Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se dobro secam kapi se zovu MATERGIN, i posle njihovog ubrizgavanja pocinju kontrakcije da bi se preostali sadrzaj sto pre izbacio, naravno posle pregleda ultrazvukom jer nismo sve iste. Onda je bitno da se seta a mene su jako bolela ledja od kontrakcija da materica izbaci taj visak. O tome kad se porodite... :) a i za to skupljanje materice nadlezni su hormoni.
Stomak nije narastao za 7 dana pa nece ni da spadne za toliko, i materici treba vremena jer se uvecala kao nikad pre (moja instruktorka aerobika mi je objasnila koje vezbe zato ne smem da radim, 6 meseci dok se ne vrati u pocetno stanje), koza se rastezala itd.
Za negu rastegljene koze koristila sam maslinovo ulje, domaca proizvodnja, i uopste me nije svrbela koza stomaka.

@Makica, ne znam gde ides na pregled,ali ja sam od 12 nedelje svaki put radila 3D i 4D UZ,ja idem doduse na privatnu polikliniku gde je to normalno za svaki pregled.
Ginekoloski pregled sam radila I put u 14 nedelji zbog krvarenja koje sam imala,od tada nisam a sada sam u 27 nedelji

Citam vest na yahoo da japanski poslodavci daju zaposlenima 9000 USD kada dobiju dete, nove mera za podizanje nataliteta.
Placi Srbijo, koja trudnicama za pocetak naplacujes 35% od plate dok odrzavaju trudnocu, naplacujes sve analize koje moras da radis privatno jer ih drzavne med. insititucije ne rade a potrebne su, i mito (javna tajna) da bi te pogledali kao coveka a ne kao stoku dok se poradjas, placi i tuguj sto ces da izumres, ne treba ti neprijatelj veci od sopstvenog sistema.

E svi pričaju o tim kontrakcijama posle porodjaja - al ja to nisam imala...
Čak sam bila u fazonu - jao pa meni se materica ne vraća, ništa me ne boli - umreću :lol:

Grozno je imati bekanu, nikom ne savetujem da bude trudan i da ima bebu - to se obožava, i odjednom, ništa drugo nije bitno i samo mi se o njoj priča i sva sam već kao one žene što decu ne vade iz usta... Mislim, grozno - stvarno :lol:

Šalim se, naravno... Juče nam je bio 40 dan pa smo prespavali van kuće - bem ti sunce i kad je tih 40 dana prošlo da skinem babe i tetke sa svoje grbače - te ne valja ovo, te treba ovo... Ja ne znam da' su vas tako smarali al mene su ubili u pojam... Baš da pitam...

Jedini savet koji mogu da dam je da ponesete u porodilište: povidon jod i onu žutu tečnost što hladi rane... jao ne znam kako se zove sad... neće da vam stave na uložak ni mrvicu, ko zna za šta to čuvaju - a to baš treba
Silikonske bradavice, koštaju negde oko 400 din. u apoteci, dok se grudi ne naviknu na dojenje, vrh su - zalepe se preko tvojih i bebče kao da pije na flašicu, nit tebi nešto smeta niti njoj i mama vit lanolinsku kremu, ona je oko 1200, mala tubica ali jebitačna... Meni su se bradavice raskrvarile u porodilištu, uz pomoć te kreme je sve prošlo za nepuna 24h

A da, ima i neka Kikova krema za zatezanje kože stomaka nakon porođaja... ja sam neinformisana tek sam pre neki dan čula za to

Hipotenuza... to ti je neko dao mnogo glup savet
uopste nema potrebe da mazes... dok nemas neku ranu ili iziritiranu kozu

mislim... na mojoj lanolin kremi cak pise lepo uputstvo.. prvo namazes malo svog mleka na bradavicu, a tek onda lanolinsku

mislim... mozes ti i pre trudnoce da mazes bradavice, nece ti skoditi, ali nema potrebe, a nema kumulativnog efekta kada pocnes da dojis... hahaha

ja sam samo jednom imala ranu na bradavici, a ne od bebe, nego od pumpe za grudi

previse sam je koristila na pocetku jer nisam bila sa svojim sinom, pa sam mu nosila mleko

grudi sam prala samo mlakom vodom i premazem mlekom i nisu pucale,drugi put a prvi sam mackala kojekakve kreme i posto sam morala da perem pre svakog podoja sa sapunom zbog kreme one supucale.Ranu nisam nicim mazala samo sam je susila na vazduhu po savetu babice i super sam prosla

A ja mislim da nam treba i kutak za mame decka,bas se dosta decaka rodilo poslednjih meseci a evo i ja cekam decka a mislim i Hipotenuza ako ne gresim.

A tate bi pricale rado samo vecina njih je politici i bavi se "Demografskom krizom u Rusisji" i jos nekim stvarima...
Joj a ja sva ocajna posaljem post sa pitanjem sto niko ne napravi temu Demografska kriza u Srbiji...ali nije ovo mesto za to nego za neke lepe price nas buducih i ovih pravih mama.:):)

Cao drage zene, evo mene opet aktivno s vama, nisam znala sifru za Forum i malopre shvatim da sam je ukucala u mob. AL , dobor oprastam sebi jer sam trudna pa mi je doyvoljeno, ja za neki dan ulazim u 6., pozdrav svima

Cao, zenske! Meni je termin 25og. Bila sam danas na pregledu, i kaze mi moj doca ako se ne porodim do tad, da 25. ujutro dodjem da mi indukuje porodjaj. Kao, zrela je beba itd. Al' ja nesto kapiram da ce on malo da me rokne hormonima zato sto je njemu tako zgodnije da isplanira svoje vreme. Neuporedivo bih vise volela da beba sama odluci kad ce napolje :(

Aman pobogu termin ti je 25 a gde je nedelju dana pre ili kasnije...? Stvarno ne razumem doktore.Moj sestric je bio zreo po njima da se rodi jos 20 marta a rodio se 12 aprila i to uz insistiranje doktora...nije hteo napolje a termin je prebacila 1 dan ...:)

Da ne bi on na letovanje od 26. pa mu se zuri? Reci mu na fin nacin da ipak zelis da porodjaj sam krene. Ne odustaj ako on pocne da te zavlaci i plasi nekim pricama.
Bebe se ne "teraju" napolje kad su "zrele" vec kad pocnu da pate jer se 2 nedelje nakon termina smanjuje amnioticka tecnost, posteljica vise ne pruza dovoljno hranjivih materija i kiseonika...
A i datum kad treba da se porodis je samo otprilike izracunat. Sta on zna na primer da li si ti mozda pre 9 meseci ovulirala kasnije te da li je tvoja trudnoca u stvari mladja!!
Ne daj se, pokazi doktoru ko je Mama ;-)

Ma,da. Lepo cu da mu kazem da smo ipak odlucili da sacekamo da nam priroda kucne na vrata. Cuti, ovde (grcka) je ova indukcija koju spominje moj dr jos i super, ima puno doktora koji cak poradjaju zene carskim, iako mogu i prir. putem, i to samo zato sto to obave za 45 min, pa su slobodni. Ma, uzas.
Ljubim vas u stomake ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back