carobnodrvo
Aktivan član
- Poruka
- 1.986
Laku noc, odosmo mi na lalanje! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

videcu ako mi i nocas bude tako odoh sutra kod babice!
kad se probudimo za pish pish

Bonzita,
Kakav je sastav te kreme, jel na bazi lanolina? Meni se nocu u poslednje vreme nekad malo stvrdne stomak, ali bez ikakvog bola...
Mi cemo nocas mozda da vilenimo i gledamo teniskad se probudimo za pish pish
Laku noc, lepo pajkite![]()

Ali nisam mnogo propustila...
danas sam usla u 22. nedelju i sve je ok. nego bih da vas pitam, nisam primetila da ste o tome diskutovale, vec negde u 17-oj ili 18-oj nedelj pocelo je da mi curi ono nesto iz bradavica. kao vodica je, ponekad ima i belog, kao mleko,ali nesto otkud znam, vidim da nije mleko. mislila sam da je to normalno, da se otvaraju mlecni kanali,ali danas mi drugarica rece da je njoj to pocelo tok u sedmom mesecu, zato i nisam pitala doktora nista o tome. i iz desne ide mnogo vise, nego iz leve??? sad sam bas malo zabrinuta. kad je to vama pocelo??? hvala i kiss
nista ne brini... 
Kockice, Ajde metar u rukei pitaj mamu je li Enci menci u pitanju u Rodicu.
e sad gde je kupljena ne znam, pitacu majku kad je navatam 
Pa kad sam se probudila muz me pita kako sam spavala i jeli se bebac pomerao, a ja rekoh, ne znam, spavala sam celu noc (samo dva puta ustajala na WC).
I onda sam osetila da se bebac mrda, i pocele kontrakcije, jos mi se spavalo, ali nisam smela vise, rekoh moram paziti, ali srecom brzo je proslo. Angi, hocu da te pitam za te vezbice... Rekla si da moras da navezbas da drzis dah do 45 sekundi, sta je to, cemu to sluzi (pretpostavljam za napone, ali zaboga, 45 sekundi, toliko treba izdrzati u dahu kad se gura???) I kako se to sme dok vezbate, pa kad mi ne disemo, nema vazduha ni za bebu?
I jos nesto, jeli vi na vezbama lezite u polozaju kao kad se poradjate, sa podignutim kolenima? Jeli se to sme? (Ja tako "odmaram" kolena nakon sto sam spavala sa podignutim nogama, ali primetila sam da mi se tada obavezmo javljaju kontrakcije!).Ovde se koristi Pure lan ulje, ili Aventova krema. Svi kazu da je ulje najbolje, ali i krema je dobra, ako njega ne nadjete. I isto sam cula ovo da su bradavice jos neznije i lakse pucaju ako mazete pre porodjaja, tako da ja nisam planirala...Dobro jutro..Bonzi,
I ovde se maze lanolin posle svakog podoja ali kazu da ne treba pre porodjaja jer omeksa bradavice pa lakse pucaju...Ja sam ga vec kupila i mazem na ispucale usne, trenutno pomaze!
Kako ste nam?![]()
Ja nisam toliko razmisljala o kadici, kontala sam da uzmem obicnu sa postoljem, jer svi kazu da se anatomske brzo prerastu. Medjutim, otkako sam gledala one snimke na You Tube,ja sam kupila tu anatomsku kadicu, ali je iz jednog dela znaci taj anatomski deo ne mogu da skidam u sklopu je kadice.
, shvatila sam da je anatomska zakon. Gledacu da nadjem neku koja moze duze da se koristi, a nisam znala da ima i ta fora da se anatomski deo skida. 

dobro jutro, kako ste danas?
ovde je vreme ocajno, probudila sam se u 10 a jos nisam ustala iz kreveta, nekako mi je mracno i nemam volje a ni sta pametno da radim.
kockice ima li kakvih znakova da ste blizu?
ja sam kupila tu anatomsku kadicu, ali je iz jednog dela znaci taj anatomski deo ne mogu da skidam u sklopu je kadice.
evo nas dve smo na skype-u sa taticom... placem i tako... 

Hvala ti puno Angi.Carobna,
na vezbicama kad disemo lezimo kako kome odgovara. Moze na ledjima s savijenim kolenima ili na levom boku. Meni svaki polozaj odgovara.
Zadrzavanje daha je treci tip disanja. Kad imas napon i babica ti kaze da se napinjes (otvorena 10cm) uhahnes duboko, sto vise mozes, podignes glavu na grudni kos i drzis se rukama za sipke kreveta ili sta vec ima, i guras bez ispustanja vazduha. Jedan napon traje od 30s pa i do minut. Kazu da je to najbitnije, da pravilo odradimo napon, jer se zene cesto napinju u licu greskom.
Mi smo za sad samo zadrzavali dah, a u devetom se vezbaju i naponi i stomacni misic.
Poenta je da kad uhahnes, dijafragma gura bebu dole, a onda ti jos stomacnim misicia sa strane i tako se beba istisne. Nepravilnim disanjem, setas bebu gore dole.
Ne gubi beba kiseonik, jer udahnes dovoljno, pa kad se potrosi, izdahnes i hvatas zalet za novi napon kad dodje.
Ne mogu da verujem da sve to ovamo smatraju nebitnim, ni rec nisu rekli na kursu. I zena treba to odjednom sve da ubere u glavu kad dodje da se poradja, a vec u bolovima da ne zna gde se nalazi, nije ni cudo da mnoge ne znaju da daju napon.
E jos jedno pitanje imam, ovamo se ne rade nikakvi pregledi pa nista ne znam.
Sta tacno pokazuje taj CTG?![]()

Ja placem za svaku sitnicu, sva sam Boze pomozi.Caoevo nas dve smo na skype-u sa taticom... placem i tako...
![]()

Pokazuje otkucaje bebinog srca i kontrakcije dal imas i na koliko dolaze![]()

Ti si rekla da tvoja kadica ima anatomski deo i za sedenje i lezanje? Jeli bi mogla to da nam slikas? Ja nemam pojma kako to izgleda ni sta da trazim...