Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam super.......malecki luduje slusa klasiku od ranog jutra.........
jel su ti se smirile kontrakcije i krvarenja........

E drago mi je da ste vas dvoje dobro... :heart:
Ja sam ok, smirilo se sve... samo mi je pritisak donji jutros opet bio blizu 90... valjda 142/88... a Maki evo opet skace luce mamino... :zaljubljena:

Mi sam da vas pozdravimo :cao: :bye: jos malo pa ce da se spremamo,idemo kod cika doce u 16h!Cmok

Javite nam se posle cika doce da znamo sta ima novo... :cao:

Inacheh ja imam lose iskustvo sa farbanjem kose.. posto se farbam u plavo, pa jos moram i da se blajham jer imam crveni pigment...i to sve kad saberes katastrofa za kosu, ali neko je lepo rekao ako smo trudne ne treba da se zapustimo.. tacno samo ja umalo ne ostadoh bez kose :hahaha::hahaha: i ako je frizerka bas vodila racuna da me ne unisti..desilo se..trudnoca je cudo svaka reaguje drugacije, tako da mozda je i bolje preci u neku prirodniju nijansu koja zateva manje nege i farbanja..
hvala natasa na ovim informacijama, ali ja ne razumem ovaj deo oko katastrofe...sto zamalo da ostanes bez kose :eek:? kako je ispalo na kraju? ja se isto farbam u plavo i uzasavam se mogucnosti da se jave zute ili ne daj boze narandzaste nijanse.
sta se desilo sa tvojom kosom? :dontunderstand:

Evo i ja da se oglasim..
Dosla sam sa farbanja...Pomesala sam smedjkasto kestenjastu i smedjkasto crvenu...Ova druga dominira, pa sad imam crvenkasti sjaj. Sve u svemu nije lose...
Bebac je bas bio nemiran dok smo bili u salonu..Vidi dete da se nesto cudno desava:)

Bas je lep dan danas, od sutra kazu prava zima...brrrr...

Vidim da ste vi ok:super: Cekamo Bonzitin izvestaj...

Raamisljam gde bih mogla da odskitsm malo..:p

Margo,
Da li uspevas ovih dana da se logujes na roditelj.portal? meni stalno trazi da se ulogujem i onda me vrati opet na logovanje...Vraca mi se mail administratoru.

Jos jedno pitanje za sve u Bg...

Jeste li kupile hulahooke za trudnice i koje? Ja kupila Chicho, li uopste mi nije jasno kako misle da se to nosi do kaja trudnoce, meni su vec sad gore knap, a kad sedim stezu mi stomak?! Inace su 40dena i pe neki dan sam ih nisila kad je bas bilo hladno i nisu me ugrejale. Sta da radim za zimu onda?
Ako znate gde da kupim neke bolje, pisite.

Poslednja izmena:
hvala natasa na ovim informacijama, ali ja ne razumem ovaj deo oko katastrofe...sto zamalo da ostanes bez kose :eek:? kako je ispalo na kraju? ja se isto farbam u plavo i uzasavam se mogucnosti da se jave zute ili ne daj boze narandzaste nijanse.

E zbog takvih stvari sam se ja bojala da se ofarbam... :sad2: ali hvala Bogu samo je negde vise primilo, negde manje, pa sam sarena, ali nista drasticno se nije desilo...

Evo i ja da se oglasim..
Dosla sam sa farbanja...Pomesala sam smedjkasto kestenjastu i smedjkasto crvenu...Ova druga dominira, pa sad imam crvenkasti sjaj. Sve u svemu nije lose...
Bebac je bas bio nemiran dok smo bili u salonu..Vidi dete da se nesto cudno desava:)

Bas je lep dan danas, od sutra kazu prava zima...brrrr...

Vidim da ste vi ok:super: Cekamo Bonzitin izvestaj...

