Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto mi to ovde niko ne pominje??!!! Posto sam u 21 nedelji,jel kasno sad za to? Meni je dr na uz u 3 mesecu merio bebine organe,i debljinu vrata,ili tako nesto,i bilo je ok. Ovde sam citala da to merenje vrata ima funkciju slicnu amniocentezi (mozda nisam pravilno napisala),tj. da se i na taj nacin mogu otkriti neke promene i videti da li je sve uredu? Mozda gresim,al cini mi se da je dosta vas iz BG a,i nekako sve ste,manje vise,bile na istim pregledima,radile neke analize i testove,koje ovde skoro niko ne pominje!?
evo ti snezo malo detaljnije...

DOUBLE – TRIPLE TEST
(Skrining majčinskog seruma)
ISPITUJE – rizik od Down-ovog sindroma i defekta neuralne cevi kao i od spine bifide ili anencefalije.
KAKO – uzima se krv majke i analizira se a-fetoprotein (AFP) i ostali markeri koji pokazuju povećan rizik od Down-ovog sindroma.
Kada se analize iskombinuju sa starošću majke dobija se stepen rizika.
Žene sa rizikom većim od 1:250 se obično upućuju na amniocentezu.
KADA – od 16-18 nedelje.
RIZIK – nema rizika.
RUTINSKI? Vrši se u mnogim bolnicama. Neke ga vrše samo za žene stare od 35 do 40 godina.

i da, merenje nuhalne brazde (na vratu) je ultrazvucni marker koji moze da da sumnju na daunov sindrom. procena rizika je pouzdanija ako se radi i genetski skrining - double test.

Dr kod koga idem radi u dz,i u porodilistu,ali ja i pored njega ponekad idem kod jednog privatno na uz.Evo,bas sutra idem kod tog drugog,ali samo zato sto moju bebicu nisam videla dva meseca,jer u dz ne postoji drugi monitor,a onaj jedan ne moze da se okrene da i ja vidim nesto:cry:,i ne moze da udje samnom jos neko,npr mm,mama,drugarica... Tako da cu sa mm ici sutra do njega,na 4D,pregled...i da vidimo kog je pola ovo malo stvorenje...Videcu sa njim,posle pregleda,oko tih analiza i testova dal treba nesto da radim!? Inace imam 25 godina!

A ako neko ima ideju sta se dogodilo sa mojim testom (pitanje sa prethodne strane) molim ga da je podeli sa mnom... Prihvataju se svi odgovori, koliko god kreativni bili... :neutral: Inace, nije mi se ucinilo, oboje smo gledali u test kao hipnotisani... Pojavila se roza crta posle 10 minuta i jednostavno pobegla :?

ja sam u 21 nedelji,i mog bebija osecam vec par nedelja,skroz uvrnut osecaj,kao neko pracakanje ribice cas sa jedne strane pupka,cas sa druge,pa malo ispod...nekad traje ceo dan,a ponekad osetim samo ujutru ili uvece u krevetu dok mirujem! YouBetterStop,thanks na informaciji,videcu sutra sa dr dal ima potrebe za tim,al kazes da ih rade zene od 35 do 40,ja imam 25,i sve je ok,pa mi zato valjda niko to i nije pominjao?! Neko je pitao za test,i bledu roze crticu koja se stopi sa onom kontrolnom.... Pa i meni je bilo tako kada sam radila test,ali bila sam u 5 nedelji,a i nisam cekala prvi jutarnji urin,vec sam ga uvece radila....

A ako neko ima ideju sta se dogodilo sa mojim testom (pitanje sa prethodne strane) molim ga da je podeli sa mnom... Prihvataju se svi odgovori, koliko god kreativni bili... :neutral: Inace, nije mi se ucinilo, oboje smo gledali u test kao hipnotisani... Pojavila se roza crta posle 10 minuta i jednostavno pobegla :?

Kupi neki drugi test,od drugog proizvodjaca.

Happy-ca, i meni je to palo na pamet... Sacekacu jos malo, pa cu probati s nekim drugim. Imas neki predlog? Koji jos vazi za provereno dobar? Hvala. ;)
Nego - Snezo... Sada si mi ulila nadu. :-D Stvarno ti se to dogodilo!? Pojavi se crta i samo otputuje? I meni je bas rano, proslo je oko dve-tri nedelje. Ali, nestrpljiva sam... :oops: Bas je uzasan osecaj kada ne znas da li se u tvom telu desava nesto toliko vazno... Pa, cas jeste, cas nije, pa odletim, pa se spustim... :roll: nezgodno...

