Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serbet:
stavis 2-3 kasicise secera da se istope i kad krene da se pretvara u tecnost ti dolijes vodu i promesas.Pustis da malo prokljuca i dodas dve tri kriske limuna da se kuva u serbetu
Kad budes nalivala vodu u lonce malo ce da pukne,ali to tako treba.Nemoj da se uplasis.
Slatko mleko:
Isti postupak kao sa serbetom,samo bez limuna.

Serbet:
stavis 2-3 kasicise secera da se istope i kad krene da se pretvara u tecnost ti dolijes vodu i promesas.Pustis da malo prokljuca i dodas dve tri kriske limuna da se kuva u serbetu
Kad budes nalivala vodu u lonce malo ce da pukne,ali to tako treba.Nemoj da se uplasis.
Slatko mleko:
Isti postupak kao sa serbetom,samo bez limuna.

Ahaaa... ali secer sa vodom i limunom?! :eek: :think: pa onda mogu i limunadu da napravim :hahaha: :mrgreen: a meni sveki pravi secer pa tako sa mlekom, bez limuna... uspinjeno mleko kako ona kaze :super: :cmok:

eh bre kockice,ja te krstim ti prdis:hahaha:
tako pripremljen serbet je lek za grlo (isto je kao i sa pregorenim mlekom)
na tebi je sta ces da pijes
i limunada je zdrava,pa ti izvoli:kafa:

HAHAHHAHAHAHHAHAHAH jooooj zabole me stomaak od smehaaaaa... aaaaaaaaaaaaa... koji si ti genije!!!! :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

Ma ok pijem serbet non stop uvece i ujutru, tako da cu valjda uskoro biti ok... a i limunadu cu sutra da spremim, mrzi me sad da izlazim po to! :mrgreen: :whistling: :cmok: :heart:

Ma ko te bre zaboravio, ludice?! Pa gde si ti?! Danima te nema... :eek: :???: kako nam je mali kroasan?! Ja bolesna, na prosloj strani pitam alooo mame gde ste... svi se izgubili... :sad2:

Evo mene,vikend mi je prosao u guzvi,moj dragi mi je nesto bio bas raspolozen :D ,bili smo u shoppingu,dao mi je karticu ;) ,a bas sam dosta sebi nakupovala,nisam imala nista da obucem ,bas tuzno,stomacic je poceo da raste i malo sam se rasirila,kad smo se vratili bas sam bila umorna,vene na nogama mi poiskakale,ali sam spavala ko beba.Juce smo bili kod nekih prijatelja i bilo je super,danas sam vadila krv ,za triple test,rezultati su gotovi za 8dana ali salju kod doktora pa cu tek saznati 2Ooktob ko ce izdrzati do tada.
Kako si danas,jer ti je bolje ?Kroason je super.Kako je maki,jer osecas pokrete?Cuvaj se.

Evo mene,vikend mi je prosao u guzvi,moj dragi mi je nesto bio bas raspolozen :D ,bili smo u shoppingu,dao mi je karticu ;) ,a bas sam dosta sebi nakupovala,nisam imala nista da obucem ,bas tuzno,stomacic je poceo da raste i malo sam se rasirila,kad smo se vratili bas sam bila umorna,vene na nogama mi poiskakale,ali sam spavala ko beba.Juce smo bili kod nekih prijatelja i bilo je super,danas sam vadila krv ,za triple test,rezultati su gotovi za 8dana ali salju kod doktora pa cu tek saznati 2Ooktob ko ce izdrzati do tada.
Kako si danas,jer ti je bolje ?Kroason je super.Kako je maki,jer osecas pokrete?Cuvaj se.

