Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Happy-ce, pa ti si jos uvijek tu???ma tvom se malcu izgleda bas osladilo kod mame u stomaku.imal kakvih naznaka vise da ces se uskoro poroditi.?

Happy-ca:
Baby84 kako je tvoja bebica?Ti imas sina,jel tako?Koliko je star?

kako ovo do sad nisam procitala?tek sad vidjela ovaj post. moj malac je dobro, ali je u zadnje vrijeme postao pravi mali lopovcic, sve radi po svom, ako zagalamim malo na njega, on se meni naruga i bjezi, hoce da ga ganjam. i pravi je momak, cim ga zensko uzme u ruke on odma hvata za sisu i govori: tita. ima sad 17 mjeseci. imats u mom profilu njegovu sliku.

Ljudi ja se konacno porodila :D.Dobila sam bolove bas nakon sto sam postovala onu gore poruku,otisla sam u bolnicu i porodila se u 14:55.Aleksandar je velika momcina od 3900g i 54cm.Porodjaj je prosao lako,tako mi bar kazu babice i lekari,iako je meni bilo jako tesko,ukljucili su mi indukciju i tad su bolovi postali strasni.Uglavnom vec juce su nas pustili kuci:D.Beba je rada da sisa,ali ja nemam puno mleka,a bradavice su mi jako bolne,tako da kombinujemo dojenje i formulu.Inace presladak je,isti njegov taja :D.Idem sad da obigravam oko malog.Cujemo se.

He, he, he.Cestitke i vidis sta je ispadanje ociju:D Ne sekiraj se za mleko. Mozes da se izmuzavas da bi povecala ponudu mleka. Jer se kaze da imas onoliko mleka koliko beba trazi (idealan slucaj). A za bradavice mogu da ti preporucim lanolin kremu. SAd marku ne mogu zato sto se sigurno razlikuju i takoc. Al isve na bazi lanolina pomaze zarastanju ranica ako si ih dobila, a nije opasno za bebu tako da moze da sisa i posle kreme( sto ja nikad nisam radila, ali je sigurno bezopasno kazu zene). Ali to ti traje nekih nedelju dana dok ne nauci da sisa i posle je laganica. Ja sam ga isto tako nadrljala, ali je proslo. uzivaj i neka je ziv i zdrav Aleksandar

pa CESTITAMO NOVOPECENOJ MAMI.i kako je malac? kako si ti prosla? izgleda dobro cim ti je odma do krstarice. :p
nebrini se za mlijeko, ono obicno nadode tek 3. dan nakon poroda.vidjet ces sutra kad ti sike nadodu kao baloni kad hoce puknuti, nemoj se iznenaditi, to je normalno, samo stavljaj obolge i pumpaj da nebi dobila upalu. a onda ce mali aca imati sta da jede.

Happy-ca:
Ljudi ja se konacno porodila :D.Dobila sam bolove bas nakon sto sam postovala onu gore poruku,otisla sam u bolnicu i porodila se u 14:55.Aleksandar je velika momcina od 3900g i 54cm.Porodjaj je prosao lako,tako mi bar kazu babice i lekari,iako je meni bilo jako tesko,ukljucili su mi indukciju i tad su bolovi postali strasni.Uglavnom vec juce su nas pustili kuci:D.Beba je rada da sisa,ali ja nemam puno mleka,a bradavice su mi jako bolne,tako da kombinujemo dojenje i formulu.Inace presladak je,isti njegov taja :D.Idem sad da obigravam oko malog.Cujemo se.
Cestitam :)
Aleksandar je bas veliki dasa, skoro cetiri kilograma... nije ni cudo sto si odavno mislila da se poradjas :)
i ja sam tako na svakom koraku imala osecaj da ce beba izleteti iz mene, a bio je malo laksi od Aleksandra

Ako budes koristila formulu zeznuces stvar. Bar tako kazu strucnjaci za dojenje... moze da sisa u prazno, bice mu lepo pored tebe, a tebi ce ubrzo mleko poceti vise da se proizvodi. Meni je zena koju sam zvala za pomoc oko dojenja (jer nisam mogla da skinem Filipa sa sise) rekla da beba moze da prezivi ako je srecna i voljena cak i ako je malo gladna. Kad on sisa u prazno, to je kao da koristis pumpu, samo manje boli :D
Lanolin ulje ce ti pomoci, ja sam vec pisala o tome ovde. Mene mrzi da mazem, pa me nekad bole bradavice...

Pa oni su tako srecni kada sisaju, nemoj da mu dajes tu flasicu... mnogo vole da su pored mame na sigurnom.

Happy-ca:
Wow, svaka chast, chestitam :D

Posto sam se ovde zalila kako moj sin nece da spava u svom krevetu, nego iskljucivo sa nama u velikom...
Stvari su se promenile kada sam odustala od stavljanja u njegov krevetac... to je postalo previse stresno i ja neispavana... on tako lepo spava u nasem krevetu... preselio se za stalno.
Krevetac mi sluzi da nabacam stvari na njega :lol:

i vise mi uopste ne smeta sto je pored mene
pitam se kako sam ranije mogla da spavam bez mog malog prilepka
eh...

I ne samo da mi ne smeta sto stalno trazi moju paznju, nego kada dugo spava... nedostaje mi i dodje mi da ga probudim... ali to je nemoguce, onda ga uzmem i nosim ga tako uspavanog svuda sa sobom. Stvarno sam trebala da nabavim onaj sling... to bi za mene bila odlicna investicija.

Da i ja sam slusala i primenjivala da beba treba prvih 15-20 dana non stop da sisa ako pozeli, jer je to nacin da se formira dovoljno mleka, tj., ne treba zakljucivati da nemas mleka ako on hoce stalno da sisa. Jes da je povelik delija, al' razlog vise da ga pustis da se sam obezbedi za hranu. Ljubi ga puno!

Zašto, zašto, zaštooooooooooooooo moja beba još uvek neće napolje? :( :( :(
Mrzim ceo svet mrzim, mrzim...
Imam fore još 8 dana da je ispljunem iz sebe nekako inače mi ne gine indukcija ili carski koga se užasavam!

@Happy-ca
Zavidim ti do ludila i čestitam od srca :wink:

Ajde Majceki ne sizi...opustaj se. Ja sam sacekala zadnji dan tj termin. Od pocetka devetog sam se spremala, i nije htela da izadje ...a kad sam odlucila da kuliram odma sam se porodila.

Ne brini izacice. Obicno u nevreme...kad se najmanje nadas. Obzirom da ide cuveni neradni prvi maj , kladim se da ce da odluci da izadje bas tad . Cisto da nervira doktora.

Ajd srecno i javi se.
Takvi su ti mali bikovi , tvrdoglavi ...Znam , imam jednu u kuci...

c078.gif
Ju ju ju ... sta ti pada na pamet.
Pomeri se s mesta crna zeno. ODMA !!!!
Nemam ja vremena sad za te bebe ....a ni volje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back