I kod mene poradjaju samo babice. Doktor dodje samo ako postoji neki problem, tipa carski rez, ili ako ga neko posebno plati da prisustvuje (red velicina par hiljadarki eura, u proseku 3-4!) ali svi kazu da zaista nije neophodan.
Sto se tice kucnih poslova rosarium samo lagano. Ako imas snage radi, ako ne stani. Vrlo jednostavno. Al nemoj da se iscrpljujes do poslednje granice.
Ja sam u 2. i 3. mesecu bila ko prebijena macka. Ako bih podigla vise od 2kg oblivao me hladan znoj, bukvalno. Kuca mi je bila u totalnom neredu. 5 minuta aktivnosti i padala sam s nogu. Spavala sam po ceo dan (to mi je bio najbolji lek protiv mucnine

). Kad je doslo drugo tromesecje, oko 13. nedelje postadoh odjednom ko Bas Celik. Nista mi vise nije bilo tesko. Mogla sam da podignem svaki teret. Isla sam u setnje od po 2-3 sata. Mogla sam da spremam i vucem sta si hteo.
Sada u trecem tromesecju (dogurala sam do 32. nedelje, jedna manje od sneze) beba se spustila jako nisko i moram da mirujem. I dalje imam snage ali me sve zivo boli u donjem delu stomaka cim malo vise radim ili hodam (izbacila sam setnje po naredbi lekara, 20 minuta do prodavnice je sve sto mi je dozvoljeno a i to jedva izdrzim!).
Svaka trudnoca je drugacija. Videces vec kako ces se osecati. Slusaj organizam, a i ginekologa.
Sto se tice savijanja preko kade to ne godi bilo kojoj kicmi bez obzira na trudnocu ;-)
Ej Snezac, ma mozda baby friendly u NF i nije tako los... Sta ti kazu trudnice koje izlaze odatle?