Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje,
ja sam vam potpuno ocajna...

Bila sam na UZ i nista se ne vidi...Nasla mi i cistu na jajniku...Beta je dobra, a i ponovljena beta...Sad kao manijak citam po forumima i potuno sam prestrasena od vanmatericne trudnoce, kiretaze itd. Samo da nije vanmatericna.. Beta je preko 3000. Rekla je da jos ne ocajavam,a ali joj nije bilo nista jasno...A trebalo bi da sam vec u sestoj nedelji...
Nemam apetit, danas nism mogla ni kafu da popijem...Ne znam da li samo od nervoze ili daj boze normalne trudnoce.
Danas opet UZ...Drzite mi fige...

Kockice,kakva vodica iz vrata kakvi bakraci.Nemoj da dajes da te bodu.Ti si mlada i zdrava i nema veze prekomerna tezina sa bebom.Ima veze sa tobom,tvojim zglobovima,kicmom i krvnom slikom (trigliceridi i holesterol) Ti treba da utadis prvo double test,pa triple test i nista vise (to ti je ultra zvuk i vadjenje krvi) - nikakve aminosinteze i razne gluposti.Jedino ako ti triple test nije dobar radi se aminosinteza,ali ne mora da znaci da sa bebom nije nesto uredu.Ti testovi mogu i da pogrese i nisu 100% sigurni. Aminosinteza je vadjenje plodove vode iz trbuha majke,i nema nikakve veze sa vadjenjem bilo cega iz bebe.
Lepo se ti nama smiri,jedi puno voca i povrca,da bi kilazu drzala pod kontrolom i sto manje stresova.
Cmokic

Drage moje,
ja sam vam potpuno ocajna...

Bila sam na UZ i nista se ne vidi...Nasla mi i cistu na jajniku...Beta je dobra, a i ponovljena beta...Sad kao manijak citam po forumima i potuno sam prestrasena od vanmatericne trudnoce, kiretaze itd. Samo da nije vanmatericna.. Beta je preko 3000. Rekla je da jos ne ocajavam,a ali joj nije bilo nista jasno...A trebalo bi da sam vec u sestoj nedelji...
Nemam apetit, danas nism mogla ni kafu da popijem...Ne znam da li samo od nervoze ili daj boze normalne trudnoce.
Danas opet UZ...Drzite mi fige...

Ajoooj... ajd samo se smiri i polako! I obavesti nas odmah o UZu... da ne brinem... :sad2:

Kockice,kakva vodica iz vrata kakvi bakraci.Nemoj da dajes da te bodu.Ti si mlada i zdrava i nema veze prekomerna tezina sa bebom.Ima veze sa tobom,tvojim zglobovima,kicmom i krvnom slikom (trigliceridi i holesterol) Ti treba da utadis prvo double test,pa triple test i nista vise (to ti je ultra zvuk i vadjenje krvi) - nikakve aminosinteze i razne gluposti.Jedino ako ti triple test nije dobar radi se aminosinteza,ali ne mora da znaci da sa bebom nije nesto uredu.Ti testovi mogu i da pogrese i nisu 100% sigurni. Aminosinteza je vadjenje plodove vode iz trbuha majke,i nema nikakve veze sa vadjenjem bilo cega iz bebe.
Lepo se ti nama smiri,jedi puno voca i povrca,da bi kilazu drzala pod kontrolom i sto manje stresova.
Cmokic

Phew... :cmok: ljubim ja tebe sto me spasavas od moje ludosti... ok znaci double i triple za mene... nazalost necu stici da ih uradim preeeee 20tog Avgusta sto znaci da cu vec uci i u 4ti mesec... jel to kasno?! :eek: stvarno se bojim da sa bebom nesto nije u redu pa sam sva istripovana 100%... :sad2: i samo mi je to u glavi (+hrana...)...

