Ja ti mogu reci za Kraljevo jer sam tamo podnosila mada pretpostavljam da je u svim gradovima isto. Meni su kao prvi korak u opstini u kancelariji za decji i materinski dodatak dali papir sa spiskom dokumenata koje treba prikupiti. Ako nesto izostavim ne zameri vec sam zaboravila. Fotokopija tvoje zdravstvene (overene) knjizice, licne karte, drzavljanstva, prijava prebivalista za dete (decu ako ih imas jos) to vadis u SUP-u, u socijalnom vadis uverenje da se kao majka brines o detetu (tu ti treba kopija izvoda iz maticne knjige rodjenih za dete (decu) i fotokopija tvoje licne karte, popunis jedan kao zahtev i bude gotovo za sat-dva), izvod iz maticne knjige rodjenih za dete, i mislim da je to to. Pogledacu veceras kuci pa ti javljam ako sam nesto izostavila. I samo TI LICNO mozes da podneses te papire, bar je tako u Kraljevu, i u vecini svih ovih drugih dokumenata opet ti licno moras, sto je zeznuto zbog bebe. Ranije je to bila jednokratna pomoc a sada u ratama, svakog meseca ja za drugo primam blizu 4 hiljade, sto znaci ti ces pola.