Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad ste vec krenule o dojenju, da vas pitam...Da li ste prvih dana po izlasku iz porodilista dojile bebe u neko odredjeno vreme, drzle se ritma, budile ih kad je ``vreme obroka`` ili ste ih pustale da spavaju i hranile ih tek kad one to zatraze? Cujem krajnje oprecne price na ovu temu, od toga da treba pratiti bebin ritam do toga da se potpuno svi pogube i hrane se svaki dan po ceo dan :roll:

Meni su u porodilistu rekli (sestre) da bebu hranim svaka cetiri sata i da ga obavezno budim da sisa,a pedijatar je savjetovao da pratim bebin ritam i da ga ne budim vec da cekam da ga glad probudi. Medjutim,moj sin je sam napravio raspored sisanja u razmaku od po tri sata,a sa dva mjeseca i pet dana je prespavao od 11:30 uvece do 5 ujutro i tako par noci za redom. Kasnije je nekad pravio duze,a nekad krace razmake izmedju sisanja.

Za sutra su joj zakazali ubacivanje neke vaginalete ne bi li joj smeksali grlic..i da najzad dobije te kontrakcije..ubi me sve ovo..a ona ocajna..vikend u bolnici-ravno uzasu..

samo bez sekiracije...vaš mali dasa će da izađe kad bude spreman...te vaginalete su izuzetne,i za čas posla omekšaju grlić materice,pa time pospešuju i brži porođaj...samo hrabro...tata nemoj da budeš mlakonja:nono:ionako tvoja žena odrađuje teži deo...a kad stigne kući sa bebanom ima da je čuvaš i maziš i paziš,i pomozi joj oko svega da može što više da spava i tako....:roll:biće sve u redu, videćeš...a danas idi da je vidiš, i smeškaj se i razveseli je,trenutno to je tvoj posao,maksimalno razumevanje...:bye:

samo bez sekiracije...vaš mali dasa će da izađe kad bude spreman...te vaginalete su izuzetne,i za čas posla omekšaju grlić materice,pa time pospešuju i brži porođaj...samo hrabro...tata nemoj da budeš mlakonja:nono:ionako tvoja žena odrađuje teži deo...a kad stigne kući sa bebanom ima da je čuvaš i maziš i paziš,i pomozi joj oko svega da može što više da spava i tako....:roll:biće sve u redu, videćeš...a danas idi da je vidiš, i smeškaj se i razveseli je,trenutno to je tvoj posao,maksimalno razumevanje...:bye:
Nekad tate gore prodju nego mame (mislim na kasnije - od alkohola:whistling:)
Daso,samo se ti priberi i glavu gore.Uskoro ces drzati u narucju jedan mali zamotuljak koji ces voleti najvise na svetu:klap::super:

Evo me devojke opet ali bez nekih vesti. Znaci moja gospodja je zabetonirana! Danas su joj opet davali tu neku indukciju intravenski i opet nista..doduse kao pojavile su se po prvo put neke minimalne kontrakcije..ali to je i dalje nista..doktor cak nije mogao ni prstom da pomeri grlic koliko je zatvoren.. I sada su joj rekli da ce sutra, posto je radan dan NACELNIK dati zadnju rec i on ce sa konzilijumom odluciti sta ce i kako sa njom.. Nadam se da ce sve biti ok!

Evo me devojke opet ali bez nekih vesti. Znaci moja gospodja je zabetonirana! Danas su joj opet davali tu neku indukciju intravenski i opet nista..doduse kao pojavile su se po prvo put neke minimalne kontrakcije..ali to je i dalje nista..doktor cak nije mogao ni prstom da pomeri grlic koliko je zatvoren.. I sada su joj rekli da ce sutra, posto je radan dan NACELNIK dati zadnju rec i on ce sa konzilijumom odluciti sta ce i kako sa njom.. Nadam se da ce sve biti ok!

Pa normalno da ce biti sve u redu! Samo hrabro,budi uz nju jer joj je tvoja podrska najpotrebnija.Sve najljepse vam zelim!

kako su mi simpaticne buduce tate :)
Pele nemas zasto da se smaras,kao sto vec rekose gore,termin je veoooooma relativna stvar
Kad dasa odabere on ce da izadje,a ocigledno mu se mnogo svidja kod mame i nista mu ne fali :)
samo opusteno,sve ce biti u redu i javi nam lepe vesti :)
ljubi i mazi zenu :)

Hvala vam na lepim zeljama!!! A ja sada evo idem pred bolnicu jer mi je javila pre dvadesetak minuta da je nacelnik bez pogovora rekao da za sat vremena ide na carski rez!!! Nesto je zeza karlicna kost i glava bebe ne moze tek tako da prodje i zato je zatvorena. Naravno, mogu je muciti raznim glupostima ali joj je nacelnik ugurao papir da potpise za carski.. Tako da, devojke moje ja odoh pa vam pisem brzinski cim se zbije mala bekarica!! Pozdravljam vas! I da vam sapnem - ziv sam se usrao! Ali ono pozitivno..mislim da ce pasti pola bensedina..

