Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ja sam Nova. Citam vase stranice vec 3-4 dana jer sam se nadala da cu uskoro upoznati sve vas jer cu biti jedna od vas.. I da jutros je napokon treci test pokazao veliki plus.. Bila sam nestrpljiva pa sam ih radila prije nego mi je PMS trebao doci.. Sta ce te bila sam sigurna da imam jedna mala bebe u mom stomaku.. Znaci ja sam na pocetku.. Ovo ce mi biti druga bebe, imamo kcerku od 7 godina.. Presretni smo..Cestitam mamama koje vec drze bebe u narucju, uzivaj te.. Cinimi se da cu imati dosta pitanja jer sam sve zaboravila a mnogo se toga i promijenilo od dana kada sam ja bila trudna.. Ja sam iz Bosne trenutno nisam u svojoj zemlji al cu uskoro kuci.. Pozdrav svima..

Cestitamo (Filip i ja) Majche tebi i tvojoj devojcici :)
zelimo vam punooooo osmehaa

pozdrav svim nasmejanim ljudima sveta
PICT0039.jpg

Poruka svim buducim mamama... baby sling is the way to go
:)
cu

Evo mene opet.Hvala svima na cestitkama.
@Majceki sve najbolje!
Inace ja mog malog uopste ne dojim,imala sa problema sa visokom temperaturom preko 38,5C,tako da mi je receno da ne smem da ga dojim i dok sam se ja oporavila,on se navukao na bebelac,a ja presusila,ali nema veze,danas smo bili na kontroli,700g za 15 dana,masala,a jako mi je dobar,samo se smeje,uopste ne place (osim kad ima grceve,ali borimo se protiv toga Espumisan L kapima,deluje).A razmazili smo ga,samo hoce da se nosa,cim ga spustimo on se nesto duri.I jos nesto,juce smo primetili da spava otvorenih ociju :lol: (to mu je na moju mamu).
Evo njegove slicice:

Prilozi

• Aleksandar.JPG
    Aleksandar.JPG
    67,8 KB · Pregleda: 36
Porodjaj je bio lak, sat i po vremena je trajao - Žarko je bio sa mnom sve vreme pa je zato tako i bilo...
Kontrakcije su krenule u pola pet ujutru, al ja nisam htela da idem u porodilište, vidim - nema krvi, nije puko vodenjak... reko zavrni, neću da idem tamo :lol:
I tako... ja ustala, išla u wc par puta, skuvala kafu, zapalila cigaru...
Kad je počelo da me stiska nenormalno jako, probudila sam Žarka... Bilo je oko pola 7
Sedeli smo, pričali... Ja sam se onda istuširala, obrijala, pregledala da li sam sve ponela...
Oko 8 su krenule kontrakcije na dva minuta, nazvala sam babicu i tatu da dodje kolima po nas...
Onda sam skuvala i njemu kafu - i mislila sam još da kuliram al me izbacili iz kuće :lol:

Kad su me u porodilištu pregledali, bila sam otvorena 5 prstiju, dok su mi uradili klistir, dok sam ja na prozoru popušila još jednu cigaru na kvarnjaka i sl... - tamo oko pola deset, pukao je onaj čepić, pa kad smo Žare i ja stigli do sale - otvoreno je bilo već 7 prstiju...

Došao je moj doktor i pitao me gde su mi te bolne kontrakcije...
Ja vičem pa boli me, a on gleda na onaj aparat i ubeđuje me da me ne boli...
I tako se on i ja malo preganjali, rekla sam mu - pu, pu, pu baksuze jedan, pa možda mene i neće da boli!!! Ma jok, kaže on, boleće te - ko te hebe kad nisi htela epidural... REko, daj bre doco, ne smaraj me, neću epidural - pa sve i da boli, šta si zapeo s tim... Smeje se on meni i kaže sestri da mi priključi intdukciju...

I JAOOOOOOOOO..... Celo telo mi je utrnulo, tesla sam se kao manijak...
Prilazi on opet i zajebava me - a nećeš epidural, nećeš...
NEĆUUUUUUUUU, TERAJTE SE SVI U PIZDULEPUMATERINU ČUPAJTE TO DETE ODATLE...

i tako... ja sam njih psovala i psovala i psovala, tako mi je bilo lakše - žarko me je masirao, ljubio, držao glavu... Onda su mi probušili vodenjak, beba je krenula i NIŠTA nije bolelo kada je izlazila, osećala sam je kako se prćaka, gurala sam što sam jače mogla i izlete ona za nekih dvadesetak sekundi....

Stavila mi na stomak ovo plavooko, čupavo čudo - i kez mi nije još uvek spao s lica... Poljubila sam je, pa je i on cokio bebu, pa smo se onda mi iscmakali i takoooooooooooo :D

Posle već 2 sata ja sam bila na nogama još uvek s kezom od uva do uva!!!

Beba je bila sve vreme pored mene, ja sam je tamo kupala, hranila, presvlačila i ništa ama baš ništa mi nije bilo teško i ništa me posle porodjala nije bolelo, jeste malo ona rana koju su ušili al za to sam sama kriva - stavila sam boni uložak i ono se upalilo al dobro... stavili su mi neku tečnost pa je i to prošlo - uzela sam samo jednom lek protiv bolova...

Posle mene je došla jedna epidural mama - koja je počela da me zayebava što sam se mučila i što me je bolelo i kako ona ništa nije osetila.... Medjutim, eto ti vraga - dete su joj doneli tek posle 24 sata, izmučeno i plavo iz neke rernice... Rekla joj je doktorka doslovno predamnom - niste se dovoljno napinjali...

Posle sam pričala s nekim ljudima tamo i rekli su mi da to nije redak slučaj... Mooolim vas, zahebite tu glupu anesteziju, alternativa ako nešto krene naopako je carski rez a ne glupi epidural... Stvarno nije ništa strašno poroditi se, boli - nije da ne boli ALI BOLI KRATKO... šta je sat, dva naspram celog jednog dana - celog života... Svako to može da izdrži :D :D :D

Ej devojke evo i mene, nije me bilo neko vreme...
Pa koliko beba za mesec dana propustih! Aaaa
Pa cestitke svima! :-D
Stavljajte cesce fotografije, bas su svi slatki! :-)

Ja imam novosti. Saznala sam pol. Dobicemo sina! Sad pocinje frka sa trazenjem imena...

Ajde jedno pitanje za iskusne mame: koja ste KOLICA izabrale i zasto?
Nije bas da sve kapiram, sta mi je potrebno a sta ne.
A stanujem na 4. spratu bez lifta :shock: i ne mogu da ih parkiram u ulazu , dakle vucicu ih u jednoj ruci a u drugoj bepca. Postacu ko Schwarzeneger nema mi druge :-P
Zato trazim NAJLAKSI moguci model. Kad bi mogla sama da lete... Hmmm, da napunim gume helijumom ;) ?

@majcheki
Divna ti je devojcica, a ti si bas bila hrabra - svaka cast! ;)
@hipotenuza
Bas ce ti biti zeznuto.Ja sam zbog istog slucaja sa roditeljima zamenila stan na gdinu dana! :P Bez zezanja, gde da vucem do 4 sprata i bebu i kolica.Mislim da nema lakih "prvih kolica".Ona su uvek masivna, za razliku od onih malih, sedecih koje ti ne bi bile problem da nosis.Mozda neka mama zna neki lagani model, mada iskreno - cisto sumnjam.:?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back