Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro z:poz:
Nesto vas nema devojke :think:
Tina ,uskoro ce bebac,imas li treme?Mene vec pocela da hvata panika,nocu nespavam ,ramisljam kako ce porodjaj proci,pa dal cu znati oko bebe,i jos puno stvari mi se motaju po glavi...meni nema ko da pomogne...jedino ako mi dodje mama ili seka al to je tesko...z:(

cao....
tina.....jos malo....da li ti se spustio stomak......
bonzita imas ti jos fore......nemoj da panicis......
ja sam zaspala u 7:30...moj muz nije ni spavao......totalno smo poremetili ritam.......
fleca je nesto miran vec par dana.........

Cao...
Mi smo lepo spavali...Juce smo skitali, kupili pult za presvlcenje i super vrtesku za krevetac...Danas je bas grozan dan, nema izlaskaz:(
bebac je ovih dana u fazi komesanja, pravi mi talase na stomaku, slabo sutira, samo plivaz:lol:
Trebalo bi uskoro da okrecimo sobicu, ormaric se pravi, da porucimo krevetac...Jedva cekam da mu namestimo sobicu, nestrpljiva sam (nemamo smajli za nestrpljivost)z:)
Margo i Kockice,
Hvala za dimenzije kadica...

Margo, Kad imas sledeci UZ, CTG itd..? Hoces li imati neku vezu na porodjaju?

Margo lepa je kadica :aha: samo sto sam ja staromodna pa nisam htela takvu, nego najnormalniju, ma videcete kad Maki dodje postavicu vam slike sobe... :cao:

Elem tina bas te htedoh pitati dal sam ja luda ili se apetit i ona zelja za odredjenom hranom odjednom povecava kad si u 9tom?! :eek: :think: meni je tako... :rumenko:
Danas vala bas nema izlazenja ovo je blagi uzas od vremena... :aha: a i ja jutros imala lazne trudove :eek: znaci malo menstruacionog bola, malo vise sekreta ali je proslo :brus:

Ajmo ajmo tina, margo sve se nadam da cete ipak pre mene z:P

Cao devojke. Ja sam vam danas po kratkom postupku poslata na istrazivanje. Bebac mi je bio miran zadnjih par dana, a kontrakcije sve cesce, jutros me uhvatilo i nikako da pusti. Ja nazovem lekara, a on kaze da moram u bolnicu na ispitivanje. I tako smo otisli na UZ. Tamo bebac spavao, tatin sin. z:lol: Lekar morao malo da ga cuska i onda je poceo da se meskolji. Ovo je bio treci UZ i treci lekar, rekao je da je sve OK, bebac jednostavno nekad hoce da spava pa se manje krece, i posto mi je posteljica vise na desnoj strani, onda uglavnom samo tu osecam pokrete. Tezak je 2180g, u petak (ipak smo se vratili petku :) ) ulazimo u 35. nedelju, po danasnjim merama. Tako, kazu da je normalno kad se priblizis kraju i da imas kontrakcije, i da su ti otecene noge (treba izbegavati so, a ja jedem bas slano, kao i uvek) :zstidljivko:, i da ujutro imas mucnine... Ali to isto tako moze biti i opasno ako je preterano, ucestalo itd. ili ako se jave promene sa pritiskom ili urinom, zato treba obratiti paznju, i bolje se javiti lekaru jedanput previse, nego jedanput premalo. Dakle, ne paniciti, ali se javiti lekaru ako ste zabrinuti...
Eto, idemo sad da rucamo, gladni smo... z:girl:

Poslednja izmena:
Carobna,
Bravo za veiikog decka z:kiss: jer su ti rekli koliko ce mozda da dostigne do kraja?
Znaci za kontrakcije da nebrinem,meni se smanjile,jutros sam samo jednom osetila na kratko,meni je bebac ujutru aktivan,pa sve do uvece spava,mozda na trenutak udari,ali od 17h pa sve do kasno u noc sutira pravi talase,sto ja kazem rukicama mi pomera jajnike a nogicama sutira rebra i to obozava da radi kad veceram,pa nema sanse da disem,al ako neka ga,i desava mi se kad spavam,ako lezim na desnom boku,on sutira sve dok se ne namesti,pa se smiri,al cim promenim polozaj na levom bogu i on se pomera sutira,talasa se,sve dok se ne namest na levu stranui,bas je smesno...bebe puno spavaju,nemoj da te brine to,samo je nama babica rekla nedaj boze,za 24h ako se nijednom ne pomeri,sutne,odmah kod doce,a ovako ako je miran pa svremena na vreme sutne,ili se protegne to je normalno...spava dusica mala...
Mi smo sutra 34pune i ^pocinjemo 35,to ti je to carobna!I kod mene i kod tebe je isto...jer mu je glavica na dole?

