"Kurtijev podli naum": Srpske registarske tablice od sutra će biti zamenjene prištinskim

Министарство спољних послова Русије забринуто је због заоштравања ситуације на Косову и сматра да су поступци власти косовских Албанаца провокација чији је циљ истискивање Срба из аутономне покрајине.
„Веома смо узнемирени заоштравањем ситуације у северним регионима српске аутономне покрајине Косово... У суштини, ради се о покушају локалних Албанаца да заузму подручја покрајине насељена Србима и да тамо успоставе своју контролу. Ове кораке сматрамо провокацијом чији је циљ наставак етничког чишћења и истискивање Срба са Косова“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства спољних послова.
Руско Министарство такође позива власти косовских Албанаца да хитно повуку полицијске јединице из северних делова покрајине, зауставе саботаже и озбиљно се посвете задацима решавања ситуације.
„Очекујемо да амерички и европски покровитељи Приштине коначно имају отрежњујући ефекат на своје штићенике како би се избегао деструктиван сценарио који прети читавом региону“, додаје се у саопштењу.
Раније је начелник Скупштине општине Зубин Поток Немања Јакшић изјавио да локални Срби настављају блокаду контролног пункта на северу Косова и Метохије, да је ситуација мирна, али напета и да дежурају специјалне снаге косовских Албанаца.

Полиција самопроглашене републике саопштила је у понедељак да возила са српским регистарским ознакама више неће моћи да улазе на Косово, већ да на улазу морају да се стављају привремене косовске таблице. Стављање регистарских таблица у самопроглашеној републици не само да изазива морални протест код Срба, већ их тера и да троше новац на привремене регистарске таблице и губе време на њихово постављање.

nemoguće...da jedan član napredne stranke, uradi tako nešto...đilas i šolak, su ga nagovorili, oni su krivi
Ti naravno znaš zašto je on uzeo tablice (ako je istina, Direktno je inače poznat po istinitim i objektivnim člancima).
Čovek živi na KiM, nije on neki navodni Srbin koji navodno živi u Kruševcu i čiji su pradedovi (navodno sa majčine strane)
navodno izginuli u I Svetskom ratu - kako misliš da uđe na KiM, da stigne do svoje kuće?
Osim toga, uzimanje njihovih privremenih tablica ne znači ništa, značilo bi kada bi mi (Srbi, da se ne zbuniš), prestali da šipcima
radimo to isto, ali to je malo teže da se shvati...
Ono što mene ipak malo čudi: -Kako to da se toliki patriota i veliki Srbin kao ti uvek složi sa rvatima i srbomrscima?

Ti naravno znaš zašto je on uzeo tablice (ako je istina, Direktno je inače poznat po istinitim i objektivnim člancima).
Čovek živi na KiM, nije on neki navodni Srbin koji navodno živi u Kruševcu i čiji su pradedovi (navodno sa majčine strane)
navodno izginuli u I Svetskom ratu - kako misliš da uđe na KiM, da stigne do svoje kuće?
Osim toga, uzimanje njihovih privremenih tablica ne znači ništa, značilo bi kada bi mi (Srbi, da se ne zbuniš), prestali da šipcima
radimo to isto, ali to je malo teže da se shvati...
Ono što mene ipak malo čudi: -Kako to da se toliki patriota i veliki Srbin kao ti uvek složi sa rvatima i srbomrscima?
on je bio u vladi kosova, samo da te podsetim...da nije i tu bio ,,navodno"

За твоју писменост, пише се српски језик, српски интереси и слично, све малим словом. Када је српско име у реченици именица пише се великим словом, а када је придев малим.
Pa što ih onda ti, kao toliko pismen, napisa velikim slovom?
Стање данас, ништа од набројаног није више Српско, већ Албанско.

То што је Вучић поклонио Албанцима је неопевана глупост, ту си у праву. А да то нису чињенице оповргни их једну по једну ако можеш.
Ja sam ti lepo napisao da Vučić nije ništa poklonio, već nasledio od tvog gazde.
A i napisao sam ti jednu po jednu.
Ti izgleda nemaš problema samo sa pisanjem, već i sa čitanjem i razumevanjem pročitanog?

Back