Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo jos jedno nase ludilo......mi smo mislili da muz bude pored mene ali moja mama je pre neki dan slusala nacelnika fronta.....znaci otac na porodjaju kosta 15000 + pdv.....kako to izgleda.....otac je iza stakla i gleda i svoju zenu i sve koje se u tom trenutku poradjaju.......samo mi nije jasno zasto mora da radi sve analize......milina......ako ga zanima kako to izleda neka gleda na netu za dz......probala sam da pitam sta i kako ali su mi rekli kad dodjem na porodjaj tada ce sve objasniti.......

jos jedno ludilo od juce.......dr prica kako je mali manji i za sve drugo onako za sebe prica da je ok....na kraju pitam da li je sve drugo u redu osim sto je manji on mi kaze ja to nisam rekao nemojte da mi stavljate vase reci u usta......ja mu lepo objasnim kako ne stavljam nikakve reci u usta nego samo pitam......njegov odgovor je da ne moze da mi kaze.....cemu sluzi uz pitam se ja.....

angi......radi se o tome sto bi mi sve kupili nego sto nemamo parice a i familja je u fazonu da ce oni da daju kintu za sve sto treba......mi smo kupovali garderobicu racunali neka oni uzmu krupnije stvari.....ali sad ih je uhvatilo sujeverje.......ili reci i dela........

carobna, porodjaj valjda traje kroz ona 4 porodjajna doba od kojih prvo pocinje kad pocnu kontrakcije...to sve traje duze od tih sat vremena...sat vremena je valjda od pojave napona, sto je valjda 3. faza.
Jeste, sama faza otvaranja traje 10-12 sati, od kojih mi prvih nekoliko sati uglavnom nismo ni svesne, jer su kontrakcije i bolovi slabi. Kad kazem porodjaj, mislim na tu trecu fazu gde beba izlazi, ja ne znam da li ima rec za to kod nas, to u proseku ne traje duze od sat. Zato i ne shvatam zasto dva sata u kadi nije dovoljno, nego moraju da izjure zene napolje. Ali sto Margo rece, eto, ljudi grese u proceni... Ne u dva sata nego u 30...

evo jos jedno nase ludilo......mi smo mislili da muz bude pored mene ali moja mama je pre neki dan slusala nacelnika fronta.....znaci otac na porodjaju kosta 15000 + pdv.....kako to izgleda.....otac je iza stakla i gleda i svoju zenu i sve koje se u tom trenutku poradjaju.......samo mi nije jasno zasto mora da radi sve analize......milina......ako ga zanima kako to izleda neka gleda na netu za dz......probala sam da pitam sta i kako ali su mi rekli kad dodjem na porodjaj tada ce sve objasniti.......
:eek: :eek: :eek:

da ima i ovde u becu u mojoj bolnici isto kada, ali ja nekako ne razmisljam o tome, ni o porodjaju. ja kada se posvetim necemu i dam sve od sebe da to bude tako kako treba onda to nikad ne bude tako i uvek, skoro uvek, bude sve naopacke. zato i ne razmisljam o porodjaju i necu tu da izvodim, kako god porodicu se sigurnno. jedino sam citala to o disanju da tamo ne vicu na mene kako nista bas ne znam. kazem vam ja sam baksuz teski, mene moze i pored epiduralne da boli, toliki znam da budem baksuz, kod mene sve naopacke. tako da kad krene nema povratka mora da izacice mali napolje kad tad...

margo
kako su dozvolili da se poradja toliko dugo, zar to nije malo previse dugo da traje jedan porodjaj?

Dobro jutro svima. :) Mi jutros poranili... Dusa mi spava, a ima nedelju dana imam i jutarnje mucnine...
Cekam ovog majstora, jedva sam cekala da on zavrsi pa da se vratim u krevet, kad sad saznadoh da je on ustvari rekao izmedju 7 i 11. :besna:

dobro jutro,
ja sam budna jos od 6 nervozna sam bila, mama je isla u ambasadu da preda dokumente za vizu. sad mi je javila da je sve ok i u momentu mi se prispavalo. ima ovde ranoranioc jedan, samo ne mogu da se setim tacno ko je, neko se uvek javlja rano ujutro tako oko 8.

