Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro svima!!
Evo i nas,sad doruckujemo :) kako je ledeno napolju,prava zima...

Ennna,
Kako si nam ti,jer ti je bolje mali?Neznam za taj sirup,ali molim te pitaj pre toga u apoteci,nemoj tek tako na svoju ruku da uzimas lekove u trudnoci:rtfm: pij uspinovano mleko,i uzmi po kasicicu meda...bice ti bolje...:bye:

Malamargo,
90?! Otkrij mi sta jedes;) Ja jos na 75B...:(

Kockice,

I ja sam citala da je za trudnice jedno jaje nedeljno....Mada i ja ponekad pojedem vise...Npr u przenicama.

Da se pohvalim...Juce sam nosila bebicu od mesec dana i gledala sam kako ga presvlace...Mislim da bih sad znala sama:klap:

Ja sam nocas lose spavala...Jutros mi je jako nizak pritisak pa sam koma...

Kako ste vi?

cao...kakav naporan dan imate......

Majstor mi dolazi danas da mi ugradi policu! :roll: tako da sam evo sad usisala, sve istumbala sa svekrvom, ispomerala sve u sobi da bi napravila novi raspored i tako... uh znojava sam i premorena vec sad... i sad majstor kasni naravno... :dash:
Ja prikljucih komp i sad cu se igram dok on ne dodje! :ok: :mrgreen:

Kockice,

I ja sam citala da je za trudnice jedno jaje nedeljno....Mada i ja ponekad pojedem vise...Npr u przenicama.

Da se pohvalim...Juce sam nosila bebicu od mesec dana i gledala sam kako ga presvlace...Mislim da bih sad znala sama:klap:

Ja sam nocas lose spavala...Jutros mi je jako nizak pritisak pa sam koma...

Kako ste vi?

Pa da... mislim kad racunas przenice, pa uz spanac 1 ili 2 jajeta, bude nedeljno oko 3 i mislim da je to ok... :super:
Jaooo gledati ih je tako slatko... :heart: jedva cekam da nasi bebironi dodju! :klap:
I ja sam sinoc lose spavala, legle smo tek oko pola 3, Maki me budila nocu, ritala se ko luda, a jutros me probudio oko pola 10h uzasaaaaaan grc u levoj nozi! :sad2:

;)u 25-toj nedelji videcemo koju ces ti velicinu da nosis.....
mozda od pogacica i jogurta.......
meni je najveca frka kupanje bebe.....
lezi i dremkaj.....

Sto kupanje?! :think: to je bas slatko! :heart: pogotovo sto ih onda posle kupanja dok ih brises, cistis, mackas i oblacis izgnjavis, izljubis itd :mrgreen: iako sam ja vise za to da tate kupaju bebe... :!:

Jooj i meni je kupanje bebca frka,onako malo,pa pupak cistiti :sad2: a i nisam bebu god inama presvlacila,kad mi se drugarica porodi 1februara,nosi deckica,gledacu kako to ona radi :think: nauci se polako,normalno je da na pocetku kad dodje beba imamo strah da ga nepovredimo,pa dal sve radimo ispravno,ali nauci se...:sad2: ma ja sam nedeljno jela po 4-5kuvana jaja,plus u przenicama ili u necem drugom,ali od sad necu,jed ned je dovoljno :roll: Sonoc sam se nesto lose osecala,u glavi mi je bilo jako lose,htela sam da se onesvestim,juce sam nesto slabo jela ili je zbog toga ili je sto mi je gvozdje jako nisko,jeste da mi je pritisak nizak ali nije od toga...videcemo danas...

Jooj i meni je kupanje bebca frka,onako malo,pa pupak cistiti :sad2: a i nisam bebu god inama presvlacila,kad mi se drugarica porodi 1februara,nosi deckica,gledacu kako to ona radi :think: nauci se polako,normalno je da na pocetku kad dodje beba imamo strah da ga nepovredimo,pa dal sve radimo ispravno,ali nauci se...:sad2: ma ja sam nedeljno jela po 4-5kuvana jaja,plus u przenicama ili u necem drugom,ali od sad necu,jed ned je dovoljno :roll: Sonoc sam se nesto lose osecala,u glavi mi je bilo jako lose,htela sam da se onesvestim,juce sam nesto slabo jela ili je zbog toga ili je sto mi je gvozdje jako nisko,jeste da mi je pritisak nizak ali nije od toga...videcemo danas...

