Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boogyman, znam da ti je uzasno tesko, ali te genetske greske se, na zalost, desavaju ... nije lako ni kada se otkrije tokom trudnoce, pa treba da abortiras bebu za koju si se vec vezao jer ti je vec mesecima u tebi - sok ,bes i tuga su opet tu i nikada se ne mogu zaboraviti, plus ti sam treba da doneses odluku da to dete umre. Tako da kad se ozbiljna genetska greska desi, nazalost nema lepog i lakog kraja price.
Jedino utesno je sto je sledeca trudnoca uglavnom skroz ok, pa neki novi klinci izlece rane.

Kockice, srećno! :)

Ne brini za ljubičasto, zna to da se desi.. Evo danas na vežbama jedna trudnica ima ljubičastu modricu na laktu, ja je pitam šta joj je to, a ona, ''nisu mogli da mi nađu venu, pa su mi odavde uzeli''.
Usput, sve ono što su nas učili kao decu je neispravno. Kada nam izvade krv treba držati OPRUŽENU RUKU, a ne savijenu u laktu, kako su nam govorili kad smo bili deca. Onda uvek sve poplavi. Kada ruku opružiš posle bockanja, ostaje samo tačkica, koja za par dana nestane..

Što se tiče rađenja testova u trudnoći, slažem se da to treba sve raditi. Kada sam odradila double test, dr. mi je komentarisala rezultate ''sve je uredu, sve kako treba, bez obzira na godine''-imam 28. Dakle, nije granica 35 i više merilo za potencijalne probleme.. To što mi živimo u brzom, poslovnom svetu, gde ne stiže pola žena da rađa pre 25. godine, to je samo naša surova realnost..

I još da vam kažem da sam slušala predavanja patronažne sestre i pedijatra u školi roditeljstva. Baš su detaljni i daju pregršt korisnih informacija. Na ovom predavanju se govorilo o dojenju, do najvećih tančina, sledeći put kupanje, povijanje bebe.. Jedva čekam :klap:

Kockice, dobrodošla. Odradi sve što si planirala pa se primiri malo. Zar dolazak u Srbiju nije trebalo da te smiri. Pokušaj da se opustiš dok čekaš rezultate, biće sve OK.
Ja večeras idem na UZ posle dužeg vremena. Konačno sam odlučila da pitam doktora za pol, ustvari pitaće moja ćera. Javljam se odmah posle.

Jao zeneee :eek: Jer to kad rade sama si u toj prostoriji ili ne?Ja imam grozno iskustvo,kad sam imala tu operaciju sl creva,kod nas u srbiji,to su mi uradili u sobi a bilo je desetak kreveta,znaci desetak ljudi,jako neprijatno :rumenko: ,strasno,

Ma ovo nije tako.Postoji prostorija sa 2 kreveta i 2 kupatila.Nema nikog sem tebe i sestre.Kad te isklistiraju ti sacekas koliko mozes,pa pravac u wc:(.Nemoj da se plasis,to je sve skupa sa tusiranjem oko 15 min;)

Ma ovo nije tako.Postoji prostorija sa 2 kreveta i 2 kupatila.Nema nikog sem tebe i sestre.Kad te isklistiraju ti sacekas koliko mozes,pa pravac u wc:(.Nemoj da se plasis,to je sve skupa sa tusiranjem oko 15 min;)

Savetuju da izdržiš ako možeš ikako 5 minuta, da se pročisti i ''gornji'' nivo creva.
Moja sestra je izdržala neko vreme, išla u wc, onda otišla da se istušira.
Taman da krenu dalje, da idu gde treba, kad ona oseti, opet joj se ide u wc. Onda ode ponovo, pa se još jednom istušira. Dakle, sve može i sve spontano ;)

PS Juče mi se porodila prijateljica (ta sa kojom planiram da šetam bebu :D), dobila zdravu i pravu devojčicu, od 3 kg i sve je prošlo ok. Ona je, doduše, koristila epidural i zakazala porođaj, ali, kao što smo rekli-svako po sopstvenom nahođenju :whistling:

Išli smo svi na UZ. Bebica je super, lepo napreduje, i strašno je nemirna. Sve je na svom mestu i sve dimenzije su odgovarajuće prema broju nedelja. Samo što je pupčana vrpca između nogu, beba je nemirna i nije mogao da se vidi pol. Meni je svejedno, ali je moja ćera malo bila razočarana.

