Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:DCao devojke,:bye:

samo rekoh da se malcice javim.Drago mi je sto ste sve koliko-toliko dobro:klap::klap:.Pratim vas svakodnevno kao spansku seriju:D:D ali bilo mi je malcice mrza da kuckam uz ove probleme koje imam-evo vec dve nedelje kuburim sa zatvorom :thumbdown:odnosno konstipacijom a uz to imam i uzasne hemoroide:dash:.Tako ti ja posle 10 dana ne idenja u wc posetim bolnicu i urade mi klistiranje.to je bilo sad u ponedeljak.E sad je petak i ja od ponedeljka ponovo ne idem u wc, nije da ne zelim nego nemam potrebu.I tako-nadula sam se kao zaba:worth: i samo kukam:sad2::sad2:.Rekla mi babica da uzimam semenke lana svako jutro i svezi djus i jos kojekakve stvari ali meni to stvarno ne pomaze.Imate li neko drugo resenje(naravno sve drugo osim suvih sljiva suvih smokvi i tako tih uobicajenih stvari?):think:
Bonzita, procitala sam da ti koristis nesto protiv konstipacije,pa te molim ako mozes napisi koji je taj sirup koji tebi pomaze, jer ja pijem neki GALTINAR ali nema nikakve vajde!!!!!!!Uz to mi babica rece da stavljam neke glicerinske supozitorije.....lele kakva je to atomska bomba,neznam da li samo znate:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

POMAGAJTE:rtfm:

Kockice,
Gledala sam cene u Analizi...Cula sam da je dobro da radis analize na istom mestu, bog istih aparata za merenje...

Kakva ti je krvna slika, mislim gvozdje, hemoglobin...?

Pisi sutra kako je u Visegradskoj, nisam nikad bila tamo...Cula sam da moj dr salje tamo u devetom da se radi CTG svaki cas...Tu je fer, jer kod njega je bio 1600din.

Ma ja vec godinama vadim u Analizi zato sam i sad! :ok: ok su sasvim... :aha:
Joooj cek moram da ustanem po papir pa cu ti reci nalaze... e ovako... Proteini ukupni su mi 61 (ref. vred. 64 - 83), ALT 46 (r.v. z < 31), ALP 127 (r.v. odrasli 30 - 120), Leukociti 1,06 (r.v. 4 - 12), Granulociti 8,1 (r.v. 2 - 8), Limfociti pr. 20,3 (r.v. 25 - 50) i ono sto je najcudnije Sedimentacija 56 (r.v. zene < 12) :eek: :think: a inace sve ostalo je super, glukoza 4,24 pa Gvozdje18,9 i Hemoglobin 125. Ja sam vam pisala samo one u sustini koje su mi malo/mnogo iznad ili ispod vrednosti, ali sve ostalo je idealno. U sustini za manje od sat vremena idem u Visegradsku pa cu vam sutra kad se vratim u Shabac napisati tacno sta mi je rekao moj Dr. i na sta lici porodiliste... :aha:

Sad me zvali iz ordinacije...Pomeren mi pregled za nedelju u 10.30h! Dr u ponedeljak putuje...Kakav lik, radi i nedeljom...

O bozeee... pa hoce li se oni odluciti :roll:

:DCao devojke,:bye:

samo rekoh da se malcice javim.Drago mi je sto ste sve koliko-toliko dobro:klap::klap:.Pratim vas svakodnevno kao spansku seriju:D:D ali bilo mi je malcice mrza da kuckam uz ove probleme koje imam-evo vec dve nedelje kuburim sa zatvorom :thumbdown:odnosno konstipacijom a uz to imam i uzasne hemoroide:dash:.Tako ti ja posle 10 dana ne idenja u wc posetim bolnicu i urade mi klistiranje.to je bilo sad u ponedeljak.E sad je petak i ja od ponedeljka ponovo ne idem u wc, nije da ne zelim nego nemam potrebu.I tako-nadula sam se kao zaba:worth: i samo kukam:sad2::sad2:.Rekla mi babica da uzimam semenke lana svako jutro i svezi djus i jos kojekakve stvari ali meni to stvarno ne pomaze.Imate li neko drugo resenje(naravno sve drugo osim suvih sljiva suvih smokvi i tako tih uobicajenih stvari?):think:
Bonzita, procitala sam da ti koristis nesto protiv konstipacije,pa te molim ako mozes napisi koji je taj sirup koji tebi pomaze, jer ja pijem neki GALTINAR ali nema nikakve vajde!!!!!!!Uz to mi babica rece da stavljam neke glicerinske supozitorije.....lele kakva je to atomska bomba,neznam da li samo znate:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

POMAGAJTE:rtfm:

Jaooo zenskaaa jadna ti :eek: :sad2: :besna: ja imam hemoroide ali sam vec navikla na njih a izgleda i oni na mene, pa sad kad krvarim pozadi vise se ni ne obazirem! :brus: a za zatvor stvarno pojmaaa nemam sta je dobro... :besna: sorry...

kockice, cudi me da si radila sedimentaciju :eek:. trudnicama se nikad ne radi jer je normalno u trudnoci da bude povisena, tako da ti uobicajeni rasponi normale uopste nisu primenljivi na trudnice. nemoj da se brigas oko toga ni najmanje :bye:

Kockice,
bezveze su ti radili sedimentaciju, kreteni...To se ne radi u trudnoci jer je povisena, tako da ne brini...
Super ti je gvozdje i hemoglobin...Za ovo ostalo, vec ce ti reci doca...

