Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro...

Vidim da se prica o tezini...Ja imam suprotan problem...Od kako lezim ovih nedelju dana smrsala sam prvo 1kg, a jutros evo jos 0.5kg manje...Slab mi je apetit ali jedem redovno, ali po malo...Evo sad opet jedva sendvic od pola kifle...Sad mi je bilans 3-4kg u plusu...
Nadam se da se to samo moje salce topi..:confused:

Dobro jutro...

Vidim da se prica o tezini...Ja imam suprotan problem...Od kako lezim ovih nedelju dana smrsala sam prvo 1kg, a jutros evo jos 0.5kg manje...Slab mi je apetit ali jedem redovno, ali po malo...Evo sad opet jedva sendvic od pola kifle...Sad mi je bilans 3-4kg u plusu...
Nadam se da se to samo moje salce topi..:confused:

Ne sekiraj se. I ja sam prva tri meseca MRŠAVELA na opšti užas mog lekara. Ali onda kada mi je prošla mučnina na sve, svašta i svakoga : ) onda sam krenula i da jedem normalno (dakle, ne više nego ranije) i da se krećem, smejem, uživam u svojoj trdunoći. Pred prvi porođaj sam bila teža 9 kg u odnosu na moju normalnu težinu i doktor je 'teo da me pokazuje za primer. Beba bila teška 3100g. Devojčica. Sa drugom bebom sam se ugojila 13 kg. Beba bila teška 3.300g. Dakle, bez panike i redovno na kontrolu.

Pozdrav svim trudnicama i bebcima i mamama :cao:
I meni je bila bas grozna noc :(
Happy,
Nadam se da ces nam se pridruziti :heart::heart:

Margo,
Javi sta ti je rekao doca!E koliko je kod nas onaj krevetac graco?:think::cao:

Angi,
Jedi na silu,sto vise voca ,ako doca kaze da bebac dobro napreduje,nema zasto da brines,jos i bolje sto ne dobijas na kilazi :ok: :cao:

Betty blue,
Cesto se desava da gubis na tezini u prva tri meseca. I ja sam 2kg izguibila tad i nije mi bilo frka. Nego mi je cudno sto u sestom gubim, jer beba raste, materica, posteljica, voda...

Nista se ne brinite ako doca kaze da je beba ok,jedna prijateljica rodila bebu od3.500kg a udebljala s samo 3 za cjelih 9 mjeseci to nista ne mora da znaci samo redovno na konrole:kiss::kiss:

Cao svima...! Kod mene danas majstori u kuci... :besna:
U cipelama kroz celu kucu, a napolju sneg i bljuzgavica. Pa ti onda, Carobna, puzi po podu i ribaj. I tako ce sad naredne dve nedelje, izradjujemo jednu sobicu. :sad2:

Al' zato kad je sredimo... Tu cemo mi da se kupamo i presvlacimo. ;)

Ne sekiraj se. I ja sam prva tri meseca MRŠAVELA na opšti užas mog lekara. Ali onda kada mi je prošla mučnina na sve, svašta i svakoga : ) onda sam krenula i da jedem normalno (dakle, ne više nego ranije) i da se krećem, smejem, uživam u svojoj trdunoći. Pred prvi porođaj sam bila teža 9 kg u odnosu na moju normalnu težinu i doktor je 'teo da me pokazuje za primer. Beba bila teška 3100g. Devojčica. Sa drugom bebom sam se ugojila 13 kg. Beba bila teška 3.300g. Dakle, bez panike i redovno na kontrolu.
I ja sam zbog mucnina bila izgubila 4 kg, i cak su hteli da me salju u bolnicu na duze vreme, jer nisam mogla da se oporavim. Onda stalno forsiranje od lekara, babice, mame, sestre, itd... kako moram da jedem, bla, bla, i sad je to kod mene otislo u drugu krajnost, jer apetit se povecava sam od sebe, a plus sam se ja forsirala.
Tako da, Angi, nista se ne sekiraj, priroda cini svoje, pa ce i tvoj apetit da se popravi, a beba u svakom slucaju dobija od tebe sve sto joj treba. :)