Raamisljam gde bih mogla da odskitsm malo..:p

Samo bi skitala, blago se tebi... :aha: :manikir: i ja cu posle malo do prodavnice i tako to... :cao: e i super sto ti je farbanje uspelo, jedva cekam da se vidimo pa da vidim... :cmok:

Na kraju ne odskitah...Nesto me mrzelo odjednom...A i osecala sam neki pritisak u donjem stomaku, kao da imam upalu besike...To mi se desava kad mi se mnogo piski...Bas kao da imam upalu...Kao da ce mi besika puci.
Imate li vi takav osecaj ponekad?

a jesi probala pre toga kako ce da se primi na nekom skrivenom delu kose?
sad stvarno necu da se farbam. strah me :sad2:

Nisam isprobala jer sam se godinama farbala u plavo, pa sam se u Maju ofarbala u tamno braon i tako sam bila do sada, rasla je moja prirodna kosa... e sad kad sam se ofarbala super je primilo na moju kosu koja je izrasla, ali je losije primilo tamo gde je bila tamna farba... :think:

Na kraju ne odskitah...Nesto me mrzelo odjednom...A i osecala sam neki pritisak u donjem stomaku, kao da imam upalu besike...To mi se desava kad mi se mnogo piski...Bas kao da imam upalu...Kao da ce mi besika puci.
Imate li vi takav osecaj ponekad?

Ja ga imam redovno, ali se non stop mislim da je to Maki koja se smestila na maminu besiku... :heart:

angi.....evo sad sam probala da se ulogujem i isto me vraca na lozinku....desava se cesto da roditelj brljavi.....
sto se tice hulahpoki nisam uzela trudnicke nego sam samo izvadila lastis na nekih koje sam imala kod kuce jer se nisam ugojila......moram da se prosetam po radnjama da vidim i uzmem jos neke jer imam samo te jedne....nikad nisam nosila hulhopke....ako nadjem neke dobre javljam..........mozda vec veceras....kasnije idem na bulevar.....
sto se farbe za kosu tice....uvek kad mesas dve pobedjue jaca u tvom slucaju crvenkasta.........

Poslednja izmena:
Margo,
Kako mislis nikad nisi nosila hulahopke?Mislis na one debele? Ja zimi nosim grilonke, ali opet me sve gore stezu, znas kako prave gore uske sve zenske carape. Ove trudnicke su svilenkaste pa nisu dovoljno tople, a i kad sednem ne svidja mi se sto se malo urezu u stomak.
Nisam nigde videla grilonke, a da imaju lepo siroko za stomak. Ako nadjes nesto, javi...

Sto se farbe tice...Da, crvena uvek pobedjuje, dugo sam se farbala u crvene nijanse. Ali sad je bas zanimljivo preovladala, jer sam mesala smedju i smedju sa primesama crvene i cak je ispalo crvenije nego ova druga. Mozda trudnoca cini neke promene...Ali svidja mi se boja...naravno, malo je crvenkastija na izrastku nego na krajevima gde sam imala svetle pramenove, ali nije strasno.

Pa moja jadna kosa je jos uvek na glavi, ali ne znam dokle, jer toliko opada i kida se dok se cesljam a o izgorelim pramenovima da i ne govorim ostaju na cetki ko vuna....ovo mi se nikad nije desilo tako sam se smorila ako je ne isfeniram katastrofa izgleda, a pri svakom feniranju mi preti masovno opadanje...valjda je to moja kosa lose podnela iako je frizerka bas pazila i nije mi dugo drzala blansh...Hm a mozda se mom sinu ne svidja moja boja hehehe....U svakom slucaju sledece sto radim sa kosom su pramenovi tako da imam manje muke....:) A da bebac je nemiran dok se farbam i feniram strasno....sta li se desava u njihovim malim glavicama???

Natasa , gde ces da se poradjas?

Uh dvoumila sam se strasno izmedju fronta i visegradske...pa sam na kraju odlucila ipak za front, videcu kako cu da prodjem , malo me plasi to sto sto ce beba biti stalno samnom i da ako nesto nebudem znala da uradim kako treba nece imati ko da mi pokaze...sto nije iskljuceno iz iskustva nekih drugarica koje su se tamo poradjale,al ajd..

U sredu idem u dz kod moje doktorke po uput za ctg pamozda se i predomislim:rumenko:
uh kako me nervira sto sam tako neodlucna, nikada nisam bila takva....
Jeste li vi primetile neke promene u ponasanju kod sebe? Ja gledam jednu moju drugaricu koja se skoro porodila , za vreme trudnoce se toliko smirila, a bila je zivac i skakla je na svaku loptu, a ja opet totalno suprotno pre sam sve kulirala sad ujedam....joj starasno...posle porodjaja kad krenem da se izvinjavam mojima bice veselo...
:cao::cao::cao:

Margo,
Kako mislis nikad nisi nosila hulahopke?Mislis na one debele? Ja zimi nosim grilonke, ali opet me sve gore stezu, znas kako prave gore uske sve zenske carape. Ove trudnicke su svilenkaste pa nisu dovoljno tople, a i kad sednem ne svidja mi se sto se malo urezu u stomak.
Nisam nigde videla grilonke, a da imaju lepo siroko za stomak. Ako nadjes nesto, javi...

