Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bonzito, kandidu ima u nekom trenutku, pa ne bas skoro svaka, ali jako puno trudnica... ne boj se nije opasno. Ovo drugo ne znam, ali googlaj malo, verovatno ces i za to skapirati da nije mnogo strasno i katastrofalno. I kao sto malamargo rece, imas podforum ginekologija. Samo bez nervoze i tuge :p

Hvala ti mila,za kandidu sam nesto nasla,kazu da imunitet kad opadne hoce da se javi,i od lekova kad se previse koristi,ali posto ja nepijem nikakve,znaci da je imunitet u pitanju,radili su mi i antibiogram,tako da znam na koje lekove je osetljiva,nego me brinu ovi urati u urinu :???: :sad2:
Super malamargo,jos jedan deckic :mrgreen::D ,kad ti je termin?

Smrc :sad2: pa vi ste mene svi zaboravili... :cry: cccc ali dobro oprosteno je posto vidim koliko sam ja zaboravna pa ajde de...

Eleeeem bitne cinjenice... radila sam triple test, dala krv na laboratorijski pregled i mokracu... sve je tip top! :super: :klap: :mrgreen: moj lekar me gleda i kaze Nalazi ko u 12godisnjakinje! :mrgreen: :worth: tripl prosao fenomenalno, osim sto jos uvek imam modrice na rukama od vadjenja krvi, svi nalazi perfektni svugde nizak rizik... a ja presrecna!!!! :klap: javila sam odmah Goranu i njemu pao kamen sa srca... a imamo i jos jednu lepu vest... DEVOJCICAAA!!! :cmok: :heart: ljubi mama princezu svoju malu!!! :D :heart: posto ja biram ime bice Marta... najverovatnije... nisam se jos uvek smislila 100%... hmm... ali mi se to svidja... :super:

Ljudi moji znaci sad sam druga zena... toliko olaksanje i sve... :sad2: znaci plakala bih od srece ali ne mogu hahahaha :hahaha: to je sve od Aki i Maki (Anja i Marta) za sad, VOLIMO VAS i LJUBIMOOO!!! :cmok: :heart:

Smrc :sad2: pa vi ste mene svi zaboravili... :cry: cccc ali dobro oprosteno je posto vidim koliko sam ja zaboravna pa ajde de...

Eleeeem bitne cinjenice... radila sam triple test, dala krv na laboratorijski pregled i mokracu... sve je tip top! :super: :klap: :mrgreen: moj lekar me gleda i kaze Nalazi ko u 12godisnjakinje! :mrgreen: :worth: tripl prosao fenomenalno, osim sto jos uvek imam modrice na rukama od vadjenja krvi, svi nalazi perfektni svugde nizak rizik... a ja presrecna!!!! :klap: javila sam odmah Goranu i njemu pao kamen sa srca... a imamo i jos jednu lepu vest... DEVOJCICAAA!!! :cmok: :heart: ljubi mama princezu svoju malu!!! :D :heart: posto ja biram ime bice Marta... najverovatnije... nisam se jos uvek smislila 100%... hmm... ali mi se to svidja... :super:

Ljudi moji znaci sad sam druga zena... toliko olaksanje i sve... :sad2: znaci plakala bih od srece ali ne mogu hahahaha :hahaha: to je sve od Aki i Maki (Anja i Marta) za sad, VOLIMO VAS i LJUBIMOOO!!! :cmok: :heart:

:super:

KOCKICE-pa to je divna vest :klap::super:Sad se opusti,uzivaj u trudnoci :mrgreen:Znaci u 2009 imamo dva deckica i jednu devojcicu :super: Cekamo i druge trudnice :)
Kockice -jer ti pol rekli na ultrazvuku ili iz triple rezultata?
I ja imam dobru vest jos uvek neznam gde se nalazim,sestra mi je danas radila test i ima I I CRTICE.Sutra ide kod ginekologa pa dace joj sigurno da vadi betu,JOOJ ZENICE PRESRECNA SAM!Znaci oni su radili na tome i sada kad su se najmanje nadali beba ja dosla :worth: :klap: :super: psiha je cudo.Znaci vodite ljubav kad god to pozelite negledajuci na plodne dane i neplodne,beba ce doci kad se najmanje nadate,znaci samo opusteno :cmok::heart: kao sto je vec neko napisao.Svima vama zelim sto pre da ugledate svoje II Crtice i da nam se pridruzite ovde.:bye:

Super kockice! :klap:Sve lepsa vest od lepse...
To vec smislila i ime!:) Ja sam rekla da cu za mog deckica da smisljam jos celih 6 meseci...Uh, sva muska imena koja lice na nesto su previse cesta...predlozi su dobrodosli.

