Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro jutro svima :cao:. vidim da smo svi tu na broju i da je sve ok.

mi smo bili na uz i za sada izgleda da nam stize jedna prava mala princezica :heart::heart::heart:

lepo raste, zivahna je i nemirna, stalno udara i sutira. sto kaze doktor simpaticno vam dete :super:
pocela sam i da je osecam, blago kao neko nezno dodirivanje iznutra, kao neki baloncici :heart::heart::cmok:

tako da ce sada svi ovi vasi decaci :mafijas:imati jos jednu devojcicu :manikir: da jure :cmok:, a meni i kockici ce da bude zurkaaa :zurka:

pa to je divno.....bravo za devojcicu....:klap:.....

Dobro jutro...Ja sam se bas uspavala, ali kasno sam i legla...

Enna,
Hvala ti za info za krevetac...Nisam ukapirala jel treba da kupim na drugom mestu, pa ti ljudi samo farbaju? Posalji neki kontakt.

Sto se tice sirokog povoja nije bas tacno da je kod nas obavezan do 8 meseci...Zavisi od pedijatra...
Moji prijatelji vode bebu kod neke savremene dr bas u mom domu zdravlja, koja im je rekla da posle mesec dana skinu siroki, sto su i uradili. Mala ima sam 7 meseci, bila posle na svim kontrolama kukova i sve je u redu. Mi cemo sigurno kod te iste pedijatrice, jer kazu da je inace odlicna.

:cao:
Ovde kod nas ne praktikuju taj siroki povoj,tako da ce enzo da bude samo u pampersu :mrgreen: i jos i bolje,zasto muce decu tako :sad2: ovde sva deca bez tog povoja i nista im nefali,al dobro u svakoj zemlji je drugacije :think:
Happy-ca,
Sacekaj jos neki dan pa ako ne dobijes proveri odmah prvog dana po kasnjenju,i opusti se ako ne bude sad uskoro ce!jer osecas neke simptome?:cmok:

Nisam,
Treba da zakazem u ponedeljak za verovatno utorak ili sredu. vratila sam kilo za koliko sam smrsala.

Uh, dobro je. Javni i šta je rekao čika-doca. I još nešto, drage mlade mame. Najpametnija stvar koju možete već sada da uradite za svoje bebe, a to se u inostranstvu itekako radi, je da napravite ugovor za polisu životnog osiguranja (najbolje vaši muževi) ali tako da to ujedno bude i štednja za školovanje vašeg bebca, jednoga dana, kada hvala Bogu, izraste i ddođe vreme za to... Ja sam to uradila sa malom zakašnjenjem al sam silno ponosna pa sad svuda preporučujem, da ne kažem - 'falim se : )

Cao svima, evo i nas. :bye: Danas sam opet nikakva, ceo dan me boleo stomak jer sam spavala na strani. A kad spavam na ledjima, primetim da mi trne leva ruka...
Ne znam zbog cega, mozda je istina sto kazu da je slabiji protok krvi kad se spava na ledjima, sad to izbegavam, ali na strani umirem od straha, bebac odmah pocne da lupka tamo gde ja lezim.
Carobna,
Iskuliraj ih,pokusaj zbog bebca da ostanes pozitivna :heart::heart:
Jer sami zivite ili sa njegovima?:cmok:
Svekrva i zaova, dobitna kombinacija...

Carobna, sad ce te i sitnice nervirati , a kamoli nesto vece...izgleda da ni jedna trudnoca ne moze da prodje bez nerviranja..kao da su svi poludeli pa nemaju razumevanja za trudnice i to da u nama raste novi zivot...I ako ne znam koji imas problem, znam kako je tvojoj dusi..ako ikako mozes pa iskuliraj sto rece bonzitak , ali to j euvek najteze..mazi tibu i cuvaj bebu...
Upravo tako mi izgleda. :( Ja sam odgojena sa mnogo ljubavi, ali vaspitana da budem cvrsta, izdrzljiva, odgovorna, dosledna. Mnogo toga mogu da otrpim. Ali sve, bas sve na svetu ima svoje granice. A dalje od njih se ne moze.
Ne trazim ja ni ljubav, ni paznju, ni razumevanje.
Samo ono: Ako mi ne mozes pomoci, bar mi nemoj odmagati.

