Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam bila danas na kontroli, imam 9 kg viska, bebina glava je okrenuta prema dole i sve je ok. dobia sam magnezijum da pijem mesec dana, samo ne znam da li su zakljucili da mi fali ili kao to zbog rutine u ovom periodu trudnoce. inace imam one kontrakcije koje su normalne od 6 meseca to sam sada zakljucila, ali bukvalno mi se stomak stegne ko kamen i traje 15 sekundi i tako vise puta u toku dana ali to je sve normalno dok ne postane bolno i u redovnim intervalima.
ja sam samo videla dva stomaka ovde niko drugi ne postavlja slicice, eto ja cu

Prilozi

• 100_1279.jpg
    100_1279.jpg
    21,1 KB · Pregleda: 17
sad kod nas idu akcije i rano utvrdjivanje i raka dojiki i grlica....stalno pricaju o tome i stvarno se trude da nateraju zene da brinu o svom zdravlju......
stvarno me cudi da su u inosranstvu tako lose organizovani.......
ja sam kod moje dr...koja je u dz....mogla da idem svaki dan.....nema veze sto nije dan za trudnice....stvarno sam bila u panici zbog krvarenja i nikada me nije vratila nego je sve lepo pogledala.....
evo i sad kad cekam red....hitni slucajevi upadaju preko reda....nema zezanja.......
Nije stvar u tome da su lose organizovani, ovde se radi o politici. Do pre dve godine je sve funkcionisalo kako Bog zapoveda, a onda su 2006 doneli neki idiotski zakon, jer je Vlada skontala da u zdravstvu mogu da ustede ogromne pare, narocito na trudnicama. Zamisli samo sta znaci kad oni umesto da placaju ginekologe (specijaliste) da vode trudnocu, placaju lekara opste prakse ili babicu (koje bi svakako placali!). I tako je isto i u drugim sektorima, nece ljudi da placaju specijaliste, zato samo jedan UZ u celoj trudnoci, a do ginekologa ne mozes doci ni da sve gori. Mene su bili uputili kod ginekologa dok sam lezala u bolnici, a onda su me "otputili" i poslali kuci uz obrazlozenje da mi taj pregled ipak nije potreban. :eek:

Margo,
Sve zavisi od doktora kakav je covek,i dali savesno radi svoj posao ili ceka da mu stavis nesto u dzepu!Tako je kod nas ,ovde u francuskoj nema korupcije,ili rade posao ili ga nerade ali niko ama bas niko netrazi i neuzima novac (nesme da prihvati)ili bilo sta drugo!!

Nije stvar u tome da su lose organizovani, ovde se radi o politici. Do pre dve godine je sve funkcionisalo kako Bog zapoveda, a onda su 2006 doneli neki idiotski zakon, jer je Vlada skontala da u zdravstvu mogu da ustede ogromne pare, narocito na trudnicama. Zamisli samo sta znaci kad oni umesto da placaju ginekologe (specijaliste) da vode trudnocu, placaju lekara opste prakse ili babicu (koje bi svakako placali!). I tako je isto i u drugim sektorima, nece ljudi da placaju specijaliste, zato samo jedan UZ u celoj trudnoci, a do ginekologa ne mozes doci ni da sve gori. Mene su bili uputili kod ginekologa dok sam lezala u bolnici, a onda su me "otputili" i poslali kuci uz obrazlozenje da mi taj pregled ipak nije potreban. :eek:

budalastine....bas su nasli gde da stede pare........

Evo ja upadam ovako medju vas trudnice, ali volim da vas citam:). I ako ne spadam vise medju vas, nekako mi slatko da citam i da se prisecam kako je to bilo pre par meseci.

Mummy, gde si u Holandiji? Pitam jer sam i ja u NL isto. I super je sto ides kod dr u bolnicu, babice su katastrofa, ja sam bas ogorcena, bolje i da ne pricam o njima :thumbdown: , u bolnici je ipak bolje mada ni to nije neka velika sreca, poznato je da ovi uce drugaciju medicinu od ostatka normlnog sveta.
:zag:za sve vas trudnice!!!

