Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koje doze vitamina koristite?

Meni je dr preporucila za sad da pijem C,E i folnu kiselinu.
Kupila C vitamin u tabletama, jedna tableta 500mg, na netu citam da maximalno treba piti 100mg dnevno?!

E vitamin, 1 kapsula ima 67mg, a dnevna doza treba da je 7 mg?!

Ne kapiram...

Bila na UZ..Hvala Bogu nije vanmatericna! Bile su dve doktorke koje su gledale UZ. Odmah su iskljucile vanmatericnu. Ovaj put se video mesak, ali u njemu jos nista. Kazu mala trudnoca, ali nemaju objasnjenje kako jer mi nismo tri nedelje imali odnose. Opet radila betu, sad je 5300, to je kaze ok, mada bi moglo biti i malo vise jer je pre dva dana bila 3100. u subotu opet na UZ. Malo sam se smirila, ali jos se nista ne zna...

Trebalo bi da sam 6ta nedelja, a dr kazu da je najvise 4ta...

Citala sam o BLIGHTED OVUM, tj. bezembrionalnoj trudnoci, da raste mesak i beta hcg, ali see embrion ne formira. Bas sam nasla isti slucaj kao moj. Nadam se da kraj nece biti isti.:confused:

A do nedavno sam pocetak trudnoce zamisljala kao malu tackicu koja krene da pulsira i onda raste beba...Eh, a sad vec znam i ono sto ne treba...Drzite mi fige:)

Samo jedno pitanjce, jesi li taj UZ radila privatno ili u DZ...U DZ je UZ malo zastareo, mozda zato ne vide....

Cao, Ena!
U DZ jos nisam ni krocila i nemam nameru dok ne budem morala. tamo sigurno ne bih mogla svaki cas na UZ a i cula sam da je los. Tako da kod njih mozda posle ako bude sve ok, samo da mi daju upute za vadjenje krvi, bar na tome da ustedim.
Ovo je sve bilo privatno u dr Ristic, vaginalni UZ.

Zaista se plasim da se nece pojaviti embrion jer mi beta odgovara 6toj nedelji, a dr tvrde da sam u 4toj, pa se tek pojavio mesak. A beta 5300?!

Koliko sam citala, nije tako redak slucaj taj nesretni blighted ovum.
Ipak, ima jos par dana da se emrbion formira, pa se jos nadam...

Cao, Ena!
U DZ jos nisam ni krocila i nemam nameru dok ne budem morala. tamo sigurno ne bih mogla svaki cas na UZ a i cula sam da je los. Tako da kod njih mozda posle ako bude sve ok, samo da mi daju upute za vadjenje krvi, bar na tome da ustedim.
Ovo je sve bilo privatno u dr Ristic, vaginalni UZ.

Zaista se plasim da se nece pojaviti embrion jer mi beta odgovara 6toj nedelji, a dr tvrde da sam u 4toj, pa se tek pojavio mesak. A beta 5300?!

Koliko sam citala, nije tako redak slucaj taj nesretni blighted ovum.
Ipak, ima jos par dana da se emrbion formira, pa se jos nadam...

Dobro, sad samo polako, bice sve ok:heart:ponasaj se kao da je sve ok, i bice tako:super:

Bila na UZ..Hvala Bogu nije vanmatericna! Bile su dve doktorke koje su gledale UZ. Odmah su iskljucile vanmatericnu. Ovaj put se video mesak, ali u njemu jos nista. Kazu mala trudnoca, ali nemaju objasnjenje kako jer mi nismo tri nedelje imali odnose. Opet radila betu, sad je 5300, to je kaze ok, mada bi moglo biti i malo vise jer je pre dva dana bila 3100. u subotu opet na UZ. Malo sam se smirila, ali jos se nista ne zna...

Trebalo bi da sam 6ta nedelja, a dr kazu da je najvise 4ta...

Citala sam o BLIGHTED OVUM, tj. bezembrionalnoj trudnoci, da raste mesak i beta hcg, ali see embrion ne formira. Bas sam nasla isti slucaj kao moj. Nadam se da kraj nece biti isti.:confused:

A do nedavno sam pocetak trudnoce zamisljala kao malu tackicu koja krene da pulsira i onda raste beba...Eh, a sad vec znam i ono sto ne treba...Drzite mi fige:)

Angi, smiri se. Za mesec dana ponovo na UZ a u medjuvremenu folna kiselina (secam se da sam ja tek od 3-eg meseca pila Prenatal). i uzivaj. I prestani da trazis po netu. Idi negde gledaj u vodu, u cvece, u lepe stvari, budi opustena, ako tako nastavis, trudnoca dugo traje, poludeces

Mirabel,

Na UZ idem vec prekosutra. Tako mora kad je ovakva situacija. Uskoro cu znati da li ima embriona. Ako se pojavi i posle srcana radnja, bicu opet "normalna"...