Skoro svakom je beba po ultrazvuku par dana gore ili dole...to nema veze sa ulaskom u nedelje, gleda se od poslednje menstruacije pa brojis...Tebi jeste celih desetak dana ispred, ali na sledecem uz mozda ne bude tako nego par dana razlike...

Neki lekari pomeraju termin kad beba prednjaci, a neki ne...To mi je nejasno jos...

Mojoj drugarici je beba bila dve nedelje veca svaki put, ali joj termin nisu pomerali i porodila se oko termina...A opet znam jednu devojku kojoj su pomerali termin...
Meni prednjaci 4-5 dana svaki put i dr zapisuje u tabelu i po amenoreji i po UZ koliko sam trudna, ali nista ne komentarise.

meni niko nista ne kaze, ja nista ne znam o mojoj trudnoci i o mojoj bebi, kao sve je normalno bas onako kako treba da jeste, nisam zadovoljna sa mojim ginekologom, ali tu sam pocela moram da zavrsim, uvek neka zurba, od tolike zurbe ja se ne setim ni da pitam ono sto me zanima, a nisam luda da pisem pitanja na papir. imam kontrolu u bolnici 29.dec tada me kace na ctg pa cu valjda znati nesto, bas bi volela na primer da znam koliko je tezak. a ultra zvuk tako bude brz niti sa zaustavi barem minut da gledamo sta beba radi, apsolutno nista

Tako je isto i kod mog ginekol,samo predje preko stomaka onim aparatom i gotovo,sve je u redu,beba je dobro i to je to,prosli put sam ga pitala koliko je bebac tezak,a on kaze to vam nemogu reci,pitajte kad radite ultrazvuk,a na ultrazv mi kaze debil od doce nisam ja ovde da merim bebu vec da vidim dal je u zivotu,strasno :besna: sad u utorak idem i morace da mi kazu inace videce oni kad se naljutim :evil:
Kako si nam ti?Ja usne mazem sa lebelo,ima neki parafin unutra i super je,zove se amilab,jedino mi se isusuje koza oko usana i nosa,jako je suva,kad mazem bademovo ulje bolje je :ok:

Nije se debela jos porodila..a nadam se svaki dan i ocekujem...ne mogu vise..mrtva sam umorna.. ne spavam nocima od konrakcija pripremnih..merim ih pa se taman ponadam a ono izostanu..ma poludecu..ne mogu ni da se namestim lepo dok lezim sve me zivo boli..idem sutra u front na pregled i ctg pa ce mo da vidimo za dalje....tu sam ja citam vas svaki dan , samo sam mrzovoljna pa mi se ne odgovara..ali ne mogu bas da vas ostavim skroz neobavestene...Bonzitak slikala sam krevetac i tako sam se nesto razocarala sa foto-aparatom da nisam ni prebacila slike na komp....ali napravicu ja taj album pa makar i kad bebac dodje....
Nego Tina i Bonzita, kako vam bre ne govore kolika vam je beba..pa to je stvarno bezobrazluk, nije to eto tek tako nego da se uporedi da li beba lepo napreduje od predhodnog uz..stvarno su ludi ti doktori..ko da je sad to eto zezanje pa vas onako interesuje...
Margo kako si ti...kockice debelice nemoj da filozofiras sa nedeljama znas :azdaja::azdaja:
Mazite stomake..javljam vam se ili preko pp ili ovako ..kako me uhvate lutke :cao::cao:

mazem i ja labelo jednom dnevno i pred spavanje da mi se nocu ne suse usne, posto znam da usne mogu da se naviknu na labelo i mogu reci da su mi usne konacno malo lepse, ono je bilo katastrofa.moj pupak se skroz rasirio sad ga nemam, ravna povrsina barem za veceras posto sam danas lepo ruckala, a beba je nesto puno nemirna od juce uvece, pomeri i lap top kojeg drzim u krilu, hehehe, hoce da ga sutne da ga ne cackam, zna on sta je dobro za mene.

Nemoj u krilo :rtfm: greje i to nije dobro za bebu,ja stavim na krevetu,pa legnem na stranu i tako kuckam ili sedim ako mi je na stolu!
Odoh ja na spavanje,ujutru idem da radim opterecenje na secer :sad2:
Lepo mi spavajte,laku noc,ljubac za sve vas :heart::heart:
Kuckamo se sutra :cao:

joj poludecu ne znam kako vi spavate ali ja kako dodje noc tako se osecam da mogu na trcanje da idem a ne da legnem da spavam, strasno.nije zbog bebe, ne smeta ona meni cak me ni nocu ne budi iako je osetim,naravno to kad zaspim, ali tesko mi je da zaspim. sta ce biti posle, hocu da spaaaavam dok moguuuuuuuuu. posle cu plakati koliko ce mi se spavati kad dodje bebica.

znam da lap top greje ali ponekad kad mi je jako neudobno onda ga stavim u krilo inace bas izbegavam u zadnje vreme koliko mogu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back