Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javili mi da su mi zakazali za ponedeljak u 16h! Jupi, konacno!

Danas lekarima istice rok za opredeljenje, nema vise vrdanja...Dobro je sto ipak mogu jedan dan privatno da rade nedeljno ako hoce tako...Bilo je na vestima i citala sam clanke...

Happy,
Pa kakva ti je to laboratorija gde cekas sutradan za rezultate bete? To se ceka dva sata inace...Srecno!

Poslednja izmena:
mene zbunjuju ovi lab rezultati...radila sam antitela na toksoplazmozu i cmv i, hvala bogu, sve je ok. ali, prethodni rezultat je bio da sam prelezala cmv i da sam sad imuna, dok ovaj najnoviji pokazuje da nisam. nista mi nije jasno :think:

Kockice, Jesu li ti dolazili iz laboratorije dr Ristic? Ja sam mislila u ponedeljak da vadim krv i dam urin, pa bih ih pozvala da dodju da ne bih izlazila. Koliko kosta dolazak i jel mozes da im das i casicu sa urinom da odnesu?

Zenska ja ne vadim kod Ristica vec u Analizi! Idi na www.analiza.co.yu! Dodju ti na kucu ujutru, vadjenje krvi se naplacuje 70din - bagatela! E onda imas tabelu i da skines na sajtu koliko tacno kosta sve! :D I ja sam dala jutros casicu sa jutarnjom mokracom, onom sterilnom iz apoteke i sve je bilo ok! :klap: preporucujem ih... :aha:

Kockice,
Jel tebi Terzic rekao gde ces dolaziti kod njega dalje, u Visegradsku ili radi negde privatno?

Ja sutra uvece idem u Visegradsku, on se odlucio da radi samo drzavno, posto je i profesor na medicinskom faxu, ako je bas frka panika on ce doci privatno kod svojih jednih prijatelja koje i ja znam a koji rade samo privatno! :aha:

ja imam lekare u familiji i za sada kako oni kazu niko od doktora se nije odlucio gde ce i sta ce, cekaju da vide sta ce da se desi jer niko ne veruje da ce to zaziveti...

Hehehe a ovaj moj ludi Terzic se vec odlucio! :D obozavam ga! :hahaha:

E bila sam danas u laboratoriji,izvadila sam krv za betaHCG,rezultati su sutra posle 12.

Drzimoooo figeeeeeeeeee... :ok: :klap: :heart:

Hehe hvala vam na podrsci:heart:.Inace i ja sam se pitala zasto tek sutra,ali pretpostavljam da je to zato sto sam otisla pred kraj radnog vremena,ali opet mogli su mi reci da dodjem sutra ujutru,a ne tek posle 12.Nadam se da se necu razocarati.:cao:

Margo,
Jesam ti rekla da je sve ok:D

Kockice,
Gledala sam cene u Analizi...Iste us kao u risticu, ali risticima popust za trudnice 20% da znas...samo nisam nikad zvala da dojdu kuci...Sad sam videla da je teren na NBG 250din, tako da nije strasno...Cula sam da je dobro da radis analize na istom mestu, bog istih aparata za merenje...

Kakva ti je krvna slika, mislim gvozdje, hemoglobin...?

Pisi sutra kako je u Visegradskoj, nisam nikad bila tamo...Cula sam da moj dr salje tamo u devetom da se radi CTG svaki cas...Tu je fer, jer kod njega je bio 1600din.

Kockice,
Bravo za marticu :klap::klap::klap: Samo neka raste dusica mala :heart:
Angi,
Super sto si napokon zakazala,nadam se da ce biti sve u redu,da se bebac povukao gore :heart::heart:
Ja idem u utorak na ultrazvuk,tj dopler ce mi raditi,nadam se da ce biti sve u redu!:cmok:
Happy,
Nadam se da ce ti rezultati biti dobri tj da ce pisati POZITIVNO!Kad se setim kako sam se ja osecala kad sam uzela rezultate iz laborator.nisam mogla da verujem,malo je falilo da se onesvestim,morala sam da se naslonim inace ..u isto vreme sam se osetila srecnom,plakala sam od srece,bilo je neplanirano,nismo ocekivali i tresla sam se,to je onaj hladan drhtaj,jooj pa onako sva izbezumljena vratila se u laborat da mi kazu da je pozitivno,jooj kakva li sam bila kad me je videla ona zena :hahaha::hahaha: to sam isto osetila kad mi je sestra javila da je trudna :lol::heart::heart:
Nadam se da ces se i ti tako osecati sutra kad procitas rezultate,drzimo ti fige :super:

mene zbunjuju ovi lab rezultati...radila sam antitela na toksoplazmozu i cmv i, hvala bogu, sve je ok. ali, prethodni rezultat je bio da sam prelezala cmv i da sam sad imuna, dok ovaj najnoviji pokazuje da nisam. nista mi nije jasno :think:

Ja sam na pocetku trudnoce radila test na sve to,sto si opet radila na cmv ako si imuna?:think:Jesi li radila u istoj laboratoriji?Ako nisi,gresku je neko napravio,proveri sled put u onoj za koju si sigurna,za toxo jesi li imuna?Ja nisam tako da svaki mes proveravam to od pocetka trudnoce,sad u subotu idem da vadim krv!Cuvaj se :cao:

Kockice i Angi srecno kod dr.
Happy-ce navijamo za pozitivni rezultat...
Ja sam ok, osim sto mi se javila dijareja...pa sad nesto razmisljam, da nije od gvozdja...pocela sam da uzimam Ferum lek, rekao mi je dr. posto mi je hemoglobin 109...e sad znam da moze da se javi zatvor, al dijareja...ne znam...mislim, nije nista strasno 1-2na dan, izmedju nemam problema sve normalno jedem...jel se nekom dogadjalo?

Dobro juto :cao:
Mi malo poranili ,idemo za kolica danas,enzo dobice prelepa kolica,ljubi ga majka:D
Ennna,
Neznam za taj lek,meni su ovde davali neke tablete od kojih sam imala konstipaciju bas i smetalo mi je za creva,sad su mi dali neki sirup to je za bebe i trudnice,tako da ga podnosim,imam normalnu stolicu cestu,to je kao blaga diareja,i to je normalno,cak je bolje i lakse tako nego konstipacija :whistling: tako da mislim da je moguce od tog leka da ti je tako!Ako te bas zabrinjava konsultuj se sa docom!:cao:

Ja sam na pocetku trudnoce radila test na sve to,sto si opet radila na cmv ako si imuna?:think:Jesi li radila u istoj laboratoriji?Ako nisi,gresku je neko napravio,proveri sled put u onoj za koju si sigurna,za toxo jesi li imuna?Ja nisam tako da svaki mes proveravam to od pocetka trudnoce,sad u subotu idem da vadim krv!Cuvaj se :cao:

radila sam test na cmv opet iako sam imuna cisto da proverim. i pokazalo se da je razlika ogromna. sad ne znam koji rezultat je tacan. a radila u istoj laboratoriji bas da bi rezultati bili uporedivi.
na toksoplazmozu nemam imunitet, a tako je pokazao i prvi test (mada je drugi pokazao neki granicni rezultat). :confused:

jos mi rezultati urinokulture pokazali 2 bakterije i to u koncentraciji vecoj od 100 000 :eek:. ali je ispod stajala napomena "da li je pravilno uzorkovano?". ja jesam uradila sve po pravilima, znaci tusiranje ujutru pa srednji mlaz, ali se uzorak ipak kontaminirao nekako, jer sam dala opet i nalaz je bio sterilan :ok:.
a krvnu sliku sam radila onaj dan kad sam se kao pas razbolela i, iskreno, ocekivala sam da ce zbog toga biti losi rezultati, ali su svi pokazatelji dobri :super:

ja sam pocela da uzimam tablete gvozdja i odmah je poceo zatvor :sad2:. iskreno, razmisljam da za sada odustanem od njih jer mi je hemoglobin jos uvek u granicama normale. jeste na dnu, ali ipak u normali. ili da uzmem magnezijum koji kod mene izaziva blagu dijareju pa da neutralisem dejstvo gvozdja :hahaha:

Dobro jutro...

Evo ga os jedan petak:) danas imamo punih 25 nedelja, usli smo u 26tu:klap:

Da ne narusim tradiciju: kockice i Carobna, cestitam vam ulazak u novu nedelju trudnoce:)

Ja sam nocas bila budna od -h otprilike, jer klasika, nisam mogla da zaspim od hrkanja mm posle ustajanja u WC...Zato sam jutros sve nadoknadila:)

Kako ste vi danas? Bonzi,
Okaci ta famozna kolica da vidimo....

Idem da pijem kaficu...

Poslednja izmena:
Angi,kockice i carobna srecan ulazak u novu nedelju :vatromet: :klap::klap:
Mi dosli,sad namestamo kolica,teget sa svetlo plavo,joooj strava su,bas sam uzbudjena,uzeli smo obicna kolica(mnogo se lako namestaju,sve je na click :mrgreen: i sklapaju se kao kisobran,imaju 4pozicije,dobili smo ono za kisu isto,imaju dve navlake sjedne i druge strane,jedno za zimu druga za leto,skida se(moze da se pere u masinu)bas su lagana,i uzeli za rodjenje do 3mes ide na kolica a i za kola moze da posluzi,ono sediste narucili i njega ali nestalo im,potrazicemo u drugoj radnji,i torbu,bas sam sva srecna,slikacu ih pa cu kasnije da vam pokazem :cao:
Happy
Zao mi je,ali bice uskoro ,samo se opusti,i eto bebca :ok:
Bananice meni je uvek za toxo 5,a to znaci da je dobro,al da nemam imunitet,kako mogu da pogrese tako,dva puta razliciti rezultati,vidi porazgovaraj snjima kako je to moguce,ili pa sled put uradi u dr laborat.:cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back