Sto se farbe tice...Da, crvena uvek pobedjuje, dugo sam se farbala u crvene nijanse. Ali sad je bas zanimljivo preovladala, jer sam mesala smedju i smedju sa primesama crvene i cak je ispalo crvenije nego ova druga. Mozda trudnoca cini neke promene...Ali svidja mi se boja...naravno, malo je crvenkastija na izrastku nego na krajevima gde sam imala svetle pramenove, ali nije strasno.

nikad nisam nosila zato sto su me izludjivale a od grilonki sam dobijala alergiju.......samo kad moram da nosim haljine i suknje....ja sam godinama bila drecavo crvena....malo mi je dosadila ali vraticu se ja u crveno........obozavam crvenu kosu......

Ja kad bih zimi izasla napolje bez hulahopki, mislim da bih se pretvorila u santu leda...brrr...:)
Evo medju silnim grilonkama nadjoh tri para koja mogu da nosim jer gore ne stezu...A jos cu posle malo da ih secnem kad zatreba:)

Ja kad bih zimi izasla napolje bez hulahopki, mislim da bih se pretvorila u santu leda...brrr...:)

hehehe ovakkva sam i ja bila pre trudnoce, smrzotina, ne daj boze bez hulahopki i upasane majice, a sad samo trenerka , malo deblja sokne i gore se dobro ususkam jer ne mogu jaknu da zakopcham od stomaka i bas mi je super....
Danas sam bila da se slikam za dokumenta i sestra posla samnom ona se smrzla, a meni vruce..pa treba nositi bre ovoliki stomek, jos me i zeza kao "jao seko kako se gegas" :hahaha::hahaha:

Sad hocu da poludim koliko me stomak boli, eto zbog male setnje

A da bebac je nemiran dok se farbam i feniram strasno....sta li se desava u njihovim malim glavicama???

Joj mukice mogu samo da zamislim kako im je dok smo kod frizera... buka, fen... :eek:

Uh dvoumila sam se strasno izmedju fronta i visegradske...pa sam na kraju odlucila ipak za front,

U sredu idem u dz kod moje doktorke po uput za ctg pamozda se i predomislim:rumenko:
uh kako me nervira sto sam tako neodlucna, nikada nisam bila takva....
Jeste li vi primetile neke promene u ponasanju kod sebe? Ja gledam jednu moju drugaricu koja se skoro porodila , za vreme trudnoce se toliko smirila, a bila je zivac i skakla je na svaku loptu, a ja opet totalno suprotno pre sam sve kulirala sad ujedam....joj starasno...posle porodjaja kad krenem da se izvinjavam mojima bice veselo...
:cao::cao::cao:

A sto bas Narodni?! :think: samo me zanima po kojim kriterijumima si birala... :heart:
Promene ponasanja... uh... nikad se nisam ovako lako uzrujavala i za sitnice, a kamoli za ozbiljnije stvari... evo sad odgledah Pixarovu jednu animaciju i koliko sam se smejala, toliko se i isplakah :aha: ali ne vidim da sam nesto sto se tice ostalog ponasanja mnogo promenila, samo su mi emocije mnogo izrazenije... :cao:

Evo i nas!Ja sam sva bezveze,:( sam bebac je dobro,ali je doca na dopleru video da jedna arterija neradi dobro,ona sto sluzi da se hrani beba,zato mi je dao ponovo da uradim kontrolni ultrazvuk 16decembra,da se vidi dal se sve sredilo,bas se bojim :sad2: i dao mi za laborat svasta imam da radim,cak i ono sto je mislim da je tina trebala da radi,test opterecenja secera,tako nesto,da mirujem strogo,i ne puno slatko da jedem!Merio mi je santimetrom stomak tj uterus ,jer to vama radili?I da ,od pocetka trudnoce sam se ugojila 9kg :eek: neznam kako :think: ma bas me briga,samo da moj Enzo bude dobro,bas sam sva bezveze :cry: Pozdrav za sve vas i cmokic za vase bebce!

