Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas bila na prvom ctg-u, sve super! :D Inace malisa je nogama i rukicama okrenut ka mom stomaku,zato ja osecam sva ta njegova ritanja, napipavam mu stopala i rukice.Uhhh, sto ga volim, mamin nemirko, nadrljao je kad se rodi - ima da ga ugnjavim ! :lol: :P

Goscica:
Danas bila na prvom ctg-u, sve super! :D Inace malisa je nogama i rukicama okrenut ka mom stomaku,zato ja osecam sva ta njegova ritanja, napipavam mu stopala i rukice.Uhhh, sto ga volim, mamin nemirko, nadrljao je kad se rodi - ima da ga ugnjavim ! :lol: :P

А моји момци мени "потурали" углавном лактове, колена и оно омиљено - гузу! :lol:

ra-ta-tat:
Koliko se secam zauzeta je spominjala Betaniju... to znaci da se beba rodila u Novom Sadu :)
Ne poznajem zauzetu, a pretpostavljam da ni ti (posto eto nisi znala cak ni za Novi Sad) i nemam pojma kakva su joj verovanja i uverenja i savetujem ti da budes obazriva sa tim horoskopom jer nece naci na odobravanje svakog roditelja. Na primer ja bih te pitala sto mi bajas detetu :lol:

Ra - Ta - Tat Nije mi bila zla namera ...Samo sam htela da ako veruje upozna svoje dete...

Ja ne znam kad se spustila. Nisam primecivala razliku. Al sam u devetom cesto dobijala komentare od baba po ulici, pogledaju mi u stomak pa kazu :" E dete ti si gotova"

A ja tako gotova ceo mesec prodjoh ...porodila sam se u terminu , na dan koji su odredili. A cekala sam od prvog dana devetog ...

Mene sad bas to zbunilo - kao beba se spusti nisko (moze da se desi nekoliko nedelja pred, a moze i pred sam porodjaj) Ja inace nosim dosta visoko, pa racunam da cu primetiti valjda kad se malisa spusti :?

Приметићеш, не брини, осетићеш олакшање у крстима (чини ми се да је тако било код мене), али ће бити већи притисак у доњем делу. У сваком случају, осетићеш контракције, још и кад крене сукрвица, то је знак да је порођај на помолу. Е сад, нек ме исправи неко ако грешим.

naravno G.
ja sam majka dvoje dece, ali nemam pojma kako izgleda TO kad treba da ideš u bolnicu.
znam šta su trudovi,ali ne i kad pukne vodenjak...siđe beba...sve te porodiljske termine:lol:
opusti se.
zakazaće ti. ali nikad ne reci nikad..možda miš požuri...spremi se;)

Ni ja nemam pojma. Dan pred porodjaj su me ostavili u bolnici jer je bebi pupčanik bio oko vrata. Trudove sam imala u toku noći ali lažne. U toku dana me je dr pregledala i probušila mi vodenjak i odmah me ugurala u salu i ako ja nisam ništa osećala. Bilo mi je jedno vreme jako žao zbog toga što su me tako na brzinu porodili, dobro ne baš na brzinu, 6.5 sati na stolu nije baš brzina. Ali zbog te glupe dr. koja je prolazila slučajno tuda i morala da zabode nos u ono što je se ne tiče i probuši mi vodenjak, slučajno, ja sam bez ikakvih bolova legla na taj sto. Onda su morali da mi daju indukciju, pa je sve teklo tako bez veze, na vrat na nos.
Baš sam razmišljala kako će to sve izgledati, da li ću znati da se snadjem kad dobijem bolove, da li ću otići na vreme ili pre vremena zbog frke, ali jbg.

Hvala na cestitkama.
Zaista imam zelju da vam se javim malo opsirnije i detaljnije, ali nema sanse!
Za koju nedelju.
Sto se tice samog cina, sve je trajalo nekih 5h, bila sam prikljucena na indukciju i s vremena na vreme je boleloooo bas, bas, ali kad se sve zavrsilo :) ... osecaj je neopisiv kad ugledate to stvorenje.
Goscice samo napred!
Pozdrav svima!