Hoi,
Osim sto se drogiramo i pederisemo imamo i lose babice :D

Zivim u polderu, Lelystad, mozda i znas....sad su nam i Operacione Sale pozatvarali, pa cu u Harderwijk na porod.....da se ukokas.....a ti, gdje si ti?

ja sam bila danas na kontroli, imam 9 kg viska, bebina glava je okrenuta prema dole i sve je ok. dobia sam magnezijum da pijem mesec dana, samo ne znam da li su zakljucili da mi fali ili kao to zbog rutine u ovom periodu trudnoce. inace imam one kontrakcije koje su normalne od 6 meseca to sam sada zakljucila, ali bukvalno mi se stomak stegne ko kamen i traje 15 sekundi i tako vise puta u toku dana ali to je sve normalno dok ne postane bolno i u redovnim intervalima.

super ti je stomacic....znaci dobro ste..:klap:......

Kako ti je sweet belly

Odoh i ja sad da slikam svoj.....valjda cu moci sama

Jaoooj kako ti je lep i velikii stomaciic :klap::klap::klap::klap::klap: bas je sladak :super: jedva cekam da i moj bude takav!Bas ti zavidim :) Jer si ti pune 31ned?
Koliko dana si cekala rezultate za onaj test opterecenja?Cekaj,cekaj,znaci glavica treba da je dole okrenuta ?Meni je na svakom ultrazvuku tako pa sam se bas pitala dal je to normalno!Tina jer tebi mere uterus santimetrom?

Hoi,
Osim sto se drogiramo i pederisemo imamo i lose babice :D

Zivim u polderu, Lelystad, mozda i znas....sad su nam i Operacione Sale pozatvarali, pa cu u Harderwijk na porod.....da se ukokas.....a ti, gdje si ti?

:lol:
Ja sam na suprotnoj strani , Eindhoven Lelystad znam po Six Flags, bila tamo :P( mislim da se sad drugacije zove ).
Mislim da im je katastrofalna medicina kao odlika nacije sa kojom se jos i ponose.
Ma ja bih mogla roman da napisem o babicama i ginekolozima ovde, ali ukratko, zahvaljujuci "strucnim" babicama imala sam spontani u 4mesecu u prvoj trudnoci, pa su me jos debili ginekolozi u bolnici posle ubedjivali da nije greska babica :roll:, samo nameracili se na pogresnu osobu, meni je mama ginekolog u Bg-u :mrgreen:, pa me nisu mogli lako nasamariti. Srecom imam super kucnog docu koji me je poslao kod super ginekologa u sledecoj trudnoci ( na zalost strucni i dobri lekari su ovde vrsta u izumiranju :dash: ) i sad imam malu princezu od 5 meseci.

Luda si bas :heart::heart::heart:
Ma skinucu kile,kad enzo dodje,tatica je tu ;) joooj nemogu da lezim,na ledjima nema sanse,kicma se razdvaja,5min i nemogu vise,a na stranu,bole me kukovi,i rame,da covek poludi :(

Sto sam luda?! :mrgreen:
E da i mene su krenula ledja nenormalno da bole... :thumbdown:

Blavooo... :super: :klap: drago mi je da je sve ok!!! :heart: a tiba je preslatka... :zaljubljena:

Odoh i ja sad da slikam svoj.....valjda cu moci sama

E vala kad sam ja uspela na svom krs telefonu... :thumbdown: uspeces i ti! :cao:

Jaoooj kako ti je lep i velikii stomaciic :klap::klap::klap::klap::klap: bas je sladak :super: jedva cekam da i moj bude takav!Bas ti zavidim :) Jer si ti pune 31ned?
Koliko dana si cekala rezultate za onaj test opterecenja?Cekaj,cekaj,znaci glavica treba da je dole okrenuta ?Meni je na svakom ultrazvuku tako pa sam se bas pitala dal je to normalno!Tina jer tebi mere uterus santimetrom?

hvala na komplimentima, rezultate sam cekala nedelju dana, pa ima nekom da se jos beba ne okrene nego tek pred porodjaj, pa onda nastane frka, ali obicno kad se tako smeti ostaje do kraja tako, tako su mi barem rekli oni koji su se vec porodili. sad imam predstavu kad se pomara sta pomera, jer nikad nisam znala gde mu je glava, ponekad ne znam ni gde je moja. nikad me nisu merili santimentrom do sada

sad smo pokazale stomake, sad to sve lepo zapamtimo i slikamo se jos jednom pred porodjaj da vidimo kolika je razlika

mammy
stomak ti je velicine ko moj, pomislila sam da sam ja posto imam i ja majicu te boje, hehehehe, sladak ti je

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back