Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravila sam gresku,izvinjavam se,od seste nedelje pocinje srce da kuca i krv da protice,to sam pronasla u mojoj knjizi sad neznam koliko je tacno.A ja sam bila u sedmoj ned a na ultrazvuku je pokazivalo 6ned i jedan dan,doktor je rekao da je to normalno,zavisi kad je doslo do oplodjivanja.

Meni je bilo punih 6 nedelja kada sam cula otkucaje. Tj. bilo je 6+4 prema poslednjoj menstruaciji, ali dr je rekla da je kod mene doslo do oplodnje kasnije, pa sam tad bila tacno punih 6. U petoj nedelji tesko da moze da se cuje srcana radnja.

U sedmoj bi vec sigurno trebalo da bude.

Javi...Ja za tri dana na 4D UZ da vidim bebce...ne mogu da docekam:D

Kakav je to 4D UZ?Ja sad imam zakazan u ponedeljak,bicu punih trinaest ned.to je valjda onaj normal :think:Koja si sad nedelja?

Evo i ja da se uključim na temu računanja :)
Prvo i osnovno, što mi je doktorka rekla je sledeće: ''Trudnoća po našem računanju traje 10 meseci''. Što je, priznaćete, normalno, obzirom da je u pitanju 40 nedelja nošenja bebe u stomaku. PUNIH 40 NEDELJA, PUNIH 10 MESECI. I odmah mi je naglasila, da kad me neko pita koji sam mesec, ja kažem nedelju, pa nek on sam računa..
To što mi ceo život slušamo da trudnoća traje 9 meseci, isto nije slučajno. Tih famoznih 9 se dobija nekakvim drugačijim računanjem vremena, tj. verovatno po stadijumima razvoja bebe, tako da, kao po tvojoj knjizi, Kockice, to izgleda ovako:
1. mesec od 1. do 4. nedelje
2. mesec od 5. do 8. nedelje
3. mesec od 9. do 13. nedelje
4. mesec od 14. do 17. nedelje
5. mesec od 18. do 22. nedelje
6. mesec od 23. do 27. nedelje
7. mesec od 28. do 31. nedelje
8. mesec od 32. do 35. nedelje
9. mesec od 36. do 40. nedelje
Amerikanci to malo zbiju u 9 meseci, a ako računaš normalno, da mesec ima 4 nedelje, kao kod nas, trudnoća traje regularnih 10 meseci.
Eto, devojke moje, čovek-žena se uči dok je živ :mrgreen:
Mada, pošto, uglavnom sve ''izgubimo'' prvih mesec dana dok se isproverava da li smo ostale u drugom stanju, onda ostaje praktično 9 meseci svesnosti o trudnoći :lol::lol::lol:

Eeeeeeee daaaaaaaaa, ovako i kod mene piseee!!! :super: ali ajde ja cu proveriti kad dodjem u Srbiju kako i sta i takoooo... :mrgreen:

Hvala!Kako se osecam to moj dragi najbolje zna po celi dan:blabla::nono::rtfm: jadan on,ma to su ludi hormoni.Imam neverovatne mucnine i povracam,skoro nista nejedem,imam kontrakcije,sto me plasi.primetila sam kad malo vise stojim ili voznja autom,sto mi je zabranjeno.moj ginekolog kaze da su kontrakcije normalne u prvom tromesecju.sto vise odmaranje.Ti se isto pripazi,sto manje setnje,vise odmaraj,dok ti ne prestane to rozikasto,za taj progesteron sam cula,on nemoze da ti steti.Ipak konsultuj se sa nekim doktorom.SAMO HRABRO.CUVAJ SE.

Jaooo on sa mojim dragim da se nadje, opanjkavali bi nas samo tako! :rotf: i moj jadnicak isto tako se namucio sa mnom, ali sta ces kad oboje zelimo bebce :heart: polako ali sigurna, iako sam i ja prosla sve kao ti veruuuuj mi, nekako se bolje osecam... hmm sad kad razmislim o tome, mislim da nisam povracala vec 2 nedelje! :klap: Bravo mi! :hahaha: A i tebi su zabranili setnju itd?! Eh bas smo slicne prosle! Ali veruj mi sve ovde trudnice i mame su najveca podrska, tako da se nama uvek ovde obrati! :mrgreen: :heart: I hvala sto brines, pazimo se! :cmok: i ti, padon vi nam budite dobro!!! :cmok: :heart:

I meni to 4D uvek bilo smesno...mislim 3D znaci da je u tri dimenzije, a ona cetvrta je valjda zvuk ili vreme...ne znam, bas bi volela da mi neko pojasni...:dontunderstand:

Pa zar 4D nije 3D + vreme... sto znaci da je to onaj UZ gde bas vidis bebinu glavu itd! Ja sve mislim da je to... lici na fotografiju vise nego na ovaj normalni UZ gde bebi vidis i kicmu i srce i mozak... :heart:

E a sad jos duzi post :mrgreen: ovako stoje stvari kod mene:

1.Viza: Bila danas u policiji u gradu 2h od nas, policija tamo nam je pricala 2 price... 1 je da moram da platim preko 5000 (!!!!!!!!) evra jer sam kao ilegalno ovde preko 120 dana :eek: :eek: :eek: onda sam ja ko furija navaljivala da mi daju nekog ko prica engleski, jer je taj prvi razgovor obavio prevodioc... onda je usledila 2 prica... ova viza (izvadjena u Ljermontovoj, Bg) uopste ne postoji :eek: :eek: :eek: ali ja mu kazem pa kako su mi dali da udjem sa njom?!?!?!? Lik me pogleda ovako :confused: i ajd kao da sazna malo vise... posle 30min cekanja vraca se on i kaze da nije saznao nista... :dash: prosto ne moze lik da veruje da je to radna viza... :thumbdown: ok ja mu kazem da cu ja opet pokusati da izadjem iz zemlje, pa ako me opet zaustave reci cu da ga nazovu i da popricaju sa njim licno, jer je to bukvalno jedina osoba do sad koja je uvazila da je to neka vrsta dokumenta sa kojim se moze uci u Kinu i koja ne traje mesec dana vec godinu dana! :klap: sad da ne bih malerisala, idem ovih dana, tj pokusacu da poletim, ali ne govorim datum pa mozda mi se posreci i jednom vam samo napisem SRBIJOOOOOOOOO EVO MENEEEEEEEEEE!!! :mrgreen: :heart: :mrgreen:

2.Bebac: Eh tako vam ja posle policije odem do bolnice u kojoj sam i lezala, da vidim dal i oni imaju Progesteron, posto ga u 5 apoteka u 2 grada nije bilo :eek: Verujte mi nisam mogla da verujem da je "nestasica"... i tako ja dodjem tamo u 18h zatvoreno 90% bolnice... :thumbdown: taman prevodioc opet hteo da odustane odmah kao i u policiji a ja se ne dam. :mrgreen: Ja kao ajmo na 5 sprat gde sam lezala kad sam prokrvarila, kad tamo kad smo dosli hvala bogu naletimo na jednu lekarku koja je tad bila zaduzena za mene i dosta sestara koje znam... oni se jos ponadali da cu im opet danima biti zanimacija a ja kao :lol: :mrgreen: :bye: i caooo... objasnila lekarki sta mi treba, ona kaze da je stvarno nestasica, ali da ce samo za mene doneti sutra ujutru 2 pakovanja tih tabletica a da sad odem i primim bocu Progesterona u guzu.... bilo je ono: Aaaa jel moraaaam?! :sad2: umrla od smeha zena :lol: Hvala Bogu nije bolelo! :super: stvarno je sestra ima laku ruku, rozikasto se povuklo 95%, ima jos malo roze grumuljica ali je u sustini sekret opet zut... :ok: :heart:

Eto devojke, mame, trudnice, sestre, drugarice.. ah sta mi sve niste postale ovde!!! :cmok: :heart: to je za sad sve od Kockice i mene!!! Kad bude nesto novo, javljamo vam!!! :cmok: :heart:

Poslednja izmena:
Ma šta će vam taj 4D, moja drugarica je radila, kaže vidi se sve kao i na 3D samo u boji..
A plaća se, koliko, 50? 100evra?
Mislim čemu, kada ćeš već idući put raditi normalan uz?
Osim ako ćete do kraja trudnoće da radite 4D..

A ono što Angi7 kaže za računanje meseci je ustvari najbolje..
Tako se sve poklapa sa onim principom 10 meseci.

Ma šta će vam taj 4D, moja drugarica je radila, kaže vidi se sve kao i na 3D samo u boji..
A plaća se, koliko, 50? 100evra?

Ne znam, ja ipak planiram makar 1 u trudnoci da uradim taj 4D i da imam slikicu lika Kockice! :klap: :heart: a za pare... eh trosila sam i mnogo vise para na budale ovde u Kini (mislim na bolnicu i lekare, a oni taj 4D nemaju ovde!) tako da cu za to uloziti te pare! :cmok: a ta fotkica ide pravac u Albumcic koji cu da vodim, gde cu ulepiti sve fotkice UZa od 8e nedelje pa nadalje! :D

Ja sam danas usla u 10. nedelju. Klinika Analife u zemunu radi besplatno 4d UZ u 10.nedelji. zato i idem:) zakazala sam pre par nedelja, jer je guzva. To ce biti prvi put da vidim bebu, jer sam bila na Uz gde se samo video embrion od 5mm, sa 6 nedelja. Inace mi je i blizu ta klinika. koliko sam ukapirala radi se standardan UZ, pa samo ti na kraju prikazi bebu sa 4D i dobijes CD. Sa kuponom iz casopisa Trudnoca imas popust od valjda 10%, pa posle kad treba valjda u 12 nedelji da se radi kosta 5500.

