Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto si se ti zatvorila u kucu? Pa nisu bas udari kosave napolju, ne duva jako, bar kod mene...
Inace, jela sam sadoled sa prelivom od karamela, moj omiljeni...

Nisam uspela da pojedem ceo...Eto ti trudnice...

E nije valjda da jedete u meku???Pa to nije dobro,ko zna kakvo je to meso i kad su ga przili,ja jedino sladoled jedem sa karamelom i to za ova 6mes samo 3-4puta,jer kazu ni ti sladoledi na tocenju,tj iz automata nisu dobri,mozemo da se zarazimo...Znaci mek nije za trudnice :rtfm:

Evo me...
Bila sam kuci ceo dan...pisala sam jutros...

Sad smo bli do banke i Meka, tu nam je blizu...

Osetim da je baba veca, tj. pocela sam da osecam kad stojim onaj pritisak i imam osecaj da mi je stalno pritisnuta besika...
Sutra cu da zovem da vidim kad dr moze da nam "uslika" bebu na 4D...Jedva cekam...

Bonzita,

Bas je veliki bebac...Prema kalendaru na riditelj portalu toliki bi trebalo da je oko30.te nedelje, tj. 29+nesto...Napredan deckic...
Slikala sam stomacic, pa cu da okacim kad prebacimo na komp:)

Pa da,sve njegove mere su za 29 i 30ned,a ja sam po ultrazvuku 27+5dana,moj muz se plasi da ne bude previse velika beba jer ce zenica da mu se bas namuci,ma nek mi je ziv i zdrav i neka raste,a u martu videcemo :heart::heart: :whistling:

ne znam sta mi je....samo se vadim na vetar.......sutra izlazim sigurno.....a prekosutra u provod.....vodimo flecu u nocni zivot.....:zurka::zurka::zurka:

A gde ce te to u provod?! :zurka: :cao:

E nije valjda da jedete u meku???Pa to nije dobro,ko zna kakvo je to meso i kad su ga przili,ja jedino sladoled jedem sa karamelom i to za ova 6mes samo 3-4puta,jer kazu ni ti sladoledi na tocenju,tj iz automata nisu dobri,mozemo da se zarazimo...Znaci mek nije za trudnice :rtfm:

Pih pa stetnija je sirova riba i dzigerica od Meka :P :hahaha: elem sala mala... :aha: ja volim 1 nedeljno da odem na onu salatu sa pilecim prsima unutra... mljac :D ali mi se ponekad jede i Cheeseburger :think: :mrgreen:
Laku noc trudnjace... :heart: mazite tibe... :cao:

dobro jutro spavalice...salim se samo uzivajte...
bonzita, cestitamo na veeelikom bebcu..vidis, sve se sredilo...u principu, ako doktori ne panice ne bi trebalo ni mi...al sta ces, to je jace od nas...
angi jel sada malo bolje kada mozes makar malo napolje...samo ne preteruj, beba postaje sve veca pa se moze opet spustiti...
mi idemo veceras na koncert...nadam se samo da necu zaspati(inace u 22h ja uveliko spavam, sta cu Ogi me istrenirao)...
pozzz svima

ovde nije tako lose vreme, cak i sunce progreva, samo kada bi malo prestao vetar...i nas veceras ocekuje kisa, tako su najavili...ja sam dobro...gde bese onaj kalkulator koji izracuna koliko kilograma treba da se ugojimo po nedeljama...juce sam se nesto merila pa me zanima...

Trudničice moje lepe, pomagajte!

Seja mi je trudna... Peti, početak šestog meseca.
Juče je imala neki test na šećer.
Pre uzimanja glukoze, imala je 4,8 tih nekih mernih jedinica, ne razumem se baš u te stvari, a posle popijenih 100 ml ili neke druge mere te glukoze, imala je 7,1.
Da li je to dobar rezultat?
Da li je neka imala iskustva sa tim testom na podnošenje šećera???

Ovde ima dosta njih koje su radile taj test...ja sam radila u prvoj trudnoci, i mislim da je bitno da je secer na pocetku ok(manji od 5.5) i da se posle 120min(ako se dobro secam) opet vrati na "normalu"...ima ih koje su skorije to radile pa bolje barataju referentnim vrednostima...pozzz

ovde nije tako lose vreme, cak i sunce progreva, samo kada bi malo prestao vetar...i nas veceras ocekuje kisa, tako su najavili...ja sam dobro...gde bese onaj kalkulator koji izracuna koliko kilograma treba da se ugojimo po nedeljama...juce sam se nesto merila pa me zanima...

ja znam za kalkulator dobivanja na tezini po mesecima http://baby2see.com/pregnancy_weight_calculator.html probaj ga meni nikako ne odgovara po tom ja bi morala da imam jos 5 kg minimum. a vec imam 10 kg vise a 33 sam nedelja. nije valjda da bi trebal da imama 15 tako da probaj kod mene ne stima

ali ako neko zna taj kalkulator po nedeljama i ja bih volela da ga vidim

Ma hoću samo da kažem, uzmem nekad pa čitam ove vaše postove, trudnjačke i časna reč, treba ovo objaviti kao lek i melem za ovu arogantnu, nepravednu, agresivnu... svakidašnjost. Pa toliko pozitivizma, vedrine, ljubavi... da je milina "prošetati" vašim postom. Ja nisam trudna, ali sam pristalica da ova zemlja povrati ugled kada je u pitanju natalitet i imam svoju decu, hvala Bogu.
Sačuvajte svoj optikmizam, divne ste! I nemojte se opustiti. Ostanite odgovrne u svakom pogledu. Kao što odlazite da utltra zvuk, na kontrole, mislite SADA na budućnost svoje dece. Neću da vam popujem, zna se kako se to radi. Veliki poljubac, a ja ću opet da svratim da vidim čija je beba došla na svet : ))) i da čestitam, narafski!

