Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima! Pisem sa mora. Nadam se da me se secate...Pravili smo bebu pre mora i evo situacije posle 10tak dana. Uradila test dva dana za redom na moru i bila je oba puta bleda roze linija! Trudna sam?!:):???::confused:

Ali.,..Mi se taman ponadali kad pre dva dana se pojavi braonkasto na vesu i jos traje.,.Sve vreme me boli donji stomak kao da cu da dobijem ili sam dobila...Koliko sam upoznata mnogima se desavaju lazne mentruacije, ali kao, nikad nisu intenzxivne kao prave...Svakako cu otici posle mora kod lekara, ali sad me interesuje vase misljenje...Nisam jos nikom rekla osim muzu...Da li smem da popijem brufen i ako ne sta smem protiv bolova?

Nemam druge simptome, ne bole me grudi itd...Pisite brzo...sutra se kacim opet...
dok ne budesh sigurna da nisi trudna, nemoj da pijesh brufen.
ali ne bih znala da ti kazzem shta da pijesh. iskreno.

shto se tiche tih bolova u stomaku, ja sam ih imala do treceg meseca skoro... non stop sam mislila da cu dobiti.ali nishta, naravno, nisam pila protiv istih.

valjda ce ove ostale zzene imati neshto pametnije da ti kazzu.

Eh meni su grudi izgleda vec pocele... :eek: tvrde, bole i brus me steze... :sad2:

Esperanca kontrakcije?! :eek: :eek: :eek: pa ja sam tek u 2gom mesecu, mozda usla u 3ci... elem pogledacu sa lekarima ovde da mi daju nesto ako je to to... hvala na savetu!!! :cmok: ajd videcu za neki prevod toga :super: hvala Nidzi i tebi, bebac i ja uzivamo u mazenju vec sad :cmok: :heart:

Eh meni su grudi izgleda vec pocele... :eek: tvrde, bole i brus me steze... :sad2:

Esperanca kontrakcije?! :eek: :eek: :eek: pa ja sam tek u 2gom mesecu, mozda usla u 3ci... elem pogledacu sa lekarima ovde da mi daju nesto ako je to to... hvala na savetu!!! :cmok: ajd videcu za neki prevod toga :super: hvala Nidzi i tebi, bebac i ja uzivamo u mazenju vec sad :cmok: :heart:
Cico,nisu to porodjajne kontrakcije,vec one koje se javljaju u prva 4 meseca.Ja sam ih imala i bile su vrlo bolne.Zato sam i pila Utrogestan.Taj lek prave Grci i Francuzi.Mozda ga ima kod tebe.Ako ga nema nek ti kupe tvoji i posalju preko nekog ko ide za Kinu.Ne mogu da ti skode.Samo mogu da pomognu.Cmokic:heart:

Maslacak,
hvala ti na odgovoru...A da li si imala malo krvi ili ono braonkasto na pocetku?
Nadam se da ce jos neko odgovoriti...Brufen necu piti...Evo i danas braonkasto, ali me tesi sto ne krece sveza krv.

Javljajte se!

@Angi7: znam za dosta zena koje su imale ta mala krvarenja na pocetku trudnoce... u knjizi kojoj citam o trudnoci kazu da to nije nista strasno i nenormalno... tako da sacekaj da se vratis sa mora pa lepo pravac lekar, jer ako je test pokazao i bledu crticu ima sanse... :super:

@esperanca137: :eek: :eek: :eek: nisam ni znala da postoje takve kontrakcije :dash: ja idem lekaru za 10 dana pa tek onda mogu da pitam za taj lek... a da mi iz Srbije posalju to tesko... :sad2: nadam se da ce beba biti ok do tad... :sad2: cmok i tebi! :heart:

Angi ima toga,i ja sam imala,nemoj da se brineš...ta bleda crta verovatno znači trudnoću,i moj test je bio tako bled,a kad sam napravila u ambulanti ludilo,lepa trudnoća...to braonkasto je u suštini reakcija tvog tela na trudnoću...tada ti je period za menstruaciju a ti trudna,pa ti telo malo bezveze reaguje...neke žene i to 4. meseca dobiju normalno menstruaciju....