Ne znam kako se tacno zove,ali vazi za najskuplji na trzistu,cini mi se oko 350 dinara,pakovanje je duguljasto i plavo.Moze da se radi u svako doba dana,a nema petljancije,samo se postavi pod mlaz urina i to je to.

ja sam koristila beby rapid test,i to nekih 5-6 komada u cetiri dana!!!! Bila sam uzasno nestrpljiva,i prosto sam bila uuuubedjena da sam bas tad ostala trudna!! Ali ja likusa nisam cekala nu onih predvidjenih 7-10 dana da bi test nesto pokazao,nego odmah posle 4-5,niti sam cekala da mi bar kasni....al je pokazao posle 8 dana!!!! Inace,bebija smo "pravili" po ovom kalendaru ovulacije sa neta,i "ispostovala" sam te dane maksimalno,i jednostavno sam osecala da cu tad ostati trudna.... I JESAM!!!!:grin: Al sve je to individualno,i sve smo mi razlicite,ipak meni je uspelo,a uspela sam da nagovorim drugaricu da posle pet meseci pokusa na ovaj nacin,i sad ce moj beby imati jos jednog,par meseci mladjeg drugara!!!

ja sam koristila beby rapid test,i to nekih 5-6 komada u cetiri dana!!!! Bila sam uzasno nestrpljiva,i prosto sam bila uuuubedjena da sam bas tad ostala trudna!! Ali ja likusa nisam cekala nu onih predvidjenih 7-10 dana da bi test nesto pokazao,nego odmah posle 4-5,niti sam cekala da mi bar kasni....al je pokazao posle 8 dana!!!! Inace,bebija smo "pravili" po ovom kalendaru ovulacije sa neta,i "ispostovala" sam te dane maksimalno,i jednostavno sam osecala da cu tad ostati trudna.... I JESAM!!!!:grin: Al sve je to individualno,i sve smo mi razlicite,ipak meni je uspelo,a uspela sam da nagovorim drugaricu da posle pet meseci pokusa na ovaj nacin,i sad ce moj beby imati jos jednog,par meseci mladjeg drugara!!!

:D:D:D Ne mogu da verujem!!! Ja nisam smela da pricam... :oops: Isto sam pocela da radim testove vec posle 5-6 dana. Nervira me malo sto ne mogu da se kontrolisem, radila bih test svaki dan! Mada, sada je vec proslo dovoljno da bi test mogao da pokaze pravu, pravcijatu crtu, a nje nema :( Samo te pobegulje. Pa, ne znam sta da mislim. Mada, ovo nam je tek prvi mesec "pokusavanja", svi mi kazu da sam preoptimisticna... :roll: Cak sam zvala i ove iz farmanove :D Ona mi zena preko telefona zvekne dijagnozu - nisi trudna! :shock: Reko' - kussss! Otkud ti znas!? :D Nadam se jos uvek... A sto se kasnjenja tice, tek ovih dana pocinje da kasni... :oops: Mnogo mi je drago sto znam da nisam jedina koja je toliko nestrpljiva! I sada sam cas ubedjena da jesam, ali cesce se ubedjujem da, ne da nisam trudna, nego da uz to nisam ni normalna! :?

E,jel znate mozda gde u BG mogu pazariti neku finu garderobu za trudnice??? Ono,da imaju neke DOBRE farmerke,sa npr. pojasom,pa neke lepe haljinice,majcice,pantalone,suknje...I da npr. to zadovoljstvo ne kosta previse,ne vise od 3000-4000 po komadu???Ovde u CA je izbor katastrofa-pantalone na tregere svih boja i materijala,neke babske tunike,uzasnih dezena,sa sve belom kragnicom... i tako neke nebuloze!! Dosla bi u BG sad neki dan,pa da vidim i to,al da ne zevam bezveze,treba mi neki odredjeni TC,ili radnje. Bila sam ovde na temi "odeca za trudnice",nisam nasla nista interesantno,cisto onako pitam da ne zna neka odavde da mi pomogne?:?:?:?:?:?