Bonzi, nisu mi rekli koliko ce dostici, ali sad sam bas na kalendaru videla da beba do kraja 34. nedelje tezi 2200, znaci to je to. Ja sam primetila da mi se kontrakcije javljaju kad lezim, (a svi kazu da treba lezati da bi se smirile, heh), znaci uvece, a narocito ujutro. Na desnoj strani odavno ne mogu da spavam, jer se on uvek tu namesti, a na levoj sam pokusavala do pre par dana, ali to je onda osecaj kao da se i beba i svi organi pomere, bol, neudobno, sva utrnem, tako da sam odustala, sad sedim celo vreme. Nije mi rekao za polozaj glave, jer to jos uvek nije vazno (Ovo je za Angi: lekar mi je rekao da se tek u 36. nedelji beba namesti "za stalno", do tada se stalno okrece gore dole i namesta kako joj odgovara, zato ne brini u kom je polozaju sve do 36.)
Bonzi, koliki je bio Enzo na UZ? :)

To je to,ja sam bila 33ned i tog dana je imao 2100,to je to,veliki su i tvoj i moj mali z:kiss:
Meni su rekli za glavicu da je dole,(uvek je na svakom ultrazvuku ,od pocetka dubeo na glavici)a kazu da do 37ned tacno zauzme polozaj,ali i sad se gleda,tako da u 37ned ako sumnjaju da nije u dobrom polozaju rade skener karlice,ledja su mu na levoj strani ali tacno osetim da se pomera ili je na desnoj ili na levoj,tacno izleti nesto tvrdo z:D a na drugoj strani sutira nogicama...

jao nema treme, samo me nervira uvek mi nesto iskrsne. jutros sam stavljala puder na lice i ispadne ladno, polomi se sve se rasprsilo, a ja ne mogu bez pudera, a i plastika se polomila pa ne moze da drzi te delice pa nije za stavljanje u torbu za porodiliste, i tako sam morala opet danas da prosetam da kupim puder, kupila sam i caj za dojenje od milupe.

kockice

normalno je da smo gladne jer se beba spusta i zeludac se poveca ima vise mesta pa vise i trazi. ali ja od juce ujutro cim otvorim oci osetim strasnu glad, trcim do frizidera, pa me neka jos frka uhvatila da ce ujutro da krene, a meni kosa prljava, pa sam se i kupala, prala kosu i fenirala, izgleda da cu tako svaki dan, hehehe

carobna super za bebca bas sam veliki, ma bice sve ok. i treba bebac malo da spava, dodje mu takav period. na primer mene sad brine sto je previse aktivan, sinoc sam mislila da ce da izleti koroz stomak.ali nocu kad spavam nemam pojma sta radi jer ja spavam ko top, i jedino me brine kako ce on mene nocu da probudi, bojim se da ga necu cuti, jer nekad ne cujem ni telefon pored glave.

ja mislim da mi se spustio stomak, jer kad stavljam ruku ispod grudi tu je sve mekano, beba je ispod tek

carobna super za bebca bas sam veliki, ma bice sve ok. i treba bebac malo da spava, dodje mu takav period. na primer mene sad brine sto je previse aktivan, sinoc sam mislila da ce da izleti koroz stomak.ali nocu kad spavam nemam pojma sta radi jer ja spavam ko top, i jedino me brine kako ce on mene nocu da probudi, bojim se da ga necu cuti, jer nekad ne cujem ni telefon pored glave.
Ma jeste, ko bi nama ugodio: Joj, sto ovoliko lupa, joj sto je sad miran, ali sve tako razmisljamo... Cuces, cuces, kad ti drekne na uvo, ima da se momentaaalno razbudis. z:D

pa da sad sam 33ned +6dana!!Neznam na ultravuku su mi rekli 12marta,ali ginekolog kaze 19,tako da svi slusaju ginekol,niko neobraca paznju na uz!Po mome ja ulazim u novu nedelju utorkom a po ultrazvuku Cetvrtkom,tako da sad racunanam da je cetvrtak!

Carobna,
Meni su samo rekli neka gaza siroka (to sam kupila)sto ide preko pupka valjda drzi ono sto mu stave,traze i male gaze,sad nemam pojma sta stavljaju,mozda tamo daju...
Znam za gaze i flaster koji mora biti od prirodnog materijala (svila ili pamuk), ali nemam pojma cime ciste, svekrva mi kaze da je to svuda drugacije, izgleda da se ovde cisti samo 3% hidrogenom, negde koriste i alkohol ili jod, znam da se kod nas koristio onaj Bivacin prasak ranije... Pitacu babicu, pa sta mi kaze...

sutra idem u savetovaliste za trudnice u frontu......valjda da mi mere pritisak i rade ctg........uz mi nije zakazao onaj ludak ali me moja dr salje oko 9.2. pred termin.......valjda ce da me prime....necu vezu osim ako mi ne bude trebala....muz ce (nadam se) da bude uz mene pa ako bude neka frka nije problem da okrene telefon.....uvek sam dobro prolazila u frontu pa mislim da nije potrebno.....

dobro sam.....bila u gradu zavrsvala neke papire.....farbala .....setkala po kraju malo.....
ja sam mirna i nije mi nikakva frka......cekam......samo da zavrsim knjizicu do porodjaja.......
nasla sam papuce......plasticne klompe.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back