Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u prvo vreme nece ni da izlazi nesto napolje a kod kuce neka mu bude udobno......zato i necu u startu da mu uzimam neke moderne stvari nego samo bebece benkice zekice......kupicu mu nesto lepo tipa farmerke kosuljicu i neki dzemper za porodicno okupljanje 15.03......

Angi,
ove moje kontrakcije su bolne kao menstrualne i stvrdne se stomak,mislim da su to lazne kako nam je babica objasnjavala,inace ako su previse bolne ide se da se uradi ctg i prepisu lekove(to ako nisu porodjajne)i naravno odmaranje,jer naravno nijedne kontrakcije nisu dobre za bebu,kontraktira se uterus i bebi nije dobro unutra,veceras mi se ponovilo jos 3puta z:( videcu ako mi i nocas bude tako odoh sutra kod babice!
Za mazanje bradavice:nama je babica rekla,pred porodjaj nekoliko nedelja(ja cu 3nedelje) i kad dojite bebca obavezno mazati bradavice sa kremom,nama su rekli PRELAN krema(neznam dal ima kod nas)a mislim da je dobra i ova philipsova,bradavice su suve i osetnjive i ispucale,a kremom ih pripremate!Peskirom trljati nije dobro,izazivaju se tako kontrakcije,prilikom trljanja kontraktira se uterus,sve je ti povezano,a i kako ce te grubo trnjati,bar meni su jako osetljive umrla bih od bola da to radim!I da obavezno je potreban brus za dojenje,grudi se ne spuste a i nemorate da drzite dojku dok bebac sisa,praktican je ovaj specij brus za dojenje!A i sad moze da se nosi ili neki sa velikim bratelama,to ko ima velike grudi ili sad u trudnoci su se uvecale,tako nemogu da se spuste!Lepo nam spavajte!z:girl:

Bonzita,
Kakav je sastav te kreme, jel na bazi lanolina? Meni se nocu u poslednje vreme nekad malo stvrdne stomak, ali bez ikakvog bola...
Mi cemo nocas mozda da vilenimo i gledamo tenisz:) kad se probudimo za pish pishz:hi:

Laku noc, lepo pajkitez:poz:

Bonzita,
Kakav je sastav te kreme, jel na bazi lanolina? Meni se nocu u poslednje vreme nekad malo stvrdne stomak, ali bez ikakvog bola...
Mi cemo nocas mozda da vilenimo i gledamo tenisz:) kad se probudimo za pish pishz:hi:

Laku noc, lepo pajkitez:poz:

Da na bazi lanolina,maze se nekoliko nedelja pre porodjaja,i prvi dan cim pocnete da dojite bebca,posle svakog podoja namazete bradavice!Zamislite onako suve i ispucale i jos kad bebac pocne da vuce pa normalno je da puknu i da se stvore rane...
Odosmo mi na spavanjac z:hi:

Dobro jutro..z:)
Ja lepo isplanirlaa da nocas gledam tenis i prvi put nisam uopste ustajala da piskim:hahaha: Ali nisam mnogo propustila...

Bonzi,
I ovde se maze lanolin posle svakog podoja ali kazu da ne treba pre porodjaja jer omeksa bradavice pa lakse pucaju...Ja sam ga vec kupila i mazem na ispucale usne, trenutno pomaze!

Kako ste nam?z:)

danas sam usla u 22. nedelju i sve je ok. nego bih da vas pitam, nisam primetila da ste o tome diskutovale, vec negde u 17-oj ili 18-oj nedelj pocelo je da mi curi ono nesto iz bradavica. kao vodica je, ponekad ima i belog, kao mleko,ali nesto otkud znam, vidim da nije mleko. mislila sam da je to normalno, da se otvaraju mlecni kanali,ali danas mi drugarica rece da je njoj to pocelo tok u sedmom mesecu, zato i nisam pitala doktora nista o tome. i iz desne ide mnogo vise, nego iz leve??? sad sam bas malo zabrinuta. kad je to vama pocelo??? hvala i kiss

To je sasvim normalno i meni je to tako rano krenulo :ok: nista ne brini... :cao:

dobro jutro, kako ste danas?

ovde je vreme ocajno, probudila sam se u 10 a jos nisam ustala iz kreveta, nekako mi je mracno i nemam volje a ni sta pametno da radim.

kockice ima li kakvih znakova da ste blizu?
ja sam kupila tu anatomsku kadicu, ali je iz jednog dela znaci taj anatomski deo ne mogu da skidam u sklopu je kadice.

Dobro jutro... Ja sam nocas spavala kao top. :eek: Pa kad sam se probudila muz me pita kako sam spavala i jeli se bebac pomerao, a ja rekoh, ne znam, spavala sam celu noc (samo dva puta ustajala na WC). z:shock: I onda sam osetila da se bebac mrda, i pocele kontrakcije, jos mi se spavalo, ali nisam smela vise, rekoh moram paziti, ali srecom brzo je proslo. Angi, hocu da te pitam za te vezbice... Rekla si da moras da navezbas da drzis dah do 45 sekundi, sta je to, cemu to sluzi (pretpostavljam za napone, ali zaboga, 45 sekundi, toliko treba izdrzati u dahu kad se gura???) I kako se to sme dok vezbate, pa kad mi ne disemo, nema vazduha ni za bebu? :eek: I jos nesto, jeli vi na vezbama lezite u polozaju kao kad se poradjate, sa podignutim kolenima? Jeli se to sme? (Ja tako "odmaram" kolena nakon sto sam spavala sa podignutim nogama, ali primetila sam da mi se tada obavezmo javljaju kontrakcije!).

