Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
baki 75:
@snezac
a jel ti objasnio na sta se odnosi ta mera 9,7
podseti me kad ti je termin

Cao BAKI75,
meni je termin 7. Septembar,ali kako je beba prilicno krupna mozda bude i ranije ali otom potom.
A mera od 9.7mm odnosi se na atrijum ( mozdani ) a gornja granica je 10mm.Ja sam se uplasila nije sve jedno,medjutm kazu da u medicini ne mozes matematicki gledati stvari...
Pa sam se malo smirila nakon toga .javicu kako je bilo napregledu , idem ili danas ili sutra,

Kaine Lust :)

Ma neka bude ziva i zdrava a za horoskop cemo lako...:)
Tako je i moja sestra za prvo dete zelela da bude neki drugi znak a ne ovan,kad ono naprave ga u julu i mali se rodi u aprilu...Skroz je atipican ovan,prava mala tetkina maza...
Za drugo koje treba pocetkom avgusta da se rodi se nada da je devojcica.. hoce da zivi u neznanju ali svi su joj uglavnom rekli da je musko...(Nije pitala doktora,kaze nada umire poslednja ....;) )
Hvala !!! :)

Cao, zenske, evo pise vam jedna sada vec bivsa trudnica. Nasa devojcica se rodila 25.juna! Sada nemam vremena ni za sta, jedva sam ugrabila 5 minuta da se javim. Neverovatno je kada shvatis novu dimenziju ljubavi prema jednom bicu, toliko veliku ljubav koju nikada ranije nisam mogla ni da zamislim da cu osecati. Pozz za sve!

@Giovanna
Ma naravno, najbitnije je da je ziva i zdrava. Ja to samo zato da sto blize budem terminu (30 juli), s obzirom da mi je sin poranio skoro dva meseca, pa se umesto vage rodio jedan lav. :-)
@ ManjaAtina
Cestitam i srecno! :D

A sto se tice pitanja koje je postavila baki, mene sramota i da priznam. :oops: Ja se ubijam slatkisima, i ne samo slatkisima nego svime. Jedem kao da nikad nisam jela. Stvarno ne znam koji mi je. Ali sve se tesim uskoro ce beba napolje, pa cu ja malo da stesem kilograme. A i ubi me gorusica. :-x

@ManjaAtina ceetitamo:):) Ljubi luce malo!!!!

Samo da javim juce sam bila kod doktora i sve je ok.smanjio se atrijum!!!!! Ali mi je krvna slika ocajna verovatno kao i vecini i pijem TOTEMU do kraja trudnoce.
Pozdrav

Ej snezac drago mi je da se popravio rezultat :D !!! Uopste nemoj da se sekiras zbog ultrazvuka generalno jer su to sve mere otprilike, koliko mogu da budu precizne zavisi od rezolucije aparata, docine ruke kad ubada one krstice za merenje i bebe koliko je mirna. Drugim recima to je sve malo otprilike i sve na kraju dobro ispadne. :)

Otkad je pocela vrucincina mene slatkisi (keksi i kompanija) nesto manje privlace. Naravno za pola kile sladoleda dnevno bih odsekla ruku ali se suzdrzavam. Jednostavno ga ne kupujem. Da ne pricam o Eurokremu (odnosno Nutelli kod mene), kad bih donela kuci teglu od 2kg celu bih srucila na jednu jedinu palacinku pa progutala dok si trepn'o :shock: . Kolace vise ne pravim i mirna sam.
Ubijam se od voca i vocnih jogurta. Super je i to! ;)

Joj, nocas sam poludela zbog giniprala toliko sam se tresla, posle se uznemirila nisam dugo mogla da zaspim...kako li je zenama koje ga piju vise meseci...mozda se organizam navikne...i onda sam sanjala neke gluposti...uf, kakva noc... :-?

jeli neka od vas imala problem sa bakterijama u mokraci u trudnoci? Sad sam popila kutiju antibiotika, al me cudi da doktorka nije dala da uradim urinokulturu jer ja te bakterija imam od pocetka trudnoce

@Manja Atina
cestitke s moje strane za rodjenje bebice, i pricaj kako je bilo

@Hipotenuza.
Hvala mila,moram da piznam da mi je bila frka...
Mene stavio na dijetu doca kao beba je krupna ...sladoled jedem 2 x nedeljno i to onaj na stapicu...jedem voce pa mi malo lakse ali ceznem za slatkisima....