A sto bas Narodni?! :think: samo me zanima po kojim kriterijumima si birala... :heart:
Promene ponasanja... uh... nikad se nisam ovako lako uzrujavala i za sitnice, a kamoli za ozbiljnije stvari... evo sad odgledah Pixarovu jednu animaciju i koliko sam se smejala, toliko se i isplakah :aha: ali ne vidim da sam nesto sto se tice ostalog ponasanja mnogo promenila, samo su mi emocije mnogo izrazenije... :cao:[/QUOTE]

Pravo da ti kazem meni su sve bolnice uzas, ne mogu da kazem da sam imala neke kriterijume, nego u frontu mi radi drugarica kao babica, pa se ja nekako osecam sigurnije, ne mora cak ni ona da me porodi samo da imam nekoga tu.A i u fron sam odlazila na dopler od pocetka trudnoce, ima tamo neki super doca..docent Djukic pa se ja nadam da ce neka luda sreca da me mune i on da bude dezuran hehe..bas sam blesava;)

Evo i nas!Ja sam sva bezveze,:( sam bebac je dobro,ali je doca na dopleru video da jedna arterija neradi dobro,ona sto sluzi da se hrani beba,zato mi je dao ponovo da uradim kontrolni ultrazvuk 16decembra,da se vidi dal se sve sredilo,bas se bojim :sad2: i dao mi za laborat svasta imam da radim,cak i ono sto je mislim da je tina trebala da radi,test opterecenja secera,tako nesto,da mirujem strogo,i ne puno slatko da jedem!Merio mi je santimetrom stomak tj uterus ,jer to vama radili?I da ,od pocetka trudnoce sam se ugojila 9kg :eek: neznam kako :think: ma bas me briga,samo da moj Enzo bude dobro,bas sam sva bezveze :cry: Pozdrav za sve vas i cmokic za vase bebce!

Kako mi je tesko sad kad ovo citam, znam kako ti je, mom bebcu su u 19 nedelji nasli neki problem pa sam isla na konzilijum...na kraju se sve povuklo i vratilo u normalu ali sam ja te tri nedelja bila ni na nebu ni na zemlji....Moj ti je savet da dok ne dobijes sve rezultate i ne bude sve 100% pokusas da se sto vise smiris i ne nerviras, znam da je tesko ali sta da radimo...I budi pozitivna, ja nisam dozvolila da me to slomi i bila sam jaka zbog svoje bebe..tako ces i ti ne sumnjam :cao:

Ja imam kontarkcije od 6-og meseca svaki dan , tako da potpuno te razumem sto osecas da ces poludeti, ali opet zbog bebija i zbog sebe moras da budes mirna, sve ce se srediti videces....Ja lezim maltene celu trudnocu, jedino su mi 4-ti i 5-ti mesec bili ok pa sam setala i bila hiper aktivna, sunce mi je toliko prijalo da sam po ceo da provodila napolju, moji hteli da polude pored mene:mrgreen::mrgreen:
Drzi se nemoj da se sekiras bebi to oseca, mazi tibu i budi ok....:cao:

Pravo da ti kazem meni su sve bolnice uzas, ne mogu da kazem da sam imala neke kriterijume, nego u frontu mi radi drugarica kao babica, pa se ja nekako osecam sigurnije, ne mora cak ni ona da me porodi samo da imam nekoga tu.A i u fron sam odlazila na dopler od pocetka trudnoce, ima tamo neki super doca..docent Djukic pa se ja nadam da ce neka luda sreca da me mune i on da bude dezuran hehe..bas sam blesava;)

Joj i ja mrzim bolnice... :thumbdown: a ako ti drugarica tamo radi, za koju znas da ti moze doci/pomoci ako ti je potrebna to je dovoljan razlog! :ok:

Arterija?! :eek: ili jedan deo pupcane vrpce?! :think: uradi sve potrebne analize i smiri se, jer vidis da ti odmah kontrakcije krenu... kao sto si ti meni rekla, ja cu sad tebi: bice sve ok, samo se trudi da se opustis kako god, smiri se, lezi, gledaj filmove, pusti laganu muziku... :heart:
Meni jos nikad nisu stomak merili, a sto se tezine tice to je individualno, tako da se ni oko toga ne brini... :cmok: :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back