Aha ok... ma ja sam mlada (23 godine), ali jedva cekam da uradim test za jedno 3 nedelje da proverim tu kao vodicu iz vrata bebe ili sta god... ali imam prekomernu tezinu tako da me to malo plasi, ali ce valjda sve biti ok... hvala na podrsci!!! :heart:

A ti sad posto znas da je sa devojcicom sve ok, uzivaj :cmok:

Dusice, nemoj srljati...bilo kakvna invazivna metoda bez nekog razloga moze biti kobna po bebu. U tom smislu, na analizama krvi se vide bar indikatori da nesto nije u redu pa se tek odatle ide dalje. Nadji dobrog lekara kad se vratis u Srbiju i odmaraj se. Izdrzite tih godinu dana, znam da je bedak, ali bolje je tako i za bebca i za tebe. Slazem se sa Espi, ti si mlada i nema razloga da unapred brines

Dusice, nemoj srljati...bilo kakvna invazivna metoda bez nekog razloga moze biti kobna po bebu. U tom smislu, na analizama krvi se vide bar indikatori da nesto nije u redu pa se tek odatle ide dalje. Nadji dobrog lekara kad se vratis u Srbiju i odmaraj se. Izdrzite tih godinu dana, znam da je bedak, ali bolje je tako i za bebca i za tebe. Slazem se sa Espi, ti si mlada i nema razloga da unapred brines

Hvajaaaaa na podrsci i utesnim recima, vala znace... :heart: :heart: :heart:
Imam ja svoju Branku ginekologa koja je za mene zaduzena bukvalno od moje prve menstruacije, pa cu pravac kod nje kad dodjem... iako kad sam bila u 8oj nedelji su mi ovde u Kini uzimali krv (na kraju iz noge jer vene nisu mogli naci :sad2: ) i rekli da je sve ok... valjda se i to racuna :think: a sto se muzica tice moze biti 2 do 4 godine da ostane u Kini a bebac i ja na relaciji Shabac - Beograd... :sad2: :sad2: :sad2:

Kockice,double se radi valjda u 14-oj nedelji, a triple kasnije. Imas ti jos uvek vremena da uradis triple.Kad budes dosla u Srbiju,cucemo se i ja cu da te vodim kod lekara kod kojeg sam ja isla i u laboratoriju da to sve zavrsimo.Ne sekiraj se.Sve je to gotovo za 2h.- j(ultra zvuk 3d oko 30min i vadjenje krvi 5min - sa malo cekanja i putovanja po prevozu najvise 2h ) jedino sto moras da cekas rezultate,al njih mogu da ti posaljem postom.

E i da, ponesi te nalaze na kineskom pa ako treba ih prevedi ovde, mozda ce tvojoj Branki znaciti. Akos e dobro secam double se radi u 13-oj nedelji, a za triple se ne secam, ali mislim da je kasnije. Uh, ja ko da sam bila trudna pre 10 godina...

Kockice,double se radi valjda u 14-oj nedelji, a triple kasnije. Imas ti jos uvek vremena da uradis triple.Kad budes dosla u Srbiju,cucemo se i ja cu da te vodim kod lekara kod kojeg sam ja isla i u laboratoriju da to sve zavrsimo.Ne sekiraj se.Sve je to gotovo za 2h.- j(ultra zvuk 3d oko 30min i vadjenje krvi 5min - sa malo cekanja i putovanja po prevozu najvise 2h ) jedino sto moras da cekas rezultate,al njih mogu da ti posaljem postom.

:D Pocinjemo da pisemo iste stvari...

