Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala!A jer si ti cula da se on koristi sa jos jednim lekom,zbog ubrzanogi rada srca?Ona nema kontrakcije,ponekad blage bolove,tri puta po pola joj rekla da pije,mozda je bolje sto joj dala :) Ma ona bas uziva a to da odmara,jedino kad padne noc,i hvala bogu sto ima laku trudnocu :super: jer inace neznam kako bi je nagovorili da nepipa nista !
Kako si ti,kako pritisak?

Ne nista ne pise o tome da on izaziva brzi rad srca :think: brzi rad srca imaju trudnice ionako iovako jer pumpaju krv za dvoje, ali nemoj slusati sta ti sve pricaju za razne lekove, jer svako na drugaciji nacin podnosi jedan te isti lek... ;)
Ja sam ok danas, nesto bas umorna, nonnn stooopp zevam... sad kao treba da odem do prodavnice a mrziiii meee... :dash: ustvari nije da me mrzi, kad bi napolju bilo 20 stepeni ja bih otisla bez problema... :whistling: ali ovako... brrr... :eek: pritisak mi je danas gornji povisen, a donji ok... :think: vise ni ja ne znam sta je to... :cao: kako si ti?

Carobnodrvo, gdje ti zivis? Pitam jer ni ovdje (u Holandiji) ne rade vise od 2 UZ...jedino ako imas medicinski razlog. Holandjani kazu da je trudnoca prirodno stanje (sto i jeste) i oni salju ginekologu tek ako si 3 dana pred smrt. Trudnocu vodi babica i to je to
E sada, u svakom losem ima i dobroga te ja zahvaljujuci svojoj teskoj predhodnoj trudnoci mogu da idem gin. i imam UZ svaki mjesec.

I brine me sada, kada vidim da vas gin. savjetuju da mirujete pri niskoj posteljici a meni moj rekao da mogu da prokrvarim pa da se ne prepadnem ako se to desi :dash:

Te sam prinudjena da kopam po netu.

Ja sam u Norveskoj, i ovde je ista stvar, ako si trudna, sta ti se god desi, sve je normalno.
Ja sam uz povracanje imala i dijareju 6 nedelja i tek kad sam potpuno dehidrirala (izgubila 4 kile) i zavrsila na hitnoj, pomerili su d... Dezurni lekar me je hitno smestio u bolnicu, bila sam na infuziji i ispitivanjima, dobila lekove. A redovni lekar mi je celo vreme tupila kako je sve to normalno. :eek:
Ne mogu da razumem da celu drugu polovinu trudnoce ne rade nikakave ozbiljne preglede, ni ginekoloske ni UZ. Jeli meni pise da faci da je sa bebom sve OK? Pa to je 20 nedelja, ljudi moji, tek si na pola puta, a oni se ponasaju kao da je sve svrsena stvar!

Kod koz.... cega?? :P
Niposto, ovo je ipak privremeno stanje, koje se bukvalno svaki dan menja, na pada mi na pamet da dodatno maltretiram kozu raznim preparatima i tretmanima, trenutnio koristim malo masniju kremu za lice nego inace i to je sve.
Ma doci ce to na svoje, opusteno. ;)

Joj ja nisam videla kozmeticara ne pamtim... :think: ustvari cek... u Martu sam bila ove godine! :hahaha: eto ipak sam se setila... :klap: elem imam ja svoju kozmeticarku vec 10godina idem kod nje... zena me zna od kad imam 3god. i uvek je obozavala moju kozu! Da me sad vidi... :eek: :dash: :mrgreen:

I jos se poradjaju kuci.....

U tome je razlika dole i ovdje.....ovdje puste da se dese stvari pa ih onda rjesavaju, a dole te upozoravaju i pokusavaju da predihitre problem po onoj staroj: bolje sprijeciti nego lijeciti.

I niti jedan ginekoloski pregled nisam imala (nije da mi nedostaje :D) nego samo UZ i jednom su mi vadili krv, na pocetku, da vide da nemam sidu i oh, da, zeljezo, secer i sl.

I eto, slabo vjerujem u ovaj sistem i tacka.
Mislim, sve je to ok kad imas sve super trudnocu. Al ko je ima u danasnje vrijeme?