Danas su izgleda stomaci zakazali..hehe..grozan dan fuj..mrzim kisu..
Danas sam kupila krevetc za mog bebirona...i bas je maji i sjadak ima izrezbarene mede koje spavaju na oblaku.:heart::heart:..jos par stvarcica da dokupim i mogu da se poradjam :mrgreen::mrgreen: .
A do termina jos 16 dana.........bice mi neobicno kad ne budem vise trudna..
Angi kako si ti danas. jesi li se cula sa Kockicom...
Provalila sam da me sada stomak manje boli od kad ne pijem lekove :think::think:

sto se secera tice moram u front u savetovaliste i na OGTT da ponovim analizu jer je na granici.....mozda cu morati na tri dana u bolnicu da prate ......dobro je da ne utice na bebu jer je bebac dobre velicine.....toliko.....
kako si angi......
nastasa ajde slikaj krevetac.......

Hvala ti mila,potrazicu sutra,kako si ti?
Jer se vama desava,kad malo jace pritisnete stomacic,osetite srce kako kuca,ili je to bebac ili ko zna sta drugo :think: ja cim pipkam stomak osetim ga pod rukom kako je veliki i odmah pocinje da mrda :lol: jer je i kod vas tako?:cao:

ja mislim da je to vena, ono sto se oseca isto u donjem delu stomaka odmah ispod pupka kad nismo trudne, obicno mrsaviji kad legnu na ledja mogu vec od oka da vide to pulsiranje, ja mislim da to nije bebino srce,mozda gresim

Ja sam dobro, standardno...uvek dobro, a lezim...:dash: Sta cu, moram...Nadam se da se bebiron malo izvukao iz porodjanog kanala...

Natasa,
Odakle ti bese? Okaci molim te slicicu kreveca i napisi gde si uzela...Ja trazim neki u boji, sto je izgkeda u Beogradu nemoguca misija,a da nije manje od 30000din.

Margo,
Moja drugarica je od pocetka trudnoce vvise puta bila u Frontu, lezala radi secera...rodila je oba puta bebe po 5kg:) Ali tebi vidis malisha taman...malo ces se iscimati, ali bice to dobro sve...samo zaboravi slatkise...

Ovo sad pise muz od Margo....
Dakle ovo je jedan glupi muskarac koji ne obraca paznju na firme i tako to...Samo smo u par radnji osmotrili cene ,tako da vam i nisam od neke pomoci,ali ne moze da odmogne.....
Pa ovako...Trbo limac u Nusicevoj: kolica lagana prolecna tako reci idu od 3000-12 000 din,srednja klasa(sasvim OK) od 8 000-10 000. Najskuplja,koja kombinuju nosiljku i kolica (3 u jedan,mada mi nije jasno sta je trece) od 23 000 - 34 000.
Prekrivac za kisu,za kolica (jaca najlonska kesa) 600-800 din
Nosiljka za dete (kengur ali kao da je napravljen za osvajanje Himalaja,a takva je nekakva reklama-tata u beloj kosulji ifarmerkama,dete u nosiljci na ledjima a nazad planinski pejzaz,kao sa Alpa,samo Milka krava nedostaje) 8 000 din
Ima nekih naizgled zgodnih krevetaca( na sklapanje,moze da posluzi kao mrezica,Srednji deo se ubacuje ,pa je krevetac,a ima i dodatak za povijanje koji se stavlja odozgo.Ima i krovic iznad bebine glave) oko 15 000 Slicni,ali jednostavniji(mrezica-krevetac) vec za 5 500-6 000
ljuljalice nisam zapisao jer smatram da su idealna prilika da zapostavite svoje dete tako sto ukljucite ljuljalicu i odete svojim poslom.Ipak se bar kad su mala oko dece treba potruditi...Sedista za kola takodje nisam gledao iz objektivnih razloga....ali ima bas "mocnih"
Muzilica za mleko za sada najpovoljnije u mini Aksa u Imago trznom centru za decu Philips Avent 3700 din