Inace, radi ga dr zivanic za koga sam cula da je veliki strucnjak. Vodio je trudnocu mojoj koleginici i uradio carski u Frontu. Samo je ta klinika malo skuplja.
Ja sam zakazala ekspertski UZ koji se radi u 12nedelji u Institutu za majku i dete, samo treba da odem po uput.

Ja sam danas usla u 10. nedelju. Klinika Analife u zemunu radi besplatno 4d UZ u 10.nedelji. zato i idem:) zakazala sam pre par nedelja, jer je guzva. To ce biti prvi put da vidim bebu, jer sam bila na Uz gde se samo video embrion od 5mm, sa 6 nedelja. Inace mi je i blizu ta klinika. koliko sam ukapirala radi se standardan UZ, pa samo ti na kraju prikazi bebu sa 4D i dobijes CD. Sa kuponom iz casopisa Trudnoca imas popust od valjda 10%, pa posle kad treba valjda u 12 nedelji da se radi kosta 5500.

Inace, radi ga dr zivanic za koga sam cula da je veliki strucnjak. Vodio je trudnocu mojoj koleginici i uradio carski u Frontu. Samo je ta klinika malo skuplja.
Ja sam zakazala ekspertski UZ koji se radi u 12nedelji u Institutu za majku i dete, samo treba da odem po uput.

Smrc, kako je meni zao sto sam sve to propustila u Srbiji da odradim... ma samo da stignem na triple test i negde u 6tom mesecu bih volela da odradim taj 4D i da je sve sa bebom ok, pa makar onda morala i da lezim ostalih 6 meseci kad dodjem nece mi biti frka, samo da svi nalazi budu ok... :sad2:
Angi uzivaaaaaaaaaj!!! :super: i obavezno javljaj sve sta, kako, kad!!! :cmok: 10a nedeljaaaaaa jeeeeeeeeeeeej!!! :klap: :cmok:

Drage trudnice jer i vi imate pojacan sekret?Mene je moj dragi nervirao,tako da sam se bas :cry: to su hormoni,sta mi tu mozemo,nerazumu muskarci kako se mi sada osecamo,samo da im rodis dete,a kroz sta prolazimo to bas njih nesto i ne interesuje.dva dana sam imala nesto svetlo braonkasti sekret,bas sam se uplasila za moje malo srce.:sad2: bSada bas odmaram,i pokusavam da se ne nerviram,jer kazu stres utice na bebca,jer tada su mu ubrzani otkucaji srca,a svi mi zelimo dobro nasim andjelcicima.Zato drage moje bez stresa i nervoze.Meni je sekret sada zuckast,neznam dal je to normalno,pre je bio nekad proziran,nekad beo gusci bas pojacan,nemam nikakav svrab a ni peckanje.Kako je kod vas?

Ja sam Kockice, počela isto kao ti da skupljam slike bebca, već imam dve sa ultra zvuka, pa čim kupim neku slatku radosnicu, počeću da lepim :p Jedna je kad je mali imao 11cm i ručicu u vazduhu, a druga kad je već ''veeeliiiiki'' sa 23cm, ali samo je glavica na slici, sa slatkim prćastim nosom :heart: U četvrtak idem na sledeći uz, pa ću da teram dr. da ga opet slika :klap:

Bonžita (mmmnjam-kako sladak nadimak :tongue2: ), normalna je pojava pojačan sekret u trudnoći, koji se zove leukoreja. On bude ili beličaste ili žućkaste boje, malo specifičnog mirisa (drugačije nego što si npr. do sada navikla), nemoj da te to brine. Takođe, moguće je i da kasnije u trudnoći ponekad i nekontrolisano malo mokriš. To su sve redovne pojave.. Ja nosim dnevne uloške, lakše mi je njih da menjam, nego veš svako malo :lol:

Potpisujem! Radila sam 4D ali u velikoj trudnoći, mislim negde oko 6-7 meseca. To iskustvo je fenomenalno.
Sve vidiš šta bebac radi u tom trenutku. Vanja je zevao, držao se za uvce, štucao, mrštio se, ma fenomenalno. Dobiješ CD koji možeš posle da pustiš svom bebanu kada bude vejiki. I plus sličice sve lepo vidiš, nije kao običan gde dr mora da mi pokaže gde mu je dupe a gde glava.

