Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe,nisam jos,do sad sam imala hiljadu laznih porodjaja tako da sam sad digla ruke i alarmiracu sve samo kad me bude bolelo toliko da bas ne mogu da izdrzim, 'ebem ti to sto sam babica,kad ne mogu svoj porodjaj da razlikujem od laznog.Jos 6 dana do termina,pa cemo videti.Svaki dan me nesto boli,al dok ne pocnu "oci da iskacu" od bola to nije to,valjda...

e joj a ja mislila ti vec uzivas kraj svog bebceta pa te nema. ma hajd bit ce to uskoro, ko sto bi moja mama rekla: ono sto je uletilo mora i izletiti, nemoze nikako ostati. ali bebecu izgleda lijepo, pa mu se nezuri.

Ma bebac uziva,a ja umirem od nestrpljenja.Doktorka mi pocetkom aprila rekla da probam da izdrzim da se ne porodim pre petog aprila,jer sam imala neke znake koji nagovestavaju porodjaj,a ja evo stigoh i do termina,bice fazon ako i prenesem.

e tako je i ovaj moj malac bio.od treceg mjeseca trudnoce imala sam propisano strogo mirovanje, omeksan grlic pocela se otvarati, pa stalno morala lezati da se ne bi prije vremena porodila.na zadnjem pregledu meni doktorica kaze: e neces ti docekati termin. i stvarno 15dana prije termina pocela krvariti, odem svojoj doktorici, ona kaze odma u bolnicu, 2,5 cm otvorena, vodenjak samo sto nije puko, ti dok dodes do bolnice (1sat voznje) tebi ce bolovi krenuti. i ja stvarno direktno u bolnicu.tamo lezala 3 dana u predradaoni a ono niti bolova niti ima vise krvarenaj niti se otvaram.dan poslje termina dobila napone ali bez ikakvih bolova, samo kao da me tjera u wc, ja u bolnicu, dok sam stgla i to prestalo a vec bila5 cm otvorena, i opet lezala 2 dana a nigdje bolova. nakraju je doktor rekao: ne necemo mi vise cekati ovog malog ljeencugu, ukljucit cemo ti infuziju i danas mora napolje. citav dan bila na infuziji i opet nema bolova. navece doktor kaze: hajde ti u radaonu a ja: pa nemogu sta cu tamo kad me nista ne boli, a on se smije >: e i to da cujem, nebrini se bolit ce te, i morala mi dati taj neki drip da dobijem bolove i malac na kraju izletio za 10 minuta.

Znas sta je mene uplasilo,kad sam u utorak bila na ctg-u primetim ja da on belezi neku aktivnost materice i kontrakcije do 70,a ja nista ne osetim,pridje meni babica i pita me "kad je tebi termin,pa ti imas bolove",a ja nista nisam osetila.U ponedeljak opet idem na ctg i na uz,pa ako ctg opet pokaze kontrakcije,ja cu traziti od doktorke da me pregleda,da vidi,pa mozda sam i ja pocela da se otvaram,ko zna.Al nadam se da cu se poroditi sad preko vikenda,a ako ne,e 'ebiga onda.

joj mogu misliti da ti je vise dosadilo, mene je na pocetku trudnoce tako bilo strah poroda a kad sam usla u 9-ti, ogroman stoomak nemogu spavati kiselina me strasno mucila, nemogu se namjestiti, sve mi smte, e onda sam svaku noc legala u krevet moleci boga da me do jutra pocne boliti i da se vec jednom porodim.