Aksa - Nova mokroluska na Medakovicu III
krevetci od 9 300-13 000
Komode za povijanje ( sa i bez kadice ili sklopive 10 500- 12 000
Tetraa pelene 10 komada belih 630 din
mrezica 4 500-7 300
fiksni pozicioner za bebu(zvuci kao neka grozna stega ,ali nije samo drzi bebu na boku dok spava sto kazu da je vazno u prvim danima i posle dojenja 1 900 din
muzilice su oko 4 000 -4 500
grudnjaci za dojilje 1 500-2 900
ovde je kisna navlaka za kolica oko 2 000

"dunjica"(tako kazu da se zove) onaj jastuk za iznosenje bebe iz porodilista -saten sa kao cipkicom i masnicama u Imago centru 1 680....

Drage moje dame to bi bio kratak izvestaj...jednog muskarca....
oprostite na sturim informacijama...

Evo, kao jedna mama sa setomesecnim stazom, iz iskusta do sada mogu da vam kazem:

Kolica: mi kupili 3 u 1 ( korpa do 6 meseci-lezeca), korpa -buggy ( to je ono sto ima vise polozaja od sedeceg do lezeceg ) i autosediste. Ova prva korpa nam bespotrebna, kratko smo je koristili, do 3meseca, posle bebe nece vise -slab joj pregled situacije;). Posle smo zamenili u ovu sledecu sto moze da se namesti i u sledeci i u lezeci polozaj i to nam je super. Autosediste, kod nas obavezno...odlicno je da bude iste marke da moze da se namontira na ram kolica...ispostavilo se kao vazno za nas...krenemo negde, beba zaspi u kolima i ne moramo je prebacivati ( uz opasnost da je probudimo )u kolica vec samo autosediste na ram.

Komode za povijanje-idealna stvar, ne "lome" se ledja po raznoraznim niskim povrsinama poput kreveta. Ali komoda sa kadicom, bezveze, male su kadice i beba ih brzo prerate, pogotovo ako je neka krupnija beba.

Pumpe za izmlazavanje , zavisi za sta ce vam trebati, samo za par dana ili na duze staze, od toga zavisi da li uzeti manuelnu ili elektricnu. Ja imama elektricnu marke ""medela""-super je a koristim je svakodnevno.

Kengur- sjajna stvar!!! Moja beba ga obozava i ja je stalno nosam u tome i po kuci i napolju kad idemo na kratke relacije. Mi smo dobili na poklon BabyBjorn marku i ta mi je najbolja ( mi kupili Chicco ali mi je mnogo neprakticnija, mnogo teze za staviti i izvaditi bebu iz nje nego u ovoj prvoj ). Samo pazite ako su bebci krupniji uzmite onaj koji moze do 12 kg, jer vecina moze samo do 9. Moja beba ima sad 6 meseci i oko 9 kg i bas joj kupujem taj veci kengur jer vise ne stane u ovaj sto imamo, a toliko ga voli da ne znam sta bi bez njega.

Za iznosenje iz porodilista, nama je bilo dovoljno autosediste.

Stolica za ljuljanje, nezamenjiva. Moja beba od prvog dana nije mnogo spavala preko dana, a kada je budna nije ni slucajno htela da lezi u krevetcu. Tu se ta stolica na ljuljanje pokazala kao najidealnija stvar, da ne mora non-stop da bude u rukama. Moja preporuka marka FisherPrice, model koji moze do 18kg ( jer i tu vecina mogu samo do 9 a krupne bebe to za cas dostignu ;) )

Drage buduce mamice, nadam se da sam vam bar malo pomogla:zag::cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back