Savetuju da izdržiš ako možeš ikako 5 minuta, da se pročisti i ''gornji'' nivo creva.
Moja sestra je izdržala neko vreme, išla u wc, onda otišla da se istušira.
Taman da krenu dalje, da idu gde treba, kad ona oseti, opet joj se ide u wc. Onda ode ponovo, pa se još jednom istušira. Dakle, sve može i sve spontano ;)

PS Juče mi se porodila prijateljica (ta sa kojom planiram da šetam bebu :D), dobila zdravu i pravu devojčicu, od 3 kg i sve je prošlo ok. Ona je, doduše, koristila epidural i zakazala porođaj, ali, kao što smo rekli-svako po sopstvenom nahođenju :whistling:

:rotf: 5 min :rotf: e bas da vidim tu koja je izdrzala duze od 1,5min:hahaha:

OBAVEZNO RADITE SVE TESTOVE U TRUDNOCI BEZ OBZIRA NA GODINE!!!!

Ja imam 30 godina , moja zena 27 godina , pre dva meseca smo dobili sina koji je ziveo 32 dana , Trudnoca normalna , mladi smo , zdravi , doktori nista nisu videli i sin mi se rodio sa trizomijom 13. Sasvim normalna i lepa beba , ali sa teskim poremecajem srca , bubrega i jetre. Bio je osudjen na zivot od 32 dana.

Velika greska sto osim ultrazvuka nismo radili nikakve testove (amino.., dabl ..,tripl...) , ali mi to nismo znali to je doktor trebao da nam kaze.

Geneticar nam je rekao da je to bila slucajna greska , koja se mogla otkriti ovim testovima, i jos je rekao da vecina dece sa nekim poremecajima se javlja kod majki starosti izmedju 20-30 godina jer se ne obraca tolika paznja i ne spadaju u rizicnu grupu. Rekao je jos da smo mi siromasna zemlja i da zato ne salju sve trudnice na ove testove nego samo one rizicne i starije od 36 godina. (u evropi svaka trudnica je u obavezi da radi ove testove).

Zato radite sve testove u trudnoci , jer zivimo u ludom , nezdravom vremenu i ne bih zeleo nikome da se ovo desi .
Dan rodjenja mog sina , cekanje ispred porodilista , saopstavanje da nesto nije uredu , gledanje deteta koje umire , sok ,bes ,tuga nikada se ne mogu zaboraviti

strasno mi je zao sto vam se desila tako strasna stvar.....
hvala na savetu.....

Išli smo svi na UZ. Bebica je super, lepo napreduje, i strašno je nemirna. Sve je na svom mestu i sve dimenzije su odgovarajuće prema broju nedelja. Samo što je pupčana vrpca između nogu, beba je nemirna i nije mogao da se vidi pol. Meni je svejedno, ali je moja ćera malo bila razočarana.

Koja si nedelja?Samo ona neka raste i bude veellikaaa,saznaces sled puta na ultrazvuk.
,i ja sam do pre dva dana jako zelela da saznam pol,ali sam naisla nesto na netu u vezi trizomije 13,15,18 i 21,nisam ni znala da postoje, :confused: tako sam se rastuzila ,kosmare imam vec dva dana,jako sam se potresla,Naisla sam na 2slucaja trizomije 13,kao sto se desilo i onom mladom bracnom paru sto su pisali danas,to je jak sok potres,i bol,drzite se,morate biti jaki sada,to je genetski,i jako je tesko za roditelje i pre da otkriju kao i kasnije kad se beba rodi ,nerazumem na ultrazvuku moraju videti da beba nije dovoljno porasla i anomalije,taj doktor sigurno nema nikakvu strucnost ,morao je da vidi,i zato mi je sve jedno za pol,najbitnije je da je normalno i dobrog zdravlja,i radicu sva moguca snimanja,cak i amino.tako cu posle biti mirna i spavacu dobro.
KOCKICE-kako si nam,kako je bebac?:cmok:

To sto su ovi ljudi doziveli, to je nesto najstrasnije u zivotu sto moze da se desi roditeljima:sad2::sad2::sad2:.Zenice,nemojte mnogo da citate tj kopate na netu o tim ruznim stvarima da vam posle nebi bilo tesko i da vas nebi proganjalo danima.To vam kazem iz licnog iskustva;).

