Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao :cao: dobro smo Maki i ja, pritisak nije presao 140/80 vec drugi dan hvala Bogu... spavala sam ali lose jer mi je Maki izgleda opet pritisla besiku pa sam 5 ustajala i isla do WCa... ali sve u svemu ok smo... budite nam dobro Enzo i ti, lepo se nakupujte i ruckajte! :cmok:

Evo i mene...
Bas sam se lepo naklopala, pravila sam spanac za mog malog Popaja:lol:

Jutros sam merila secer kod mojim i bio je super 4.2, tj. ono prosli put je bilo od torte definitivno.:)

Setala sam danas i bila u jednoj decjoj radnji...videla par slatkih stvarcica...Snimam, a uskoro kupujem:klap: Samo da doca sledece nedelje kaze da je sve u redu na ultrazvuku....

Vidim da ste vi ok, sa manjim problemcicima...E Kockice, ne pitaj me za besiku kad krene da skace...Ali mali je lepo vaspitan:cool:, pa lupka samo danju, a nocu spava i idem dvaput u WC, ali danju non stop...

Bonzita,
Citala sam o gorusici na netu. Jedna od preporuka je sargarepa, za koju kazu da neverovatno pomaze...I ono sto je neko pominjao limunada...Nikako leci sat vremena posle jela i jesti male porcije. Meni jos nije krenulo, ali kako se materica podize, moguce vrlo...Kazu da 2 od 3 trudnice ima gorusicu u odmakloj trudnoci.
Jel ima glasa od Jovance?

Angi,
Naravno da ce biti sve u redu :heart::heart:
Ja pocinjem za mes dana da kupjem,tad cu biti 6punih i pocetak sedmog :super:
Jaoooj ova gorusica me ubi,ma nista nemogu da stavim u usta,jedino sam primetila malkice gazirano pomaze,ja pijem oranginu,malo sam sinoc i danas,inace nepijem gazirano,vise prirodne cedjene sokove,e i ja sam ruckala spanac,ko da smo se dogovorile :mrgreen: moj bebac je nesto miran ova dva dana :roll: sutra idemo kod ginekol,videcu mog Enza :D jedva cekam :) :cao:

Angi,
Naravno da ce biti sve u redu :heart::heart:
Ja pocinjem za mes dana da kupjem,tad cu biti 6punih i pocetak sedmog :super:
Jaoooj ova gorusica me ubi,ma nista nemogu da stavim u usta,jedino sam primetila malkice gazirano pomaze,ja pijem oranginu,malo sam sinoc i danas,inace nepijem gazirano,vise prirodne cedjene sokove,e i ja sam ruckala spanac,ko da smo se dogovorile :mrgreen: moj bebac je nesto miran ova dva dana :roll: sutra idemo kod ginekol,videcu mog Enza :D jedva cekam :) :cao:
meni pomaze kokakola......
ceo dan spavam....
sta vi radite..kako su bebice......
nemoj da brines sto je miran...spava.....znas da je i moj mirovao danima pa juce i danas luduje......

Poslednja izmena:
devojke kako ste danas? koliko vidim, sve je manje vise u redu :)

meni je sa mucninama pomagala koka kola, moguce je stvarno i kod gorusice da ce pomoci...

kupila sam farbu za kosu, ali jos nemam hrabrosti da je stavim. gledala sam one prirodne farbe, ali ne znam koliko one mogu da postignu plavu boju, najgore mi je da ispadne zlatno zuta, onda bolje da se nisam ni farbala. moj dragi je protiv toga da se farbam, sad je u fazonu "sta ti fali i ovako". ali ja vise ne mogu, 3.5 meseca se nisam farbala, a moja kosa jako brzo naraste.

pravila bih jednu salatu, ali u nju ide majonez. jel vi jedete majonez? znam da je on rizican zbog jaja, ali pretpostavljam da se to ne odnosi na ove industrijske majoneze, vec na one pravljene. kupila sam manje pakovanje, tako da se pojede odjednom, pa ne bi dugo stajao i ne bi imao sanse da se ubajati. sta mislite, jel to sigurno?