Pazi niko ne moze nikome da zabrani sta da cita, radi itd kao ni obrnuto... ja samo to vise necu da radim, jer onda kad procitas npr koji su svi simptomi za visok pritisak non stop cu sebe cimati a sto me sad boli glava, a sto ovo a sto ono, sto beba lupka vise danas, a manje juce,... znaci samo izbezumim sebe bez nekog razloga citanjem... u bolnicu cu doci bez ikakvih ocekivanja osim da se porodim (sto je jelte i normalno valjda)... :think:
U pravu si, ja sam na pocetku stalno lezala, procitala sam svu mogucu literaturu, pa onda kad vidis kakve su sve komplikacije moguce, sacuvaj Boze, a pri tom se lose osecas, pocinjes da umisljas sve zivo. I da li time doprinosis svom i bebinom blagostanju?
Naprotiv, obrnuto. Treba se zabrinuti jedino ako nemas poverenja u svog lekara, i uvek zatraziti drugo misljenje.
Kod nas vlada misljenje da su svi lekari grozni i korumpirani, a ustvari oni su samo ljudi koji rade svoj posao, debelo su se mucili da bi stigli dokle su stigli, i na kraju nemaju nista od toga. Nije ni cudo da polovina njih na kraju odlepi i gleda da mu platis. Iskreno, volela bih da sam kod kuce, da idem privatno i da placam svaki pregled i UZ, ali da imam poverenja u svog lekara, da idem kod trojice ako treba, i da odaberem onog koji mi odgovara. Mislim da je za jednu trudnicu, vise nego za bilo kog drugog pacijenta, vazno da zna da ima strucnog lekara.

Sestra je bila kod doce,dala joj mamavitu da pije,i ginipral,tako nesto,jer ponekad oseca bolove,sad me zanima dali ima neka od vas sto pije ginipral i dali jos neki lek koristi snjim,kazu da hoce srce da ubrzano da lupa!
Vadila joj krv za krvnu sliku i za triple test,i urin,bebac je napredan,ima 200gr,ljubi ga tetka,nije sigurna ali misli da je decko :lol: videcemo za mes dana :zurka::pivce:

Super, eto nam jos jednog decaka! :super:
Al' smo vojska! A ove malobrojne dame ima da biraju... :andjeo:

I niti jedan ginekoloski pregled nisam imala (nije da mi nedostaje :D) nego samo UZ i jednom su mi vadili krv, na pocetku, da vide da nemam sidu i oh, da, zeljezo, secer i sl.

Mislim, sve je to ok kad imas sve super trudnocu. Al ko je ima u danasnje vrijeme?

Joj a ja svaki mesec vadjenje krvi i UZ... uvek gledaju dal je krvna slika ok itd. :ok: i nijedna trudnoca i nicija nije idealna... svi mi imamo makar na kraju neke probleme, bilo sa hemoroidima, stolicom, krvnom slikom, oticanjem nogu, itd. :thumbdown:

U pravu si, ja sam na pocetku stalno lezala, procitala sam svu mogucu literaturu, pa onda kad vidis kakve su sve komplikacije moguce, sacuvaj Boze, a pri tom se lose osecas, pocinjes da umisljas sve zivo. I da li time doprinosis svom i bebinom blagostanju?
Naprotiv, obrnuto. Treba se zabrinuti jedino ako nemas poverenja u svog lekara, i uvek zatraziti drugo misljenje.

Slazem se 100% sa tobom!!! Bravo zenska!!! :super: :klap: :heart:
Ja kad sam shvatila da se ne osecam sigurno kod ovog lekara u Shabcu nasla sam drugog i tacka... :cao:

I jos se poradjaju kuci.....

U tome je razlika dole i ovdje.....ovdje puste da se dese stvari pa ih onda rjesavaju, a dole te upozoravaju i pokusavaju da predihitre problem po onoj staroj: bolje sprijeciti nego lijeciti.

Potpuno se slazem sa svime sto si napisala. Ja sam imala jedan ginekoloski pregled, ali o tome bolje da ne pisem, jer je nastala citava frka oko njega...