Pre uzimanja glukoze, imala je 4,8 tih nekih mernih jedinica, ne razumem se baš u te stvari, a posle popijenih 100 ml ili neke druge mere te glukoze, imala je 7,1.

Ja sam pre neki dan radila taj test,posle koliko min joj je 7,1?Meni je posle 120min 6,6,i to je super.Treba da odnesem rezultate ginekol u petak pa cu videti sta on kaze.Mislim da je tvojoj sestri normalan secer,tj da nema rizik za dijabet!Pozz

Ma hoću samo da kažem, uzmem nekad pa čitam ove vaše postove, trudnjačke i časna reč, treba ovo objaviti kao lek i melem za ovu arogantnu, nepravednu, agresivnu... svakidašnjost. Pa toliko pozitivizma, vedrine, ljubavi... da je milina "prošetati" vašim postom. Ja nisam trudna, ali sam pristalica da ova zemlja povrati ugled kada je u pitanju natalitet i imam svoju decu, hvala Bogu.
Sačuvajte svoj optikmizam, divne ste! I nemojte se opustiti. Ostanite odgovrne u svakom pogledu. Kao što odlazite da utltra zvuk, na kontrole, mislite SADA na budućnost svoje dece. Neću da vam popujem, zna se kako se to radi. Veliki poljubac, a ja ću opet da svratim da vidim čija je beba došla na svet : ))) i da čestitam, narafski!

Za ovo ti ja i moj sinak saljemo puno :kiss::kiss::kiss: :cao:

Dobro jutro, dobar dan devojke :cao:
Nas dve samo da vam se javimo pre nego sto izadjemo iz kuce :aha: i to cudo da nas dve izlazimo se desava da da :rotf: idem u grad, upoznala sam jos jednu trudnicu :klap: pa idemo na dorucak, pice i setnju! :brus: tako da budite dobre, mazite tibe i odmarajte... :cao:

Dobar jutar:)
Evo prva vest od jutros da nema para dovoljno za isplatu porodilja i decije dodatke za sledecu godinu...Sta reci? A usvojena Strategija za podsticaj radjanja...
Ali vazno da su nama bebice dobor, moramo biti pozitivne:)

Mi smo lepo pajkili, pa sad kafica...Ja bi trebalo da sam po onom kalendaru dobila jos minimum 3kg...Ma sve je to individualno...Kod mene je cudno sto sam u petom dobila 3kg, a u sestom jos nista...

Sto se tice Meka tamo jedem samo sladoled i Fish Mec i to jednom u par meseci...
Enna,
Mnogo sam bolje psihicki, u smislu da me vise ne grize savest kad sednem ili ustanem, da smem da izadjem iz kuce...ma sve je lakse...Necu sigurno preterivati, beba je i dalje nisko, sad kako raste osetim, cim ustanem piski mi se...Bitno da mogu negde da odem kolima, procunjam malo i vratim se...

Evo slicica od juce...Samo mi stomak izgleda manji jer nisam bas skroz iz profila...

Prilozi

• stomak 6-ti.jpg
    stomak 6-ti.jpg
    21,9 KB · Pregleda: 16
Bravo angi :klap::klap::klap:
Bas nam je cakan stomacic,porastao je :heart::heart::heart:
Ja cu u petak videti koliko kg sam dobila,iskreno strah me je da stanem na vagu :sad2:
Nego neznam osecam uvece,tj nocu,glad,evo sinoc kasno sam vecerala oko 22-23h to sam dobro ruckala,ali vec oko 1h kad sam legla osetim da mi krci zeludac ,i da je prazan,posle nisam mogla da zaspim dugo,a inace svaku noc kad ustajem da idem do toaleta pojedem zelenu jabuku ili grozdje,sinoc sam jela malo tresnje ,jeste da im nije vreme ali su :ok:
Pa me interesuje zar je moguce da bebac koliko ja pojedem on vec posle vec dva sata uzme sve :eek:?Preko dana i nemam neki apetit,jedem normalno,ali nocu sam gladna :think:

Bonzi,
Sve je moguce u trudnoci;) Napadi gladi su uobicejena stvar...Gledaj da se kontrolises nocu, sta da ti kazem...Ja ih jos nemam, za dvino cudo...Videcemo od sedmog kako ce ici...

Ma da,sto kazes sve je moguce u trudnoci,nejedem ja nocu,osecam glad ali izbegavam,necu da se naviknem na nocne obroke :sad2: iako je sad bas tesko kontrolisati,samo neku vocku pojedem,to je od samog pocetka organizam mi trazi!
Ti rece da si bila u merkatoru,jesi li videla mozda neke zanimljive sobice,I koja je cena?

Ja sam pre neki dan radila taj test,posle koliko min joj je 7,1?Meni je posle 120min 6,6,i to je super.Treba da odnesem rezultate ginekol u petak pa cu videti sta on kaze.Mislim da je tvojoj sestri normalan secer,tj da nema rizik za dijabet!Pozz

Hvala bonzita, stvarno si srce! :heart:
Pošto moja sestra treba da se javi svom lekaru tek u januaru, baš se raspitaj za te rezultate, koliko su te referentne vrednosti.
Još jednom, hvala Ti na brzom odgovoru.
Sve najbolje tebi i tvojoj bebici.

cao ...... sto ste od jutros aktivne.......smo kuckate........
malo joj je veci pocetni secer.....posle koliko vremena je 7,1......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back