He, he. Evo Happy-ce i ja sam bila tako nestrpljiva da se otarasim stomaka i trudnoce. Meni je jednostavno dosadila ta nepokretnost, otecenost itd. Tako ja na pregledu kod babice pre porodjaja meri ona meni otkucaje bebinog srca i moje kontrakcije. Ja ih imala nekoliko, a nista, ama bas nista nisam osetila. Kada krenu prave znaces. Naravno nisam imala pojma sta su kontrakcije kako izgleda kakav je to osecaj. Ali kada budes osetila prve znaces da je to to. Mene su moje kontrakcije pocele ujutru, sasvim slabe. I rekoh to je to. Odmah osetis razliku. Do pet sam bila u bolnici jer sam izgubila onaj cep na materici i pocela da krvarim, a i kasnije te stignu kontrakcije od kojih stvarno oci ispadaju :) EJ pozdrav i samo se opusti i uzivaj jos malo u stomaku i trudnoci. Cmoka za bebca. nego nisam u toku jel decko ili devojcica?

e ja sam pred kraj trudnoce sjedeci spavala, naredan sebi jastuka, nisam mogla nikako lezeci od kiseline dolazilo mi da povratim,katastrofa, svaku noc sam oplakala. uf kad se sjetim, dobro cu razmisliti hocul opet,sto se tice poroda on mi je bio najlaksi kad bi svaki takav bio rodila bi jos 10 puta ali trudnoca uf.

ma meni nisu ispadale oci, da mi nije tetka bila tu ja vjerovatno nebi ni otisla u bolnicu, nikad nisam pomislila da to naponi bili, vec me samo pritiskalo kao da moram vrsiti veliku nuzdu, pa sam svakoh pola sata trcala u wc a ono naponi tacno svakih pola sta bili, dok sam se spremila vec svakih 20 minuta, a ja se sporetam po kuci, tusiram brijem, sve polako samo da ne idem prije vremena u bolnicu.a bolovo kad su krenuli isto kad trebam dobiti menstraciju.

Danas ctg nije pokazao nikakvu aktivnost materice,a ultrazvuk je pokazao da mi mali ima 4100g i da cu najverovatnije morati na carski,******,bas sam htela prirodno,mada ja se jos uvek nadam da necu morati na carski,ali nisam bas neka krupna zena,cak sto vise,a nosim krupno dete.Konacno ce se znati dal cu na carski,tek kad dobijem bolove,pa mi uzmu karlicne mere,pa urade kolor dopler...kad ce vec jednom taj porodjaj da krene,uf,termin je u cetvrtak,nisam valjda baksuz da prenesem,pa da bebac jos poraste,e onda mi ne gine carski,a neeecu carskiiiii :(

e ne zna se shta je gore:)
ali nema lepsheg osecaja kad ga sa sve pupchanom vrpcom stave na grudi..ajoj..
a jeste bolno kako god okrenesh..moj mali sa 2,5 kg je bio nezaboravno iskustvo..
ma trauma pochinje sa dolaskom u bolnicu, znamo kakvi su uslovi gde god otishli, a da nije neka privatna sega mega..
prvo kontrakcije i bolovi i ok, odesh u bolnicu ..padash u nesvest dok ti uzimaju podatke..odesh da te klistiraju nekom hladnom shipkom..chekash..praznish se, voda izlazi iz tebe jer nisi jela prethodnih dana i chekash, chekash dok ne dodje novopechena seka da te odvede u porodjajnu salu ili shta god...a onda tamo lezish satima i postepeno pochinjesh da urlichesh od bolova, a ona pridje i pita ''shta ti je''?? pa nishta mi nije..umirem..''jel gura''? ma gura i sve radi..vadi ga, molim te (hehehe)eeeee i urlash na kraju i vrishtish..dodje dr i kaze da si otvorena samo 1 prst,a treba 10..boteeee..boze uzmi me..i pochinjem da plachem, ja koja apsolutno nema frku shto se fizichkog bola tiche..
e aj' da probamo..opipavaju mu glavicu, ali f.uck, ne otvorena sam, i dalje naponi i tako to..secnu..dishesh dishesh..prestani da dishesh i guraj..i ja guram i osecam da ce mi creva poispadati od naprezanja..drzim noge ispod kolena i guraaaaaaam..''nemoj da se napinjesh u licu''!! aaaaa(znala sam da sam trebala da idem na one glupe vezbe za trudnice, ali mrzelo me)..bila sam aktivna sve do poslednjeg dana..shetala, mada su mi rekli da mirujem jer je beba nisko dole...)
a bash to veche sam htela da se sexam..i on kaze da je umoran ili tako neshto..i ja odem u krevet sama i tako posle par minuta pukne taj chepic, shto ide pre vodenjaka..e zivote..sad bih i mogla, ali kao aj' da budem strpljiva..ali shta fali ufff bedak :) :P