Cao Tina! :) Cini mi se da je taj ranoranioc Ennna. Ona je vec mama, pa ne moze da spava do kasno kao mi...
Crkoh koliko mi je muka, hocu da povracam, a majstor nikako da ode iz kuce (vodoinstalater), da stvar bude gora, iskljucio je vodu... Zivote - idiote.

E znas Margo,ja mislim da je taj nacelnik fronta jedna TOTALNA bu.....la.Taj covek govori takve gluposti da je to neverovatno jer sam se nacitala njegovih izjava a posebno od kada krugolina vodi borbu za poboljsanje uslova u porodilistima.
Sve njegove izjave mozete procitati na www.majkahrabrost.com
I koja je svrha platiti tolike pare ako ne moze da bude uz svoju zenu nego iza staklaz:((
boze ko li donosi sad takva pravila da li taj nacelnik ili ministar?z;)
Ma ne mogu da se nerviram vise....znas kad procitam u vestima da ga spominju meni se toliko zgadi....

Cao Tina! :) Cini mi se da je taj ranoranioc Ennna. Ona je vec mama, pa ne moze da spava do kasno kao mi...
Crkoh koliko mi je muka, hocu da povracam, a majstor nikako da ode iz kuce (vodoinstalater), da stvar bude gora, iskljucio je vodu... Zivote - idiote.

Carobna i ja imam malkice te mucnine posebno zato sto beba je visoko pa mi udara u zeludac.Ja ih imam samo kad sedim na stolici ili se vozim kolima jer mi se tada dijafragma spaja sa stomakom....uuhh kako nezgodno....
Jel otisao taj majstor...?

Carobna i ja imam malkice te mucnine posebno zato sto beba je visoko pa mi udara u zeludac.Ja ih imam samo kad sedim na stolici ili se vozim kolima jer mi se tada dijafragma spaja sa stomakom....uuhh kako nezgodno....
Jel otisao taj majstor...?
Otisao je, slava Bogu, a i malo mi je bolje jer sam nesto jela. Spava mi se jako, ali probacu da izdrzim do veceras, jer ako sad legnem, nocas nema nista od spavanja.
Nije mi jasno, meni je stomak skroz nisko, a bebu osecam visoko, skroz ispod rebara. Moram obavezno da sedim zavaljena unazad, inace mi se svi organi presuju, a u kolima je bas neudobno. Sta vi radite, kako ste danas? z:)

Otisao je, slava Bogu, a i malo mi je bolje jer sam nesto jela. Sta vi radite, kako ste danas? z:)

Pa jel barem odradio to zasto je dosao?Ja se nesto tu snebivam po kuci,ispratila sam muza na posao bio je na pauzi jedan sat(svajcarci tako imaju te pauze od 12-13 pa kad oces nesto da kupis u to vreme a ono sve zatvoreno,nedaj boze hleba da nestane bas tada)i sad cu da budem na kompjuter a bebica samo sutira i to sve u desno rebro.
Sinoc sam mogla da joj napipam malu nogicu z:)

dobar dan :bye:
al su neki poranili danas...
ja sam se nocas probudila od bolova u uhu...vec par dana osecam utrnulost u jednom uhu, ali sinoc je pocelo nesto jace da trne...cini mi se da se pogorsava kad legnem, bez obzira na koju stranu. nocas je onda bas pocelo da boli i to me probudilo.
nemam pojma sta da radim

Pa jel barem odradio to zasto je dosao?Ja se nesto tu snebivam po kuci,ispratila sam muza na posao bio je na pauzi jedan sat(svajcarci tako imaju te pauze od 12-13 pa kad oces nesto da kupis u to vreme a ono sve zatvoreno,nedaj boze hleba da nestane bas tada)i sad cu da budem na kompjuter a bebica samo sutira i to sve u desno rebro.
Sinoc sam mogla da joj napipam malu nogicu z:)
Jeste, jos da dodje elektricar da postavi saltere i kuhinja ce mi biti spremna. z:) Namestaj smo kupili, ostao jos sporet. Ja se evo mislim sta cu za veceru, a najpre nista, zaspah pa to ti je... Jesi li se navikla na "moj muz" i "moja zena"? ;)
Gledacu da stavim te slikice, sad sam okupirana time da ispraznim ormar, preslozim sve i oslobodim mesto za bebine stvari, posto nemam gde da ubacim komodu, ali nikako da krenem sa tim, svaki dan nesto iskrsne...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back