Inace, zvala sam dr...Ipak da uzmem Utrogestan nedelju dana, posto me malo bolucka stomak posle biopsije. Ima kaze u apoteci u Bul. Djindjića, bliyu njihove ordinacije. I da se primirim. A ja danas imala tako stresan sastanak...Izem ti posao...

, osim sto jos uvek imam modrice na rukama od vadjenja krvi, svi nalazi pejos jednu lepu vest... DEVOJCICAAA!!! :cmok: :heart: ljubi mama princezu svoju malu!!! :D :heart: posto ja biram ime bice Marta... najverovatnije... nisam se jos uvek smislila 100%... hmm... ali mi se to svidja... :super:

:super: Čestitamo ja i moja culica !!!!:cmok:
Najvažnije je da su nalazi ok , to je neopisivo olakšanje...sada uživaj.:klap:

bravo.....
lepo ime....
mi se lomimo oko Filip ili Igor....
ali ako ipak bude devojcica( dr se malo ogradila sigurna je 90% da ce biti decak) Una ili Nadja....

Poslednja izmena:

:super::super::super::super::super: super! super! super! :klap::klap::klap::klap::klap:

Angi7, mani posao! Uzmi bolovanje i uživaj u svojoj trudnoći! :bye:

Kockice, baš si me obradovala super rezultatima! Toliko si imala stresova i muka sa u daaaaleeeekooooj Kini, da si zaslužila da se ovde opustiš i sa radošću čekaš malu Martu!!! :kiss:za vas dve!!!

Hvala vam devojkeeee :cmok: :cmok: :cmok: :cmok: :cmok:

Elem i moj doktor je rekao 90% devojcica, ali se moj dragi Goga i dalje nada :mrgreen: kazem mu ja "Ali Gogo nema virslice aman!" a on mi samo znacajno odgovorio: "Nada poslednja umire!" :rotf: hahahahha...

Angi7 meni su za muskarcice najlepsa imena: Gabrijel, Nikola, Filip, Marko, Vuk, Aleksandar... :heart: a Marta mi je bas lepo jer ih nema mnogo a ima i nadimak Maki koji je bas sladak :mrgreen: i Angi molim te polako sa sastancima i tako to... :heart:

Bozitice doktor mi je rekao pol preko UZa... jurili smo virslu, ali posto je ni iz jednog ugla nije mogao videti, znaci da smo princezica... :super: a i milina sto ce mala Marta biti prva beba u 2009toj sa ove teme <----- ponosna mama! :mrgreen: :heart: :cmok:
Jaoooo sestra ti trudnaaaa... pa cestitam! Bice punaaaa kuca beba :klap: :super: reci joj da se cuva i uziva... a moze i da nam se pridruzi! :heart:

KOCKICE-Hvala ti mila :hvala::hvala: Sestra mi je dobro,doktorka joj potvrdila trudnocu :klap: :klap:srecna je a i svi mi,pogotovu moji roditelji dobice dva unuka ili dve unuke ;) :klap: :super: :super: Boli je stomacic sto je normalno u rano trudnoci pa joj zato prepisala progesteron,sad ja kao mladja seka :mrgreen: ali vec "iskusna za prva tri meseca" :hahaha: :hahaha: dajem savete ,bas se ponosim,i jos ce nam bebci biti isto godiste :klap: :klap: Prelepo je ime Marta ,neobicno,retko i slatko!
Cmoka-dobra ti je ova za dva drugara :hahaha: :heart: :super: Kako se ti osecas,kako je na predavanja?

Poslednja izmena:
Dobro jutro, mamice! :)

Prvo, Bonžita, tebi da čestitam.. Dakle: SREĆNO TETKA!!! :super:
Jedina lepša stvar od toga da i sama budeš majka je da nekoj šmizli budeš tetka, veruj mi, evo već 2.5 godine sam u toj ulozi i zaista je divno! :klap:

Inače, škola roditeljstva je gotova. Definitivno je najviše korisnih informacija bilo od strane pedijatra i patronažne sestre. Budući da se termin bliži, mene to najviše i zanima-kako kupati bebu, kako da je dojim, koliko dugo, kako da beba podrigne, oblačenje, presvlačenje, higijena, problemi sa grčevima, prve ''bolesti''.. U svakom slučaju, vrlo korisne informacije, pretočene u praktični prikaz na lutkama i sa svim rekvizitima. Sve to će nam, naravno, patronažna sestra opet pričati i pokazivati kada dođemo kući sa bebom, ali i ovo sada je super početak.