ja sam jela slatko, mene je doktor plasio kako ce mi beba biti velika i kako mu je jako velik stomak

neki veliki strucnjak u bolnici mi prognozirao bebu minimum 4 kg... a moj dasa je imao 3,5kg... bio je sasvim vitak... dugacak i jos onda veoma zgodan, babica se rasplakala od njegove lepote i govorila kako je savrsen

doktori nemaju bas puno pojma o bebama... to je nesto sa cime treba da se pomirite
niko ne zna i ne moze vam dati dobar savet

jedite ono sto vam se jede, slusajte svoje telo
ali npr. ako vam se jede sladoled, prvo jedite sir ili mleko... pa tek onda ako i dalje imate potrebu... navalite

i onako ne mozete puno u sebe da stavite :lol:

druge bebe su bile vece od moje, stomaci onih zena veci od mog, a sve zene doktori frustriraju... u trudnoci mislim, sta sam sve cula u bolnici... uzas

nego, nekoj zeni rekli da joj beba ima malu glavu, pa joj skocio pritisak... ne znam da li ih je to ugrozilo... mislim bebu i zenu

u svakom slucaju, moja beba je tek sada velika i sve smo ih pobedili :P

Hvala na cestitkama, drage trudnjace. Kako je bilo? Pa, porodjaj nije bas moje omiljeno zivotno iskustvo, ali porodila sam se skroz "na prirodno"..svakako, sada svima preporucujem da se odluce za epidural :) Ali, kada vidis svoje cedo, sve prodje.
Sa bebicom je tesko uigrati se, barem sad na pocetku, ali polako dolazimo na svoje.
To za slatko u trudnoci, ja jela, i to svasta i u dooobrim kolicinama, i beba je super i super zdrava, rodila se sa 3440 grama, a meni je ostalo da se oslobodim 4 suvisne kile (nije mnogo).
Ljubim vas, duznost zove :)))

Jeste li za epidural?
Trudnice iz Bgda, jeste li odlucile gde cete se poroditi?
Ja jos ne znam, al drzim da imam jos vremena. Front me odbija zbog baby friendly-ja prosto nisam za tu varijantu a valjda kod njih nema biranja, u Visegradskoj nemam aman bas nikakvu vezu... Kako vi vrsite odabir porodilista

epidural samo ako si sigurna da ce ti ga dati neki majstor u tome... za takvu stvar ti treba dobar strucnjak sa puno iskustva

ja sam dobila epidural, ali sam imala najboljeg anesteziologa... samo zato su pristali da mi daju epidural
ovde nece da daju ako radi neki pocetnik... jednostavno te iskuliraju

Epidural, nego sta! U bolnici koju sam izabrala je besplatan :) ali ako tog presudnog dana i momenta X kad stignem na hitnu sva mesta budu popunjena moracu u neku drugu... (Negde se placa negde ne a negde ti ga ne daju na zahtev vec samo ako lekar proceni da je neophodna :( )
Za desetak dana imam zakazan pregled kod anesteziologa.

Na kursu za trudnice su nam pricali o porodjaju i proceduri, sta nas ceka. Pokazali nam i fotke. Sad mi je lakse. Uslovi su ljudski! Skoro pa jedva cekam ;) Praktikuju bebe u sobama sa mamama. Meni so to svidja - odmah da se naviknem na kupanje, presvlacenje, sisanje... Znam da cu biti mrtva umorna al nema veze... U sobi sa kupatilom su 2-3 mame i nursery za previjanje i kupanje beba gde u vreme poseta i navale rodbine mozemo da stavimo popisance da ih ovi ne razvuku (i eventualno ne zaraze) ljubeci.

Ja sam bolnicu birala po blizini. Sad kad sam je i videla i posetila mi se svidja i ostajem pri ovom izboru. Trazila sam neku koja ima i intenzivnu negu za novorodjencad i strucnjake 24h (nema svuda). Jos jedan kriterijum mi je bio da se bolnica nije pojavila u novinama zbog nekog skandala oko higijene, pogresnog lecenja i dijagnosticiranja i slicno.

Još jedna nova trudnjača i dugo ću se družiti sa vama jer sam sada tek u 9.toj nedelji. Sve se desilo iznenada i neplanirano, dugo sam negirala da sam trudna ali testovi su pokazali drugačije. Ne kažem da mi je sada žao, polako se navikavam na to i čak postajem srećna zbog svega. Ovo mi je prva trudnoća i nikako nisam bila spremna za tako nešto pa je bolje što se sve iznenada desilo jer čini mi se nikad ne bih sama rešila.

Hipotenuza:
Zar samo 3? Pa je l' bar jedna od njih kako treba? (nisam posetila ni jednu jos od daleke '76. ;) kad sam izasla iz Narodnog F. al tad mi je bilo svejedno...)

E da na zalost samo tri :-( a u svakom je kao neko krilo malo sredjeno , sta sad znaci sredjeno ne znam da ti kazem jer nisam bila ni u jednom.
Uglavnom je kao poteljina bljak,cisto?????mislim da bas i nije nesto zavidno.....ali sta da radis :confused: :confused:
najbitnije da odatle izlaze super bebe ( kao i iz svakog drugog) :D :D

baki 75:
Danas sam bas nesto kilava, brzo se zamaram, kad sam prosetala 10-15 minuta osecam mali pritisak na besiku i donji deo stomaka, je li to ok za ovaj period za neki dan ulazim u 7.mesec

samo opusteno,normalno je....ja maltene od pocetka trudnoce a sada sam u 32 nedelji mogu da prosetam 10 min i pauza i to sve duza....
a pritisak na besiku ce biti sve veci ,znaci sve cesce u wc....nista strasno,normalno :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back