Uh, dobro je. Javni i šta je rekao čika-doca. I još nešto, drage mlade mame. Najpametnija stvar koju možete već sada da uradite za svoje bebe, a to se u inostranstvu itekako radi, je da napravite ugovor za polisu životnog osiguranja (najbolje vaši muževi) ali tako da to ujedno bude i štednja za školovanje vašeg bebca, jednoga dana, kada hvala Bogu, izraste i ddođe vreme za to... Ja sam to uradila sa malom zakašnjenjem al sam silno ponosna pa sad svuda preporučujem, da ne kažem - 'falim se : )

Nama su ponudili u porodilistu kada nam se rodio drugi sin, pa smo tada poceli da uplacujemo za oba, kao stipendija, ali ujedno i zivotno za nas, jer ako se na daj boze nesto desi nama, oni automatski nastavljaju da uplacuju rate.... Po isteku tih 19 godina na koliko smo ugovorili polisu, isplacuje se u ratama ili u celini, vec po dogovoru. Inace u pitanju je delta-generali, nama se to najvise svidelo, mada smo neko vreme pre toga istrazivali sta nam je najisplativije...U ovo nesigurno vreme za nasu drzavu i sistem penzionog i zdravstvenog osiguranja, mora i o tome da se brine...:think::heart:

Ovde kod nas ne praktikuju taj siroki povoj,tako da ce enzo da bude samo u pampersu :mrgreen: i jos i bolje,zasto muce decu tako :sad2: ovde sva deca bez tog povoja i nista im nefali,al dobro u svakoj zemlji je drugacije :think:
Happy-ca,
Sacekaj jos neki dan pa ako ne dobijes proveri odmah prvog dana po kasnjenju,i opusti se ako ne bude sad uskoro ce!jer osecas neke simptome?:cmok:

Skoro je na 1. programu u emisiji "zdravlje na poklon" cini mi se, neki priznati doktor pricao o sirokom povijanju i objasnio kada treba, a kada ne..
Naglasio je da je siroki povoj samo prvi korak ka izlecenju, a nikako prevencija. Posto se ultra zvuk kukova radi vec u porodilistu, vec tada moze da se zna okvirno da li postoji neki problem ili ne. Taj nalaz u vecem broju slucajeva pokazuje lazno pozitivni nalaz iscasenja kukova, pa ako u porodici vec postoji nasledna sklonost, onda se savetuje siroko povijanje, u suprotnom ne.
Onda je objasnio kako nasi lekari racunaju na to da to ne skodi, a uz to jos moze i da koristi, pa preporucuju svim bebama. Ipak on to ne savetuje, jer to dodatno opterecuje roditelje i finansijski i fizicki, a kako kaze "zamislite avgust mesec, pretoplo vreme i bebu umotanu u gomilu pelena"
Na roditeljima je da odluce hoce li ili ne povijati svoju bebu siroko. Ja svoju decu nisam (starijeg doduse do prvog ultra zvuka kukova - prvo dete, veca briga), ali mladjeg nisam ni jedan dan...

Dobro jutro...Ja sam se bas uspavala, ali kasno sam i legla...

Enna,
Hvala ti za info za krevetac...Nisam ukapirala jel treba da kupim na drugom mestu, pa ti ljudi samo farbaju? Posalji neki kontakt.

Sto se tice sirokog povoja nije bas tacno da je kod nas obavezan do 8 meseci...Zavisi od pedijatra...
Moji prijatelji vode bebu kod neke savremene dr bas u mom domu zdravlja, koja im je rekla da posle mesec dana skinu siroki, sto su i uradili. Mala ima sam 7 meseci, bila posle na svim kontrolama kukova i sve je u redu. Mi cemo sigurno kod te iste pedijatrice, jer kazu da je inace odlicna.