Vise nema sta da trazim po netu, sve sam saznala sto me zanima u ovoj fazi...

A nadam se da cu se posle prodruziti ostalim trudnicama, sa normalnim brigama oko mucnine i ostalih stvari..

Mirabel,

Na UZ idem vec prekosutra. Tako mora kad je ovakva situacija. Uskoro cu znati da li ima embriona. Ako se pojavi i posle srcana radnja, bicu opet "normalna"...

Vise nema sta da trazim po netu, sve sam saznala sto me zanima u ovoj fazi...

A nadam se da cu se posle prodruziti ostalim trudnicama, sa normalnim brigama oko mucnine i ostalih stvari..

Samo nemoj biti preopterecena, tu gresku ja pravim... :sad2:

Cao cure i cao bebice!

Angi, smo polako i ne pravi moje greske, molim te! Strpi se, disi duboko, prosetaj, zanimaj se BILO CIM samo ne kopaj po netu... Uskoro ces sve znati. Neke se bebe u pocetku sporije razvijaju u odnosu na kalendar, pa kasnije to nadoknade. Ne brini i nastoj da odvues sebi paznju.

Kockie, predlazem ti da se sad prepustis odlukama kineskih ljekara, bez obzira na nasa iskustva na Balkanu. A kad i ako dojes u Srb, kreni po ovom sistemu. Ja pijem Ginipral, kao mnoge trudnice kod nas, a u Norveskoj je uklonjen potpuno... Razlicite su prakse u svijetu.

Elem, ja sam u 35 sedmici i juce sam imla bezbolne kontrkcije na 6 minuta, povremeo blagi bol po dnu stomaka, pa sam se javila dr-u. Grlic skracen, mek, zatvoren, ali posteljica zrelija i sve s prilike da rodim ranije! Dr se nada da cu izgurati jos do 37. sedmice, u koju ulazim za 12 dana. Do tada strogo lezanje na boku, pa jeva kuam, ne zamjerite... Nadam se da ce moj sin ipak da se strpi jos malo. Mirujem, ne nalazim udoan polozaj... Uf...

Mali osvrt na ulazak u 41 nedjelju. Elem, na dan kad mi je bio termin moj ginekolog me posalje u bolnicu da me stave na indukciju. Ja poslusno odem, a tamo mi kazu da cemo cekati porodjaj. Narednih 5 dana sam isla na ctg i konacno u subotu osjetim kontrakcije i porodim se. E, onda su mi rekli da je plodova voda bila vec zelena i da bi bilo opasno po bebu da je do porodjaja doslo i samo dan kasnije. Tako moj ginekolog bi u pravu, a ovi sto su htjeli da cekaju kontrakcije nisu.
So, wot aj vontid tu sej, navali da te stave na indukciju, ako prekoracis termin. Znam da ima milion slucajeva kada je do porodjaja doslo 10 ili 15 dana nakon termina i da je sve bilo u redu, ali ja posle mog iskustva ne bih vise cekala.

Cao cure i cao bebice!

Angi, smo polako i ne pravi moje greske, molim te! Strpi se, disi duboko, prosetaj, zanimaj se BILO CIM samo ne kopaj po netu... Uskoro ces sve znati. Neke se bebe u pocetku sporije razvijaju u odnosu na kalendar, pa kasnije to nadoknade. Ne brini i nastoj da odvues sebi paznju.

Kockie, predlazem ti da se sad prepustis odlukama kineskih ljekara, bez obzira na nasa iskustva na Balkanu. A kad i ako dojes u Srb, kreni po ovom sistemu. Ja pijem Ginipral, kao mnoge trudnice kod nas, a u Norveskoj je uklonjen potpuno... Razlicite su prakse u svijetu.

Elem, ja sam u 35 sedmici i juce sam imla bezbolne kontrkcije na 6 minuta, povremeo blagi bol po dnu stomaka, pa sam se javila dr-u. Grlic skracen, mek, zatvoren, ali posteljica zrelija i sve s prilike da rodim ranije! Dr se nada da cu izgurati jos do 37. sedmice, u koju ulazim za 12 dana. Do tada strogo lezanje na boku, pa jeva kuam, ne zamjerite... Nadam se da ce moj sin ipak da se strpi jos malo. Mirujem, ne nalazim udoan polozaj... Uf...

