Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto kao kad rade dopler za bebca,znaci na ultrazvuku se gleda,tj ima neke boje plava i crvena,to gledaju kakva je cirkulacija nogu,dal nema negde nesto sto je zapuseno....otok to je zadrzavanje vode u organizmu usled slabe cirkulacije....
Jer ste vi poceli da kupujete za princezicu?:cmok:

mi tek gledamo, pa cemo uskoro da kupujemo...nikako da se nakanim...ne mogu da se nateram ni kod frizera da odem...unapred me uhvati nervoza od onolikog sedenja tamo.

carobna, te detalje ce ti neko drugi reci, ono sto ja znam je da je bebin stomacic najpouzdaniji pokazatelj kako je njoj, da li joj je toplo ili hladno.
ako je stomacic hladan, to je siguran znak da joj je hladno i obratno-ako je topao treba je raskomotiti jer joj je vruce.
ovo je vrlo bitno jer bebe u pocetku nemaju razvijen sistem termoregulacije i njihovo telo nema efikasan nacin da se izbori sa neodgovarajucom temperaturom, bilo visokom ili niskom.
Hvala Bananice. :heart:
Zato i pitam, znam da su bebe osetljive na temperaturu, i ne mozemo misliti ako je nama ugodno da je i bebi... Procitala sam na forumu da bi bebu na 21 stepen trebalo oblaciti u jedan dugi rukav danju, a nocu isto tako, i pokriti pamucnim cebetom, ali to mi zvuci malo jer ja nosim jedan dugi i jedan kratki rukav. :think: Gde su ove mame sa iskustvom, da cujemo sta one kazu...

imate slicice na profilu ako niste videle....
Margo vas sve pozdravlja...
Krenulo je mlekce pa mu za sada nosi,a sutra treba da uce kako se doji....
Tezak 2450 g 48cm dug glava33 ...
Malo je odbijao hranu u pocetku ,ali sada je super....Eto toliko.....

Ma kao pazim :rumenko: sta cu kad mi se jede,kako trudnici zabraniti nesto :sad2: nevalja to...

Ma kao pazis... moj persun! :dash: :dash: :dash:
Bonzi aman zar ti nije bitnije zdravlje tvog malog srculenceta, nego da jedes!!!! :dontunderstand: zasto nas ne slusas?! Ajde ako mene neces, ako te nerviram, ali i Angi i Margo i carobna, svi ti pisu isto a ti opet po svom... jooooj... :besna: ajd necu da se ni te nerviram... ali mislim iskreno da gresis... :sad2:

imate slicice na profilu ako niste videle....
Margo vas sve pozdravlja...
Krenulo je mlekce pa mu za sada nosi,a sutra treba da uce kako se doji....
Tezak 2450 g 48cm dug glava33 ...
Malo je odbijao hranu u pocetku ,ali sada je super....Eto toliko.....
Super!Sad kad ima mleko i cim ga pocne dojiti brzo ce Fleca da napreduje :heart:
Pozdravi nam margo puno:heart:
bonzi, a ona arterija sto si spominjala da su gledali na dopleru i sto prvo nije nesto bilo dobro, pa se posle popravilo, jel to bila bebina ili tvoja arterija?
To je arterija izmedju mene i bebca,to su arterije bebca jedna sluzi za hranjenje a druga izbacuje nepotrebno,zato se u trudnoci radi dopler,proverava se odnos izmedju majke i bebca

Ma kao pazis... moj persun! :dash: :dash: :dash:
Bonzi aman zar ti nije bitnije zdravlje tvog malog srculenceta, nego da jedes!!!! :dontunderstand: zasto nas ne slusas?! Ajde ako mene neces, ako te nerviram, ali i Angi i Margo i carobna, svi ti pisu isto a ti opet po svom... jooooj... :besna: ajd necu da se ni te nerviram... ali mislim iskreno da gresis... :sad2:

Pazim,al neki put nesto gricnem :rumenko: nemogu da izbacim skroz so,ali sam ga smanjila,nejedem suhomesnato,a ni kikiriki,cips i te zezalice,jedino ponekad kokice,al malo...naravno da mi je bitno moje srculence,kazem pazim jedino neki put,moj ginekol kaze da slano nema veze sa otokom,ko bi ga znao...videcu sutra sta ce mi reci doca...

pa da, nekad otok nije uzrokovan prevelikim unosom soli, tako da ga ni eliminacija soli iz ishrane nece smanjiti...
procitala sam u jednoj knjizi o trudnoci da se ne preporucuje potpuno odstranjivanje soli iz ishrane jer hormoni trudnoce vec uticu na eliminaciju natrijuma iz organizma majke, tako da ako ga nema u ishrani, majka moze ostati bez ovog minerala...

ne mora da bude nista strasno...bitno je da su sa problemom upoznati lekari i da joj prate to.
a tecnost mozemo da zadrzavamo i od hormona kojima smo krcate sad...moja prijateljica je toliko bila otekla da se ugojila 30 kila (a sad je prava mrsa, ono skoro sve bila voda) da jedino sto je mogla da obuje bile su muzevljeve papuce za plazu :eek:

Ja sam se vec ugojila 17kg :(
Nego sad nema sanse cipele da obujem,a ni cizmice,jedino patike i to tesko,nemoram da vezujem pertle ni da ih stezem i ono jedva noga udje,papuce mi jedino odgovaraju ali nemogu vani u njima,da je leto bilo bi dobro,ali sada tesko je,zato se brinem ostalo nam je jos nesto da kupimo za malog al se plasim kako cu izlaziti ako ovako nastavi ...