Drage buduce i vec mamice, stvarno je strasno to sto se desilo tim roditeljima, meni se desilo slicno samo su otkrili anomaliju na vreme i postedjena sam bila te tuge... ali i abortus, tj gubitak deteta na i zbog tog nacina je isto malo drugacija vrsta besa i ocajanja... zato ja toliko i brinem za Kockicu... samo nemojte da vam ovakve price uticu na trudnocu jer ne vodi ka dobrom... bonziticin primer... :rtfm: uzivajte u svojim bebama...

Elem Kockica i ja smo ok, evo danas idem u BG da se vidim sa meni najmilijima a videcu se i sa 2 posebneeee osobe uvece a to jedvaaaaa cekam! :mrgreen: :heart: :cmok:
Jos 2 dana do rezultata, u petak ulazim u 17tu nedelju, osecam se super, jedem super (iako moram priznati ne mogu jesti kolicinski koliko sam pre, sto mi je malo cudno! :eek: ), dragi mi nedostaje ali u granicama normale jer se dnevno cujemo preko skype-a sigurno 3 do 4 puta... sad necemo 2 dana ali ionako cu imati mnogo obaveza tako da je svejedno... :ok: on ima sad nekih problema na poslu, i mnogo se nervira pa mi je rekao da ako tamo ispiz.di da oprostite, dolazi kuci! Ja sam zaaaa! :super: :cmok: :heart:

Eto toliko od mene za danas, pisem vam ovih dana ponovo... CMOK za sve! :cmok: :heart:

Hvala mila :mrgreen: ,ja sam sad usla u 15ned :klap: ,mozda je jos rano,ali nemam pojma,cudan neki osecaj :think: ,kao neko golicanje percetom :rotf: ,mozda su to bili i baloncici :rotf: :rotf: volela bih da jesu :D
Kakav je osecaj ostalih buducih mama i vec mamica?

И ја сам негде око 15-е... Најпре је био као неки притисак на јајнике, па сам се зезала да се беба наслонила:) После тога било је најприближније као кад те додирне нешто мекано, као лептирићи, или перце, много блесав осећај, али предиван... Тек у том тренутку сам схватила да ЗАИСТА имам бебу у стомаку!!! Уживај, јер тај осећај не може да се опише, у њему само можеш уживати:)

Poslednja izmena:
И ја сам негде око 15-е... Најпре је био као неки притисак на јајнике, па сам се зезала да се беба наслонила:) После тога било је најприближније као кад те додирне нешто мекано, као лептирићи, или перце, много блесав осећај, али предиван... Тек у том тренутку сам схватила да ЗАИСТА имам бебу у стомаку!!! Уживај, јер тај осећај не може да се опише, у њему само можеш уживати:)

neka milinica......

Moze li neko da mi objasni kad se prvi put moze osetiti bebica,koje nedelje,i kakav je to osecaj,sta se zapravo oseca tog trenutka,neko je pisao da je to kao da imas leptirice :think: :dontunderstand:

Ja sam prvi put osetila u 16. nedelji. I baš tako, kao sitno peckanje, čas u desnom, čas u levom delu stomaka.. Najpribližnije je stvarno leptirićima, kao da nešto mrducka.. kljucka..
Divno!

hej bonzitice nemoj da se nerviras,meni je posle nekoliko dana tvrde stolice doslo ko melem na ranu.Jeste malo neprijatno,ali se kasnije super osecas (ispraznjeno hahahahhah)
U Bgd ne daju ricinus,samo klistir,tako da se ne sekiras(to se sve zavrsi za max 5min,ma ni toliko.
Mada,mozes to i sama kod kuce da uradis.Ima da se kupe mikroklizme (klistir u tubici) i zavrsis posao kod kuce na miru.Posle im kazes da si to vec uradila i ok.

Uh, secam se kako sam ripila sa stola kad su me klistirali...danima sam cekala na to prokleto "praznjenje", Sunce me je ogrejalo a bilo je 5 ujutru....I meni (u Visegradskoj) dali samo klistir, u prostoriji smo bile same sestra i ja, nije toliko strasno kako sam ocekivala, bila sam nervozna, pricala sam kao navijena, nudila joj svoje zilete i penu za brijanje, sve je bas brzo proslo!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back