Jao jel ovo ona na avataru?:D Aaaaa, kako je slatka!:D Ajde kad budes mogla stavi neku njenu slicicu u svoj profil, da virnemo (naravno, ako zelis).I pisi nam kad stignes kako si se snasla, da li je mirna ili ne, budi li se cesto nocu, i tako...Cuvaj se i ljubi Dinu u male pufnaste rucice i stipni je malo za onu slatku majusnu petu! :)

Pozdrav svima, evo i ja da se pridruzim klubu trudnica. redovno citam ovaj forum ali do sada nisam ucestvovala u razgovoru. sada imam mali problem pa mozda neko moze da mi pomogne. u 15 nedelji sam i za sada dobro podnosim trudnocu. jedini problem mi je sekret. imam VI grupu sekreta i dr mi je preporucila vaginaletu LAMEXIN (da objasnim, u kutiji je samo jedna vag). u uputstvu za upotrebu leka sam procitala da se ne preporucuje trudnicama i dojiljama. da li je neka od vas imala problema sa sekretom u trudnoci? da li ste koristile ovaj ili neki drugi lek?

Obavezno se posavetuj sa jos nekim dr!Meni je moj dr rekao i to izricito - SEKRET NE LECIMO U PRVA 4 MESECA! Sesta grupa sekreta je candida koliko ja znam, i ona nema stetnog uticaja na bebu.Leci se, ali kasnije.Ipak da ja ne bih ovde izigravala dr, raspitaj se ti obavezno kod jos nekog strucnog, sa lekovima nije zezanje pogotovo u prvim mesecima trudnoce.Dobro dosla u klub! :D

Evo me!
Malena sad spava, pa koristim priliku da vam se javim kao sto sam i obecala.
Evo kako je to kod mene islo.
U cetvrtak oko 19:30 su poceli bolovi, identicni onim kao kad treba da dobijem. Prvo sam mislila da je opet u pitanju lazna uzbuna, kao i ona tog jutra, tako da se nisam bas ponasala u skladu sa preporukama za to porodjajno doba. Oko ponoci sam konacno shvatila da je to izgleda ipak to, jer bol je postajao sve jaci i jaci. Spremila sam se i u 2h sam bila u porodilistu. Imala sam srece pa su me pustili naredna 2h da provedem na nogama i da setam i da disem. U 4h su me prikljucili na indukciju, to sam bas mogla i da ne upoznam, ali sta sad. Nije bilo bas tako strasno. Mislim boli, ali to je bol koji kratko traje i posle ide pauza za vreme koje moze i da se odmori. Problem je sto bol postaje intenzivniji i pauze su krace. U onom najjacem bolu sam imala osecaj kao da ce mi eksplodirati trticna kost, tako se to kod mene manifestovalo. U 8h su konstatovali da sam poprilicno otvorena, pojacali indukciju, u roku od nekih mislim 20 min me prebacili u porodjajnu salu i u 8:52 izlete moje sunce urlajuci iz sveg glasa!
Morali su malo da me secnu, ali to nije nista strasno. Ostila sam da su me secnuli, ali me nije bolelo, odnosno od onog drugog bola nisam ni osetila bol reza, a samo usivanje se radi pod lokalnom anestezijom i ne boli, ali je bas neprijatan osecaj.
Onda su nas ostavili da lezimo naredna 2h u sali (standardna procedura), za to vreme sam ja plakala kao kisa od srece, pokusavala da umirim moje dete koje je plakalo povremeno, zvala svog muza, mamu.... poslala milion poruka da objavim svetu radosnu vest....
Ostalo je nevazno.
Buduce mame, samo napred, budite hrabre - nije lako, bar meni nije bilo, ali prezivi se!

Goscica:
Obavezno se posavetuj sa jos nekim dr!Meni je moj dr rekao i to izricito - SEKRET NE LECIMO U PRVA 4 MESECA! Sesta grupa sekreta je candida koliko ja znam, i ona nema stetnog uticaja na bebu.Leci se, ali kasnije.Ipak da ja ne bih ovde izigravala dr, raspitaj se ti obavezno kod jos nekog strucnog, sa lekovima nije zezanje pogotovo u prvim mesecima trudnoce.Dobro dosla u klub! :D

Hvala puno na savetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back