Kako tvoje zdravlje? I, ne pitah te-jesi li ti u Parizu za stalno ili ćeš se vraćati u Srbiju do kraja trudnoće?

Jedva čekam ponedeljak, opet vežbice i malo pričice sa babicom..

Hvala cmoko :D Drago mi je zbog tebe jos malo ti ostalo i drzaces na grudima tvog milosa :mrgreen: :heart: Kazi mi jer te pomalo hvata panika kako i sta prvih nekoliko dana kad bebac stigne kuci?Koliko sam shvatila patronazna sestra dolazi kuci?Blago vama u Srbiji ,ovde ne,to sto ti objasne i pokazu to je,kad stignes kuci snalazi se kako znas :???:
Jutros sam vadila krv,nije mi covek ni stegao sa onom gumicom vec kaze stegnite pesnicu,uuu sreca sto imam dobre vene i mogu vam reci ovde su im igle uzasno debele,i zamislite morala i urin da dam :eek: a to mi niko nije ni rekao,i to sam jedva malo mogla da piskim :rumenko: jer sam vec kod kuce isla,strasno,ali kazu bice dovoljno,to sto je ginekolog trazio idem kod nega u petak,radice mi i ultrazvuk,jedva cekam da vidim mog bebca :mrgreen: a za one rezultate idem popodne kod doktora.
Inace dobro sam cmoko,imam jos mucnine ali ovako se osecam super,osim bolnih grudi i povecanog sekreta nemam nikakvih drugih simptoma kao da nisam trudna,jer si se i ti tako osecala ,jer je to normalno?Porodicu se ovde,muz mi je francuz ,tako da moj zivot je sada ovde,dolazim za srbiju cesto,mada iskreno sada god dana nisam bila kuci,planiram negde juna tako da mogu da budem tamo kad mi se sestra bude porodila a i moj bebac imace 3-4meseca super za putovanje :super:

Ne hvata me neka panika u vezi sa bebom.
Više trenutno razmišljam o porođaju i da sve prođe kako treba. Pošto sam se odlučila za varijantu prirodnog porođaja, ako Bog da da sve bude u redu, onda samo da stisnem zube i preguram to.
Za bebu verujem da ću biti nervozna kada je donesem kući, ali očekujem potpunu podršku svog muža i mame da mi olakšaju početak (naročito oko fizikalija dok se oporavim).
Kod nas patronažna sestra dolazi drugi dan po izlasku. Tog dana kada izađeš iz porodilišta, beba je već okupana i sređena, ostaje ti da je hraniš, presvlačiš.. preguraš taj prvi dan, a drugog dana ujutru dolazi sestra. Ona daje uputstva kako šta raditi, ako nemaš iskustva, pomaže čak i oko organizacije prostora, ako je krevetac pogrešno postavljen i slično. Prva dva dana ona kupa bebu, a trećeg već očekuje učestvovanje roditelja. Kapiram da ću ja odmah hteti da učestvujem, a verujem i moj muž :)
Dolazi nakon toga još 3-4 dana, trebalo bi da u tom roku (nekih 7 dana) bebici otpadne pupčani patrljak. Ona je ta koja ga prepovija i neguje. Ako ne otpadne, onda te šalje kod pedijatra itd..

Inače, ovo što pišeš za urin i kod nas se praktikuje. Konkretno u mom slučaju, svaki put kada sam dobila uput za krvnu sliku, dobijala sam i za urin. Bitno je da daš prvu jutarnju mokraću. Ja uvek piškim kod kuće, pa onda odnesem urin u laboratoriju i tamo dam krv. Ne bih mogla da ''naciljam'' u javnom WCu :lol:

I ja sam imala iste simptome kao i ti. Doduše mučninu ne, ali bolne grudi i pojačan sekret jesam. Bol u grudima je prošao nakon mesec ipo dana i više se nije vraćao.

Ovih dana sam okupirana pripremanjem stvarčica za bebu, sve za stan, higijenu, odelca. Znaš kako je to kod nas-pokupiš stvarčice od drugih beba, pereš, ispeglaš i miran si prvih par meseci :super:

I tako.. Ja se raspisala :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back