Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo vec kod sexa u trudnoci...
moram da priznam da meni nije bilo do toga bas u ova prva tri meseca...Non stop mi se spavalo, pa i te mucnine, mada nisam povracala...I kad mi je bilo, bilo mi frka zbog bebe. Dr mi je savetovala da prva tri meseca iskuliramo...Mom muzu nije bilo lako, ali ima i drugih nacina;)

Sad planiramo da se aktiviramo, ali opet nam je oboma frka...
Kako ste vi prevazisle taj strah da li ce bebi smetati toliko cimanje?

moram da priznam da meni nije bilo do toga bas u ova prva tri meseca...Non stop mi se spavalo, pa i te mucnine, mada nisam povracala...I kad mi je bilo, bilo mi frka zbog bebe. Dr mi je savetovala da prva tri meseca iskuliramo...Mom muzu nije bilo lako, ali ima i drugih nacina;)

Eh znam kako ti je... i meni je bilo tako u pocetku, pa onda jos i krvarenja koja sam imala, pa nismo smeli itd... :thumbdown: znaci to me smaralo, ali smo ipak ponekad krsili pravila i uzivali u blagom, neznom vodjenju ljubavi... :heart:

I da znas dokazano je da bebi cimanje uopste ne smeta, vec joj prija jer su materica i tecnost u kojoj je bebac bukvalno amortizeri i ona to ne oseca kao nesto neprijatno, a i kad je mami lepo onda je i bebi... tako da samooo napreeed!!! :super: :heart: :cmok:

ma nece bebi od toga nista biti,samo je nama trip u glavi
(osim ako imas kontrakcije - e onda nebi trebalo da imate sex jer ce ti se pojacati - a to je neprijatno i za bebu i za tebe)

Eh znam kako ti je... i meni je bilo tako u pocetku, pa onda jos i krvarenja koja sam imala, pa nismo smeli itd... :thumbdown: znaci to me smaralo, ali smo ipak ponekad krsili pravila i uzivali u blagom, neznom vodjenju ljubavi... :heart:

I da znas dokazano je da bebi cimanje uopste ne smeta, vec joj prija jer su materica i tecnost u kojoj je bebac bukvalno amortizeri i ona to ne oseca kao nesto neprijatno, a i kad je mami lepo onda je i bebi... tako da samooo napreeed!!! :super: :heart: :cmok:

Hm...moj libido je u trudnoci bio zastrasujuci. A moja doktorka zabranila sex...Hm, nisam je poslusala.

психа је чудо... неко је, чини ми се баш на овој теми, рекао да треба да "водите љубав" а не да "правите бебу"... заиста је невероватно важно бити опуштен, мислим психички (чак и подсвесно!!!)... мислим, нисам ту да делим савете, само наводим оно што сам чула од других... Желим вам пуно среће, и да нас што пре обрадујеш (а првенствено вас двоје:) )

:heart: Hvala! :heart: Moracemo oboje malo da prestanemo misliti o "pravljenju bebe", kao sto nam svi vi savjetujete, pa cemo da vidimo dal' to ima efekta. Jos jednom,hvala svima!:cmok::cmok::cmok:

A jel imate pojacan sekret?
Ja koristim dnevne uloske i cesto bude isto kao da sam se upiskila, svetlozuto mokro na ulosku. Jedni pisu da je to normalno, a drugi koriste vaginalete...

Imala sam grozan sekret. I sestu grupu. I da ti ne pricam koliko je svrbeloooooo. I meni su rekli da je normalno

I ja sam imala grozan sekret (svrbelo do ludilaaa! a o smradu da ne pricam!) i dalje ga imam pomalo, ali definitivno manje od kad sam u Srbiji jer mi je doktor dao vaginalete... :ok: jeste normalno kako on kaze, ali opet vaginaletama se to malo ublazi i onda nam bude lakse... :mrgreen:

Hm...moj libido je u trudnoci bio zastrasujuci. A moja doktorka zabranila sex...Hm, nisam je poslusala.

