Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa ovako... posto me sad stvarno boli stomak, dal zbog roze sekreta, nerviranja ili sve zajedno... za moje i bebino zdravlje NECU poslusati kineske lekare... jer su to ipak ljudi koji su meni savetovali odmah abortus kad sam im dosla sa krvarenjem iako je sa Kockicom na UZu bilo sve u redu... :thumbdown: ko veli ima nas pun persun, pa 1 beba manje nije nista... samo hoce da ti izvuku pare, da te zaje.bavaju, itd. E pa Progesteron koji nisam mogla naci par dana cu opet kupiti i naci nekako danas, maximalno sutra i pijem ga dok ne dodjem u Srbiju... eto... pa nek nam je Bog u pomoci... :dash: :sad2:

To je resenje koje sam ja htela da ti predlozim. Po recima mog lekara(a spasio mi je drugu trudnocu posto sam na pocetku imala krvarenje) progesteron takav hormon koji ne moze da steti vec samo da koristi...ja ga sad koristim preventivno, za sada pu,pu...kuc,kuc o drvo nisam imala problema pa mi je rekao da ga ipak koristi 3x1 dnevno, za svaki slucaj posto sam u predhodnim trudnocama imala problema...sad na tebi je da odlucis, al ako se ipak odlucis da uzimas progesteron na svoju ruku ovo sam ti napisala da bih te umirila....

Enna,
ništa nisam generalizovala?!..
Lepo sam napisala ženi da joj je najbolji savet njena krvna slika i njeno stanje i savet njenog lekara. Naravno, sada kada sam pročitala i ostatak Kockicinih poruka, i videla da ni nema rezultate na engleskom jeziku koje bi sama mogla da pročita nekom alternativnom doktoru, shvatam da je situacija komplikovana.
Ipak, ne bih se usudila da je podržim u odluci koja se kosi sa lekarovom, dokle god ne proveri kod drugog lekara.

Kockice,
držim ti fige, biće sve dobro. Odluči po svojoj savesti i dosadašnjem iskustvu. Vidim da su Kinezi problematični u zdravstvu.. Nadam se da ćeš brzo doći kući i da ćeš nam odavde pisati opuštenije i smirenije. :heart:

Hvala mlekce!nista nerazumem.Od poslednjeg ciklusa je dvanaest nedelja,od sutra ulazim u trinaestu.Pre nedelju dana sam bila na kontroli receno mi je da sam trudna 2mes i sad u ponedeljak mi je zakazan prvi ultrazvuk.ovde gde sam ja doktori su malo cudni.pozdrav

Hvala mlekce!nista nerazumem.Od poslednjeg ciklusa je dvanaest nedelja,od sutra ulazim u trinaestu.Pre nedelju dana sam bila na kontroli receno mi je da sam trudna 2mes i sad u ponedeljak mi je zakazan prvi ultrazvuk.ovde gde sam ja doktori su malo cudni.pozdrav

Mozda su mislili da su puna dva meseca i da si sada u trecem. Da ne bi bilo zabune, insistiraj da ti govore u nedeljama. Tako je najlakse...
:cmok:

To je resenje koje sam ja htela da ti predlozim. Po recima mog lekara(a spasio mi je drugu trudnocu posto sam na pocetku imala krvarenje) progesteron takav hormon koji ne moze da steti vec samo da koristi...ja ga sad koristim preventivno, za sada pu,pu...kuc,kuc o drvo nisam imala problema pa mi je rekao da ga ipak koristi 3x1 dnevno, za svaki slucaj posto sam u predhodnim trudnocama imala problema...sad na tebi je da odlucis, al ako se ipak odlucis da uzimas progesteron na svoju ruku ovo sam ti napisala da bih te umirila....

