E da u Frontu je program baby frenly, ja nisam bas bila rada da mi dete bude pored mene 24h kada ni iz kreveta ne mogu da ustanem...imam drugarice koje su se porodile u Frontu i to im se jako svidelo, kuci su dosle mnogo opustenije...ko kako voli...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Једно мало питањце. Каква су ваша искуства из породилишта? Које је боље одабрати: Фронт или Вишеградску, мислим како сте ви прошле кроз ту тортуру?
Nažalost,naša iskustva ti neće puno pomoć,jer su različita.

Помоћиће ми, колико-толико. Мислим, ја сам тек пре месец дана постала свесна да сам трудна, а за неки дан улазим у осми месец! Све ми се сувише брзо одиграва, и хвата ме паника од порођаја (иначе сам велики паничар, а лекаре не подносим!!!) Зато ми треба ваше мишљење, иако је 90% (за сад) да ћу послушати чика доктора који каже да су у Вишеградској ПРОФЕСИОНАЛНИЈИ!!! Кад ме већ неће он порађати, онда ми дође свеједно, зар не?
Поред тога, и они савети шта понети у породилиште пуно ће ми помоћи...
Хвала вам свима, ово је супер тема![]()
Mnoge mame kažu da im je epidural pomogao, a opet, postoje i one sa lošim iskustvom.
Ja sam za varijantu prirodnog porođaja ako je moguće, a ako baš zatreba, na preporuku lekara bih uzela epidural.
Niksi, ja još mogu da ti kažem da ti je sada idealno vreme da kreneš na vežbe za trudnice. Tamo ćeš čuti pregršt korisnih saveta, a i informacija šta poneti u bolnicu, kako se ponašati, koji su znakovi početka porođaja, kako u kojoj situaciji odreagovati i slično..
Uz to, i vežbice istezanja i disanja su jako prijatne.
Ne znam u kom si delu gradu, ali vidi, raspitaj se gde ti je najbliže, biće ti od koristi, ako već nemaš nekog bliskog da te uputi u sve ''čari'' porođaja![]()

...To je Suza pitala. Ako je normalna trudnoća vežbe su joj dobra preporuka.
ali mi je u glavi sve vreme plan i za devojčicu 
Kockice, kao si danas? Kako ide sa vizom i papirima?
danas sam ok, idem kod lekara za sat i po, opet na pregled jer smo danas valjda usli u 4ti mesec!!!
jeeeeej... elem nekako me malo bolje krenula hrana u zadnje vreme... jedem mnogo povrca i salata, sto mi prija a mozda cu se danas castiti coko pudingom!
ako sve prodje lepo kod cika doce castim sebe i bebce!
sad me iskreno samo muci zatvor i nesanica...
ali citam svugde da je sve to normalno, tako da bez panike,.... jedina panika mi je sto je bas u nas grad dosao Tajfun jutros i lomi sve zivo

ja se samo nadam da nece doci do ponovnog krvarenja pre nego sto odem u Srbiju! Sracunala sam da ako je meca nece stici pre 10og Septembra... videcemo... i na triple test samo da stignem i bicu zadovoljna... 

Ehejdanas sam ok, idem kod lekara za sat i po, opet na pregled jer smo danas valjda usli u 4ti mesec!!!
![]()
![]()
![]()
jeeeeej... elem nekako me malo bolje krenula hrana u zadnje vreme... jedem mnogo povrca i salata, sto mi prija a mozda cu se danas castiti coko pudingom!
ako sve prodje lepo kod cika doce castim sebe i bebce!
sad me iskreno samo muci zatvor i nesanica...
ali citam svugde da je sve to normalno, tako da bez panike,.... jedina panika mi je sto je bas u nas grad dosao Tajfun jutros i lomi sve zivo
![]()
Elem sto se Viza tice, nema ni P od pomaka...cekam i dalje da prodje Olimpijada... i onda cemo videti sta i kako dalje... ali ima makar jedna dobra stvar, avionska karta mi nije propala! Samo ce morati da se doplati valjda 100 evra za pomeranje ili tako nesto...
ja se samo nadam da nece doci do ponovnog krvarenja pre nego sto odem u Srbiju! Sracunala sam da ako je meca nece stici pre 10og Septembra... videcemo... i na triple test samo da stignem i bicu zadovoljna...
Ljubim vas sve i volimo vas Kockica i ja!!! Pisem uvece sta je lekar rekao! CMOK![]()
![]()

ja ne smem da udjem u Visegradsku.....imam strasnu traumu......ne od porodjaja nego kad sam imala spontani........uz svu traumu su me jos i oni dodatno namucili......prvo mi je neki kreten u istoj recenici rekao da imam spontani,cistu, van matericnu i da vidi trudnocu.....nisu mi dali da izadjem na sopstvenu odgovornost po drugo misljenje....dva minuta pre nego sto su ne odveli u salu doktor je izjavio da najverovatije trudnoca nece uspeti......sto znaci da je trudnoca i dalje postojala.....onda su me ocistili i drzali u bolnici sledecih nedelju dana zato sto sam placala.....inace pustaju istog dana kuci......moju drugaricu su hteli da ciste zato sto im nije radio UZ.....sada ima zdravo detence......
sad sam se nekako vezala za front....svi su ljubazni.....nisam imala nikakvih problema....
nije bila vanmatricna......nisam imala nikakvu cistu.......a trudnoca postojala do zadnjeg ternutka..... to i jeste cela prica......cak se i nacelnik zgrozio na njegove budalastine......Zadrzali su te zato sto nije bila obicna trudnoca,vec vanmatericna i moze biti rizicno za tebe ako izades.Ciscenje posle spontanog pobacaja se radi ambulantski.
Pisi,obavezno sta je bilo.
Jel ti smes da letis 6 sati,nisam bas upucena,sta kazu doktori?
LJubim vas!![]()
Pisem dalje sutra, CMOOK 

Bebac u redu, brojili smo prstice i sve je na svom mestu!najnovija fotkica stize sutra posto nas tata tera sa kompjutera
Pisem dalje sutra, CMOOK
![]()

Ja sam se porodila u Frontu, sa epiduralom! Klinac je sve vreme bio uz mene! Po meni je to super varijanta, jer tako sam naučila da povijam bebu, kupam je i kući došla mnogo, mnogo opuštenija, za razliku od moje zaove, koja nije bebca čestito uzela u ruke dok su bili u porodilištu (porodila se van BG-a)!
I opet bih i Front i epidural, bez trunke razmišljanja!![]()

i kad vidiš koga ste to ti i tvoj dragi stvorili!! 

uhvatili trenutak dok tata jos spava da makar pridjemo kompjuteru!
samo sto je Kockica nemirna tamo unutra pravi lupinge i pliva i uziva
pa cika doca morao non stop da pomera UZ jer kako uhvatimo nesto tako se pomeri
e da videh i kicmu, bas se jasno videlo
bila sam iznenadjena... e sad lekarka mi je rekla da prestanem da pijem Progesteron i Vitamine jer sam usla vec u 4ti mesec, ali da nastavim sa Kiselinom... sta vi mislite o tome?! :???: i da zabranila mi je bazen i sex... grrrrrrr... ubicu je...
tkacio: a meni sad hormoni posandrcali pa mi se trazi..
e da i zatvor me muciiii uh... uzasno...
eto sve ima svoje lepe i lose strane, Kockica i ja se drzimo!
a sto se Viza i naseg odlaska tice, jos se bas nista ne zna... samo glupo cekanje i dalje...