Kockice čuvaj tu malu kockicu,i javi nam kad završiš pregled kod lekara za 1o dana....baš me zanima šta će reći...a taj mali bol u stomaku kao što je i Espi rekla jesu kontrakcije ali ne porođajne,nego ti se telo priprema za porođaj...u unutrašnjosti ti se polako sve malo pomera,pa to su ti bolovi...treba mesta za kockicu...pusa

@Angi7: znam za dosta zena koje su imale ta mala krvarenja na pocetku trudnoce... u knjizi kojoj citam o trudnoci kazu da to nije nista strasno i nenormalno... tako da sacekaj da se vratis sa mora pa lepo pravac lekar, jer ako je test pokazao i bledu crticu ima sanse... :super:

@esperanca137: :eek: :eek: :eek: nisam ni znala da postoje takve kontrakcije :dash: ja idem lekaru za 10 dana pa tek onda mogu da pitam za taj lek... a da mi iz Srbije posalju to tesko... :sad2: nadam se da ce beba biti ok do tad... :sad2: cmok i tebi! :heart:
Ma bice sve ok.Ti lekovi se piju ako te nogo boli stomak i imas jake kontrakcije s vremena na vreme.Kad sam otisla kod drzavnog lekara on me je olako shvatio.Nije mi dao nista.Tek kad sam bila na pregledu kod privatnika dao mi je Utrogestan i stvarno mi je bilo bolje.Ali da znas da se on pije samo do 4 meseca i mnogo pomaze;)

Evo da ti pojasnim zasto se prepisuje Utrogestan.
Utrogestan se daje da bi se nadoknadio nedostatak progesterona u organizmu.Njegova funkcija je da nadoknadjuje nedostatak tzv. zutog tela za sazrevanje sluzokoze materice.
Zavisi od lekara koliko ga dugo treba koristiti, neki smatraju da je to samo prva 3 meseca, dok je meni dr. rekla da po nekim najnovijim istrazivanjima, moze da se koristi skoro do samog kraja trudnoce, da nema stetnih efekata, vec naprotiv moze da bude samo od koristi.
Daje se pogotovo onim zenama koje su imale spontani pobacaj.JA ga nisam imala ali sam ga pila zbog jakih kontrakcija.
Pomazi tog malisu u nase ime:cmok::heart:

Ahaaa... ali ja pijem neki lek koji je Progesteron! Rekli su mi 2 tablete dnevno sto je oko 20mg... ali videcu da predlozim to lekaru.. uh sto bi sad volela da sam u Srbiji... :sad2:

Maz maz... evooo uradilaaa :heart: a inace mozda ce zvucati ludo ali mi mnogooo prija da se poceskam po desnom donjem delu stomaka... bas ona malo ces ces i sva se najezim koliko mi bude milo :rotf:

Ma bice sve ok.Ti lekovi se piju ako te nogo boli stomak i imas jake kontrakcije s vremena na vreme.Kad sam otisla kod drzavnog lekara on me je olako shvatio.Nije mi dao nista.Tek kad sam bila na pregledu kod privatnika dao mi je Utrogestan i stvarno mi je bilo bolje.Ali da znas da se on pije samo do 4 meseca i mnogo pomaze;)

Utrogestan je ako se ja ne varam hormonski preparat i pije se samo na preporuku lekara. U Srbiji koliko znam nije registrovan i moze se naci u nekim apotekama ispod tezge. Njegova zamena je Dabrostan. Dabrostan se pije do 13-te nedelje i nije neprijatan. ALI SAMO UZ PREPORUKU LEKARA, ti bolovi mogu nastati od sirenja materice i pripreme tela da podnese trudnocu. Ako vec pije Progesteron, Utrogestan bi samo povecao dozu sto je apsolutno nepotrebno i nepozeljno.

Poslednja izmena:
Cao svima! Pisem sa mora. Nadam se da me se secate...Pravili smo bebu pre mora i evo situacije posle 10tak dana. Uradila test dva dana za redom na moru i bila je oba puta bleda roze linija! Trudna sam?!:):???::confused:

Ali.,..Mi se taman ponadali kad pre dva dana se pojavi braonkasto na vesu i jos traje.,.Sve vreme me boli donji stomak kao da cu da dobijem ili sam dobila...Koliko sam upoznata mnogima se desavaju lazne mentruacije, ali kao, nikad nisu intenzxivne kao prave...Svakako cu otici posle mora kod lekara, ali sad me interesuje vase misljenje...Nisam jos nikom rekla osim muzu...Da li smem da popijem brufen i ako ne sta smem protiv bolova?

