- Poruka
- 20.599
P.S.: nisu uspevali da mi izvade krv, jer su mi se vene povukle, jedva izvadili, meni pozlilo i sad sam sva modra... ali bas bas ljubicasta... uzas 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

I još da vam kažem da sam slušala predavanja patronažne sestre i pedijatra u školi roditeljstva. Baš su detaljni i daju pregršt korisnih informacija. Na ovom predavanju se govorilo o dojenju, do najvećih tančina, sledeći put kupanje, povijanje bebe.. Jedva čekam![]()
Jao zeneeeJer to kad rade sama si u toj prostoriji ili ne?Ja imam grozno iskustvo,kad sam imala tu operaciju sl creva,kod nas u srbiji,to su mi uradili u sobi a bilo je desetak kreveta,znaci desetak ljudi,jako neprijatno
,strasno,
.Nemoj da se plasis,to je sve skupa sa tusiranjem oko 15 minNema sumnje da uživaš na tim predavanjima! Koja si ti beše nedelja?

Ma ovo nije tako.Postoji prostorija sa 2 kreveta i 2 kupatila.Nema nikog sem tebe i sestre.Kad te isklistiraju ti sacekas koliko mozes,pa pravac u wc.Nemoj da se plasis,to je sve skupa sa tusiranjem oko 15 min
![]()

Savetuju da izdržiš ako možeš ikako 5 minuta, da se pročisti i ''gornji'' nivo creva.
Moja sestra je izdržala neko vreme, išla u wc, onda otišla da se istušira.
Taman da krenu dalje, da idu gde treba, kad ona oseti, opet joj se ide u wc. Onda ode ponovo, pa se još jednom istušira. Dakle, sve može i sve spontano
PS Juče mi se porodila prijateljica (ta sa kojom planiram da šetam bebu), dobila zdravu i pravu devojčicu, od 3 kg i sve je prošlo ok. Ona je, doduše, koristila epidural i zakazala porođaj, ali, kao što smo rekli-svako po sopstvenom nahođenju
![]()
5 min
e bas da vidim tu koja je izdrzala duze od 1,5min
OBAVEZNO RADITE SVE TESTOVE U TRUDNOCI BEZ OBZIRA NA GODINE!!!!
Ja imam 30 godina , moja zena 27 godina , pre dva meseca smo dobili sina koji je ziveo 32 dana , Trudnoca normalna , mladi smo , zdravi , doktori nista nisu videli i sin mi se rodio sa trizomijom 13. Sasvim normalna i lepa beba , ali sa teskim poremecajem srca , bubrega i jetre. Bio je osudjen na zivot od 32 dana.
Velika greska sto osim ultrazvuka nismo radili nikakve testove (amino.., dabl ..,tripl...) , ali mi to nismo znali to je doktor trebao da nam kaze.
Geneticar nam je rekao da je to bila slucajna greska , koja se mogla otkriti ovim testovima, i jos je rekao da vecina dece sa nekim poremecajima se javlja kod majki starosti izmedju 20-30 godina jer se ne obraca tolika paznja i ne spadaju u rizicnu grupu. Rekao je jos da smo mi siromasna zemlja i da zato ne salju sve trudnice na ove testove nego samo one rizicne i starije od 36 godina. (u evropi svaka trudnica je u obavezi da radi ove testove).
Zato radite sve testove u trudnoci , jer zivimo u ludom , nezdravom vremenu i ne bih zeleo nikome da se ovo desi .
Dan rodjenja mog sina , cekanje ispred porodilista , saopstavanje da nesto nije uredu , gledanje deteta koje umire , sok ,bes ,tuga nikada se ne mogu zaboraviti
Išli smo svi na UZ. Bebica je super, lepo napreduje, i strašno je nemirna. Sve je na svom mestu i sve dimenzije su odgovarajuće prema broju nedelja. Samo što je pupčana vrpca između nogu, beba je nemirna i nije mogao da se vidi pol. Meni je svejedno, ali je moja ćera malo bila razočarana.

.Zenice,nemojte mnogo da citate tj kopate na netu o tim ruznim stvarima da vam posle nebi bilo tesko i da vas nebi proganjalo danima.To vam kazem iz licnog iskustva
uzivajte u svojim bebama...

), dragi mi nedostaje ali u granicama normale jer se dnevno cujemo preko skype-a sigurno 3 do 4 puta... sad necemo 2 dana ali ionako cu imati mnogo obaveza tako da je svejedno...
on ima sad nekih problema na poslu, i mnogo se nervira pa mi je rekao da ako tamo ispiz.di da oprostite, dolazi kuci! Ja sam zaaaa!

Moze li neko da mi objasni kad se prvi put moze osetiti bebica,koje nedelje,i kakav je to osecaj,sta se zapravo oseca tog trenutka,neko je pisao da je to kao da imas leptirice![]()
![]()
ja sam osetila oko 15 nedelje.....baloncici......
,ja sam sad usla u 15ned
,mozda je jos rano,ali nemam pojma,cudan neki osecaj
,kao neko golicanje percetom
,mozda su to bili i baloncici
volela bih da jesu Hvala mila,ja sam sad usla u 15ned
,mozda je jos rano,ali nemam pojma,cudan neki osecaj
,kao neko golicanje percetom
,mozda su to bili i baloncici
![]()
volela bih da jesu
Kakav je osecaj ostalih buducih mama i vec mamica?
После тога било је најприближније као кад те додирне нешто мекано, као лептирићи, или перце, много блесав осећај, али предиван... Тек у том тренутку сам схватила да ЗАИСТА имам бебу у стомаку!!! Уживај, јер тај осећај не може да се опише, у њему само можеш уживати
И ја сам негде око 15-е... Најпре је био као неки притисак на јајнике, па сам се зезала да се беба наслонилаПосле тога било је најприближније као кад те додирне нешто мекано, као лептирићи, или перце, много блесав осећај, али предиван... Тек у том тренутку сам схватила да ЗАИСТА имам бебу у стомаку!!! Уживај, јер тај осећај не може да се опише, у њему само можеш уживати
![]()

Moze li neko da mi objasni kad se prvi put moze osetiti bebica,koje nedelje,i kakav je to osecaj,sta se zapravo oseca tog trenutka,neko je pisao da je to kao da imas leptirice![]()
![]()
hej bonzitice nemoj da se nerviras,meni je posle nekoliko dana tvrde stolice doslo ko melem na ranu.Jeste malo neprijatno,ali se kasnije super osecas (ispraznjeno hahahahhah)
U Bgd ne daju ricinus,samo klistir,tako da se ne sekiras(to se sve zavrsi za max 5min,ma ni toliko.
Mada,mozes to i sama kod kuce da uradis.Ima da se kupe mikroklizme (klistir u tubici) i zavrsis posao kod kuce na miru.Posle im kazes da si to vec uradila i ok.