas oko nase rasprave... ako imate svog lekara koji vam vodi trudnocu i koji ce vas poroditi dal cete mu posle porodjaja ako sve bude ok i onako kako ste vi hteli dati nesto para?! I koliko?!

Ma Goga i ja se malo pokacili pa sam zato plakala :sad2: ja mu spustila slusalicu, onda se on malo smirio a i ja pa smo nastavili sa pricom...

Ajd da potegnem temu bas oko nase rasprave... ako imate svog lekara koji vam vodi trudnocu i koji ce vas poroditi dal cete mu posle porodjaja ako sve bude ok i onako kako ste vi hteli dati nesto para?! I koliko?!

ja sam jako ogorcena sto se tice tih placanja, mozda bih ga castila sa picem, kafom i bombonjerom kao odraz kulture. ali da dajem nekom pare nema sanse,ma nikom. on je svakako duzan da me porodi. ja sam cekam na granici kad putujem kad ce da mi traze pare, jednom su mi trazili za pice, i nisu se dobro proveli, ne mogu mi nista.

znam da je kod nas to uobicajeno da se dajju pare, ali ja ne bih

Ja ti ovde ne mogu puno pomoci jer nemam lekara koji mi vodi trudnocu, a sto se para tice, po zakonu niti ja smem da ih dam, niti on sme da ih uzme, oboje se smatra krivicnim delom.
Da sam kod kuce, kupila bih poklone. Nesto za babicu i sestre da se caste (to cu naravno i ovde uraditi, za to ne mogu da me kazne) z:mrgreen: i nesto vece za lekara.

Kockice, Meni vodi dr privatno, kao sto znas ali mu necu dati i dodatne pare. Koliko sam cula on i ne trazi ali mi nece biti na porodjaju, nego ce se pobrinuti da imam ok tretman, jos se nismo dogovarali, ali tako mislim da ce biti.
Postoje lekari koji imaju tarifu i otvoreno traze.
Ako tebi tvoj dr nije trazio, ja bih mu dala posle ili neki lep poklon ili da se raspitas da li uzima kintu, ali ne ono 500E ni u ludilu. Ti njemu za sad nisi nista placala jel da?
Ja od pocetka idem privatno kod mog, dovoljno mu je od mene.

Ovde se doktoru nedaje nista,ma sta bilo porodjaj,operacija,snimanje ili obican pregled,niko nista netrazi,a i bilo bi strasno da mu ponudis,krivicno je i za tebe a i za njega kad bi uzeo!
Ja jedino mom doktoru opste prakse odnesem cokoladu za bozic,to je normalno,znam ga a i odlican je doca,cisto da se zasladi z:lol:

ja sam jako ogorcena sto se tice tih placanja, mozda bih ga castila sa picem, kafom i bombonjerom kao odraz kulture. ali da dajem nekom pare nema sanse,ma nikom. on je svakako duzan da me porodi. ja sam cekam na granici kad putujem kad ce da mi traze pare, jednom su mi trazili za pice, i nisu se dobro proveli, ne mogu mi nista.

znam da je kod nas to uobicajeno da se dajju pare, ali ja ne bih

Ja ti ovde ne mogu puno pomoci jer nemam lekara koji mi vodi trudnocu, a sto se para tice, po zakonu niti ja smem da ih dam, niti on sme da ih uzme, oboje se smatra krivicnim delom.
Da sam kod kuce, kupila bih poklone. Nesto za babicu i sestre da se caste (to cu naravno i ovde uraditi, za to ne mogu da me kazne) z:mrgreen: i nesto vece za lekara.

E vidite ja se slazem sa vama... pre bih uzela babici i njemu neku sitnicu, tipa babici, kafa, bombonjera i cvece, a lekaru ne znam ni ja sta... ali moji roditelji pricaju o tome kako je on tamo ipak Nacelnik, kako treba dati 300evra :eek: na sta je Goran popizdeo... a ja sam ovde bukvalno postavljena izmedju 3 vatre i stvarno mi je svega dosta... ja tu vezu nisam trazila, moja majka ju je nasla... i sad ja treba njemu da dam 300evra zato sto ce me poroditi... pa zar ga drzava ne placa za to?! uh... bas sam fuj sad zbog ove prepirke i svega... :dash:

Kockice, Meni vodi dr privatno, kao sto znas ali mu necu dati i dodatne pare. Koliko sam cula on i ne trazi ali mi nece biti na porodjaju, nego ce se pobrinuti da imam ok tretman, jos se nismo dogovarali, ali tako mislim da ce biti.
Postoje lekari koji imaju tarifu i otvoreno traze.
Ako tebi tvoj dr nije trazio, ja bih mu dala posle ili neki lep poklon ili da se raspitas da li uzima kintu, ali ne ono 500E ni u ludilu. Ti njemu za sad nisi nista placala jel da?
Ja od pocetka idem privatno kod mog, dovoljno mu je od mene.

Nije mi trazio... nego moji sad kao dizu neku frku treba dati 300 do 500 evra... ipak je on veza, bla bla... znaci smorise me svi sa svih strana... :sad2:

mene bi bilo sramota da dam pare, da budem zahvalna sto me neko porodio, da znam da se neko lepo ponasao prema meni samo zato sto oceuje pare. uh ja ujedam kad cujem za to cascenje. ja mozda donesem,tj moj muz nesto da se zaslade onako grupno i to je to.napravice svekrva neke kolace specijalno za njih. a mozda cak i nista,jer me je i za to sramota

Goran mi rece: Moze u koverti od mene da dobije maximum 100 evra i to je to... pa (citiram) ne pu.sim ja ovde Kinezima ****** da bi davao lekaru za nesto sto on po zakonu treba da radi i sto je izabrao...