E pa drago mi je da si bila malo u pokretu! I treba tako... samo ne preteruj... tako sam i ja preterala kad sam bila u BGu 2 puta po 3 dana... bas sam se premorila da me je sve bolelo, ali sam morala da idem... :sad2: opaaa dao ti je karticu! :D kao meni moj isto, ali drhtavih ruku... :rotf: :heart: ja nesto planiram da skoknem do Beca sredinom Oktobra da i sebi pokupujem nesto stvari, imam ok stvari ali brusevi su mi mali... a mozda nadjem i nesto jeftino vec za bebirona! :cmok: :heart:
E drago mi je da si vec vadila krv i sad cekas rezultate... 20.09?! :eek: pa oni nisu normalni... verujem da ce biti tesko, znam kako je meni palo cekanje i kako sam panicila ali ako je do sad sve bilo ok samo se pls ponasaj isto i brzo ce valjda proci! :kiss:
Ja sam danas onako, evo spavala sam od 16h do 19h30min sto je veoma cudno, jer ja popodne samo spavam kad sam baaaaaaaaas fuj... :sad2: ma grlo grebe, kijam, kasljem, sve me boli... blagi uzas... :dash: Maki se nesto primirila, ne osecam je vise toliko... pa se ponekad i zabrinem... ali idem 13.09. na pregled pa cemo videti kako je i sta... jedva cekam da mi tiba jos poraste i da je osecam cesce... nekako sam ovih dana, dal zbog depresije za muzem ili nemam pojma cega se manje osecala trudnom :eek: :rumenko: ne pitaj kako... nemam ni ja pojma... prosto kao da nisam vise svesna svoje trudnoce... pa sad jedva cekam taj pregled i sve da bi se i tu malo oporavila... :sad2:

eto palo mi na pamet kako sam imala poblema sa dojenjem prvog dijeteta;naime imam male i uvucene bradavice kad je bebac(jak kako bik) poceo da siki pojavili su se ragadi(nesto kao ranice na bradavicama) koji ne da bole nego oci iskacu!:sad2::sad2:
dojila sam 2 mj sa tim problemom i svaki put kad dodje vrijeme da beba rucka mene je hvatala panika,probala raznorazne kreme one silikonske bradavice al nista nije pomagalo i tako mi je od tog stresa otislo mlijeko!
bas mi je bilo zao
U drugoj trudnoci sam se dobro pripremila mazala sam svakodnevno bradavice uljem od badema i pri svakom tusiranju trljala sa grubom rukavicom za kupanje a kad sam se porodila prvih 15-ak dana stavljala sam kao neke "stitnike" za bradavice od srebra(neznam da li to ima kod nas) i evo dojim jos bez ikakvih problema!!
htijela sam samo da savijetujem buducim mamicama da ne zanemare taj detalj jer je stvarno bolno ako se pojave ragadi!!!!!

Kockice -kako si nam danas?Ostani u kuci dok te to neprodje,pricuvaj se malo,sad je ovo najgore posle onih vrucinstina ovo zahladjenje,pij sto vise uspinovano mleko,i cedi limune,uzmi po kasiku meda,najbolji ti je onaj sa sac,zvaces pa ispljunes,to je super ,meni bar pomaze,ako te neprodje uskoro,uradi bris grla,ako imas temperaturu uzmi paracetamol,on je dozvoljen u trudnoci.Sedi kuci,odmaraj,lezi,spavaj,gledaj tv,uzmi tu tvoju knjigu i citaj,pricuvaj se :rtfm: :heart: :heart:

Kockice -kako si nam danas?Ostani u kuci dok te to neprodje,pricuvaj se malo,sad je ovo najgore posle onih vrucinstina ovo zahladjenje,pij sto vise uspinovano mleko,i cedi limune,uzmi po kasiku meda,najbolji ti je onaj sa sac,zvaces pa ispljunes,to je super ,meni bar pomaze,ako te neprodje uskoro,uradi bris grla,ako imas temperaturu uzmi paracetamol,on je dozvoljen u trudnoci.Sedi kuci,odmaraj,lezi,spavaj,gledaj tv,uzmi tu tvoju knjigu i citaj,pricuvaj se :rtfm: :heart: :heart:

To i ja kazem,al guza joj nema mira.Njoj treba jedna batina po dupetu,pa da vidis kako bi se smirila:whistling:.
Trudnice smeju da piju samo Febricet (i porodilje).
Pozdrav za Bonziticu i njenog bebca:bye:

eto palo mi na pamet kako sam imala poblema sa dojenjem prvog dijeteta;naime imam male i uvucene bradavice kad je bebac(jak kako bik) poceo da siki pojavili su se ragadi(nesto kao ranice na bradavicama) koji ne da bole nego oci iskacu!:sad2::sad2:
dojila sam 2 mj sa tim problemom i svaki put kad dodje vrijeme da beba rucka mene je hvatala panika,probala raznorazne kreme one silikonske bradavice al nista nije pomagalo i tako mi je od tog stresa otislo mlijeko!
bas mi je bilo zao
U drugoj trudnoci sam se dobro pripremila mazala sam svakodnevno bradavice uljem od badema i pri svakom tusiranju trljala sa grubom rukavicom za kupanje a kad sam se porodila prvih 15-ak dana stavljala sam kao neke "stitnike" za bradavice od srebra(neznam da li to ima kod nas) i evo dojim jos bez ikakvih problema!!
htijela sam samo da savijetujem buducim mamicama da ne zanemare taj detalj jer je stvarno bolno ako se pojave ragadi!!!!!