Dobro jutro..z:)Bonzi,
I ovde se maze lanolin posle svakog podoja ali kazu da ne treba pre porodjaja jer omeksa bradavice pa lakse pucaju...Ja sam ga vec kupila i mazem na ispucale usne, trenutno pomaze!

Kako ste nam?z:)
Ovde se koristi Pure lan ulje, ili Aventova krema. Svi kazu da je ulje najbolje, ali i krema je dobra, ako njega ne nadjete. I isto sam cula ovo da su bradavice jos neznije i lakse pucaju ako mazete pre porodjaja, tako da ja nisam planirala...

ja sam kupila tu anatomsku kadicu, ali je iz jednog dela znaci taj anatomski deo ne mogu da skidam u sklopu je kadice.
Ja nisam toliko razmisljala o kadici, kontala sam da uzmem obicnu sa postoljem, jer svi kazu da se anatomske brzo prerastu. Medjutim, otkako sam gledala one snimke na You Tube, z:mrgreen:, shvatila sam da je anatomska zakon. Gledacu da nadjem neku koja moze duze da se koristi, a nisam znala da ima i ta fora da se anatomski deo skida. :think:

Carobna,
na vezbicama kad disemo lezimo kako kome odgovara. Moze na ledjima s savijenim kolenima ili na levom boku. Meni svaki polozaj odgovara.
Zadrzavanje daha je treci tip disanja. Kad imas napon i babica ti kaze da se napinjes (otvorena 10cm) uhahnes duboko, sto vise mozes, podignes glavu na grudni kos i drzis se rukama za sipke kreveta ili sta vec ima, i guras bez ispustanja vazduha. Jedan napon traje od 30s pa i do minut. Kazu da je to najbitnije, da pravilo odradimo napon, jer se zene cesto napinju u licu greskom.
Mi smo za sad samo zadrzavali dah, a u devetom se vezbaju i naponi i stomacni misic.
Poenta je da kad uhahnes, dijafragma gura bebu dole, a onda ti jos stomacnim misicia sa strane i tako se beba istisne. Nepravilnim disanjem, setas bebu gore dole.
Ne gubi beba kiseonik, jer udahnes dovoljno, pa kad se potrosi, izdahnes i hvatas zalet za novi napon kad dodje.

dobro jutro, kako ste danas?

ovde je vreme ocajno, probudila sam se u 10 a jos nisam ustala iz kreveta, nekako mi je mracno i nemam volje a ni sta pametno da radim.

kockice ima li kakvih znakova da ste blizu?

Cao :cao: evo nas dve smo na skype-u sa taticom... placem i tako... :sad2:
I ja sam se probudila tek oko 10h, ali samo zato sto sam sinoc ustala u pola 5h i nisam spavala do 6h iz meni nepoznatog razloga...
Znakova da sam blizu... hmm... pojma nemam iskreno...
Ova moja kadica nije anatomska vec obicna, ali sam joj kupila stolicu za kadicu bas je slatka roze... :klap:

Carobna,
na vezbicama kad disemo lezimo kako kome odgovara. Moze na ledjima s savijenim kolenima ili na levom boku. Meni svaki polozaj odgovara.
Zadrzavanje daha je treci tip disanja. Kad imas napon i babica ti kaze da se napinjes (otvorena 10cm) uhahnes duboko, sto vise mozes, podignes glavu na grudni kos i drzis se rukama za sipke kreveta ili sta vec ima, i guras bez ispustanja vazduha. Jedan napon traje od 30s pa i do minut. Kazu da je to najbitnije, da pravilo odradimo napon, jer se zene cesto napinju u licu greskom.
Mi smo za sad samo zadrzavali dah, a u devetom se vezbaju i naponi i stomacni misic.
Poenta je da kad uhahnes, dijafragma gura bebu dole, a onda ti jos stomacnim misicia sa strane i tako se beba istisne. Nepravilnim disanjem, setas bebu gore dole.
Ne gubi beba kiseonik, jer udahnes dovoljno, pa kad se potrosi, izdahnes i hvatas zalet za novi napon kad dodje.
Hvala ti puno Angi. :cmok: Ne mogu da verujem da sve to ovamo smatraju nebitnim, ni rec nisu rekli na kursu. I zena treba to odjednom sve da ubere u glavu kad dodje da se poradja, a vec u bolovima da ne zna gde se nalazi, nije ni cudo da mnoge ne znaju da daju napon.
E izem ti ja ovu Evropu u koju su svi kidisali da udju, a nemaju pojma o stvarnosti. z:((

Cao :cao: evo nas dve smo na skype-u sa taticom... placem i tako... :sad2:
Ja placem za svaku sitnicu, sva sam Boze pomozi. z:cry:
Sinoc sam videla reklamu Unicefa na TV, deca iz Afrike, sirocici cija su oba roditelja umrla od side, ili ko zna cega... Dvojica decaka (jedan sasvim mali, crni, sladak kao med), stoje u reci do pojasa, manji, sav mokar, zavrce majicu i brise se po licu i glavi, posle kaze: "Moj stariji brat mi mnogo znaci... On hvata ribu i daje mi da jedem."
A mi upravo veceramo, i ja ostavim tanjir i pocnem da placem kao dete. z:cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back