Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
skoro sam vratila biftek jer je kroz sredinu imao malo crvenog pa sam jela ugljenisan...:hahaha:........moj muz je vristao od smeha......

Ja sam u periodu mucnina tri puta vracala muza nazad u kuhinju zbog kuvanih jaja. Kuvao prvu turu 8 minuta, ne valja, kazem ja, kuvaj ponovo. Drugu kuvao 10 minuta. Jok, kazem ja, ovo zumance mi sumnjivo... :hahaha: Na kraju ih je kuvao 12 minuta... :rotf:

Na kraju ne odskitah...Nesto me mrzelo odjednom...A i osecala sam neki pritisak u donjem stomaku, kao da imam upalu besike...To mi se desava kad mi se mnogo piski...Bas kao da imam upalu...Kao da ce mi besika puci.
Imate li vi takav osecaj ponekad?

Ne ponekad, nego stalno. Cesto, ako sam u kupatilu duze od par minuta, zaboravim da sam vec piskila, jer osecam pritisak kao da i nisam. :hahaha:
A neko vece sedim s muzem, i pitam: Jesam li ja bila u toaletu pre 5 minuta? :hahaha:

Drage moje evo konacno i nas, vratili smo se iz bolnice :D jupiiii,bila sam 3 dana i bas su me umirili radili su mi UZV,CTG,lab nalaze svasta nesto i sve je ok:super:,to znaci da je sve bilo u mojoj glavi tj.prepala sam se pa sam i bebaca uznemirila,nisam bas sve citala pa ne znam o cemu se prica tako da vam svima savjetujem da se opustite i uzivate naarocito ako dr kaze da je sve ok -ovo narocito vazi za bonzitu:):heart::heart:

Cao devojke i od mene:bye:
Drago mi je sto vidim da ste dobro i sto su vase bebice dobro,samo izgleda bonzita i ja moramo da se nosimo sa problemima.:think:
Bonzita hvala ti sto si se setila za mene,mislila sam da ste me zaboravile bas sam se iznenadila kada sam ugledala mene:hpitanjce koje je ostavljeno za mene heart::heart:.e pa ovako stoje stvari...bebi se cista nije povukla jos uvek je tu i doktorka me salje na dalje analize u lozanu.To ce biti sigurno sledece nedelje.rekla je da je cista jos uvek tu da se nije smanjila i ona smatra da nije nista opasno da ce se sve to povuci ali cisto iz predostroznosti salje me u lozanu gde su ljudi specijalizovali takve stvari.:( zar je to moralo da se javi bas mojoj bebi.i sad eto razmisljam da li ce se bebac roditi sa nekom falinkom ili nedaj boze da nesto ne bude dobar O BOZE:worth:

I tako bonzita bas mi je zao sto i ti tako sad imas probleme ali sve u svemu mislim da moramo da budemo pozitivne i da mislimo samo pozitivno i samo tako ce sve biti u redu sa nasim bebicama:ok:

Drzi se,znam da ti nije lako,razumem te,ali bice sve u redu sa nasim bebicama,mora da bude!Dobro je da se cista nije povecala,to znaci da nije toliko opasno,idi tamo gde te salju,bolje oni da to prate,oni su specijalizovani za to,povucice se mozda do kraja trudnoce,imaj vere :heart::heart: bitno da bebac napreduje i da mu to nesmeta,dusica mala :cmok:

Drage moje evo konacno i nas, vratili smo se iz bolnice :D jupiiii,bila sam 3 dana i bas su me umirili radili su mi UZV,CTG,lab nalaze svasta nesto i sve je ok:super:,to znaci da je sve bilo u mojoj glavi tj.prepala sam se pa sam i bebaca uznemirila,nisam bas sve citala pa ne znam o cemu se prica tako da vam svima savjetujem da se opustite i uzivate naarocito ako dr kaze da je sve ok -ovo narocito vazi za bonzitu:):heart::heart:

Drago mi je da je sve u redu :cmok: bas si me zabrinula,bolje je sto si otisla tako su proverili,i sada si mirnija!Bila bih i ja mirnija kad nebi imala kontrakcije,i kad bi ova arterija radila kako treba :cry: doca je rekao da je bebac dobro ali nisam smirena zbog onog drugog problema :(
Sta su ti rekli zbog cega su ti se javile kontrakcije?Jer ti davali neki lekic?:cao:

Dobro jutro !Samo da vam se javimo,nista nismo spavali,i ono malo sto jesmo,bili su to kosmari,imala sam celu noc kontrakcije,i bebac je lupao opet dole ,mislim da se i on uznemirio jer ja sam tako nervozna da samo placem i sve mi smeta samo bi da se svadjam...
Za mes dana imam taj ultrazvuk,jer sam ga radila 13nov pa kao mes dana da prodje da vide dali se sve sredilo,nemoze nista da se uradi,to se valjda samo vraca na mesto,nije bas super opasno ali nije ni dobro,ginekol nije bas nesto objasnio!Laborat analize cu tek da radim za mes dana,jer sam ih sad dva puta u 10 radila.
Dopler to je ,radi se normal ultrazvuk,pa posle ukljuce da bude u boji,gledaju odnos izmedju majke i bebe,tu su meni videli za tu arteriju :(
Meni je uterus sada 23cm(santimetrom sto je merio)a trebalo bi pred sam porodjaj da bude 33cm,a ta trubica,to se slusa bebino srce,ovde je to neki aparat,kao kao kutija cigareta,i ima neki tanak kabl i on se prisloni na stomacic i tako se jako cuje otkucaj srca bebi!
Mene isto hvata neka vrucina,mogla bi da idem u majici napolju,a pre mi je uvek bilo zima!
Pozdravljamo vas ja i moj bebac :kiss::kiss:

Bonzita, nemoj da se brines i nerviras, time samo uzrujevas bebu, probaj koliko mozes da se opustis. Znam da ti nije lako, ali meni kad naidje tezak dan i uhvati me plac, osecam da beba pocne da lupa, pa mi se onda jos vise place, grize me savest, kazem sebi da nisam normalna sto mucim svoje dete. Moramo biti jake zbog njih, sve ovo i jeste za njih, zato ne daj se! :heart:

Ne ponekad, nego stalno. Cesto, ako sam u kupatilu duze od par minuta, zaboravim da sam vec piskila, jer osecam pritisak kao da i nisam. :hahaha:
A neko vece sedim s muzem, i pitam: Jesam li ja bila u toaletu pre 5 minuta? :hahaha:

Jaooj to se i meni desava,piskim i cim ustanem imam osecaj da me nesto tesko pritiska na besiku,ko da imam 2l,ali nemogu da idem ponovo ili samo malo,to je bebac otezao :mrgreen:
Evo juce dok sam cekala kod doce posle 2h me primio,ja isla pet puta u toalet,bas me bilo sramota od onog naroda :rumenko:

Sto se tice tog merenja stomaka, i osluskivanja bebinog srca, to se i ovde radi, meni ce babica to raditi sledeci put, znaci uobicajena procedura. Oni merenjem stomaka odredjuju velicinu bebe, prosli put nam je babica rekla da na taj nacin moze da proceni tezinu bebe sa odstupanjem od 500 grama.
:)

Drago mi je da je sve u redu :cmok: bas si me zabrinula,bolje je sto si otisla tako su proverili,i sada si mirnija!Bila bih i ja mirnija kad nebi imala kontrakcije,i kad bi ova arterija radila kako treba :cry: doca je rekao da je bebac dobro ali nisam smirena zbog onog drugog problema :(
Sta su ti rekli zbog cega su ti se javile kontrakcije?Jer ti davali neki lekic?:cao:

NIsta mi nisu davali ,samo mi rekli da se smirim i da odmaram dosta,i ako ih imas ne brini to nije nista strasno,jesi li isla da ti ih mjere koliko su ceste? A opusti se sto se tice te arterije ne mozes nista da promjenis do sledece kontrole samo da sikiras i sebe i bebaca a sigurno da nije strasno jer bi oni reagovali na to odmah da je nesto opasno! :cmok:

Wc@ludnica,
Ja znam za slucaj gde je beba rodjena sa cistom na mozgu, i lekari nisu davali dobre prognoze (verovatno se nisu mnogo sretali s tim). Ali kad je beba imala pola godine, isla je na detaljna ispitivanja, na njima je ustanovljeno da se cista sasvim povukla, beba se potpuno normalno razvija.
Zato, kao sto Bonzita kaze, imaj vere. :heart:

Jaooj to se i meni desava,piskim i cim ustanem imam osecaj da me nesto tesko pritiska na besiku,ko da imam 2l,ali nemogu da idem ponovo ili samo malo,to je bebac otezao :mrgreen:
Evo juce dok sam cekala kod doce posle 2h me primio,ja isla pet puta u toalet,bas me bilo sramota od onog naroda :rumenko:

to se jos pojaca pred kraj trudnoce sto je beba veca ali to je sve normalno,a meni su preko uzv imjerili da Nikola ima 2.650kg :):):) veliki decak :)

