Malamargo i Lazycat,
Ja imam 34 godine i jos nisam odlucila koje cu analize raditi. Vidim da se ovde bas ne prica mnogo o tome, pa nisam htela da potenciram. Ali evo sad moram...

Dr mi je rekla da sama odlucim da li cu raditi biopsiju posteljice 10-12 nedelje, rezultati za dva dana, amniocentezu (cekanje 3 nedelje na rezultate

) ili nista...Naravno, savetuje triple test. Ona je protiv dooble jer je uzasno nepouzdan, a i sada sam i cula i procitala da se mnoge trudnice istrumiraju pa bude sve ok posle.
Triple+ekspertski UZ nude pouzdanost, koliko sam ja upucena, oko 85%. Ipak vidim da se vecina trudnica za invazivne metode-amniocenteza i biopsija posteljice odlucuje tek ako dpuble i triple nisu u redu. Ne znam da li sam ja toliko panicar, ali meni tih 85% ne zvuci ohrabrujuce. Naravno ni ove dve metode nisu 100%, ali je ipak sigurnije. Ako budem nesto radila, pre bih biopsiju posteljice. zaista ne bih imala strpljenja da cekam rezultate amnio o poodmakloj trudnoci...brrr...Frka mi je zbog rizika od spontanog kod tih metoda...Treba preseci nekako...
Mozes da ne odes celu trudnocu kod ginekologa pa da ispadne ok, ali ipak, zasto rizikovati? Ne znam, imam jos dve nedelje za odluku, sada sam u 8.moj.
Malamargo, zelim ti od srca da sve bude u redu

Apsolutno te razumem sto brines, samo nemoj previse.Javi kako je proslo. Mislim da je najlakse onim trudnicama koje mnogo ne znaju i imaju apsoutno poverenje u lekare.