Ah najzad neko ko me razume :cmok: :heart: salim se... podrzavam ja sve, jer smo svi razliciti... ali stvarno sam zeljna ko gladna godina... :sad2:

:heart: Hvala! :heart: Moracemo oboje malo da prestanemo misliti o "pravljenju bebe", kao sto nam svi vi savjetujete, pa cemo da vidimo dal' to ima efekta. Jos jednom,hvala svima!:cmok::cmok::cmok:

Eh ja sam mom muzu malo nabila tenziju kad smo "radili" na tome... rekao mi je da mu se bukvalno zgadio sex jer ga shvata kao obavezu... onda smo malo iskulirali i uzivali u tome ko kunici... :mrgreen: i eto bi Kockice! :heart:

Samo se vi opustite maximalno, uzivajte pa kad bebac odluci doci ce :super: :cmok:

Evo i mene,vratila se sad kuci,bebac je dobro,hvala bogu,i ja sam dobro,sve je u redu,zatvorena sam dole,nije mogao da nam kaze dali smo decak ili devojcica,kaze sled put cemo znati,sad je jos rano,za mesec dana imamo ponovo kontrolu :D pa cu posle raditi drugi ultrazvuk ,Pritisak mi je odlican,rezultati dobri,izgleda nemam pesak u besici,ali ja sad ipak pijem na dan 1l vode plus sokice i mleko,dao mi je ponovo da vadim krv i urin,i popunjavala sam silne papire za triple test,neznam dali je i kod nas isto tako,znaci ovih dana uradicu,i zakazala sam kod babice za 23okto :mrgreen: Sad mi je lakse kad sam videla mog andjela,inace sam bas bila lose,rekla sam sebi samo da vidim kako se pomera i da doca kaze sve je redu i smiricu se,sta da radim kad se brinem za moju kroveticu :mrgreen: :heart: :heart: :cmok:

Evo i mene,vratila se sad kuci,bebac je dobro,hvala bogu,i ja sam dobro,sve je u redu,zatvorena sam dole,nije mogao da nam kaze dali smo decak ili devojcica,kaze sled put cemo znati,sad je jos rano,za mesec dana imamo ponovo kontrolu :D pa cu posle raditi drugi ultrazvuk ,Pritisak mi je odlican,rezultati dobri,izgleda nemam pesak u besici,ali ja sad ipak pijem na dan 1l vode plus sokice i mleko,dao mi je ponovo da vadim krv i urin,i popunjavala sam silne papire za triple test,neznam dali je i kod nas isto tako,znaci ovih dana uradicu,i zakazala sam kod babice za 23okto :mrgreen: Sad mi je lakse kad sam videla mog andjela,inace sam bas bila lose,rekla sam sebi samo da vidim kako se pomera i da doca kaze sve je redu i smiricu se,sta da radim kad se brinem za moju kroveticu :mrgreen: :heart: :heart: :cmok:

Drago mi je da si se smirila... i da ti je bolje i da je mali kroasan dobro... :heart:

A ja sam sad oficijelno upala u depresiju...

hej kockice glavu gore,nemoj tako lako da se predajes
pomisli da Maki nezasluzuje da joj mama bude tuzna
imas veeeeeliki razlog da budes najsretnija na svijetu; cekas vasu bebu i hvala Bogu sve je u redu :super:
Gdje je sveki sa palacinkama da ti dignu moral:cmok:

hej kockice glavu gore,nemoj tako lako da se predajes
pomisli da Maki nezasluzuje da joj mama bude tuzna
imas veeeeeliki razlog da budes najsretnija na svijetu; cekas vasu bebu i hvala Bogu sve je u redu :super:
Gdje je sveki sa palacinkama da ti dignu moral:cmok:

Hvala... ali ja preplakah pola veceri... :sad2:
Bila sam sad 2h kod Sveki i ona me malo razvedrila, pravile smo tortu i tako... ali ipak kad odem od nje i ostanem opet sama... sve mi se vrati... :sad2:

Au, počeste da mislite na sex pa prestadoste da pišete. Meni doktor nije zabranio, ali se moj dragi više plaši i obazriviji je od mene. Stalno se seća održavanja prve trudnoće pa je sada oprezan. Pre jedno dve nedelje teram ja njega, a on neće pa se šali samnom da sam debela. Kad pre neko veče pao mu mrak na oči i ja se zezam kako sam još deblja, na šta će on ''nešto si mi smršala''. Komika od sexa, ja trudna a on oko 120kg.