Sto se tice tog merenja stomaka, i osluskivanja bebinog srca, to se i ovde radi, meni ce babica to raditi sledeci put, znaci uobicajena procedura. Oni merenjem stomaka odredjuju velicinu bebe, prosli put nam je babica rekla da na taj nacin moze da proceni tezinu bebe sa odstupanjem od 500 grama.
:)

Meni je uterus 23cm :eek::D a bebac koliko je tezak neznam jos uvek,valjda ce mi reci 16dec!
Nasla sam nesto na netu:
4mes-velicina uterusa je 16cm
5mes-velicina uterusa je 20cm
6mes-velicina uterusa je 24cm
7mes-velicina uterusa je 28cm
8mes-velicina uterusa je 30-31cm
9mes_velicina uterusa je 32-33cm
Jer ima neko od ostalih kome je u trudnoci to doca radio?

NIsta mi nisu davali ,samo mi rekli da se smirim i da odmaram dosta,i ako ih imas ne brini to nije nista strasno,jesi li isla da ti ih mjere koliko su ceste? A opusti se sto se tice te arterije ne mozes nista da promjenis do sledece kontrole samo da sikiras i sebe i bebaca a sigurno da nije strasno jer bi oni reagovali na to odmah da je nesto opasno! :cmok:

Nisu mi merili kontrakcije,samo su mi dali lekove i dosta da lezim,nema setnji ni ti bilo sta drugo da radim,neke poslove!A ctg imam u februaru.Znam da nemogu nista da promenim,a nemogu ni oni,te arterije su u pupcanoj vrpci,samo se nadam da ce se sve stabilizovati,i nadam se da nece mu smetati u razvijanju :( da ce napredovati dobro.

Carobno drvo,
Sta znaci da proceni tezinu bebe sa odstupanjem od 500gr?:dontunderstand:
Oni mere uterus da bi videli da li je u granicama normale, i ako ne odstupa, znaci da je i bebina velicina onolika kolika treba da bude za njegov uzrast. Babica samo na osnovu merenja trakom moze da kaze kolika je otprilike tezina bebe. Nekad moze da kaze tacno, a nekad omane u 500g, to se desava kad mama ima puno sala na stomaku. ;)
Naravno, to ne mogu sve babice, samo one sa puno iskustva, zato ne ocekujte da ce vam reci nesto o tezini bebe samo na osnovu tog merenja. :P

Nisu mi merili kontrakcije,samo su mi dali lekove i dosta da lezim,nema setnji ni ti bilo sta drugo da radim,neke poslove!A ctg imam u februaru.Znam da nemogu nista da promenim,a nemogu ni oni,te arterije su u pupcanoj vrpci,samo se nadam da ce se sve stabilizovati,i nadam se da nece mu smetati u razvijanju :( da ce napredovati dobro.

i ja se nadam da ce sve biti ok,samo budi jaka i proci ce i to :heart::heart:

Ja nemam kuda na slavu...a bas mi se ide...eh sto nisam u srbiji:aha:

Eh steta... :heart: ja sam se sad bas nauzivala na slavi...

Joj i ja tako... par puta mi se desi da iako uopste vise mislim da necu piskiti, mlaz opet krene! :eek: on ima svoj zivot... :rotf:

E da, posto sam bila kod jetrve na slavi, naravno da se nisam odvajalaaaa od male bebe... :heart: cak smo zajedno malo i odspavale sat vremena... :heart: znaci cica mala kako je stave kod mene na grudi ili je ja uzmem (nisam odolela!) ona se smiri, smeje mi se (to su samo reflexi, ali sam ja ipak uzivala!), plazi i spavaaa li spavaaaaa... :zaljubljena: jao sva sam se raznezila... i evo vam slag na tortu nasa fotkica...

CMOK od Maki i mame... :cmok: :heart:

Mmmm,bas ti zavidim,a ja danas nista slatko :(
E super ti je boja sad :ok: lepse ti stoji svetlija nijansa!E bebac je meden,prava serelama,nego pokusavam da uvelicam sliku ,da bi bolje videla ,al nemoze :think:

Joj cuti ja bas dugo nisam nista slatko jela, sve bljutavo i vala danas sam se castila... nije mi zao!!! :brus:
I da boja je mnogooo bolja ovako, bice jos svetlije... dok Maki dodje bicu nadam se ponovo skroz plava! :klap: :heart: hehehe a mala Tatjana tj Tanjica je preslatka, a sorry ja sam morala da smanjim sliku da bi stala, ali cek ajd sad cu probam da uploadujem jednu vecu za tebe! :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back