Ijuuuuuu... :eek: :eek: :eek: citacu kad dodje vreme za to!! Ne dam da mi se tako nesto dogodi!! :dash:

To i ja kazem,al guza joj nema mira.Njoj treba jedna batina po dupetu,pa da vidis kako bi se smirila:whistling:.

Eh ko da imam 2 starije sestree... hahahaha :rotf: :hahaha: dobro breee mame cuvam se!!! Iako vec planiram da putujem za NS i za Bec!!! :mrgreen: :heart: moram nekako da ubijam vreme a imam i sta da radim tamo... nemam temperaturu nista samo me grlo bolelo, sad je i to proslo sad mi samo slajm ostao... :klap:

Bonzitice, kako si nam danas?! CMOK :cmok: :heart:

Hvala mila!Pa onda je bolje febricet,najbolje pitajte doktore,ovde u francus.meni su dali jos na pocetku paracetamol,jedino to se sme,i dalje ga pijem jer imam ceste glavobolje,izgleda je u svakoj zemlji drugacije,ali mislim da i taj febricet ima svojstvo paracetamola.Jaoooj sto se meni jedu krofne :eek::mrgreen: ,posalji jednu meni i krovetici se jede :mrgreen: Pozdrav za tebe i Nidzu i veliki :kiss::kiss:

Ijuuuuuu... :eek: :eek: :eek: citacu kad dodje vreme za to!! Ne dam da mi se tako nesto dogodi!! :dash:

Eh ko da imam 2 starije sestree... hahahaha :rotf: :hahaha: dobro breee mame cuvam se!!! Iako vec planiram da putujem za NS i za Bec!!! :mrgreen: :heart: moram nekako da ubijam vreme a imam i sta da radim tamo... nemam temperaturu nista samo me grlo bolelo, sad je i to proslo sad mi samo slajm ostao... :klap:

Bonzitice, kako si nam danas?! CMOK :cmok: :heart:

Super,ali se ipak pricuvaj,kakav novi sad i bec :eek: ,malo kasnije kad potpuno ozdravis.Ja sam super,kuci sam,uzasno je hladno,uzivam,pijem sokic i grickam nasu plazmu :mrgreen: :mrgreen: i mazim stomacic :mrgreen: :cmok: :heart:

Pa rekla sam da sam i ja koristila silikonske bradavice ali ragadi nisu prolazili!!!
I sta sad ja sam neuspjesna mama!!!
Meni bi recimo puno znacilo da mi je neko skrenuo paznju na to!!

Ajoooj ne verujem da treba da se prepirete... ono sto vazi za jednu trudnicu/mamu ne znaci da ce i za drugu... :nono: tako da smo svi razliciti... elleonora dobro je da se nije ponovilo!!! :cmok:

Super,ali se ipak pricuvaj,kakav novi sad i bec :eek: ,malo kasnije kad potpuno ozdravis.Ja sam super,kuci sam,uzasno je hladno,uzivam,pijem sokic i grickam nasu plazmu :mrgreen: :mrgreen: i mazim stomacic :mrgreen: :cmok: :heart:

U NS moram da odem da vidim ziu i malog Hose Gabrijela... ali to tek za jedno 2 nedelje, a mozda i posle Beca tek... u Bec idem 15tog... moram da nakupujem bruseva i trudnicke odece, ja inace imam 8ice a sad su mi svi brusevi mali... :eek: hvala Bogu pa sam daleko od Goge spopadao bi me non stop ovakvu sisatu :mrgreen: :heart: drago mi je da si dobro, i ovde je bas hladno... uuu plazmaaa... evo ja cu za veceru mlevenu plazmu sa mlekom... mljac! :super: ja sam gora od bebe... a evo sad rucala/vecerala i sad cu da grickam malo Jafe! :ok:

Inace ne znam sta mi je ovih dana... vec sam to spomenula... ali bas se ne osecam trudno! :sad2: uzasan osecaj... Jedva cekam da mi tiba jos poraste i da se mala Marta malo vise uzvrpolji! :heart:

Kockice kad ces ti da pocnes da kupujes stvarcice za Martu?Kazu nevalja tek oko 7meseca,tako ovde praktikuju,mene bas briga za druge,ma ja cu jos malo kad odem na drugi ultrazvuk i saznam sta smo :mrgreen: ,osecam da ce biti devojcica i stalno govorim moja Emma,ako bude devoj najverovatnije ce se zvati tako,ali ako bude deckic neznamo jos :think: ma sve jedno nek je samo normalno i zdravo :worth: :D
Meni i Emi se evo prejela palenta sa mlekom pa sad je spremamo :P,muzic mi je otisao kod njegovih a ja brate ne izlazim po ovj hladnoci :whistling:
Pitala sam ostale trudnice i mame kakav je njihov jelovnik,tj da mi daju savet sta su one jele/jedu,jedan njihov dan,bojim se da ne unosim dovoljno za bebca,ali mi niko nije odgovorio :(

Pitala sam ostale trudnice i mame kakav je njihov jelovnik,tj da mi daju savet sta su one jele/jedu,jedan njihov dan,bojim se da ne unosim dovoljno za bebca,ali mi niko nije odgovorio :(

Мислим да је то све индивидуално... Ја количински једем као и пре трудноће, али подељено на више мањих оброка... Кад ова ала у стомаку загалами да је гладна, ја узмем нешто, шта ми дође под руку (у последње време углавном воће или неки лагани сендвичић, пошто не смем слано, због притиска)... Важно је јести од свега по мало, и слушати свој организам - даклем, ако ти се приједу палачинке, једи слободно (само немој 100 комада, биће ти превише:) )... Тако ја радим, и хвала Богу, беба супер напредује... За који дан улазимо у девети, па шта бидне, било је:)
Ајде, и не секирај се превише... Позитивне мисли много значе, и теби и беби:)

Мислим да је то све индивидуално... Ја количински једем као и пре трудноће, али подељено на више мањих оброка... Кад ова ала у стомаку загалами да је гладна, ја узмем нешто, шта ми дође под руку (у последње време углавном воће или неки лагани сендвичић, пошто не смем слано, због притиска)... Важно је јести од свега по мало, и слушати свој организам - даклем, ако ти се приједу палачинке, једи слободно (само немој 100 комада, биће ти превише:) )... Тако ја радим, и хвала Богу, беба супер напредује... За који дан улазимо у девети, па шта бидне, било је:)
Ајде, и не секирај се превише... Позитивне мисли много значе, и теби и беби:)

Hvala ti,divna si,jedem ja voce i pijem sokove,povrce slabo,meso sam kao sad pocela da jedem ali sat vremena mi treba da ga sazvacem i progutam,ni pre trudnoce ga nisam volela.Sve me je strah kazu da nevalja ako se ne unosi dovoljno ono sto je bebi porebno moze da ima poremecaj,tj da se nerazvija kako treba.:bye:

Kockice ja se ne prepirem!:bye:
Samo ti tretiraj bradavice hehehe
kako prehlada?

:cmok:

Ma ne volim da vidim da neko donosi prerane zakljucke o nekom drugom! :sad2: savetujte jedne druge ali ne tim tonom... :nono: <---- moje vezbanje da budem mama! :mrgreen: heheheh... elem prehlada je bolje, grlo skoro uopste vise ne boli ali zato mi je sad nos non stop pun slajma i curi... :sad2: fuuuj bljaaaak... :eek:

Kockice kad ces ti da pocnes da kupujes stvarcice za Martu?Kazu nevalja tek oko 7meseca,tako ovde praktikuju,mene bas briga za druge,ma ja cu jos malo kad odem na drugi ultrazvuk i saznam sta smo :mrgreen: ,osecam da ce biti devojcica i stalno govorim moja Emma,ako bude devoj najverovatnije ce se zvati tako,ali ako bude deckic neznamo jos :think: ma sve jedno nek je samo normalno i zdravo :worth: :D
Meni i Emi se evo prejela palenta sa mlekom pa sad je spremamo :P,muzic mi je otisao kod njegovih a ja brate ne izlazim po ovj hladnoci :whistling:

Pazi sto se stvarcica tice imam mali problem... ovde u Shabcu ima ta neka babska fora da se bebama nista ne kupuje dok se ne rode! Da im neko ne bi vracao dok su jos u stomaku, da se ne izmalerise bebac, porodjaj itd. :dash: :think: tako da cu ja sve da kupim tek kad bebac se rodi... ali medju nama (cuvajte tajnu!) ja cu sigurno nesto kupiti malo unapred, ne neke velike i glomazne stvari tipa kolica itd vec samo malo odecice... i to cu verovatno u 6tom mesecu kad odem u Bec, pa cu sa drugarice 2 najbolje tamo u subotnji jutarnji baby/trudnicki shopping :mrgreen: jaooo ne mogu da doceeekkaaaam!!! :whistling: :heart:
Jaooo Emma bas je slatkoooo :super: :klap: :cmok: :heart: ali moras da smislis ime i za decaka! :think:

Hvala ti,divna si,jedem ja voce i pijem sokove,povrce slabo,meso sam kao sad pocela da jedem ali sat vremena mi treba da ga sazvacem i progutam,ni pre trudnoce ga nisam volela.Sve me je strah kazu da nevalja ako se ne unosi dovoljno ono sto je bebi porebno moze da ima poremecaj,tj da se nerazvija kako treba.:bye:

E sad sto se jelovnika tice, aman zenoooo... jedi sve sto ti se jede, malo se forsiraj za povrce i meso i voce, a sve ostalo po zelji! Ja vala sve jedem i sigurno sam se ugojila, ali me bas briga da budem iskrena... sarma danas, sutra grasak, malo Jaffe ovde, malo Plazme onde... mnogo sokova i vode, o jogurtu i pavlaci da ne pricaaam... znaci to kod mene ide na litre! :D elem ne treba da se opterecujes time mnogo, samo jedi sta ti se jede... a ono sto beba ne dobije od tebe crpice iz tvog tela... zeno iz bijafre su radjale zdravu decu a nisu jele mesecima... zensko telo je cudo!!! Samo ti uzivaj u svemu!!! :cmok: :heart:

Mame, samo da vam skrenem paznju da pazite sta jedete... Ja sam jela sve ono sto ne treba, pizze, pljeskavice, tonu slatkisa, uglavnom cokolade, i to uglavnom u kasnim satima, a voce nikako... Sad se teram da svaki dan pojedem neku vockicu. Porodjaj, kao porodjaj mi je bio lak, ali su i nastale komplikacije posle za koje ne znaju uzrok. Mozda bas to sto sam se ugojila 29 kg. Sada cu bogami da pripazim. Dobro je sto mi se cokolada uopste ne trazi, cak mi se i pomalo gadi...Moja snajka je u trudnoci jela stvarno kvalitetno, puno povrca, voca, malo testa, izbegavala je gazirano i slatko. Hvala Bogu bebica je imala 4600gr, a ona je sada posle mesec dana mrsava kao i pre...
Juce sam se naterala da pojedem narandzu. Jedem ja nju, jede ona mene. Uopste ne volim narandze i mandarine, ali eto pojela sam skoro celu, pomogao mi je Stefa malo...
inace jutros mi je lose, malo mi je muka i malo me hvata nesvestica, zuji mi u usima, verovatno pritisak. Iako namam problema sa tim.
Sto se tice dojenja, ja sam Stefana dojila svega mesec dana i to je cak izgubio na kilazi. Joooj, kad se samo setim... Imala sam dosta stresova, sto u bolnici, sto kod kuce... Jos sam morala primiti onu injekciju koja sprecava nastanak mleka 24h. Bitno je jako da budete opustene, da ne slusate druge, ma koliko oni bili dobronamerni mogu da vas zbune. Mazite se sa bebom i njoj se posvetite maximalno... Toliko...

Drugarice, ja dobila dijareju(proliv) nemam pojma od cega, mozda sam nesto pojela...da li smem da uzmem linex, lijobif...mislim to se daje i bebama kada imaju problema sa stomakom, to su u principu korisne bakterije kao one u jogurtu...ne znam da li je neka uzimala ili imala slican problem pa reko da pitam...pozdrav svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back