Ovde je sad neka oluja, pa je cak i meni pritisak srozan i sva sam bljak... :thumbdown:

Super :super:
KAZI TE MI NEDELJNO KOLIKO JE DOZVOLJENO KUVANA JAJA JESTI?DOCA MOJOJ SESTRI REKAO JEDNO NEDELJNO?A JA PROCITALA U JEDNOJ KNJIZI SVAKI DAN PO JEDNO!STA VI MISLITE,

Kuvana jaja bi trebalo jesti oko 3x nedeljno jer nije zdravo jesti svaki dan.Bolje bi bilo da jedete 2x nedeljno ribu a ostalim danima crveno meso jer je puno gvozdja koje je vama potrebno u trudnoci.
I da ne zaboravim,nemojte mnogo jesti konzerviranu hranu jer povlaci olovo iz konzerve.Znaci tunjevina svedena na minimum.

Kuvana jaja bi trebalo jesti oko 3x nedeljno jer nije zdravo jesti svaki dan.Bolje bi bilo da jedete 2x nedeljno ribu a ostalim danima crveno meso jer je puno gvozdja koje je vama potrebno u trudnoci.
I da ne zaboravim,nemojte mnogo jesti konzerviranu hranu jer povlaci olovo iz konzerve.Znaci tunjevina svedena na minimum.

Hvala ti mila!Kako si nam ti,kako ti je sincic?:bye:

Da meni rekli 1 nedeljno tunjevinu u salati ili sa crnim lukom! :super:

E ovo je stvarno preslo sve granice, lepo covek da otkaci. Procitala sam na sto mesta da ne smemo konzervirano, znaci nista riba iz konzerve, bilo koja, nista povce i voce iz konzerve ( a ja obozavam konzerviran ananas, i cesto koristim kombinaciju graska i mrkve iz konzerve, kao i kukuruz secerac). Sir, kao sto znate samo od pasterizovanog mleka, i nema "zelenih", odnosno "plavih" sireva. Meso, nista suvomesnato, jer sve mora biti termicki obradjeno. (Sreca pa nisam kod kuce, crkla bih gledajuci druge kako jedu domacu sunku, pecenicu, kobasice... A crkajem i ovako, od same pomisli.) :mrgreen:
Nista vakkuumirano (sad ne znam da li se ovo odnosi na sve kobasice i salame u crevu, virsle...). Uglavnom, ovde se sve pakuje u vakuumirane plasticne kutijice, tako da je i to pisi-propalo.
Trebalo bi, kao i inace, izbegavati slatkise, grickalice i peciva, jer su to samo prazne kalorije. Sta jos... da, belu ribu ne bi trebalo jesti uopste, jer moze da sadrzi odredjen procenat zive, koja je stetna za bebu. Ne smemo jesti dzigericu, niti proizvode od nje, znaci ne pasteta...
I tako, ja sam ovo sve postovala, i u periodu najgorih mucnina svaki dan plakala, jer ako mi se nesto i jede, to ne smem. Nisam uopste mogla da kuvam, tako da sam se morala zadovoljiti nekim jednostavnim jelima koja moj muz zna da spremi. Okrenula sam se vocu i povrcu, siru trapistu, dzemu i JAJIMA (naravno, temeljno kuvanim ili przenim). I sad cujem od vas da jaja ne bi trebalo jesti nego jednom nedeljno?? Ja ih jedem bukvalno svaki drugi dan...
Sta jesti, uopste? Pukao mi je film, i pocela sam povremeno da jedem ribu iz konzerve, sardinu, ili tunjevinu, jednom nedeljno otprilike. Takodje, jedem riblje stapice, a oni su napravljeni od bele ribe... :roll: Dosta sam jela piletinu i krompir i sad su mi tako dosadili da ne mogu da ih vidim, i bas mi se jede ono sto ne smem...
Nisam pametna, zaista. Mislim da se nikad u zivotu nisam nezdravije hranila, nego sad u trudnoci. :cry:

Vec par dana se lose osecam, i danas mi je bas frka, mislim da imam temperaturu, tj. gorim.
Prosle nedelje me je zabolelo uvo, pila antibiotike 5 dana, nista nije pomoglo. Juce isla ponovo lekaru, dobila kapi. SAD sam shvatila da j... toplomer kojim merim temperaturu uopste ne radi, crkla mu izgleda baterija, pokazuje 34.2! A meni danima lose, on stalno pokazivao 36 sa nesto...
Danas ce mi muz kupiti novi... Ne mogu da docekam da se vrati s posla.
Bojim se da sam i prethodnih dana imala temperaturu, a nisam lekaru rekla za to... :sad2:

Ja jedem sve sto volim po malo..trudim se da ne preteram sa ckoladom...Suvomesnato mi je slaba tacka, pa ne jedem mnogo, mada u sendvicu za dorucak ponekad jedem...Ne znam koliko outa nedeljno sme?
Na zalost riba mi se od kako sam trudna ne jede, a inace je volim.

Jaja su puna holesterola pa ne treba preterivati. Za dorucak su najzdravije razne pahuljice, ali ja to ne mogu stalno da jedem...

Jel ima neko ono po mesecima koliko je "dozvoljeno" dobijati kilograma? Znam da nije isto u svakom mesecu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back