Kockice,23 godine...opusti se i nemoj da razmišljaš o negativnim aspektima trudnoće.U mjesec dana svog blaženog neznanja i ubjedjivanja da se meni ne može desiti trudnoća sam strpala štošta što bi možda bilo i dobar razlog za pobačaj ali nisam to napravila.Prije tri godine operacija mioma i eto...Rastemo : Nadam se da će do kraja biti ok. :

e sad Kockice smiruša,uskoro ćeš biti u Srbiji,pa ćemo te uzeti u ruke,a dotle još ove 2 nedelje izdrži...a ostalim budućim mamama veeeeeeeeeeeeeeeelika dobrodošlica,i posle se vidimo u Savetima za bebe...velika pusa svim bubicama,bobicama,flekicam,kockicama

double se radi od 11 - 13 nedelje.
triple od 16 - 18 nedelje.

esperenca ti je dala dobar savet da idesh u privatnu laboratoriju, jerbo se tamo relativno kratko chekaju rezultati.
u drzzavnim, rezultati se chekaju i do 3-4 dana. to je da osedish.

a ja...

seksom do porodjaja. :lol: :lol: :lol:
ne mogu vishe da chekam. niti da apstiniram. apstiniracu posle. josh 3 dana do termina.

Bila na UZ..Hvala Bogu nije vanmatericna! Bile su dve doktorke koje su gledale UZ. Odmah su iskljucile vanmatericnu. Ovaj put se video mesak, ali u njemu jos nista. Kazu mala trudnoca, ali nemaju objasnjenje kako jer mi nismo tri nedelje imali odnose. Opet radila betu, sad je 5300, to je kaze ok, mada bi moglo biti i malo vise jer je pre dva dana bila 3100. u subotu opet na UZ. Malo sam se smirila, ali jos se nista ne zna...

Trebalo bi da sam 6ta nedelja, a dr kazu da je najvise 4ta...

Citala sam o BLIGHTED OVUM, tj. bezembrionalnoj trudnoci, da raste mesak i beta hcg, ali see embrion ne formira. Bas sam nasla isti slucaj kao moj. Nadam se da kraj nece biti isti.:confused:

A do nedavno sam pocetak trudnoce zamisljala kao malu tackicu koja krene da pulsira i onda raste beba...Eh, a sad vec znam i ono sto ne treba...Drzite mi fige:)

Bila na UZ..Hvala Bogu nije vanmatericna! Bile su dve doktorke koje su gledale UZ. Odmah su iskljucile vanmatericnu. Ovaj put se video mesak, ali u njemu jos nista. Kazu mala trudnoca, ali nemaju objasnjenje kako jer mi nismo tri nedelje imali odnose. Opet radila betu, sad je 5300, to je kaze ok, mada bi moglo biti i malo vise jer je pre dva dana bila 3100. u subotu opet na UZ. Malo sam se smirila, ali jos se nista ne zna...

Trebalo bi da sam 6ta nedelja, a dr kazu da je najvise 4ta...

Citala sam o BLIGHTED OVUM, tj. bezembrionalnoj trudnoci, da raste mesak i beta hcg, ali see embrion ne formira. Bas sam nasla isti slucaj kao moj. Nadam se da kraj nece biti isti.:confused:

A do nedavno sam pocetak trudnoce zamisljala kao malu tackicu koja krene da pulsira i onda raste beba...Eh, a sad vec znam i ono sto ne treba...Drzite mi fige:)

Ok zenska znaci to je zavrseno! Ajd polako sad, probaj da se opustis i da ne mislis preterano o losim stvarima... ahem pazi ko ti kaze... ali drzi se!!! :ok: :cmok:
Drzim ti fige!!! :heart:

double se radi od 11 - 13 nedelje.
triple od 16 - 18 nedelje.

esperenca ti je dala dobar savet da idesh u privatnu laboratoriju, jerbo se tamo relativno kratko chekaju rezultati.
u drzzavnim, rezultati se chekaju i do 3-4 dana. to je da osedish.

a ja...

seksom do porodjaja. :lol: :lol: :lol:
ne mogu vishe da chekam. niti da apstiniram. apstiniracu posle. josh 3 dana do termina.

Hahahahaha, ma samo vi udrite da ne kazem nesto drugo :rotf: ja kad dodjem cu esperancu pod ruku (tj ona mene, hahaha) pa cemo obidjemo sve sto treba :D jedva cekaaaam :heart: i onda kod nje na rucak :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back