Ja jedemmajonez ponekad...Bas ovih danasam jela rusku salatu...Nije mi ni palo na pamet to za jaja:confused: Dobro si pitala, naam se da ce neko znati odgovor. Pravi se od sirovih jaja, e sad valjda se to cuva u odgovarajucim uslovim i ne bi trebalo da bude porblema, ipak se to cesce leti desava. Sigurno ga ne treba jesti na slavama, mozda ceo dan stoji napolju.

Kad smo kod grceva kod beba...
Kolega rekao mom muzu kako njegova zena nije jela u trudnoci sve sto posle kod bebe moze izazvati grceve i beba nije imala grceve...Koliko sam citala, u toku dojenja treba izbegavati citrusno voce i bobicasto, zacinjenu hranu i tesko svarljivu: kupus, grasak, pecurke itd. Ne mogu da verujem da nije jela voce celu trudnocu...Pa odlakle vitamini?!
Ja bih crkla da ne jedem ni mandarine, pomorandze, maline...

a gde su one procitale to za koka kolu? koka kola je fakat nezdrava, to znamo da je slucaj nezavisno od toga da li smo trudne ili ne. ali kad ti je muka da hoces iz svoje koze da iskocis i koka kola ti olaksava muke, onda svakako neka minimalna kolicina poput jedne case donosi vise koristi nego stete.

toliko smo bombardovane raznim no-no stvarima. od pocetka trudnoce sam jednom jela ribu jer, eto, postoji neki rizik da sadrzi zivu ili olovo, pa sto je sigurno, sigurno je...

Kad smo kod grceva kod beba...
Kolega rekao mom muzu kako njegova zena nije jela u trudnoci sve sto posle kod bebe moze izazvati grceve i beba nije imala grceve...Koliko sam citala, u toku dojenja treba izbegavati citrusno voce i bobicasto, zacinjenu hranu i tesko svarljivu: kupus, grasak, pecurke itd. Ne mogu da verujem da nije jela voce celu trudnocu...Pa odlakle vitamini?!
Ja bih crkla da ne jedem ni mandarine, pomorandze, maline...

pa Angi, gde jos i to da ne jedemo dok smo trudne, sta ce nam onda ostati? za dojenje ok, ali skoro 10 meseci bez sve te hrane + jos ono sto zbog same trudnoce kao ne preporucuju da se jede. stvarno, na kraju bi ostala samo infuzija da se na iglu hranimo :D

a gde su one procitale to za koka kolu? koka kola je fakat nezdrava, to znamo da je slucaj nezavisno od toga da li smo trudne ili ne. ali kad ti je muka da hoces iz svoje koze da iskocis i koka kola ti olaksava muke, onda svakako neka minimalna kolicina poput jedne case donosi vise koristi nego stete.

toliko smo bombardovane raznim no-no stvarima. od pocetka trudnoce sam jednom jela ribu jer, eto, postoji neki rizik da sadrzi zivu ili olovo, pa sto je sigurno, sigurno je...

ma ne znam.....bila sam na nekom rodjendanu i napale su me zbog pola case koka kole.....meni stvarno prija kad me muci gorusica......
ispada da nista ne smemo da jedemo.....neke ribe moraju da se jedu......ima koje su tacno u ishrani za trudnice......ja sam se pridrzavala skoro svega neko vreme a sad jedem sve sto volim.......jedino izbegavam piletinu van kuce.......

zbog salmonele......zato sto jedem samo punjenu i ne znam da li je dobro pecena.......moj brat je letos zakacio blazi oblik pa za svaki slucaj jedem samo kod kuce.......
skoro sam vratila biftek jer je kroz sredinu imao malo crvenog pa sam jela ugljenisan...:hahaha:........moj muz je vristao od smeha......

Poslednja izmena:
zbog salmonele......zato sto jedem samo punjenu i ne znam da li je dobro pecena.......moj brat je letos zakacio blazi oblik pa za svaki slucaj jedem samo kod kuce.......
skoro sam vratila biftek jer je kroz sredinu imao malo crvenog pa sam jela ugljenisan...:hahaha:........moj muz je vristao od smeha......