Ima pravo, ali meni je muka suprotstavljanja mojima non stop, umorna sam od toga, pa cu gledati da to resim na pametan nacin... malo manipulacije nikad ne skodi...

Auh, Kockice, znaci kad neko hoce da ti pomogne, pa te uvali u znas vec sta...
Ja bih bas poludela. Izgleda da danas, pre nego sto prihvatis poklon, moras da pitas: A koliko ce to da me kosta?
Pokusaj da se smiris i ne svadjaj se s Goranom, cemu to. Gledaj da ubedis roditelje da je dovoljno da mu kupis neki poklon, ako se ne slazu i hoce da se plati, neka izvole pa nek plate. z:((

Dobro jutro..z:)
Ja lepo isplanirlaa da nocas gledam tenis i prvi put nisam uopste ustajala da piskim:hahaha: Ali nisam mnogo propustila...

Bonzi,
I ovde se maze lanolin posle svakog podoja ali kazu da ne treba pre porodjaja jer omeksa bradavice pa lakse pucaju...Ja sam ga vec kupila i mazem na ispucale usne, trenutno pomaze!

Kako ste nam?z:)
Mi smo onako,neispavani,opet sam imala celu noc kontrakcije,i jos od ovog leka za oticanje nogu(izbacivanje vode)isla sam na svakih sat ipo da piskim z:( jutros ustali rano,morali nesto da sredimo u socijalno...kasnije cu malo da odremam ako mogu...jutros nisam imala kontrakcije,videcemo kako ce biti veceras i nocas...Neznam nama su preporucili da mazemo,tako je i ova prijateljica (sutra idemo da vidimo bebca)ima dve nedelje i super su joj bradavice,mali sisa,i tako...a da kazu da kad dojite bebca u toku dana ima 5-6stolice,a ako je na flasici cesce su,redje i tamnije...
Carobna,
na vezbicama kad disemo lezimo kako kome odgovara. Moze na ledjima s savijenim kolenima ili na levom boku. Meni svaki polozaj odgovara.
Zadrzavanje daha je treci tip disanja. Kad imas napon i babica ti kaze da se napinjes (otvorena 10cm) uhahnes duboko, sto vise mozes, podignes glavu na grudni kos i drzis se rukama za sipke kreveta ili sta vec ima, i guras bez ispustanja vazduha. Jedan napon traje od 30s pa i do minut. Kazu da je to najbitnije, da pravilo odradimo napon, jer se zene cesto napinju u licu greskom.
Mi smo za sad samo zadrzavali dah, a u devetom se vezbaju i naponi i stomacni misic.
Poenta je da kad uhahnes, dijafragma gura bebu dole, a onda ti jos stomacnim misicia sa strane i tako se beba istisne. Nepravilnim disanjem, setas bebu gore dole.
Ne gubi beba kiseonik, jer udahnes dovoljno, pa kad se potrosi, izdahnes i hvatas zalet za novi napon kad dodje.
Mi smo vezbali to guranje,nije nam merila koliko sekundi,pritisne nas na uterus,ispod zeludca,jako,udahne se vazduh i zadrzi se i onda gurate stomak,naaduvate,kao kad radite abdomino,tako gurate uterus pozadti i pomazete bebcu da brze i lakse izadje,izmedju tih napona udahnete na nos i lagano i polako ispustate vazduh na usta,tako dekontraktirate uterus,tj snabdevate bebu kiseonikom!jako je bitno pravilno gurati ne u licu,jer moze da vam se pojavi otok i plavilo posle,ne ni gurati u grudima,a ni u ledjima,vec se opustite i sav vazduh date u stomak!z:girl:

Neznam od sinoc sam pocela da ga pijem,ali primetila sam da idem cesce u wc,a evo sad gledam nogice malo se smanjio otok,videcemo do veceras kako ce biti,muka mi je vise od ovih carapa,bas stezu :besna:
Kad stize tatica?Jer ti ^porastao jos stomacic?

Drage moje!

Imam jedno pitanjce za Vas. Zadnju menstruaciju sam imala 12.01. (dobijam redovno na 28 dana) , a dragi i ja smo imali skoro svakodnevne odnose do 23.01. bez ikakve zastite. Da li je moguce da sam trudna i da vec , eto , poslije treceg dana osjecam mucnine (sinoc i jutros sam povracala) , na licu su mi se pojavile bubuljice i primjetila sam danas bijeli iscjedak (inace ga nemam). Ne mogu da vjerujem da sam u drugom stanju tj. da su mi se simptomi pojavili tako rano! Ima li neko slicno iskustvo?

Drage moje!

Imam jedno pitanjce za Vas. Zadnju menstruaciju sam imala 12.01. (dobijam redovno na 28 dana) , a dragi i ja smo imali skoro svakodnevne odnose do 23.01. bez ikakve zastite. Da li je moguce da sam trudna i da vec , eto , poslije treceg dana osjecam mucnine (sinoc i jutros sam povracala) , na licu su mi se pojavile bubuljice i primjetila sam danas bijeli iscjedak (inace ga nemam). Ne mogu da vjerujem da sam u drugom stanju tj. da su mi se simptomi pojavili tako rano! Ima li neko slicno iskustvo?
Mislila si OD a ne DO 23.01? Mislim da nije moguce da se simptomi jave posle samo 3 dana, verovatno je u pitanju samo promena nivoa hormona, nesto sa hranom, ili oboje. Pokusaj da isto pitanje postavis na podforumu Zdravlje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back