Nemam druge simptome, ne bole me grudi itd...Pisite brzo...sutra se kacim opet...

e sad cu da ti brzo napisem UZIVAJ BRE NA TOM MORU I KAD SE VRATIS PONOVI TEST.

U prvoj trudnoći sam pila Utrogestan po preporuci lekara sve do petog-šestog meseca i nisam ga kupovala ispod tezge već sasvim normalno. Prvi put čujem da kod nas nije registrovan.

I meni je bio prepisan, ali sam lakse dolazila do Dabrostana. To "ispod tezge" - mislila sam da se normalno prodaje u apotekama koje ga same nabavljaju. Evo imas cak i u danasnjim novinama clanak o tome.

Utrogestan nije registrovan lek ja sam ga evo do danas pila, nabavljali smo ga iz Grcke i moja doktorka kaze da je on najbolji, ali nasa luda drzava nece da uveze lek od kojeg nema koristi.. Inace cena mu je oko 1000din. I lek je na trzistu vec 15-20 god. Znaci proveren lek ali ko se malo bolje razume u nase zdrastvo znace o cemu pricam, sada me malo mrzi.. Olosi koji su registrovali lekove koji su i po 7x skuplji od lekova koji su provereni ali su zabranjeni na nasem trzistu. No dobro, sve je to kod nas normalno!! :)

Elem meni su Progesteron dali lekari iz bolnice... istina kineski lekari, ali sta ces :whistling: u sustini me ovaj bol vise nervira, menstruacije su mi uvek bile mucne tako da sam na bol navikla... ali pored mojih promena raspolozenja i svega ostalog cu posandrcaaaatiii... :evil: :evil: :evil:

Inace imam jos jednu stvar koja me uzasno iritira... sigurno ce vam biti smesno, ali meni je zelja za sexom pojacana, a ne smemo da imamo isti zbog naredbe lekara... poludecuuuu... muz i ja smo bili dosta aktivni u tom podrucju i ovo sad me ubija jos dodatno... eh.. smrc... ne trazim savet, jer znam da ga nema, mora se izdrzati Kockice radi, ali reko da vam se mame izjadam... :sad2: :sad2: :sad2:

Utrogestan je ako se ja ne varam hormonski preparat i pije se samo na preporuku lekara. U Srbiji koliko znam nije registrovan i moze se naci u nekim apotekama ispod tezge. Njegova zamena je Dabrostan. Dabrostan se pije do 13-te nedelje i nije neprijatan. ALI SAMO UZ PREPORUKU LEKARA, ti bolovi mogu nastati od sirenja materice i pripreme tela da podnese trudnocu. Ako vec pije Progesteron, Utrogestan bi samo povecao dozu sto je apsolutno nepotrebno i nepozeljno.
Kockica vec pije progesteron,to je samo drugi lek pa joj Utrogestan u tom slucaju one treba.Sasvim logicno. Ja sam joj ga predlozila jer nije odmah rekla sta pije i naravno da bi konsultovala lekara pre bilo kakve upotrebe leka. Ti Mirabel kao da ne citas sta ja pisem nego stalno nesto izmedju redova.Majke mi, ne shvatam sta pokusavas time da dobijes.To mi sve vreme verovatno vracas jer sam kritikovala majke koje bebama sole hranu(pa si se nasla prozvana u tom postu) ali sta se tu moze - svaka majka radi ono sto misli da je dobro za njeno dete. Hajde malo stani.Stvarno mi je neprijatno da svaki drugi moj post citas kao krivo ogledalo.
Vec sam napisala da mi je Utrogestan prepisao privatni ginekolog zbog kontrakcija i da sam ga pila do 4 meseca.Bolovi tj kontrakcije se dobijaju od sirenja materice.Kada su veoma jaki lekar prepisuje lek tog tipa. Drzavni lekar bi mi verovatno prepisao taj Dobrostan jer se Utrogestan kupuje ispod tezge jer nasi nisu kupili licencu za taj lek tj nemaju dozvolu za uvoz, pa se zato ne sme prodavati legalno..
Sto se tice Geniprala (neke trudnice ga piju u toku cele trudnoce zbog kontrakcija)- od njega se tresu ruke i lupa srce. Ja nisam imala te nus pojave - sva sreca pa nisam pila Verapamil (koji jesam kupila), procitala sam zasta se koristi i bacila ga u kantu. (to je lek za srce i piju ga i za anginu pektoris)Kad sam mogla bez Inderala koji sam pila godinama prezivela sam i bez tog Verapamila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back