- Poruka
- 20.599
e pa drage moje trudnice samo da vas obavestim da vas cekam na onoj drugoj temi
moja radoznala smizla jedva docekala da udjemo u deveti da izleti napolje ,te se ja porodih pre 2 nedelje
Jeeeej
cestitamoooo!!! CMOK!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moja radoznala smizla jedva docekala da udjemo u deveti da izleti napolje ,te se ja porodih pre 2 nedelje
cestitamoooo!!! 
Kad budes imala vremena podeli sa nama svoje iskustvo sa porodjaja? U kojoj nedelji si se porodila i kolika je bebica?

,rekla sam vise nikad bez epidurala
cinjenica je da je kratko trajalo,zahvaljujuci mojoj dr koja je to malo ubrzala,pa sam one prave uzasne bolove trpela samo nesto vise od sat vremena,bebac je odlicno,mnoooooogo je mala i slatka,rodjena sa 2650g jer sam tek bila usla u deveti mesec
cim ti pocnu bolovi,daju ti lokalnu anesteziju,da ne osetis ubod za epidural,tj osetis ti ubod ali ne osecas bol,to je bukvalno sekund neprijatnosti i onda uzivas dok ne dodje do samog porodjaja,napone naravno osetis i beba ti u narucju
onda sledi usivanje i posle 2 sata ti si na nogama

Kockice,
A do cega 2 meseca? Pa nije ti termin 25 februar?![]()
hvala,hvala
porodila sam se u gradskoj,htela sam epidural ponovo (kao i na prvom porodjaju) al me ubedili da mi to ne treba,kao dugorotka sam ,pa to ne boli toliko.... lazu,rekla sam vise nikad bez epidurala
cinjenica je da je kratko trajalo,zahvaljujuci mojoj dr koja je to malo ubrzala,pa sam one prave uzasne bolove trpela samo nesto vise od sat vremena,bebac je odlicno,mnoooooogo je mala i slatka,rodjena sa 2650g jer sam tek bila usla u deveti mesec
sto se tice uslova u porodilistu,sta da vam kazem,sobe,kupatila... uzas,ali sto se tice doktora i sestara,bar ono sto sam ja videla svaka im cast svi su bili jako ljubazni predusretljivi
ne znam kakva je praksa u drugim porodilistima ali mi se ne svidja u gradskoj to sto tata sme da vidi dete samo jednom i to na pola minuta kroz prozorce
ako imate nekih pitanja,navalite![]()

sa koliko zena si bila u sobi?! Drago mi je da su lekari i sestre makar pristojni... koliko ste dugo bili u bolnici?! 

sa koliko zena si bila u sobi?! Drago mi je da su lekari i sestre makar pristojni... koliko ste dugo bili u bolnici?!
[/QUOTE]

Visegradsku jesu,ali gradsku nazalost nisu,
4 dana
kako god da odlucis ja ti zelim super lak i lep porodjaaj,ali moj ti je savet da uradis sve potrebne analize kao da ces se poradajti sa epiduralom,tj da to imas spremno ukoliko se u predomislis kad pocnu bolovi jer je u Visegradskoj epidural besplatan i mozes da ga trazis "u zadnjem momentu"
bila sam sa jos 3 super zene![]()

pa zato pitam sa koliko si zena bila i kako je bilo sa njima... 
Ja se puno plasim porodjaja pa pokusavam da dobijem sto vise informacija o tome.
pa pogledaj samo koliko zena pre nas je radjalo, mozemo to i mi! Veruj u sebe! 

Cega se toliko bojis?!pa pogledaj samo koliko zena pre nas je radjalo, mozemo to i mi! Veruj u sebe!
![]()
i to stvarno pomaze donekle,nije to konstantan bol ,traje nekih 20 sekundi na po 2,3 minuta samo ti tad deluje ko citava vecnost .
srecna mama......cestitam...... 