Ma kod njih kupis krevetac i odnes farbu i oni to odrade, i naravno naplate...nego juce sam se bas razocarala...stigli su mi njihovi kreveti, dovezao ih je gazda, medjutim toliko su lose izbajcovani, negde svetliji negde tamniji...na svaku nasu primedbu je bio krajnje neljubazan, i svaki odgovor je bio:"ja imam toliko porudzbina, ako vam se ne svidja nesto ja ih lepo spakujem i vratim ima ko ce ih kupiti":thumbdown:...ma poludela sam, kao da ih daje na poklon:besna:...tako da ti nji ne bih bas preporucila, mnogo sam se razocarala...mozda je najbolje da kupite krevetac u prirodnoj boji, samo naglasite da ga ne lakiraju i sami ga ofarbate...

Kockice super je to sto si nasla takvog docu, a da sto se tice ispucanih usnica Zagrebacki melem kkod mene spasava stvar.

E hvala na savetu! :heart:

Sjajan lik, samo ja nikako ne bih mogla da mu ne persiram, pa ipak je on doktor:rumenko:, mada...Joj a zamisli doktor mladji od tebe:cool::lol:

Dobro, kako ste vas DVE?

Hehehe pa ni ja ne mogu da mu ne persiram i ljudi nije on mlad lekar nego je kasno posato tata :hahaha: on sad ima valjda 46god. isto godiste kao moja majka... :think:

Nas dve :klap: smo danas supeeeer :D cile, mile i pritisak je ok! Hvalim te boze... :aha: sinoc oko 3h sam se prestravila jer sam se okretajuci se na levi bok sa desnog osetila bas jak bol u predelu jajnika :eek: ali je brzo proslo, ocigleno se Maki i ja nismo dogovorile lepo kako spavati na maminim organima a mama se prevrce :roll: :hahaha: i onda kad sam je malo probuckala, ona se probudila, drugacije namestila i bol je prosao! :D a inace je juce opet stucala halapljivica moja mala i prvi put me je tako sutnula u desna rebra da sam zvezdeeee videla u trenutku! :rotf: znaci ludilo sa njom... :brus:
Eleeem sutra u 15h imam zakazan 3D u jednoj ordinaciji koja se zove Ultramedica, koju mi je moj Dr. preporucio! Moja mama ce platiti to pa cu ja vracati natenane, zato sto kosta 10 000din!!! :eek: ali to nije onaj kao u Analifeu gde gledaju sve samo estetski, vec na ovom UZu ce ispregledati svaki Makicin organ itd. :klap: ako i 1 slikicu lica dobijem bicu srecna, ali da znate vise mi nije ni bitno, za 2 meseca cu joj videti lice svaki dan, samo da je ona meni ziva i zdrava! :D :zag: onda u cetvrtak vadim krv, dobijam nalaze isti dan pa u petak kod lekara... eto to vam je nas plan...

Ljubimo vas, mislimo na vas, mazite tibe!!! :cmok: :cao:

Nama su ponudili u porodilistu kada nam se rodio drugi sin, pa smo tada poceli da uplacujemo za oba, kao stipendija, ali ujedno i zivotno za nas, jer ako se na daj boze nesto desi nama, oni automatski nastavljaju da uplacuju rate.... Po isteku tih 19 godina na koliko smo ugovorili polisu, isplacuje se u ratama ili u celini, vec po dogovoru. Inace u pitanju je delta-generali, nama se to najvise svidelo, mada smo neko vreme pre toga istrazivali sta nam je najisplativije...U ovo nesigurno vreme za nasu drzavu i sistem penzionog i zdravstvenog osiguranja, mora i o tome da se brine...:think::heart:

Да, на то сам мислила. Ја сам то урадила недавно, додуше с другом кућом, али то је ствар личног избора, и не могу да се накајем што нисам на време, јер бих сада још мало па могла да подигнем то што у осигуравајућим кућама зову "доживљење". Али само зато срећна да могу да посаветујем младе маме, дакле за порођај тражите на поклон прстен са дијамантићем, неким малим слатким (да покажете једнога дана деци како сте сијале када сте их рађале) и тражите полису. будите одговорне према вашој деци од почетка.:zag:

Dobro jutro svima:)

Mi smo lepo spavali i opet oduzili:)
Verovali ili ne, ja jos nisam uspela da zakazem pregled...Juce sam zvala i rekli su da ce me zvati, ali nisu...Posle cu da ih zovem da vidim sta se desava...