Pele tvoja zena prosla isto ko ja u prvoj trudnoci sve isprobala i na kraj carski rez.
Sad sam u drugoj trudnoci i planiram unapred da dogovorim da idem direktno na carski rez da ne prolazim opet sve redom.

Sta mislite vi koji ste iskusnije ovde po ovom pitanju??

Ja se još uvek nisam kvalifikovala da pređem na temu za mame ... Taman sam mislila da će doktor biti
dobre volje pa pošto sam ušla u 38. nedelju da mi zakaže porođaj, a ono ništa.. Kaže, čekaj do termina... Kao da mi se čeka na ovu vrućinu :lol:

Hvala vam na lepim zeljama!!! A ja sada evo idem pred bolnicu jer mi je javila pre dvadesetak minuta da je nacelnik bez pogovora rekao da za sat vremena ide na carski rez!!! Nesto je zeza karlicna kost i glava bebe ne moze tek tako da prodje i zato je zatvorena. Naravno, mogu je muciti raznim glupostima ali joj je nacelnik ugurao papir da potpise za carski.. Tako da, devojke moje ja odoh pa vam pisem brzinski cim se zbije mala bekarica!! Pozdravljam vas! I da vam sapnem - ziv sam se usrao! Ali ono pozitivno..mislim da ce pasti pola bensedina..

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,čestitke...i onda tata čekamo obaveštenje koliko kg,cm i tome slično????:super:

Feelgoooood :) brzo sve to dodje ,samo jos malo strpljenja i imas svog bebca u narucju :)
phenomenon ,meni su isto pricali da je budim na tri sata,ali meni nije padalo na pamet,jer racunam cim njoj nesto fali ona se buni.Nisam gledala na sat ni za sta ,nego sam gledala nju i pratila njene potrebe.Mislim da je tako mnoooogo lakse i tebi i bebcu,i uvek sam za tu neku opusteniju varijantu,jer polazim od sebe -ni ja nisam svaki dan u isto vreme gladna i spremna da uvek pojedem istu kolicinu hrane i da uvek isto spavam....
zahvaljujuci tome ona je spavala celu noc od rodjenja do sad uz izuzetak kad nam rastu zubici(onda zna da pravi zurke usred noci) :)
zato samo opusteno ,osluskujte jedni druge i uzivajte u bebcu :)

E pa moje dame, Petar je ugledao svetlost dana 02.06.2008.godine tacno u podne i pohvalio se da je tezak 3650g i da je dugacak citavih 54cm. I naravno dobio je ocenu 9/9!! Nisam ga jos video, sutra cu!! A gospodju mamu sam video cim se probudila iz anestezije i..da kucnem u drvo..sve je u redu!! A ja evo sada kao kucam ovo a mrtav sam pijan jer mi malopre odose posledni gosti posle brzopotezne lumperajke. Pozdravljam vas i postavljam slicice cim ih uslikam.

E pa moje dame, Petar je ugledao svetlost dana 02.06.2008.godine tacno u podne i pohvalio se da je tezak 3650g i da je dugacak citavih 54cm. I naravno dobio je ocenu 9/9!! Nisam ga jos video, sutra cu!! A gospodju mamu sam video cim se probudila iz anestezije i..da kucnem u drvo..sve je u redu!! A ja evo sada kao kucam ovo a mrtav sam pijan jer mi malopre odose posledni gosti posle brzopotezne lumperajke. Pozdravljam vas i postavljam slicice cim ih uslikam.

pa sve čestitke pele...imaćete pravu malu muškarčinu u kući....neka je živ i zdrav i srećan sa svojim roditeljima....videćeš,nema lepšeg iskustva od roditeljstva...čestitamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:vatromet::vatromet::vatromet:

:klap: CESTITAMOOOOO :super:
i jedva cekamo slicice :ok:

Čestitamo od srca! Jupi!
congratulations-on-your-new-baby-boy.gif

:klap:Da se pridruzimo cestitkama:klap:
:vatromet::vatromet::vatromet:

Cestitam Pele !!!!!
Neka je ziva i zdrava beba.

Cestitamo i dobrodosli na svet!

Pele tvoja zena prosla isto ko ja u prvoj trudnoci sve isprobala i na kraj carski rez.
Sad sam u drugoj trudnoci i planiram unapred da dogovorim da idem direktno na carski rez da ne prolazim opet sve redom.

Sta mislite vi koji ste iskusnije ovde po ovom pitanju??

Nisam sigurna, ali kad sam se ja poradjala, sve koje su isle prvi put na carski rez, isle su i drugi. Nekako sam shvatila da se to podrazumeva...

Ja ne znam kako izgleda prirodan porodjaj, zakljucili su odmah da bi prirodan bio uzasno rizican (beba je bila gadno postavljena) pa su me poslali na carski. I nekako sam zdravo za gotovo uzela da cu i drugi put na carski. To je sasvim OK....ako mene pitas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back