@devilish
kad procitam ovaj tvoj opis, presrecna sam sto sam se porodila carskim...za porodjaj stvarno - super! Ali 2 -3 sledeca dana sam mislila da nikad vise necu hodati normalno.Ipak, cim sam dosla kuci posle 4 dana - na noge - i tako, evo, sve do sad! :P

Devilishgirl:
a jeste bolno kako god okrenesh..moj mali sa 2,5 kg je bio nezaboravno iskustvo..
ma trauma pochinje sa dolaskom u bolnicu, znamo kakvi su uslovi gde god otishli, a da nije neka privatna sega mega..
prvo kontrakcije i bolovi i ok, odesh u bolnicu ..padash u nesvest dok ti uzimaju podatke..odesh da te klistiraju nekom hladnom shipkom..chekash..praznish se, voda izlazi iz tebe jer nisi jela prethodnih dana i chekash, chekash dok ne dodje novopechena seka da te odvede u porodjajnu salu ili shta god...a onda tamo lezish satima i postepeno pochinjesh da urlichesh od bolova, a ona pridje i pita ''shta ti je''?? pa nishta mi nije..umirem..''jel gura''? ma gura i sve radi..vadi ga, molim te (hehehe)eeeee i urlash na kraju i vrishtish..dodje dr i kaze da si otvorena samo 1 prst,a treba 10..boteeee..boze uzmi me..i pochinjem da plachem, ja koja apsolutno nema frku shto se fizichkog bola tiche..
e aj' da probamo..opipavaju mu glavicu, ali f.uck, ne otvorena sam, i dalje naponi i tako to..secnu..dishesh dishesh..prestani da dishesh i guraj..i ja guram i osecam da ce mi creva poispadati od naprezanja..drzim noge ispod kolena i guraaaaaaam..''nemoj da se napinjesh u licu''!! aaaaa(znala sam da sam trebala da idem na one glupe vezbe za trudnice, ali mrzelo me)..bila sam aktivna sve do poslednjeg dana..shetala, mada su mi rekli da mirujem jer je beba nisko dole...)
a bash to veche sam htela da se sexam..i on kaze da je umoran ili tako neshto..i ja odem u krevet sama i tako posle par minuta pukne taj chepic, shto ide pre vodenjaka..e zivote..sad bih i mogla, ali kao aj' da budem strpljiva..ali shta fali ufff bedak :) :P
jao legendo:D
e ja sam posle prvog porodjaja izasla iz porodilista sa popucalim kapilarima svuda..po licu, po grudima, po ramenima jbt..secam se babice koja urla..ne takooooo..ne takoooo..a ja urlam na nju..pa kakoooooo..i mislim..pizdaaaa ti matttteeeerrrriinaaaaa
:lol: :lol: :lol:

81872688_7b3e17ae0f.jpg

Još uvek nema moje rode... izgleda da mi zapala ona smotana poštarka roda iz Damba :roll:

@Devilishgirl
Čestitam i želim vam sve najbolje :wink:

Devilishgirl:

E ovo je jedan od boljih tekstova koje sam pročitala u poslednje vreme,...
Ozbiljno, totalno je iskren :P :P :P
Jedva čekam - kad ću jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

@Devilish nije pomoglo,ja i dalje hocu prirodnoooo,al ajd da ne kukam u napred,mozda i bude prirodno.(P.S. Cestitke na bebani i sve najbolje)
@Majceki i moja roda se negde izgubila,a mali se za to vreme goji,hehe...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back