Bas me nervira sto cesto idem da piskim...A posebno sto bi trebalo da lezim, a ja svaki cas na noge lagane...Na koliko vi sto nosite bebu visoko idete u WC? Ja svakih pola sata...

Kockice,

Drago mi je za pritisak da se konacno sredio:) Al ce da te oderu za taj 3D, ali dobro kad si naumila to da odradis...

Carobna,

Vidim da su te snasli problemi sa svekrvicom i zaovicom...A ja mislila da su gore na severu svi tako smireni i na note...Pokazi i ti zube, da vide oni kako smo mi balkanske zene opasne;)

Dobro jutro svima:)

Mi smo lepo spavali i opet oduzili:)
Bas me nervira sto cesto idem da piskim...A posebno sto bi trebalo da lezim, a ja svaki cas na noge lagane...Na koliko vi sto nosite bebu visoko idete u WC? Ja svakih pola sata...

Kockice,

Drago mi je za pritisak da se konacno sredio:) Al ce da te oderu za taj 3D, ali dobro kad si naumila to da odradis...

Dobro jutro Angi :cao:
Drago mi je da ste lepo spavali, a sto se pis***** tice... uh ceka te jos toga... ja isto idem na svakih pola sata preko dana, a na svaka 2h preko noci :roll:
I zovi tog lekara vise da ti zakazu, stvarno su... :thumbdown:

Sto se 3Da tice, cula sam se sa Milanom, to je u sustini ekspertski... ja to debil nisam uradila :dash: a on hoce da sam sve uradila, bas je pedantan, jer kaze (a naravno ima i pravo!) nemam ja 70kg i trudnocu bez komplikacija pa da ne isproveravam bas sve... ovako ce znati i tacno u kojoj sam nedelji i sve. Tako da su to sta da kazem , pare koje moram dati jer imam ovu kilazu i ovaj pritisak... :aha: sta je tu je, pomirila sam se sa cinjenicama a necu 80% ni imati fotku njene glavice koju prizeljkujem... sta je tu je! :cao:

Ljubim vas dvoje, mazi tibu i noge u vis! :D :heart:

Happy-ca,

Jao sto se simptoma tice valjda nije placebo efekat,jos od ovulacije me boli levi jajnik (kao i u prethodnoj trudnoci),osecam neki pritisak u materici i jajnicima,kao da se nesto tamo dole desava,grudi me ne bole,ni malo:confused:,a sto me je od juce uhvatio neki umor,uzas,malopre sam jedva ustala i sad imam utisak da mi je pritisak strasno nizak,a sinoc i preksinoc mi se vrtilo u glavi...ma tripujem se zesce izgleda...

cao....ja sam zakasnila danas da radim test tako da sutra idem.....moram da budem u frontu u 7:15.......strasno......
kockice.....pa ja od sestog meseca samo i idem na ekspertski uz na redovne kontrole.......

Poslednja izmena:
Jao sto se simptoma tice valjda nije placebo efekat,jos od ovulacije me boli levi jajnik (kao i u prethodnoj trudnoci),osecam neki pritisak u materici i jajnicima,kao da se nesto tamo dole desava,grudi me ne bole,ni malo:confused:,a sto me je od juce uhvatio neki umor,uzas,malopre sam jedva ustala i sad imam utisak da mi je pritisak strasno nizak,a sinoc i preksinoc mi se vrtilo u glavi...ma tripujem se zesce izgleda...

Uh sta psiha i telo rade... :brus:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back