Pa bojim se ja kockice svacega-prvo bola,zatim krvi pa na kraju smrti.Malo sam izgubila veru u sebe u poslednjih godinu dana od saobracajne nesrece koju sam imala prosle godine i u kojoj zamalo zivot nisam izgubila.I znam da se puno zena porodilo i jos mnoge ce se jos poradjati ali stvar je u tome sto se radi o licnom iskustvu.
Pa zar se ti nimalo ne bojis?Stvarno si onda hrabra
Alal vera.....
) a od smrti... pa ih svi cemo jednom umreti kad nam dodje vreme, bilo ranije ili kasnije... 
na kraju eto najlakse je traziti carski, leci, zaspati i videti svoje cedo posle pola sata, sat ili vise... 

Kockice,ja sam htela apartman na frendli odeljenju,a na kraju ispade soba na onom drugom(jedini apartman koji imaju je bio zauzet ,a posto je beba rodjena pre termina savetovali su mi da ne idem na frendli) al pravo da ti kazem ne zalim se
kao sto rekoh kod mene u sobi je bila super ekipa i mi smo maltene tamo pravile zurku,pa su kod nas non stop bile i mamice iz drugih soba koje bas nisu imale srecu sa cimerkama
sto se tice bola- BOOOLIIIIIIIII da oci ispadaju,(kao bolovi kad dobijes pa puta ko zna koliko-ali to je moje iskustvo,neko to ne dozivljava tako tesko ) ali trudis se da dises kako treba(ko je posecivao one skolice zna,ja nisam naucila me kumai to stvarno pomaze donekle,nije to konstantan bol ,traje nekih 20 sekundi na po 2,3 minuta samo ti tad deluje ko citava vecnost .
Ono sto vas sve molim kad vam dodje vreme,nemojte da urlate i trosite energiju,disite i mislite na bebu.Pored mene je u sali zena urlala,kad je doslo maltene donapona ona vice "ja ne mogu vise",detetu vec poceo da pada puls.....jedva je unormalise
sto se tice epidurala,meni su smanjili dozu oko pola sata pred porodjaj,pa kad sam se porodila ponovo pojacali zbog usivanja (znaci prikljucen je sve vreme samo je razlika u doziranju)
sami naponi ne bole,to je vec sam kraj i tu slusajte dr kad vam kaze brada na grudi i ne napinji se u lice vec dole (u prevodu kao da kakis)
ne znam ko gore rece da se plasi-nemas cega da se plasis i taj strah izbaci iz glave jer ti on nista dobro i korisno doneti nece
sto se tice analiza za epidural,najbolje se raspitajte na licu mesta jer neka porodilista traze malo vise analiza od nekih drugih...
ali to cu se jos sve dogovoriti sa mojim dragim lekarom
savestan covek sta cu... 
meni je to fascinantno!
e da i kad si malecku uzela u ruke, odmah po rodjenju ili su je odneli pa posle doneli?!
hvala ti punooo sto delis svoje iskustvo sa nama!!! 
Pazi ne bojim se, jer zelim ovu bebu i ne zelim da je ugrozim, sto se vise bojis, tvoja psiha ce odreagovati, umisljaces da te boli vise, jace, ne do Bog uspanicices se, a to stvarno nije dobro ni za bebu ni za tebe...
Dobro svi smo mi individue, ja sam kao mala bila u komi, imala veliki sudar, na bol sam navikla od jakih menstruacionih bolova, od krvi padnem u nesvest ali je se ne bojim () a od smrti... pa ih svi cemo jednom umreti kad nam dodje vreme, bilo ranije ili kasnije...
E sad sto ti kazes sve je to licno iskustvo! Gledaj da budes pribrana, tek si 6ti mesec, moras malo psihicki da izbacis te poglede, mislim jeste da zvuci ofucano ali molim te probaj, jer kao sto rekoh mozes samo sebi i bebi time da naskodis...
Ja sam se smejala kad sam citala kako je Jelena Karleusa izjavila da se "patoloski boji porodjaja"... pa cek zeno nisi se nikad ni poradjala!na kraju eto najlakse je traziti carski, leci, zaspati i videti svoje cedo posle pola sata, sat ili vise...
naravno Carski kad je neka kriticna situacija je dobro resenje i hvala Bogu sto postoji!
Nase majke su radjale nas, nase bake radjale njih, ne treba se bojati necega sto je priroda smislila... sav bol iscezne posle porodjaja!
Ako hoces zenska mogu ti iskucati sta sam procitala u knjizi "Roditeljstvo - Vodic kroz trudnocu i porodjaj" sto se bolova tice...
A vidis kockice u pravu si da je sve u psihi coveka,eto ja isto sam imala bolne menstruacije i morala da pijem lekove protiv bolova,od krvi mi nije bilo gadno pre ove nesrece ali od kako sam je prezivela odjednom sam dobila panicni strah od svacega,bojim se sada svega a plasim se da na porodjaju ne dobijem taj panicni strah ponovo i da ne ugrozim svoju bebu,mada se svakodnevno trudim da ne mislim na to i stalno govorim sebi da ce sve biti u redu....
Napisi mi sta si to procitala o bolovima...bas me interesuje...hvala ti puno.....
A vidis kockice u pravu si da je sve u psihi coveka,eto ja isto sam imala bolne menstruacije i morala da pijem lekove protiv bolova,od krvi mi nije bilo gadno pre ove nesrece ali od kako sam je prezivela odjednom sam dobila panicni strah od svacega,bojim se sada svega a plasim se da na porodjaju ne dobijem taj panicni strah ponovo i da ne ugrozim svoju bebu,mada se svakodnevno trudim da ne mislim na to i stalno govorim sebi da ce sve biti u redu....
Napisi mi sta si to procitala o bolovima...bas me interesuje...hvala ti puno.....