Kockice,
Ja lezim,imam kontrakcije,i evo uzela malo mlekce i plazmu,joj koliko cu imati kile do kraja :think:
Carobno drvo,
Nerazumem te doktore,sto rece mammy,trudnoca je prirodno stanje,jeste,ovde isto tako gledaju,prvo tromesecje,kako priroda odlucila,nema lekova,pa sta se desi desi,ali vec u drugom i trecem obavezno jos dva ona glavna ultrazvuka,i ako je potrebno i svaki mes uz,a kontrola kod ginek svakog mes,i vadjenje krvi i urin svakog meseca,pa zmislite kao sto je moj bebac imao vaskularni problem,kako mogu da puste da se beba tako muci :besna: to je opasno,i ima jos puno nekih problema koji mogu da se jave zasto su tu ginekolozi i babice,valjda da pomognu maloj dusici da dodje na svet!Strasno!

Au, a da znas kako me je kucni ljekar pogledao kad sam prije (davno prije trudnoce) trazila uputnicu za gin jer sam htjela raditi papa test i stepen cistoce.

Nije mi htio dati.
Jos mi je nasolio pamet. Uf, sad popizdim kad na to mislim.

Kockice,
Ja lezim,imam kontrakcije,i evo uzela malo mlekce i plazmu,joj koliko cu imati kile do kraja :think:
Carobno drvo,
Nerazumem te doktore,sto rece mammy,trudnoca je prirodno stanje,jeste,ovde isto tako gledaju,prvo tromesecje,kako priroda odlucila,nema lekova,pa sta se desi desi,ali vec u drugom i trecem obavezno jos dva ona glavna ultrazvuka,i ako je potrebno i svaki mes uz,a kontrola kod ginek svakog mes,i vadjenje krvi i urin svakog meseca,pa zmislite kao sto je moj bebac imao vaskularni problem,kako mogu da puste da se beba tako muci :besna: to je opasno,i ima jos puno nekih problema koji mogu da se jave zasto su tu ginekolozi i babice,valjda da pomognu maloj dusici da dodje na svet!Strasno!
Ma ne pitaj me nista, place mi se kad pomislim sta rade.
Oni cak ni nemaju opremu za UZ u redovnim bolnicama, samo u klinikama, i onda te upucuju u onu kliniku gde ces se poradjati na taj jedan jedini UZ. I tu je kraj, posle kad ides na pregled kod lekara, to je samo formalan razgovor i nista vise! Ja imam sada dobrog lekara opste prakse, ali sta ce covek, on ne moze da me pregleda ginekoloski, niti na UZ. Malo poprica sa mnom, i hajde kuci... :besna:

Au, a da znas kako me je kucni ljekar pogledao kad sam prije (davno prije trudnoce) trazila uputnicu za gin jer sam htjela raditi papa test i stepen cistoce.

Nije mi htio dati.
Zamisli, molim te. Pa da, ti si snob ako mislis unapred i vodis racuna o svom zdravlju. Ne, treba cekati da stvarno zaglavis, da bi te oni ozbiljno shvatili. :evil:
A kod nas se savetuje da ako planiras trudnocu, obavezno uradis ginekoloski pregled i nalaze krvne slike i urina, bas zbog onog "bolje spreciti nego leciti"...
Izludjuju me. :besna:

Nije mi htio dati.

Oni cak ni nemaju opremu za UZ u redovnim bolnicama, samo u klinikama, i onda te upucuju u onu kliniku gde ces se poradjati na taj jedan jedini UZ. I tu je kraj, posle kad ides na pregled kod lekara, to je samo formalan razgovor i nista vise! Ja imam sada dobrog lekara opste prakse, ali sta ce covek, on ne moze da me pregleda ginekoloski, niti na UZ. Malo poprica sa mnom, i hajde kuci... :besna:

Zamisli, molim te. Pa da, ti si snob ako mislis unapred i vodis racuna o svom zdravlju. Ne, treba cekati da stvarno zaglavis, da bi te oni ozbiljno shvatili. :evil:
A kod nas se savetuje da ako planiras trudnocu, obavezno uradis ginekoloski pregled i nalaze krvne slike i urina, bas zbog onog "bolje spreciti nego leciti"...
Izludjuju me. :besna:

Vracajte se kuci!!! :sad2:

Ok, lezi i uzivaj... :cmok: evo ja cu te malo zabavljam... :mrgreen: :heart: :klap: :brus: :zurka: :vatromet: :super:
A za kile se ne brini, sta te briga, koliko god da dobijes, skinuces ih... :cao:

Luda si bas :heart::heart::heart:
Ma skinucu kile,kad enzo dodje,tatica je tu ;) joooj nemogu da lezim,na ledjima nema sanse,kicma se razdvaja,5min i nemogu vise,a na stranu,bole me kukovi,i rame,da covek poludi :(

U kom si mestu?Bas je strasno,ali zato odmaraj,vidis da nisu nikakvi :besna: ja svakog mes kod ginekol,kod doce opste prakse kad hocu,divan covek,a kod babice ona prima od 6mes,ako je nesto hitno!

kod nas je sjajno......bar ginekologija......stvarno vode racuna o trudicama......a onima koje nisu sad moja radnica ide vec tri nedelje kod moje gin i rade sve moguce preglede i analize da je ne bi kljukala hormonima jer ima poremecaj a nijedne tablete joj nisu prijale pre par godina........

U kom si mestu?Bas je strasno,ali zato odmaraj,vidis da nisu nikakvi :besna: ja svakog mes kod ginekol,kod doce opste prakse kad hocu,divan covek,a kod babice ona prima od 6mes,ako je nesto hitno!
Blizu Osla sam. Primetim da mi se javljaju kontrakcije kad stojim, a to moram kad sam u kuhinji... Ovde se ide kod lekara opste prakse i kod babice, mozes da odaberes samo jedno ili oboje. Ja idem kod oboje, jedan mesec kod jednog, drugi kod drugog, tako kaze Cika Sistem. :roll: Ali kao sto sam rekla, kao da se rugaju sa mnom, izmere tezinu i pritisak, malo procaskaju... Pa to sam mogla i kod kuce...

kod nas je sjajno......bar ginekologija......stvarno vode racuna o trudicama......a onima koje nisu sad moja radnica ide vec tri nedelje kod moje gin i rade sve moguce preglede i analize da je ne bi kljukala hormonima jer ima poremecaj a nijedne tablete joj nisu prijale pre par godina........
Kod nas se zdravlje ozbiljno shvata. Ja se secam da sam kao studentkinja imala nekih problema, lekarka opste prakse mi je napisala preko 25 uputnica za specijaliste na poliklinici... Na kraju se ispostavilo da nije bilo nista ozbiljno, ali ljudi su odradili svoj posao maksimalno, svaki organ su mi proverili! :worth:

Carobnodrvo, gdje ti zivis? Pitam jer ni ovdje (u Holandiji) ne rade vise od 2 UZ...jedino ako imas medicinski razlog. Holandjani kazu da je trudnoca prirodno stanje (sto i jeste) i oni salju ginekologu tek ako si 3 dana pred smrt. Trudnocu vodi babica i to je to
E sada, u svakom losem ima i dobroga te ja zahvaljujuci svojoj teskoj predhodnoj trudnoci mogu da idem gin. i imam UZ svaki mjesec.

I brine me sada, kada vidim da vas gin. savjetuju da mirujete pri niskoj posteljici a meni moj rekao da mogu da prokrvarim pa da se ne prepadnem ako se to desi :dash:

Te sam prinudjena da kopam po netu.

Evo ja upadam ovako medju vas trudnice, ali volim da vas citam:). I ako ne spadam vise medju vas, nekako mi slatko da citam i da se prisecam kako je to bilo pre par meseci.

Mummy, gde si u Holandiji? Pitam jer sam i ja u NL isto. I super je sto ides kod dr u bolnicu, babice su katastrofa, ja sam bas ogorcena, bolje i da ne pricam o njima :thumbdown: , u bolnici je ipak bolje mada ni to nije neka velika sreca, poznato je da ovi uce drugaciju medicinu od ostatka normlnog sveta.
:zag:za sve vas trudnice!!!

sad kod nas idu akcije i rano utvrdjivanje i raka dojiki i grlica....stalno pricaju o tome i stvarno se trude da nateraju zene da brinu o svom zdravlju......
stvarno me cudi da su u inosranstvu tako lose organizovani.......
ja sam kod moje dr...koja je u dz....mogla da idem svaki dan.....nema veze sto nije dan za trudnice....stvarno sam bila u panici zbog krvarenja i nikada me nije vratila nego je sve lepo pogledala.....
evo i sad kad cekam red....hitni slucajevi upadaju preko reda....nema zezanja.......

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back