Hvala na savetu! :heart: ne pijem lekice, pa kad se vratim, videcu sta ce mi nasi lekari dati... samo se nadam da ovo ne uzimanje vitamina nece naskoditi bebi zato sam napisala... :sad2:
Ajooooj jadna ti za to lezanje, razumem te u potpunosti! Ja sam morala 2 nedelje tako i zivot mi se smucio... :thumbdown: ajde mali strpi se jos malo, daj mami jos 2 nedelje pa napolje da ti se divimo! :klap: :heart:

Ja sam imala slicnu pricu kao Rosarium. Znaci nije se desavalo- nista. Moja dr me je uputila u bolnicu vec 4 dana pre termina koji je ona odredila zbog ctg-a koji joj je bio sumnjiv ali su mi u bolnici pomerili termin za nekih 5 dana posle onog koji je ona odredila?! Ne bih da komentarisem ovaj detalj- kako ko odredjuje termin na osnovu istih podataka. Elem, kada je i taj termin prosao primili su me ali uz ideju da jos cekam da sve krene ``prirodno``. Posle oksitocinske probe opet nista. Posle balon katetera opet nista. Spuste me u porodiliste i prva smena me opet vrati da cekam... Sta reci. U popodnevnoj smeni jedan je dr hteo da me vrati da cekam jos a drugi je na intervenciju ``moje`` babice resio da me porodi. Prokinuo vodenjak, dao indukciju... i tako 7 sati. Na kraju zam zavrsila u sali i dete je rodjeno carskim rezom izmuceno samo tako i sa infekcijom od plodove vode koja jeste bila zelena. Moje iskustvo nije da se ceka da dete samo resi kad ce i dal ce, i danas ne znam zasto nije krenuo sam, a definitivno je trebalo roditi ga pre. Cak ni sa indukcijom pojacanom na maksimum se nije spustao u porodjajni kanal. U odnosu na termin lekarke koja mi je vodila trudnocu ja sam se porodila 10 dana kasnije. Izmucili smo se oboje.

U bolnici sam bila sa devojkom koja je imala kontrakcije na 4 minuta i primala intravenozno partusistem pocev od 35 nedelje...Samo su se nadali da ce da dobaci do 38. nedelje...na kraju je prenela 4 dana :) tako da samo pazljivo i misli pozitivno.

Ja sam imala slicnu pricu kao Rosarium. Znaci nije se desavalo- nista. Moja dr me je uputila u bolnicu vec 4 dana pre termina koji je ona odredila zbog ctg-a koji joj je bio sumnjiv ali su mi u bolnici pomerili termin za nekih 5 dana posle onog koji je ona odredila?! Ne bih da komentarisem ovaj detalj- kako ko odredjuje termin na osnovu istih podataka. Elem, kada je i taj termin prosao primili su me ali uz ideju da jos cekam da sve krene ``prirodno``. Posle oksitocinske probe opet nista. Posle balon katetera opet nista. Spuste me u porodiliste i prva smena me opet vrati da cekam... Sta reci. U popodnevnoj smeni jedan je dr hteo da me vrati da cekam jos a drugi je na intervenciju ``moje`` babice resio da me porodi. Prokinuo vodenjak, dao indukciju... i tako 7 sati. Na kraju zam zavrsila u sali i dete je rodjeno carskim rezom izmuceno samo tako i sa infekcijom od plodove vode koja jeste bila zelena. Moje iskustvo nije da se ceka da dete samo resi kad ce i dal ce, i danas ne znam zasto nije krenuo sam, a definitivno je trebalo roditi ga pre. Cak ni sa indukcijom pojacanom na maksimum se nije spustao u porodjajni kanal. U odnosu na termin lekarke koja mi je vodila trudnocu ja sam se porodila 10 dana kasnije. Izmucili smo se oboje.

Ajoooj jadni vi, kako su vas namucili... :sad2:

upravo sam se chula sa doktorom:
kazzem ja njemu, ovde maslachak, rekli ste mi proshlog petka da se javim ovog petka ako ne bude nishta do ovog petka, a nije bilo.... :D
a on meni - ni bolovi, ni kontrakcije...
ja reko` - ma nishta, ni jedan trening za maraton nisam propustila. :D
nasmejemo se nas dvoje i on kazze: dodji u ponedeljak sa stvarima pa da vidimo....

eto.
bice da ako ne bude nishta do ponedeljka, u ponedeljak razreshimo situaciju.

ja bih stvarno volela da to krene sve prirodno. :D

kad smo kod porodjaja meni se desilo nesto cudno pred porodjaj...sanjam dan ili dva pred porodjaj kako sam se probudila i vidim kolevku pored kreveta, bebu u kolevci koja pocinje da place i od tog placa se probudim...pogledam pored kreveta a ono naravno nema nicega ni kolevke ni bebe...porodila sam se za dan ili dva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back