Pa Mju,ne znam sta bi ti rekla!? Eto,strpi se jos malo,pa ako nista,cim ti prodje,ti na posao... Ja sam ostala trudna iz treceg puta,i ta prva dva puta ono normalno,al sam pocetkom septembra otkrila taj kalendar,prostudirala ga,i resila da probam tacno po njemu,mislila sam "nemam sta da izgubim,sta me kosta da probam,svaki savet je dobrodosao.."!! Ciklus mi je redovan,traje 28 dana,i dobijam uvek tacno u dan,pa sam kontala da sam zdrava,prava,i da ce mi taj kalendar biti tacan.I eto,mm i ja "radili" sedam dana po njemu,i to je to,ja zatrudnela:lol::lol::lol::lol:

To ti je sreca kada imas redovne cikluse... I meni je tacno u dan van ispitnih rokova, ali cim dodje stres, hormoni mi polude. Tako da cak i kalendar kao pomoc otpada :-| Hvala ti puno na podrsci... ;) Na ovom forumu su stvarno svi divni... A sto se odela za trudnice tice, znam da je ranije bilo reci o tome bas na ovoj temi. Neka devojka je pronasla bas to sto ti trazis - pantalone sa podesivim strukom koje mogu da se nose tokom cele trudnoce. Mislim da znam i ko je, sada cu pokusati da ti pronadjem...

E sad da ja okrenem pricu ka malo trivijalnijem terenu :)
Kupila sam super trudnicke farmerke :) Izgledaju potpuno isto kao obicne (plitke) farmerke, ali imaju dodatak za stomak od nekog elasticnog materijala i imaju lastis koji se podesava, pa mogu dugo da se nose. Udobne su jako i lepo stoje, a uz njih moze da se nosi bilo koja netrudnicka bluza ili sta god. Bas mi se svidjaju. A skroz sam pesimisticno krenula u tu prodavnicu (Dendy, kod Vuka, preko puta omiljene mi kafane :) ). Pa eto da znate... I da, kostaju oko 2500 din.

Evo ga!!! :D Radnja je kod Vukovog spomenika, a "omiljena kafana" pretpostavljam da je "Tramvaj" :) Videces je sigurno, koliko se ja secam, na uglu dve ulice je, ali ne znam kako se zovu... :oops: I poprilicno je velika, pa ces verovatno naci svasta...

hvala devojke:-D:-D:-D:-D:-D Eto mene tamo za par dana!!! mju,u pravu si,ovaj forum je fenomenalan,ja sam ga redovno pratila,i procitala sam sve sa ove teme,a pratim i jos neke,ali sam tek pre par dana odlucila da se i ja ukljucim! Meni odgovara,taman sad dok je zima,i kad malo vise vremena provodim u kuci,sama sam,nisam zaposlena,dok je mm na poslu,ja par sati cackam komp,i nije mi dosadno,procitam puuuunooo korisnih stvari,i vreme mi bukvalno proleti....:lol::lol::lol:

Drage moje,

juce sam bila na (vjerovatno posljednjem u ovoj trudnoci) ultrazvuku, dotkor mi je rekao da bebac ima 3,400, da je zauzeo dobar polozaj i da mogu da ocekujem da cu dobiti bolove u narednih 3,4 dana iako mi je termin od 15 do 18 :shock: (bolovi.....bolovi....:shock:)

Sta reci osim toga da sam u potpunoj konfuziji. Naizgled sam mirna, ali znam da svaku noc odsanjam po 100 porodjaja, sto mojih, sto tudjih. Sta cu, očigledno nisam bas neki hrabrisa.....:(

Tako i ja sebi govorim...
ali pocela sam da se pribojavam otkad sam prije nekih dvije nedjelje lezala na dan u bolnici i prisustvovala bolovima (ne porodjaju) jedne zenice i kada mi je drugarica koju sam tu srela rekla da se mucila sa bolovima od 5 popodne do 11 ujutru. Nekako, kad vam se sve to uzivo prikaze, malko vas prodje jeza....
A, inace, ovaj ili onaj mi kaze: pa sto ne bi na carski, a ja bas ne bih, nego bih radije da odradim to prirodnim putem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back