Jaooj to i ja radim,nekad i dva puta vratim :hahaha: mislim da su poludeli,ma sta me briga,o mom detetu se radi:heart::heart: ja ga uvek prepecem pa ga jedva sazvazem,ali tako znam da je sigurno za Enza!
Ja izbegavam salate sa majonezom,rusku sam jela na pocetku trudnoce samo jednom pa sam se posle kidala ziva,vise nejedem,a majonez mozda jednom u mes dana,izbegavam ga jer inace nije zdrav,goji a i pravljen je od svezih jaja sto je rizicno za bebca!Uzmite kecap,ja ga bas jedem :)
I farbala sam se pre neki dan,po kozna koji put,u lorealovu,u plavo,znaci bananice slobodno,ako smo trudne nemoramo da idemo zapustene ;)
Evo sad uzela sam malo cajne,znam da nesmem ali malkice ,hoce dusa :tongue2:

Bonzita,
Kad pre opet na UZ? Ja nikako da docekam...Evo proslo je mesec dana od posledenjeg. Valjda cu u petak znati kad je dr tu.

Ja kosristim Loreal Preference i meni je prilicno ok boja...ali za sutra imam pakleni plan mesanja dve nijanse, smedjkaste, pa videcemo...:think:Javljam rezultat

dobre su farbe ali nama salju djubre.....
mi se ostrimo na palacinke sa eurokremom....pravo cudo........ja imam veliki problem nista mi se ne jede i izgubila sam kilce.......
nemoj da brines dobro je enzo.....blago tebi sutra ga vidjas........mi tek za nedelju dan idemo da vidimo bebu.......

Poslednja izmena:
Bonzita,
Kad pre opet na UZ? Ja nikako da docekam...Evo proslo je mesec dana od posledenjeg. Valjda cu u petak znati kad je dr tu.

Ja kosristim Loreal Preference i meni je prilicno ok boja...ali za sutra imam pakleni plan mesanja dve nijanse, smedjkaste, pa videcemo...:think:Javljam rezultat

Jer mi zavidis :tongue2: 13 sam imala onaj ekspertski,a sad je kontrola kod ginekologa,pa posle tak za 4ned,ali u decembru radicu taj kod ginekol,i jos jedan na 4D film i slicice :mrgreen: i januar ce mi biti bas zanimljiv krecem sa vezbicama sa babicom,ceo mesec,pa zakazano sa anesteziologa,pa da se upisem u porodiliste za mesto,ma sve tako brzo ide :lol:
Ja koristim isto tu,ili loreal feriju,kako kad,aj javi sutra kako ti ispala,i ja bi malo da potamnim,ali malkice!:cao:

Joj ja ovako upada ko sneba pa u rebra, ali sta da se radi.
Sutra ulazim u 9 mesec, jos malo pa gotovo ....Hvala Bogu...:worth:
Ne moze trudnica da pobegne od trudnickih problrma, vidim gorusica muci dosta vas pa mi je bilo nekako glupavo da ne upadnem i podelim sa vama moje cake....I ja sam u ranoj trudnoci nekad uzimala po gutljaj koka kole da mi malo ublazi gorusicu, ali u 8 mesecu to mi je samo jos pogorsavalo problem, kao i mleko, kiselo tipa citrusno voce(a sta da jedem aaa), cokolada naravno (omiljena) zaprzena hrana , kafa i td...mada kafu pijem jednu dnevno i to malu od 6 meseca(u pocetku nisam mogla ni da je liznem, a obozavam je)...Da ne davim ono sto meni trenutno pomaze kod gorusice su kokice ne slane obavezno zbog bubrega ili samo malo zasoljene da ne budu bljutave. I naravno badem ko voli , ja ne pa ga i ne uzimam , ali posto u mom drustvu ima jos dosta trudnjaca(plodna godina :):):) )cujem da im to pomaze....Sto se tice majoneza ja ga povremeno jedem , ali samo kad se otvori pakovanje i to je to...Riba mi je prijala samo sredinom trudnoce, u pocetku nisam mogla da je smislim, sad pogotovo...
Eto toliko od mene za sada.....
P.S. i ja sam danas jela spanac hehehehehe
P.S.S, i jogurt mi pomaze kod gorusice, pa sad vi probajte sta vam prija......

:cao::cao::cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back