Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,hvala bogu,odmorila sam se dobro,i rekla sam od sada necu vise da se preforsiram po celi dan u kuhinji :nono: nesto na brzaka ili muz neka spremi,preca ja bebica,joooj ako mi verujes sva sam se presekla,jos mi je u glavi onaj bol kad je zapocelo...grozno.Muzic mi uzeo lekove sto su mi prepisali u hitnoj,imam jos bolove ali procice uskoro nadam se.E dobra vam je ona za spavanje sa jastukom izmedju nogu,neznam koje bese to pomenuo,tako sam nocas spavala...:)
Kako si ti,jer imas jos mucnine?Pozdrav i cmokic

Jao, ja se presecem svaki put kad me zaboli stomak, mogu misliti kako ti je bilo.... Samo se odmaraj sto vise...:ok:Mucnine su se malo smanjile... Juce sam povracala, jer sam pojela pizzu za dorucak. Danas cu praviti palacinke, strasno mi se jedu, ali sa marmeladom... Inace nikad nisam jela marmeladu, samo eurokrem.... Stefan i dalje trazi da ga nosam, jos malo mogu dok stomak ne pocne da raste... Grudi me bole nenormalno, sad i bradavice. Pokazala sam Stefi sliku za UZ i rekla mu da je to beba, a on uzeo pa pokazuje tati i vice beba. Pa onda stavio sliku u fasciklu i zatvorio i kaze da beba spava... Joj, srce mamino...:heart:

Slazem se,bol i jos stres,strasno...ali ko moze da se nesekira kad osecas da te boli i da nesto nije u redu sa tvojom bebom??!!!
Kako si ti danas,jer se bebac javlja?:bye: i cmokic p;s.javi dali ti je mama dobila tranfuziju.

to su panicna stanja koja se ne kontrolisu......
juce smo provalili da mi se vidi kako se bebac mrda pa smo ko dva kretena ceo dan gledali stomak.....luda zabava.....
mama od jutros ceka da dobije krv....sigla je.... videli su krv...samo treba da se ugreje imala je pregled i nista joj nisu nasli.....

Jao, ja se presecem svaki put kad me zaboli stomak, mogu misliti kako ti je bilo.... Samo se odmaraj sto vise...:ok:Mucnine su se malo smanjile... Juce sam povracala, jer sam pojela pizzu za dorucak. Danas cu praviti palacinke, strasno mi se jedu, ali sa marmeladom... Inace nikad nisam jela marmeladu, samo eurokrem.... Stefan i dalje trazi da ga nosam, jos malo mogu dok stomak ne pocne da raste... Grudi me bole nenormalno, sad i bradavice. Pokazala sam Stefi sliku za UZ i rekla mu da je to beba, a on uzeo pa pokazuje tati i vice beba. Pa onda stavio sliku u fasciklu i zatvorio i kaze da beba spava... Joj, srce mamino...:heart:

Izbegavaj pizzu,to goji a nikavi vitamini se ne unose od nje,palacinke,mljac,mljac,to mozes :mrgreen:,ali ne puno :whistling: ,ja bih ti ih sve smazala :hahaha::hahaha: ,cuvaj se i ne nosaj stefu puno,navikni ga da ide,kad beba bude dosla,bunice se sto njega ne nosis,a i pricuvaj se dok bebac ojaca,tako je bar bilo sa mnom i sa mojom sestrom razlika 19mes,mama nije znala sta da radi,sestra je stalno plakala,a ona jadna nije mogla oba dve da nosi...Pricaj mu jos od sad da beba mora da raste i da je tako pritiskas jer je tezak,i da je beba mala da mora da poraste i da vam brzo dodje,mali je ali razumece polako ...Srce slatko...

to su panicna stanja koja se ne kontrolisu......
juce smo provalili da mi se vidi kako se bebac mrda pa smo ko dva kretena ceo dan gledali stomak.....luda zabava.....
mama od jutros ceka da dobije krv....sigla je.... videli su krv...samo treba da se ugreje imala je pregled i nista joj nisu nasli.....
Super,hvala bogu.Drago mi je zbog tebe i tvoje mame :super:
Drago mi je zbog bebca,srce malo,samo nek te sutira :klap::klap::cmok: a na kom delu si videla da se pomera?
E zaboravila sam da vam kazem,doktorka u hitnoj kad mi je videla stomacic,pohvalila me kaze da je bas lep i ogroman za 20ned,odusevila se,bas se smejala,a ja sva srecna :rumenko: i da primetila sam da mi pupak pocinje da izlazi :mrgreen:

Poslednja izmena:
Bonzita, drago mi je da si bolje...Kad ce ti biti gotovi rezultati i kakve lekove pijes. jel za kontrakcije ili samo hormoni? U utorak imam UZ. Sad sam bila u skitnji, pa opet vukla neke kese iz Merkatora, a rekli mi da ne smem:confused: Kupila sam hulahopke za trudnice...dranje...970din. Isla sam na kontrolni vag., bris jer sam imala malo Candide. Valjda je dobro bebac, danas sam ga malkice osetila:)
Nego, krkaj ti dosta voca i mlecih prozivoda...beba sad uzima mnogo, pa moramo da se potrudimo da sve to nadomestimo. U bademima, lesnicima, suncokretiu i malinama ima dosta vitamina E, koji je isto jako bitan, pa ako vec ne pijes nikakve vitaminske preparate, navali...Ja se trudim da sve unosim, Za sad mi krvna slika ok, pa videcemo.

