Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je u trudnoci zima bila sjajna, u decembru smo spavali pored sirom otvorenog prozora. Meni je konstantno falilo kiseonika i bilo vruce a muz je na kraju prebegao u sobu sa zatvorenim prozorom.

Jao i ja sam samo otvarala prozore, u decembru, januaru pa sve do aprila :lol: I nastavila sam, i celu ovu zimuz sam išla u kratkim rukavima, dokle god je Stefan sisao, mene su lupali hormoni i stalno mi je bilo vruće. A prosto neverovatno koliko sam bila zimogrožljiva ranije:shock:

E da i ja sam strasno bila zimogrozljiva,ali ove zime nista,cak sam mozda samo jednom ili dva puta navukla hulakopke i to iz razloga jer sam nosila suknju...Ranije kao da idem na Himalaje:):):)
Ali mi je zato sada strasno vruce....Klima radi non stop cak i nocu....

I kod mene klima radi kao blesava. Ne znam sta bih bez nje! Napolju je juce i prekjuce bilo 38° :-o !!! Civilna zastita proglasila vanredno stanje. Medjutim danas je vec bolje :)
I mislim se nesto poslednjih dana zamisli da sad treba da se porodim po ovoj zegi kako bi bilo!

Ja sam zimus bila jednako zimogrozljiva kaoi i prethodnih godina a najlonke nisam podnosila, sve su me stezale u struku i po stomaku(iako mi je stomak tada bio mikroskopski) cak i one trudnicke 2 broja vece!

Zakljucak kad budem cekala sledecu bebu natempiracu da stigne ili u prolece ili u jesen ;-)

Iduce nedelje mi pocinje predporodjajni kurs. Zivo me zanima kako ce biti i da upoznam malo stomaka. Jeste li ih vi pohadjale?

A krajem te nedelje imam zakazan i ultrazvuk sa flusimetrijom. Jedva cekam da vidim koliko je malisa porastao i kako izgleda! Imacu 30 navrsenih nedelja do tada. Al vreme leti!!!

Hipotenuza:
Pa to, nismo planirale a dobro smo potrefile ;)
U septembru ce biti super! Ovde kod mene je i oktobar cesto za kratke rukave. Dusu dalo da setamo nase male bezimene :)

Ti si moj idol :) :)
Najgore smo na svetu :) :p koliko vidim jedino nas dve ne znamo imena ,a nemamo ni listu istih. :p :p

Ja se nadam da ce i ovde oktobar biti lep ....

Cao devojke
ja sam uglavnom ok, uvece mi nekako bude tezak stomak...srecom imamo klimu tako da nam ove vrucine ne mogu nista...
sto se tice vezbi za trudnice, na prosloj kontroli pitala sam doktorku ona kaze kako hocete, vi sve te vezbe mozete procitati u po casopisima (!), i na njih se krece sa punih 6 meseci, znaci imam fore jos2-3 nedelje da odlucim...Da li neko zna u Bgdu da li se na te vezbe krece u porodilise gde ces se poroditi ili nije bitno, jel treba uput od vaseg ginekologa...Zene iz Bgda, jeste li odlucile gde cete se poroditi...Pozdrav svim na ovom temi

Ja se nisam opterecivala nikakvim vezbama,redovno sam se setala i radila sam lakse kucne poslove i porodila sam se sasvim lako,a rodila sam bas veliku bebu od 3900g.Nisam ja tip za vezbe,ne mogu ja to,a kamoli jos u trudnoci,neka hvala :).
Veliki poljubac svim trudnicama!

Imam jedno pitanjance vezano za pomoc od 20000 koju daje drzava za prvo dete.
Od mnogih sam cula da su odustali od toga zbog papirologije koju treba podneti. Da li neko nesto zna o tome.A iza pomoc mi je rekla poznanica i sada procitah ovde da postoji,kako to ide?
Ako daju ja bi volela da uzmem

Ja ti mogu reci za Kraljevo jer sam tamo podnosila mada pretpostavljam da je u svim gradovima isto. Meni su kao prvi korak u opstini u kancelariji za decji i materinski dodatak dali papir sa spiskom dokumenata koje treba prikupiti. Ako nesto izostavim ne zameri vec sam zaboravila. Fotokopija tvoje zdravstvene (overene) knjizice, licne karte, drzavljanstva, prijava prebivalista za dete (decu ako ih imas jos) to vadis u SUP-u, u socijalnom vadis uverenje da se kao majka brines o detetu (tu ti treba kopija izvoda iz maticne knjige rodjenih za dete (decu) i fotokopija tvoje licne karte, popunis jedan kao zahtev i bude gotovo za sat-dva), izvod iz maticne knjige rodjenih za dete, i mislim da je to to. Pogledacu veceras kuci pa ti javljam ako sam nesto izostavila. I samo TI LICNO mozes da podneses te papire, bar je tako u Kraljevu, i u vecini svih ovih drugih dokumenata opet ti licno moras, sto je zeznuto zbog bebe. Ranije je to bila jednokratna pomoc a sada u ratama, svakog meseca ja za drugo primam blizu 4 hiljade, sto znaci ti ces pola.

Snezac, idi do svoje opstine. Tamo treba da postoji neko obavestenje (ili pitaj one iz maticne sluzbe) sta ti sve treba od papirologije. Moj savet ti je da ti to sve nakon porodjaja odradi neko drugi (mama, svekrva). Nije neizvodljivo, bar za njih, a ti tesko da ces uspeti pored male bebe i dojenja da se iscimas toliko. Znam da postoji odredjeni rok do kojeg treba podneti dokumentaciju, i to je ono sto ti je za sad najbitnije. Postoje novcane pomoci koje daje drzava, pokrajina i grad. Cisto da znas na sta sve imas pravo. Puno pozdrava za bebirona i tebe!

Tek sad videh sta napisa 7sins. Ja sam prosle godine (oktobar) podnosila zahtev, i tada nisam morala licno to da radim (osim neke potvrde o mestu boravka bebe). Mislim da je pomoc za prvo dete jednokrata naknada koja se isplacuje kao takva u celosti. Naknade za drugo i trece dete se daju na rate, da roditelji (ne daj boze), ne bi trosili tako veliku sumu novca na belu tehniku. Sramota

Stvarno ne znam kako je za prvo dete da li je jednokratna ili u ratama. Kad sam ja rodila prvo toga nije ni bilo. I da to je razlog, da se roditelji ne bi razmetali "tolikim" novcem i kupovali ko zna sta, ovako rate garantuju da cemo kupiti pampers, maramice, kremice.... Boze me sacuvaj!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back