Au, počeste da mislite na sex pa prestadoste da pišete. Meni doktor nije zabranio, ali se moj dragi više plaši i obazriviji je od mene. Stalno se seća održavanja prve trudnoće pa je sada oprezan. Pre jedno dve nedelje teram ja njega, a on neće pa se šali samnom da sam debela. Kad pre neko veče pao mu mrak na oči i ja se zezam kako sam još deblja, na šta će on ''nešto si mi smršala''. Komika od sexa, ja trudna a on oko 120kg.

Hahahaha e iskreno me nasmejaste! :mrgreen:

Dobro jutro buduce mame! Evo ja sam se izgleda malo prehladila. Grlo me boli, stomak me malo boli i kasljuckam. Ne znam sta smem da pijem od lekova, ja bih uzela strepsils ili nesto slicno, ali ne znam da li smem?

Kuc kuc... alooooo... pa mame i trudnice gde ste???!!! :eek: :eek: :eek:

Tu smo kockice, nemoj da bedacis:heart:
Bili smo zauzeti preko vikenda, slavili Ogiju 2-gi rodjendan+je bio bolestan sve vreme:sad2:,danas ga vodim kod lekara, zapusen mu je nosic i budi ga kasalj po celu noc...sta ces, ja vise ni ne primecujem koliko me budi nova bebica kada njega pipkam po celu noc da li ima temperaturu ili je otriven i tako ukrug...zaboravila bih da sam trudna da nije mucnina...znam da ti je tesko sto si sama, al uzivaj, videces kad stigne beba neces stici da razmisljas o bilo cemu drugom osim da li se ukakila, da li je dovoljno ruckila, kada je vakcina i kada ces se naspavati...al sve je to super kada vidis kako pored tebe raste jedan novi zivot:heart::cmok:
Puno pozzz i nedaj se...

Negde sam procitala da vecina tih tabletica sto se sisaju za grlo ima nesto sto nije pozeljno u trudnoci, ali zaista ne znam da li je pouzdana informacija, najbolje da pitas u apoteci i docu.
Ili probaj da rastopis kasicicu soli u malo mlake vode (ne znam tacno meru, ali da bude jako slana voda) i time ispiras grlo svakih 2-3 sata. To je recept iz nekih knjiga za trudnice, meni je pomoglo bolje nego Strepsils.

Dobro jutro buduce mame! Evo ja sam se izgleda malo prehladila. Grlo me boli, stomak me malo boli i kasljuckam. Ne znam sta smem da pijem od lekova, ja bih uzela strepsils ili nesto slicno, ali ne znam da li smem?

Kod mene je zakon komovica oko vrata (ono, nakvasi se marama, pa se stavi oko vrata, a preko suva i tako se drzi celu noc-ujutru ko rukom odneseno);)

Ne neeeee neeeeeee... i ja sam prehladjena, osecam se bukvalno ko iskakana... i evo vec 2gi dan sam takva i bas sam citala u knjizi za trudnice da se nista ne uzima, jer je uglavnom sve stetno za bebu... :nono: tako da meni sad Sveki pravi uspinovano mleko i od njega mi bude bolje, a i pise da treba da se piju mlaki sokovi kao vitamin C, da se jede normalno (iako je to malo tesko :confused: ) i da se pije punooo tecnosti... :bye:

Tu smo kockice, nemoj da bedacis:heart:
Bili smo zauzeti preko vikenda, slavili Ogiju 2-gi rodjendan+je bio bolestan sve vreme:sad2:,danas ga vodim kod lekara, zapusen mu je nosic i budi ga kasalj po celu noc...sta ces, ja vise ni ne primecujem koliko me budi nova bebica kada njega pipkam po celu noc da li ima temperaturu ili je otriven i tako ukrug...zaboravila bih da sam trudna da nije mucnina...znam da ti je tesko sto si sama, al uzivaj, videces kad stigne beba neces stici da razmisljas o bilo cemu drugom osim da li se ukakila, da li je dovoljno ruckila, kada je vakcina i kada ces se naspavati...al sve je to super kada vidis kako pored tebe raste jedan novi zivot:heart::cmok:
Puno pozzz i nedaj se...

A tuuu ste... ja se vec ovde smorila sama... :sad2: :sad2: :sad2: jaooo pa srecan nam Ogiju rodjendannnn!!! :kiss: :cmok: :heart: :vatromet: ma pokusavam da mi sto pre prodje ovo vreme... ova samoca... stvarno je uzas... CMOK od Marte i mene!!! :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back