Uh ja ne bih na friendly odmahali to cu se jos sve dogovoriti sa mojim dragim lekarom
kao i za te analize, sigurno ce me on sam poslati sve da uradim
savestan covek sta cu...
Da da citala sam bas danas o bolu... pa to je to, lepo si opisala, samo me zanima jel tacno da izmedju kontrakcija stvarno bol bas prestane?!meni je to fascinantno!
e da i kad si malecku uzela u ruke, odmah po rodjenju ili su je odneli pa posle doneli?!
hvala ti punooo sto delis svoje iskustvo sa nama!!!
![]()

frendli mozda i ne bih preporucila kad je prvi bebac,ne znas (uslovno receno ) nista,pitanje je kako ces se osecati posle porodjaja,da li ces znati da okupas i prepovijes dete,da li ces imati mleka(u gradskoj na frendliju nema dohrane ,to sam se slogirala kad sam cula),hoces li znati kako da dojis......ja sam htela,jer mi je drugo,sve znam a i skoro je bilo
da,u stvari samo kontrakcije i bole,kad prestane jedna skupljas snagu za sledecu
cim je izletela napolje,vrisnula je i stavili su mi je na grudi
nema na cemu,stavise zadovoljstvo mi je ,secam se da sam ja pred prvi porodjaj imala milijardu jedno pitanje,pogotovo![]()
bas iz istih razloga koje si navela ja nisam za baby friendly... kapiram ja zasto je to uvedeno, ali ja licno kao osoba jos nisam spremna za to
sa drugim detetom predpostavljam da bih mogla. ali polakooo cek prvo ovu malecku da rodim!
a isto tako se nadam da ce mi moj lekar dozvoliti da ponesem MP3 dok se otvaram, da mi malo muzika odvuce paznju i smiri me... 
da mi je muz tu, znam da bi me obrijao ali posto nije ne znam kako cu, a klistiranje... uh nikad mi to nisu radili, pa me zato zanima osecaj...

CMOK!