Steffice, sa mnom i palacinkama je ista prica:) U prvom tromesecju su mi se jele isto samo sa marmeladom, a sad vec ne bih imala nista protiv eurokrema:P

Malamargo,

U kojoj si ti nedelji trudnoce i gde bese zivis? Ne mogu sve da povatam.

Poslednja izmena:
Super,hvala bogu.Drago mi je zbog tebe i tvoje mame :super:
Drago mi je zbog bebca,srce malo,samo nek te sutira :klap::klap::cmok: a na kom delu si videla da se pomera?
E zaboravila sam da vam kazem,doktorka u hitnoj kad mi je videla stomacic,pohvalila me kaze da je bas lep i ogroman za 20ned,odusevila se,bas se smejala,a ja sva srecna :rumenko: i da primetila sam da mi pupak pocinje da izlazi :mrgreen:

kako kad....nekad ceo skoci pa je sa svih strana......uglavnom oko pupka......
znaci veliki ste....koliko si kg dobila do sad?

Bonzita, drago mi je da si bolje...Kad ce ti biti gotovi rezultati i kakve lekove pijes. jel za kontrakcije ili samo hormoni? U utorak imam UZ. Sad sam bila u skitnju, pa opet vukla neke kese iz Merkatora, a rekli mi da ne smem:confused: Kupila sam hulahopke za trudnice...dranje...970din. Isla sam na kontrolni vag., bris jer sam imala malo Candide. Valjda je dobro bebac, danas sam ga malkice osetila:)
Nego, krkaj ti dosta voca i mlecih prozivoda...beba sad uzima mnogo, pa moramo da se potrudimo da sve to nadomestimo. U bademima, lesnicima, suncokretiu i malinama ima dosta vitamina E, koji je isto jako bitan, pa ako vec ne pijes nikakve vitaminske preparate, navali...Ja se trudim da sve unosim, Za sad mi krvna slika ok, pa videcemo.

Danas popodne uzimam rezultate za toxo,secer i proteine,a sinoc sto su mi vadili gotovi su ali za bolnicu,valjda su dobri,nisu mi nista rekli,a ja ih od danas mogu uzeti,ali neznam dal cu mocu,najverov u utorak,kad budem isla kod ginekol pa sve najedno da zavrsim,e pa i ti imas u utorak?Super,u koliko sati?Ja u 15h.Ne nosi nista tesko:rtfm: nesmes,bolje da se pricuvamo nego posle da se kidamo i nerviramo,a u vecini slucajeva je nasa krivica,odmaraj ,nemoj da ti dodjem tamo :hahaha::cmok:

Ja sam danas usla u 18.tu nedelju:)

Znaci sa 23 nedelje ti vec vidis na stomaku bebino bacakanje...Jedva cekam...:)

E, da stvarno, kako stojite sa kilogramima?
Na moje veliko iznenadjenje ja jos nisam dobila ni gram! Tj. u prvom tromesecju sam skinula 2kg, a sad su se vratila, taman u stomaku. Inace, imam par kg viska i jako sam sklona gojenju, pa mi je ovo neverovatno, pri cemu nisam povracala i preskakala obroke.
Mislim da je razlog jer skoro da ne jedem nista slatko, posebno u prvom tromesecju, a jedem cesto i po malo.

Poslednja izmena:

Na moje veliko iznenadjenje ja jos nisam dobila ni gram! Tj. u prvom tromesecju sam skinula 2kg, a sad su se vratila, taman u stomaku. Inace, imam par kg viska i jako sam sklona gojenju, pa mi je ovo neverovatno, pri cemu nisam povracala i preskakala obroke.
Mislim da je razlog jer skoro da ne jedem nista slatko, posebno u prvom tromesecju, a jedem cesto i po malo.

pa verovatno su slatkisi......
vratila si dva ......pocelo je pocelo.......

Na moje veliko iznenadjenje ja jos nisam dobila ni gram! Tj. u prvom tromesecju sam skinula 2kg, a sad su se vratila, taman u stomaku. Inace, ima par kg viska i jako sam sklona gojenju, pa mi je ovo neverovatno, pri cemu nisam povracala i preskakala obroke.

Slatko i inace nije zdravo,sto vise izbegavati,znaci samo zdrava hrana,voce,povrce,meso i mlecni proizvodi,i VOODDAAA 1,5l na dan,jer je potrebna tako se plodova voda menja,a i za konstipaciju je dobra,da cuknem u drvo,pre sam imala problema sa konsipac,ali sada ne,idem normal,mozda zato sto sad zdravo jedem,i unosim dosta tecnosti,a i slatko nejedem skoro uopste...

Da vas pitam vas dve,koliko je vas bebac imao otkucaj srca na posled ultrazvuku?Juce sam nesto nasla na netu,normalno je od 120-160,da devojcice imaju veci otkucaj srca od decaka,moj je juce imao 138,pa mozda je decko :) videcemo u utorak da li je to tacno :think: :cmok: :heart:ma nebitno mi je ...samo da je dobro...

Meni jeu 12.toj nedelji bilo 170 cak, a prosli put u15.toj negde oko 150.

Od juceme boli grlo kad gutam, jer sam pila vodu iz frzizidera:otkacio:

Da li trudnice smeju neke pastile za grlo ili sta vec da uzmaju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back