Nego sad nema sanse cipele da obujem,a ni cizmice,jedino patike i to tesko,nemoram da vezujem pertle ni da ih stezem i ono jedva noga udje,papuce mi jedino odgovaraju ali nemogu vani u njima,da je leto bilo bi dobro,ali sada tesko je,zato se brinem ostalo nam je jos nesto da kupimo za malog al se plasim kako cu izlaziti ako ovako nastavi ...

Onda bolje vise odmaraj, obavi to sto imas sto pre... jer ces biti sve veca i tromija, manja nikako :aha: stvarno se brinem za tebe, da te ne strefi jos neka glupost, imala si ih dovoljno... :sad2:

I da vam kažem što se tiče jela, pića i ostalog u trudnoći, važi samo jedno pravilo - NEMA PRAVILA!

Svi smo mi različitih genetskih predispozicija i jedino je bitno da slušamo svoj organizam. Ni u čemu ne treba preterivati, ali ne treba se ni lišavati nečega što nam prija. Same ćete osetiti kada nešto pojedete ili popijete da li vam je prijalo ili nije, nema tu neke mudrosti.
Najvažnija stvar u trudnoći je da budete opuštene - STRESS OUT, RELAX IN!!!

to bonzi nije nista neobicno nazalost...
sretnem pre neki dan drugaricu, ona u 9. mesecu...pogledam slucajno na dole i primetim na njoj patike skroz raspertlane...i opet su bile skroz zategnute koliko su joj uske..

mene brine sto kazu da noga moze da poraste zbog opustanja ligamenata i da se ne vrati na staru velicinu :sad2:
kad pomislim na brdo cipelica koje imam...ako ne mogu u njih posle da udjem :sad2::sad2::sad2:
bas sam o tome razmisljala pre neku noc kad sam se probudila i nisam mogla da zaspim :eek:. i ubedacila se...

Bonzi, moja snaja se ugojila 25kg! A da si je videla, nikada ne bi rekla. Bila je mršavica pre trudnoće i stvarno je preterala sa kilažom, svi smo je opominjali, a ona se samo smeškala i krkala! Nije joj ništa falilo osim što je bila ogromna, a i bebi je bilo dobro. Krvna slika joj je bila dobro i to je bitno.
Eno je, beba ima mesec ipo dana, njoj ostalo nekih 10 kg viška, ali doji super, ima mleka za dve bebe, beba sisa kao luda i buckasta je, a stomak i ostalo, polako ali sigurno nestaje....

to bonzi nije nista neobicno nazalost...
sretnem pre neki dan drugaricu, ona u 9. mesecu...pogledam slucajno na dole i primetim na njoj patike skroz raspertlane...i opet su bile skroz zategnute koliko su joj uske..

mene brine sto kazu da noga moze da poraste zbog opustanja ligamenata i da se ne vrati na staru velicinu :sad2:
kad pomislim na brdo cipelica koje imam...ako ne mogu u njih posle da udjem :sad2::sad2::sad2:
bas sam o tome razmisljala pre neku noc kad sam se probudila i nisam mogla da zaspim :eek:. i ubedacila se...

Ja se secam kad je jetrva bila u 9tom mesecu i nosila isto bukvalno muzevljeve patike :eek: nije nikad kukala, ali nije mogla ni da hoda, sve joj je bilo tesko, na kraju su je zadrzali u bolnici malo pre termina zbog toga... :eek:

A sto se ligamenata tice zenska to je glupost :hahaha: nemoj da se bedacis, sve citaj SVE pa i noge se vrate na normalnu staru velicinu vremenom :aha: :cvet:

Bonzi, moja snaja se ugojila 25kg! A da si je videla, nikada ne bi rekla. Bila je mršavica pre trudnoće i stvarno je preterala sa kilažom, svi smo je opominjali, a ona se samo smeškala i krkala! Nije joj ništa falilo osim što je bila ogromna, a i bebi je bilo dobro. Krvna slika joj je bila dobro i to je bitno.
Eno je, beba ima mesec ipo dana, njoj ostalo nekih 10 kg viška, ali doji super, ima mleka za dve bebe, beba sisa kao luda i buckasta je, a stomak i ostalo, polako ali sigurno nestaje....

Evo ja se jutros izmerila, ukupno 9kg sam se ugojila u celoj trudnoci :klap: Maki je ocigledno crpela sve moje resurse pa nisam nabacivala dodatnu kilazu :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back