Ja sam Kockice, počela isto kao ti da skupljam slike bebca, već imam dve sa ultra zvuka, pa čim kupim neku slatku radosnicu, počeću da lepim :p Jedna je kad je mali imao 11cm i ručicu u vazduhu, a druga kad je već ''veeeliiiiki'' sa 23cm, ali samo je glavica na slici, sa slatkim prćastim nosom :heart: U četvrtak idem na sledeći uz, pa ću da teram dr. da ga opet slika :klap:

Uh mi imamo vec sigurno 8 slicica sa UZa i bas smo ponosni! :mrgreen: ma samo da se docepam radosnice i ima da se radujeeeeeeeeem!!! :cmok: :heart:

Baš sam ušla u 32. nedelju (da ne kažem osmi mesec :lol:). Nosim dečkića :cool:

Blagooo ce vamaaa... jos samo 2 meseca :ok: :klap: a posto znate da je mali pisonja, jel ste smislili vec i ime?! :D :heart:

Potpisujem! Radila sam 4D ali u velikoj trudnoći, mislim negde oko 6-7 meseca. To iskustvo je fenomenalno.
Sve vidiš šta bebac radi u tom trenutku. Vanja je zevao, držao se za uvce, štucao, mrštio se, ma fenomenalno. Dobiješ CD koji možeš posle da pustiš svom bebanu kada bude vejiki. I plus sličice sve lepo vidiš, nije kao običan gde dr mora da mi pokaže gde mu je dupe a gde glava.

Eeee tako nesto bih i ja Berta, kad vec bas sve moze da se vidi i da ti bebce pravi grimase i svasta nesto da radi kao tvoje na 4D!!! To je takoooooooooooooo super i jedvaaaa cekam!!! :super: :klap: :heart: :cmok:

Cmoka80 Super:super::super: jos dva meseca,blago tebi.Mi imamo jos da rastemo!Bas lepo ime!Bice to mamin sin.REci mi na prvom ultrazvuku koliko je beba velika,koliko cm?I kad su ti rekli pol ?Ja imam ultrazvuk u ponedeljak,pune trinaest nedelja.:)

Clatkooo nam je imeeee... :heart: :heart: :heart:

Cmoka80 Super:super::super: jos dva meseca,blago tebi.Mi imamo jos da rastemo!Bas lepo ime!Bice to mamin sin.REci mi na prvom ultrazvuku koliko je beba velika,koliko cm?I kad su ti rekli pol ?Ja imam ultrazvuk u ponedeljak,pune trinaest nedelja.:)

Eee da ima jos da se raste, to je istina! :klap: moja Kockica je na UZu sad u 14toj nedelji po proceni kineskih lekara (kojima ja ne verujem preteranooo!!!) velika 7,1cm i nogice valjda 1,3cm.... ali sve se to meni cini malom... a merili su i otkucaje srca, brzina ili tako nesto i rekli mi da je oko 145... eh kao prava buduca mama ja sam oko svega zabrinuta i sve mi je nekako malo ili mnogo... :sad2: a za pol valjda ne pre 4tog ili 5tog meseca, zavisi od toga dal ce ti mezimce razkreciti noge pa da se vidi ili ce da se krije :mrgreen: uh kako jedva cekam da saznam pol... :cmok: :heart: :klap:

Drage trudnice jer i vi imate pojacan sekret?Mene je moj dragi nervirao,tako da sam se bas :cry: to su hormoni,sta mi tu mozemo,nerazumu muskarci kako se mi sada osecamo,samo da im rodis dete,a kroz sta prolazimo to bas njih nesto i ne interesuje.dva dana sam imala nesto svetlo braonkasti sekret,bas sam se uplasila za moje malo srce.:sad2: bSada bas odmaram,i pokusavam da se ne nerviram,jer kazu stres utice na bebca,jer tada su mu ubrzani otkucaji srca,a svi mi zelimo dobro nasim andjelcicima.Zato drage moje bez stresa i nervoze.Meni je sekret sada zuckast,neznam dal je to normalno,pre je bio nekad proziran,nekad beo gusci bas pojacan,nemam nikakav svrab a ni peckanje.Kako je kod vas?

sekret je u trudnoci pojacan.....meni je dr dala vaginalete....
ona ih preporucuje prevencije radi tek u cetvrtom mesecu......prvo tromesecje nikako.....
ne znam da li to svi dr praktikuju.....

Poslednja izmena:
Kako je to divno.jer imas slikicu?jooj jedva cekam ponedeljak da vidim mog bebca:)Jer ti poceo stomak da raste?A to rozikasto jer je stalo?Odmaraj i opusti se:cool:misli na tvoju malu kockicu i bice sve ok.Moramo da budemo pozitivne!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back