Ma ne brini nista, u sustini to sam odlucila na svoju ruku, a i malo sam svrljala po internetu i uglavnom Progesteron svi hvale :worth: tako da cu ja lepo uzimati 2 do 3 tabletice dnevno i valjda ce sve biti ok... :sad2:

Enna,
ništa nisam generalizovala?!..
Lepo sam napisala ženi da joj je najbolji savet njena krvna slika i njeno stanje i savet njenog lekara. Naravno, sada kada sam pročitala i ostatak Kockicinih poruka, i videla da ni nema rezultate na engleskom jeziku koje bi sama mogla da pročita nekom alternativnom doktoru, shvatam da je situacija komplikovana.
Ipak, ne bih se usudila da je podržim u odluci koja se kosi sa lekarovom, dokle god ne proveri kod drugog lekara.

Kockice,
držim ti fige, biće sve dobro. Odluči po svojoj savesti i dosadašnjem iskustvu. Vidim da su Kinezi problematični u zdravstvu.. Nadam se da ćeš brzo doći kući i da ćeš nam odavde pisati opuštenije i smirenije. :heart:

Dobro sad si procitala i ostalo pa ti je malo jasnija situacija ovde u Kini... cinjenica je da im je zdravstvo ocajno... :thumbdown:
I hvala sto drzis fige, veruj mi vi svi ovde preko foruma ste mi najveca podrska sad, jer nemam nikoga ovde! I ja se nadam da cu uskoro kuci, evo danas u 14h krecem ka malo udaljenijem gradu u njihovu policiju da vidim nekako da dobijem taj papir da izadjem iz zemlje... tako da novosti javljam veceras!
A inace sekret mi i dalje ide taj rozikast, ali ponekad blaze, ponekad jace... ma samo da kupim danas kad krenemo u taj grad Progesteron i makar cu se psihicki bolje osecati...
LJUBIMO VAS SVE Kockica i ja... :heart: :cmok: :heart:

Ma ne brini nista, u sustini to sam odlucila na svoju ruku, a i malo sam svrljala po internetu i uglavnom Progesteron svi hvale :worth: tako da cu ja lepo uzimati 2 do 3 tabletice dnevno i valjda ce sve biti ok... :sad2:

Dobro sad si procitala i ostalo pa ti je malo jasnija situacija ovde u Kini... cinjenica je da im je zdravstvo ocajno... :thumbdown:
I hvala sto drzis fige, veruj mi vi svi ovde preko foruma ste mi najveca podrska sad, jer nemam nikoga ovde! I ja se nadam da cu uskoro kuci, evo danas u 14h krecem ka malo udaljenijem gradu u njihovu policiju da vidim nekako da dobijem taj papir da izadjem iz zemlje... tako da novosti javljam veceras!
A inace sekret mi i dalje ide taj rozikast, ali ponekad blaze, ponekad jace... ma samo da kupim danas kad krenemo u taj grad Progesteron i makar cu se psihicki bolje osecati...
LJUBIMO VAS SVE Kockica i ja... :heart: :cmok: :heart:
Ne daj se, mila. Bice sve u redu...:cmok::heart::heart::heart:

Evo i ja da se uključim na temu računanja :)
Prvo i osnovno, što mi je doktorka rekla je sledeće: ''Trudnoća po našem računanju traje 10 meseci''. Što je, priznaćete, normalno, obzirom da je u pitanju 40 nedelja nošenja bebe u stomaku. PUNIH 40 NEDELJA, PUNIH 10 MESECI. I odmah mi je naglasila, da kad me neko pita koji sam mesec, ja kažem nedelju, pa nek on sam računa..
To što mi ceo život slušamo da trudnoća traje 9 meseci, isto nije slučajno. Tih famoznih 9 se dobija nekakvim drugačijim računanjem vremena, tj. verovatno po stadijumima razvoja bebe, tako da, kao po tvojoj knjizi, Kockice, to izgleda ovako:
1. mesec od 1. do 4. nedelje
2. mesec od 5. do 8. nedelje
3. mesec od 9. do 13. nedelje
4. mesec od 14. do 17. nedelje
5. mesec od 18. do 22. nedelje
6. mesec od 23. do 27. nedelje
7. mesec od 28. do 31. nedelje
8. mesec od 32. do 35. nedelje
9. mesec od 36. do 40. nedelje
Amerikanci to malo zbiju u 9 meseci, a ako računaš normalno, da mesec ima 4 nedelje, kao kod nas, trudnoća traje regularnih 10 meseci.
Eto, devojke moje, čovek-žena se uči dok je živ :mrgreen:
Mada, pošto, uglavnom sve ''izgubimo'' prvih mesec dana dok se isproverava da li smo ostale u drugom stanju, onda ostaje praktično 9 meseci svesnosti o trudnoći :lol::lol::lol:

Malo ste se zbunile oko racunanja.
U sledeci mesec ulazis po datumu poslednje menstruacije. Dakle ako si poslednju imala 15.6.npr., 15.8. ulazis u treci mesec, sto ti je 10 nedelja. A za termin porodjaja na kraju dodas 7 dana.
Tako da je lako znati kad si u kom mesecu, bez razmisljanja o nedeljama.

Ja sam danas usla u 10.tu, a pre par dana u treci.

Hehehehe...:hahaha: svi drugacije racunaju. Evo da dodam malo zbrke - neki racunaju tako sto im je termin koji im je lekar rekao kraj devetog, pa onda oduzimaju... npr. treba da se porodim 1. marta, znaci 9ti mesec pocinje 1. februara, osmi 1. januara.... Lekari racunaju po nedeljama, meseci ih puno ne tangiraju.:P

Dobro nam dosla!!! :super: :klap: :heart:
Kako se osecas u 12toj nedelji?! :cmok:

Hvala!Kako se osecam to moj dragi najbolje zna po celi dan:blabla::nono::rtfm: jadan on,ma to su ludi hormoni.Imam neverovatne mucnine i povracam,skoro nista nejedem,imam kontrakcije,sto me plasi.primetila sam kad malo vise stojim ili voznja autom,sto mi je zabranjeno.moj ginekolog kaze da su kontrakcije normalne u prvom tromesecju.sto vise odmaranje.Ti se isto pripazi,sto manje setnje,vise odmaraj,dok ti ne prestane to rozikasto,za taj progesteron sam cula,on nemoze da ti steti.Ipak konsultuj se sa nekim doktorom.SAMO HRABRO.CUVAJ SE.

Malo ste se zbunile oko racunanja.
U sledeci mesec ulazis po datumu poslednje menstruacije. Dakle ako si poslednju imala 15.6.npr., 15.8. ulazis u treci mesec, sto ti je 10 nedelja. A za termin porodjaja na kraju dodas 7 dana.
Tako da je lako znati kad si u kom mesecu, bez razmisljanja o nedeljama.

Ja sam danas usla u 10.tu, a pre par dana u treci.

Mrzi me da trazim unazad, u kojoj nedelji si radila UZ kada su culi otkucaje srca bebe...po nekoj mojoj racunici ja sam u 7nedelji

Bebino srce kuca vec od pete nedelje,tj peta nedelja od prvog dana posled menstr.Ja sam u sedmoj ned bila na ultrazvuku i videla moje malo srce kako kuca,to je fantasticni osecaj.Jesi li vec bila na ultrazv?Kako si saznala da si trudna?:super:

Uradila sam BetaHCG iz krvi a onda bila na UZ..tada sam bila 5-ta nedelja i doktor mi je rekao da je rano da se cuje srce, da dodjem za 10-tak dana najranije(sto bi odgovaralo 7-moj nedelji) a mogu i za 2-3nedelje(posto za koji dan treba da putujem pa da se ne cimam, nego da dodjem posle puta)...pitam samo onako...

Meni je bilo punih 6 nedelja kada sam cula otkucaje. Tj. bilo je 6+4 prema poslednjoj menstruaciji, ali dr je rekla da je kod mene doslo do oplodnje kasnije, pa sam tad bila tacno punih 6. U petoj nedelji tesko da moze da se cuje srcana radnja.

U sedmoj bi vec sigurno trebalo da bude.

Javi...Ja za tri dana na 4D UZ da vidim bebce...ne mogu da docekam:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back